info@aerotourmm.com

„Золотое кольцо“

Цени

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
12 дни/ 11 нощи
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

12 дни / 9 нощи (неделя – четвъртък)

Екскурзионна програма:

Москва – Владимир – Боголюбово – Суздаль – Иваново – Кострома – Ярославль – Ростов Великий – Переславль-Залесский – Сергиев Посад – Вязьма – Смоленск – Пушкинские Горы – Изборск – Печоры – Псков – Старая Русса – Великий Новгород – Тверь – Москва

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване. извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
Програма

1 деннеделя

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до хотел Космос 3 звезди в Москва. Няма вечеря. Нощувка.

2 денпонеделник

07:30ч – Закуска в ресторатна на хотела.
08:45ч – Сборен пункт на групата на метростанция ВДНХ на стоянка от дясната страна на хотел Космос.
09:15ч – Отпътуване от Москва за Владимир. Информация по пътя от екскурзовода.
13:00ч – Обяд в ресторант в града.
14:00ч – Екскурзия из Владимир – древната столица на северо-източна Рус.
Посещение на забележителности от 12 век:
Златната врата (архитектура) – символ на величието и мощта на Древна Рус.
Дмитриевски събор – паметник на Владимиро-Суздалската архитектура на домонголския период.
Успенски събор – шедьовър на белокаменното строителство. Съборът е уникална съкровищница на руското църковно изкуство. В него се съханяват ръкописи от XII-XIX век. Тук са знаменитите фрески на иконописеца Андрей Рубльов.
Музей „Кристал, лакова миниатюра и бродерия“ или експозиция „Старият Владимир“ в
Четири етажна кула от 1912 г. (ще Ви разкажат за града в края на XIX, началото на XX век).
Отпътуване за с. Боголюбово.
Ще обиколите територията на двореца-замък на Андрей Боголюбов (единственото гражданско здание в Древната Рус, съхранило се до наши дни, макар и частично), екскурзия в един от най-старите руски манастири в земята на Владимир – Боголюбовски манастир, палата на княз Андей, събора Рождество на Богородица (инериор). Църквата Покрова на Нерли (екстериор) в зависимост от климатичните условия. Намира се практически на речна „стрелка“, оформяща пресечната точка на важни водни търговски пътища. Това чудо се е съхранило от XII век и се възвеличава като лебед-храм.
Настаняване в хотел Сокол 3 звезди в гр. Суздал (резервен хотел Золотое кольцо 3 звезди в гр. Владимир)
19:00ч Вечеря в ресторанта на хотела.

3 денвторник

08:00ч
Закуска в ресторанта на хотела.
Обзорна екскурзия в Суздал – град-музей с около 200 паметници на историята, много от които имат статус на световно наследство на ЮНЕСКО.
Разглеждане на архитектурния ансамбъл на Кремъла на Суздал.
Посещение на забележителности: Спасо-Ефемиев манастир с концерт от камбанен звън. Посещение на Спасо-Преображенския събор. В манастира се намира гробницата на княз Дмитрий Михайлович Пожарски – изключителен руски пълководец.
Музей на дървената архитектура с уникални постройки от 17-19 век. Музеят е построен във вид на селски улици с храмове, домове, мелници, хамбари и други постройки, транспортирани от различни села във Владимирска област.
Покровски манастир (от наблюдателна площадка) – женска обител, съхранила в себе си множество тайни.
14:00ч – Обяд в ресторант в града.
Отпътуване за Кострома
По пътя обзорна екскурзия в гр. Иваново.
Настаняване в хотел Азимут 3 звезди в гр. Кострома (резервен хотел Любим 3 звезди в гр. Ярославль).
Свободно време.
20:00ч – Вечеря в ресторанта на хотела.

4 денсряда

07:00 – Закуска в ресторанта на хотела.
Отпътуване за Ярославль.
10:00ч – екскурзия в Ярославль.
Ще видите пресечната точка на реките Волга и Которосла, Успенския катедрален събор, ще минете по реконструирания за 1000-летието на града Волжски крайречен път, ще разгледате уникалния архитектурен ансамбъл в ценрталната част на Ярославль, включен в списъка на световно наследство на ЮНЕСКО.
Посещение на Спасо-Преображенския манастир – благодарение на укрепените стени се нарича Кремъл. Главният събор на манастира е съхранил оригинални стенописи, това е най-стария храм в Ярославль, съхранен до наши дни. Тук е намерен ръкописа на шедьовъра на древноруската литература „Дума за полка на Игор“. Разглеждане на църквата Ильи Пророка (интериор през лятото, екстериор през зимата) – изключителен паметник на архитектурата на Ярославската школа.
14:30ч – Обяд в ресторант в града.
15:30ч – Обзорна екскурзия в Кострома.
Запознанство с търговския град, който е съхранил до наши дни първоначалния облик на архитектурен ансамбъл от 18 век. Разглеждане на централния площад („тигани“), търговски аркади, пожарна кула от 19 век, Ипатьевски манастир – главния символ на Кострома, люлка на династията Романови. Посещение на Богоявленско-Анастасийния манастир, където се съхранява чудотворната икона на Федоровската божа майка (13 век).
Връщане в хотела.
20:00ч Вечеря в ресторанта на хотела.

