ИНДИЯ И НЕПАЛ, Delhi - Jaipur - Agra - Fatehpur Sikri - Orchha - Khajuraho - Varanasi - Kathmandu

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Делхи - Джайпур - Агра - Фатехпур Сикри - Орча - Каджурахо - Варанаси - Катманду

Като една от най-старите цивилизации в света, Индия е съвкупност от богата култура и безброй забележителности. Това прави страната изключително предпочитана туристическа дестинация. Като 7-ма по големина страна в света, Индия се отличава от останалата част на Азия със заснежените хималайски върхове на север и тропическите си дъждовни гори на юг. Държава богата на древна култура и история, мистика и екзотика.
Разположен между два гиганта Индия и Китай, Непал се отличава със своите осемхилядници, интересна история и гостоприемни хора. Уникалната архитектура и местен колорит на фона на величествените Хималаи са притегателна сила за туристите.
Изживейте едно вълнуващо приключение, включвайки се в програмата Индия и Непал.

Маршрут: Delhi - Jaipur - Agra - Fatehpur Sikri - Orchha - Khajuraho - Varanasi - Kathmandu
Продължителност – 14 дни/ 13 нощувки, индивидуаната програма се провежда до 31.03.2023 г.
(без празничния период 24.12.2022 - 31.12.2022 г.)
По време на екскурзията туристите пътуват с транспортно средство, специално отредено за тях, като по време на трансфери между градовете те пътуват без екскурзовод, по време на обиколните програми в градовете туристите се обслужват от местен лицензиран екскурзовод.

Език – руски

Медицински изисквания за пътуване
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави) - виж https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/india
Визов режим
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, за чието издаване агенцията оказва съдействие. За необходимите документи погледнете секция "Визи за Индия"

АКЦЕНТИ

Тадж Махал (Taj Mahal)

Тадж Махал е ислямски мраморен мавзолей от слонова кост на десния бряг на река Ямуна в индийския град Агра. Поръчан е през 1631 г. от императора на Моголите Шах Джахан, за да побере гробницата на любимата му съпруга Мумтаз Махал; в него се намира и гробницата на самия Шах Джахан. Гробницата е централната част на комплекс от 17 хектара, който включва джамия и къща за гости и е разположен в официални градини, ограничени от три страни с назъбена стена. Изграждането на мавзолея по същество е завършено през 1643 г., но работата по други фази на проекта продължава още 10 години.
Смята се, че комплексът Тадж Махал е завършен изцяло през 1653 г. на цена, оценена по това време на около 32 милиона рупии, което през 2020 г. ще бъде приблизително 70 милиарда рупии. Строителният проект включва около 20 000 занаятчии под ръководството на борд от архитекти, ръководен от придворния архитект на императора Устад Ахмад Лахаури. Различни видове символика са използвани в Тадж, за да отразят естествената красота и божественост.

Агра форт (Agra Fort)

Крепостта Агра е историческа крепост в град Агра в Индия, известна още като червената крепост. Построена е през 1565-1573 г. за моголския император Акбар. Той е бил основната резиденция на владетелите на клана Раджпути Сикарвар, докато моголите не го окупират, а династията Могол до 1638 г., когато столицата е преместена от Агра в Делхи. Известен е още като „Лал-Кила“, „Форт Руж“ или „Кила-и-Акбари“. Преди да бъде превзет от британците, последните индийски владетели, които са го окупирали, са маратите.
През 1983 г. крепостта Агра е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Намира се на около 2,5 км северозападно от своя по-известен сестра паметник, Тадж Махал. Крепостта може да се опише по-точно като оградения град. Подобно на останалата част от Агра, историята на крепостта Агра преди нашествието на Махмуд Газнави е неясна. Въпреки това, през 15 век, Chauhan Rajputs (исторически мощна групи в региона, сега известен като Раджастан) го окупират. Скоро след това Агра поема статута на столица, когато Сикандар Лоди (Sikandar Khan Lodi , роден като Низам Хан, е пущунски султан на Делхийския султанат между 1489 и 1517 г.) премества столицата си от Делхи и построява няколко сгради в съществуващия Форт в Агра. След първата битка при Панипат Моголите превземат крепостта и управляват от нея. През 1530 г. Хумаюн е коронясан в него. Фортът получава сегашния си вид по време на управлението на Акбар.