5 денчетвъртък

07:00ч – Закуска в ресторанта на хотела.
10:00ч – Екскурзия в Ростовския кремъл – резиденция на ростовските епископи и митрополити (архитектура на Ростовския кремъл, екстериор). Архитектурният ансамбъл на Ростовския Кремъл, украшение на който се явява Успенския събор (XVI век) с уникална камбанария, в която напълно е съхранен набор от 15 камбани, архитектурния двор, съборен площад, изложба керамика в кремъл. Експозиция „Стени и преходи на Ростовския Кремъл“ (малки преходи) лятно време, през зимата „Музей на ростовския емайл“.
Отпътуване за Переславль-Залесский.
12:30ч – Переславль-Залесский е родното място на Александър Невски и люлката на руския флот. Посещение на Червения площад и Спасо-Преображенския събор.
13:00ч – Обяд в ресторант в града.
Отпътуване за Сергиев Посад.
16:00ч – Екскурзия в Свято-Троицката Сергиева Лавра: архитектура на манастира, Троицкия събор – най-старото съоръжение, съхранено на територията на манастира, Успенския събор, създаден по заповед и в принос на цар Иван Грозни. Посещение на храма в чест на Св. Сергий с трапезарията.
Отпътуване за Москва.
20:00ч – Ориентировъчно време на пристигане в Москва (до метростанциа „ВДНХ“). Настаняване в хотел Космос 3 звезди – 1 нощувка (без вечеря в този хотел).

6 денпетък

07:00ч – Закуска в ресторанта на хотела.
07:30ч – Сборен пункт на групата до метростанция ВДНХ (стоянка отдясно на хотел Космос)
08:00ч – Отпътуване за Вязьма. Информация по пътя от екскурзовода.
Обзорна екскурзия по града, на територията на който са се съхранили множество архитектурни паметници, ансамбли и домове от 17-19 век. Посещение на Вяземския действащ женски манастир на Йоан предтеча. Акцент в манастира на църквата Одигритрии Смоленска от XVII век. Свято-Троицкия събор – главния събор в града, разположен в историческия център на висок насипен хълм от който се открива забележителна гледка към града.
Обяд в ресторант в града.
Отпътуване за Смоленск. Обзорна екскурзия по Смоленск, който повече от 9 века се издига на бреговете на река Днепр.
Екскурзия по крепостната стена, посещение на наблюдателната площадка, от която се открива великолепна гледка към най-дългия участък на Смоленската крепостна стена, на легендарния стар смоленски път и древните храмове на града.
Посещение на паметни места, свързани с отбраната на града 1609-1911 г., паметници на героите от войната през 1812 г. и площад на паметта на героите от Втората световна война, паметници на известни смоленци: М.И. Глинка, А.Т. Твардовски и неговия герой Василий Теркин, М.А. Егоров, В.Т. Куриленко. По време на обзорната екскурзия ще видите паметници от три епохи, три войни, в които Смоленск не един път е защитавал цяла Русия.
Посещение на Свято-Успенския катедрален храм XVII-XVIII в., където се намира иконата на Смоленската Божия майка „Одигрия“ от XVII в.
19:30ч – Настаняване в хотел Смоленскотель 3 звезди, гр. Смоленск.
20:00ч – Вечеря в ресторанта на хотела.

7 ден събота

07:30ч – Закуска в ресторанта на хотела.
08:30ч – Отпътуване за Пушкин. Посещение на имението Петровское, с което всичко започна за семейство Ханибал-Пушкин на Псковска земя. Екскурзия „Почтен замък Ханибал “, домовете на прадядото и братовчед на поета и екскурзионна разходка в парка на имението „Под сянката на липовите алеи“.
ИЛИ*
Посещение на Тригорското имение на приятели на поета – семейство Осипови-Вульф. Екскурзия с посещение на дома, където е живяло семейството „Приют за сияйни музи“ и разходка из парка по следите на Пушкин и Онегин.
Обяд в ресторант в града.
Посещение на имението на майката на поета Михайловское. Екскурзия „Къщата в немилост на поета“ в господарския дом, където е живял и творил А.С. Пушкин. Екскурзия „Обичам този тъмен парк …“ в парка на имението.
Посещение на Святогорския манастир, където се намира гробницата на А.С. Пушкин.
Отпътуване за Псков. Настаняване в хотел Рижская 3 звезди, гр. Псков – 2 нощувки.
20:00ч – Вечеря в ресторанта на хотела.