Хава Махал (Hawa Mahal)

Хава Махал е дворец в град Джайпур, Индия. Построен от червен и розов пясъчник, в края на Градския дворец, Джайпур, и се простира до Зенана или стаите на жените. Сградата е построена през 1799 г. от Махараджа Савай Пратап Сингх, внук на Махараджа Савай Джай Сингх, основателят на град Джайпур, Индия. Той бил толкова вдъхновен от уникалната структура на Кетри Махал, че построил този грандиозен и исторически дворец. Той е проектиран от архитект Лал Чанд Устад. Неговият екстериор на пет етажа е подобен на пчелна пита със своите 953 малки прозореца, наречени Jharokhas, украсени със сложни решетки.
Първоначалното намерение на решетъчния дизайн беше да позволи на кралските дами да наблюдават ежедневието и празниците, празнувани на улицата отдолу, без да бъдат забелязани, тъй като те трябваше да се подчиняват на строгите правила на "purdah", които им забраняваха да се появяват на публични места без покривала на лицето . Тази архитектурна особеност също позволява преминаването на хладен въздух от ефекта на Вентури, като по този начин прави цялата зона по-приятна по време на високите температури през лятото. Много хора виждат Хава Махал от улицата и си мислят, че това е предната част на двореца, но това е задната част.

Каджурахо (Khajuraho)

Групата от паметници Khajuraho е група от индуски и джайнистки храмове в квартал Chhatarpur district, Madhya Pradesh, India, на около 175 километра югоизточно от Jhansi. Те са обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Паметниците със своята символична архитектура в Nagara style и скулптури са известни по целия свят със своите зашеметяващи храмове, украсени с еротични и чувствени резби. Малък град, разположен в региона Bundelkhand, Khajuraho е брилянтен пример за индийската архитектура и нейната култура през средновековния период. Архитектурата на тези индуистки и джайнистки храмове изобразява еротичните форми на любовта, резбите по стените показват страстта по най-чувствения, но естетически начин. Построени между 950 и 1050 г. сл. н. е. чистата конфронтационна природа на тези дърворезби показва ярък парадокс с конвенционалните индийски идеали за еротика, оставяйки посетители и туристи напълно омагьосани.
Изкуството в този малък град е вкоренено във всичките му структури и е класически пример за финеса на културното и художествено наследство на Индия. Най-добрата част за Каджурахо е, че въпреки че десетки грабители през векове се опитаха да унищожат целия комплекс, те никога не можаха да успеят, въпреки че успяха да намалят броя на храмовете и пещерите до 25 от зашеметяващите 85 по времето, когато е създаден.

Варанаси (Varanasi)

Варанаси е град в северния индийски щат Uttar Pradesh, датиращ от 11 век пр.н.е. Считан за духовната столица на Индия, градът привлича индуски поклонници, които се къпят в свещените води на река Ганг и извършват погребални ритуали. По криволичещите улици на града има около 2000 храма, включително Kashi Vishwanath, „Златният храм“, посветен на индуисткия бог Шива. Варанаси, някога известен като Бенарес или Банарас и Каши, е исторически град в Северна Индия. Смятан е за един от 7-те най-стари града в Индия и е известен по целия свят с древни храмове, посветени предимно на Бог Шива. Също така е известен и с поклонението на река Ганг.
Градът е свещен за индусите и джайнистите, а също и един от най-старите непрекъснато населени градове в света, със селища, датиращи от 11 век пр.н.е. Много индуси вярват, че смъртта във Варанаси носи спасение/нирвана и затова предприемат пътуване до града, когато осъзнават, че са близо до смъртта. За някои културният шок от горящите трупове на открито може да бъде малко поразителен. Въпреки това, сцената на поклонници, извършващи своите богослужения в река Ганга при изгрев слънце, разположена на фона на вековните храмове, е може би една от най-впечатляващите гледки в света.
Градът може да бъде изпепеляващо горещ през летните месеци, така че, ако е възможно, насочете посещението си към есента между октомври и март и носете нещо топло за хладните дни и нощи.

Катманду (Kathmandu)
Катманду е столица и най-популярният град в Непал. Разположен в едноименната долина (Kathmandu Valley), градът със средна надморска височина 1350 м. е основан през 2 в.
Кралската столица на Непал впечатлява с дворци, имения и градини построени за непалската аристокрация. От много години Катманду е център на непалската история, изкуство, култура и икономика. Религиозните и културни фестивали са голяма част от живота на местните жители.
Основните забележителности на града са централният площад Дурбар и кралския дворцово-храмов комплекс Хануман Дхока (15-18 в.), храмът-манастир на живата богиня Кумари, храма Сваямбунатх и множество други храмове и пагоди.

Ден 1 – Отпътуване от България
Отпътуване от терминал 2 на летище София за Делхи.
Turkish Airlines
София - Истанбул    16:00    18:25                
Истанбул – Делхи   20:45    05:40
Пристигане в Делхи на следващия ден.
Ден 2 – Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Посрещане на летището от представител на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване в двойна стая (след 12:00 ч.).
Ню Делхи блести със своите разкошни церемониални градини, великолепната сграда на парламента и президентската резиденция Раштрапати Бхаван.
Градската порта (India gate) е паметник построен от архитект Едвин Лютиенс в знак на почит към индийските войници загинали по време на Първата Световна война и Афганистанските войни от 1919 г. Имената на загиналите войници са изписани по стените на паметника. Първият камък е положен на 10 февруари 1921 г. Строежът приключва през 1931 г. От 1971 г. под паметника е разположен вечен огън, познат като Амар Джаван Джоти (Amar Jawan Jyoti) -  пламъкът на безсмъртния войн, който маркира Гробницата на незнайния войн. Тя е посветена на почитането на незнайните войни загинали по време на сблъсъците между Индия и Пакистан случили се през същата година.
Свободен ден за отдих и почивка.
Ден 3 – Делхи
Сутринта ще се отправите към разглеждане на забележителностите на Делхи, започвайки от Стария Град, прочул се когато Шах Джахан премества столицата от Агра в Делхи. Ще посетите Червения форт, джамията Джама Масджид и мемориала на „Бащата на нацията“ Махатма Ганди (Радж Гат).
Следобед ще посетите един от най-известните храмове в Делхи – Акшардхам (Akshardham temple), който е един от най-големите хиндуистки храмове в света, божествена обител на Бог. Древна архитектура, религиозни традиции, духовни послания и изкуство са преплетени в Акшардхам. Комплексът оформен в традиционен стил е тържествено открит на 06.11.2005 г. с благословията на HH Pramukh Swami Maharaj.
Нощувка в хотела.
Ден 4 – Делхи
Сутринта ще започне с посещение на основните забележителности на Ню Делхи: Кутаб Минар, чийто строеж започва през 1193 г. от първия мюсюлмански владетел в Северна Индия – Кутбудин Айбак. Кутаб Минар е най-високата кула в Делхи – 72.5 м. разделена на 5 етажа, символ на надмощието на Исляма.
Ще посетите също джамията Khirki и гробницата на Хумаюн построена през 1570 г., включена в Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Гробницата е един от най-старите примери за градинска гробница.
Ще преминете покрай Градската порта (India Gate), сградите на парламента и президентството.
Нощувка в хотела.
Ден 5 – Делхи – Джайпур (275 км. около 5 часа)
Закуска в хотела. Освобождаване на хотела и отпътуване на Джайпур. Пристигане и настаняване в хотела.
Джайпур е столица на Раджастан с характерните си сгради в наситено розово. Заради цвета си градът е наричан още „Розовият град“. Цветът представя гостоприемството и културата на Раджпут. Основан от Радж Джай Сингх през 18 в., градът е заобиколен от хълмове, върху които са построени фортове и дворци, вдъхновили множество приказки. Бавно движещи се камили и хора облечени с цветни ярки дрехи отразяват пустинното наследство на Джайпур. Междувременно пазарите са пълни с прекрасни сувенири, ръчно тъкани платове и занаятчийски изделия. Каним Ви да посетите град на любов, легенди и традиции.