8 ден неделя

07:00ч – Закуска в ресторанта на хотела.
08:00ч – Автобусно-пешеходна екскурзия в Псков, по време на която ще направите пешеходна разходка по златния крайречен път с посещение на няколко наблюдателни площадки, ще се запознаете с града на Довмонт и неговите забележителности, ще узнаете историята на Вячевия площад в Псков, ще посетите главния катедрален събор на града –съборът Света Троица. По време на автобусната част на екскурзията ще посетите Покровския комплекс, Олгинския параклис, монумента на благоверния княз Александър Невски в планината Соколиха, ще видите известните Поганкини палати, двореца на търговеца Подзноев, Меншиковския дворец и др. Ще се запознаете с многобройните храмове на Псков, с храмове-близнаци, паметници и старинни улици на града.
Обяд в ресторант в града.
Отпътуване за Печори.
Екскурзия в Свято-Успенския Псковско–Печерски мъжки манастир, основан през XVвек.
Отпътуване за Изборск.
Изборск – един от древните руски градове, за първи път упоменат в летописи през 862 година. „От тук е тръгната руската земя“ и тук се е зародила руската държавност. Векове наред древният град е защитавал северозападните граници, играл първостепенна роля в съхранението на православната вяра и независимостта на руската държава.
Една от основните забележителности на Изборск е крепостта в планината Жеравьей, която била построена през 14 век и се е запазила до наши дни в относително добро състояние. Именно с тази крепост се счита, че започнал съществуването си Изборск – дълги векове крепостта защитавала западните граници. По време на екскурзията в Изборската крепост можете да се изкачите в бойната част на крепостта и да се полюбувате на красотата на Изборско-Малската долина от наблюдателната площадка на кулата Луковска, да посетите Николския събор от XIV век, да видите известните Словенски ключове.
Връщане в Псков.
19:00ч – вечеря в ресторанта на хотела.

9 денпонеделник

08:00ч – Закуска в ресторанта на хотела.
09:00ч – Отпътуване в гр. Стара Русса.
13:00ч – Обяд в ресторант в града.
14:00ч – Обзорна екскурзия в Старата Русса с посещение на древните паметници на културата: Спасо-Преображенски събор от XII век, Георгиевската църква с чудотворната икона Божа Майка „Староруска“, Троицката църква от XVII век, курорта „Стара Русса“, разглеждане на известния Муравьовски фонтан (височина до 10 м).
Посещение на дома-музей на Ф.М. Достоевски, където били създадени велики произведения като романите „Бесове“ и „Братя Карамазови“, запознаване с живота и творчеството на писателя.
17:30ч – Отпътуване за Великий Новгород.
19:00ч – Настаняване в хотел Садко 3 звезди, гр. Великий Новгород, 2 нощувки.
20:00ч – Вечеря в ресторанта на хотела.

10 денвторник

08:00ч – Закуска в ресторанта на хотела
09:30ч – Обзорна екскурзия из Великий Новгород: Ярославският двор и древен пазар, музей на дървената архитектура „Витославлици“ – един от най-интересните музеи на народната дървена архитектура, разположен на брега на езерото Мячино, Свято-Юриевия манастир (с посещение).
Обяд в ресторант в града.
Продължение на екскурзията: Новгородският кремъл – един от най-древните паметници на военно-отбранителната архитектура на Русия от XV-XVII век, Софийския събор (с посещение) – най-старият каменен храм в Русия.
18:00ч – Връщане в хотела.
19:00ч – Вечеря в ресторанта на хотела.

11 денсряда

07:30ч – Закуска в ресторанта на хотела.
08:30ч – Отпътуване за Твер.
14:00ч – Обяд в ресторант в града.
15:00ч – Обзорна екскурзия в Твер с разглеждане на историческия център: уникална трилъчева система на планировка на града, съхранена от 18 век – „Версалски тризъбец“, Успенски събор, Императорски дворец, паметниците на Афанасий Никитин – на търговеца и пътешественика от XV век, И.А. Крылов, А.С. Пушкин, красивият крайречен път Степан Разин.
16:30ч Отпътуване за Москва.Ориентировъчно време на пристигане до метростанция ВДНХ в Москва около 20:00ч.
Настаняване в хотел Космос без вечеря.

12 денчетвъртък

Закуска шведска маса или сух пакет за закуска при ранно напускане на хотела.
Посрещане с табелка „Името на клиента“ и трансфер до летище Шереметьево за полет до София с авиокомпания по избор.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Цените ще бъдат публикувани допълнително.

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещенията на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.