Вечерта – посещение на религиозна Аарти церемония в храм Лахми Нараян.
Нощувка в хотела.
Ден 6 – Джайпур
След закуска (08:00 ч.) ще отпътувате за посещение на форт Амбер. Ще се повозите на гърба на слон, изкачвайки се до форта на върха на хълма (в зависимост от наличността на слоновете и метеорологичните условия). Придвижването обратно е с джип.
Ще посетите Амбер форт и неговите стени. Можете да посетите Джай Махал (Двореца на победата), Шиш Махал (Огледалния дворец) и храма на Богинята Кали.
Великолепието на Форт Амбер (произнася се Амер) е прекрасен пример за архитектурата на Раджпур, извисяващ се над скалистите склонове на планината, разположен на около 11 км. северно от Джайпур. Амбер някога бил столица на Джайпур. Изграждането на форта започва през 1592 г. по времето на Махараджа Ман Сингх Раджпут, командир на армията на могулския император Акбар. По-късно бива разширен от Джай Сингх I и Джай Сингх II преди столицата да бъде преместена в Джайпур.
Кратка фото пауза по пътя за традиционните снимки на Хава Махал (Двореца на ветровете). Пететажният дворец е построен през 1799 г. и е един от най-добрите примери за артистичността на Раджпур. Построен е за дворцовите дами, които да се забавляват, гледайки градската суматоха. От покрива можете да се насладите на спиращи дъха гледки към Джантар Мантар, Градския дворец и пъстрия базар.
Следобед ще посетите Градския дворец (също познат като Дворецът на Махараджата) на Джайпур. Дворецът, покриващ почни една седма от площа на града е бивша кралска резиденция е превърнат в музей, като малка част от него все още се използва от кралското семейство в Джайпур. Една от основните му атракции е оръжейната с внушаващ масив от оръжия – пушки, саби, ками и пр., използвани през вековете от кралското семейство в Джайпур.
На първия етаж се помещава Музеят на текстила, който представя платове и костюми от цяла Индия. Основният вход води до централния вътрешен двор – Мубарак Махал.
Продължаваме с посещение на Джантар Мантар, който е най-голямата обсерватория в света изградена от камък и мрамор от Джай Сингх в периода от 1728 до 1734 г. Разположена близо до градската порта, обсерваторията разполага със 17 огромни инструмента, много от които все още са в перфектно състояние.
По-късно се насладете на разходка с рикша из пъстрия базар преди да се върнете в хотела.
Нощувка в хотела.
Ден 7 – Джайпур – Фатехпур Сикри– Агра (245 км., 5 часа)
Ранна закуска, освобождаване на стаите и отпътуване за Агра. По пътя ще посетите пустинния град Фатехпур Сикри, разположен на 39 км. от Агра. Бил е управляван от император Акбар в периода от 1571 г. до 1585 г. Архитектурата му е в индуски и ислямски стил, отразяваща светските виждания на император Акбар и неговия начин на управление. Елегантните постройки говорят за красотата и разкоша на Могулската империя. Недостигът на вода обаче е причина за изоставянето на града.
Пътуване до Агра. Посещение на най-известния паметник на любовта – Тадж Махал (затворен всеки петък!) и Агра форт.
Тадж Махал е построен от Шах Джахан в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, починала през 1631 г. Този величествен мавзолей комбинира елементи на ислямската, персийска, индийска и дори турска архитектура. Изграждането на тази „мраморна поема на любовта“, отнема 17 години и в него взимат участие около 20 000 работника.
По-късно ще посетите Агра форт построена по времето на император Акбар в периода от 1565 г. до 1573 г. Фортът разкрива прекрасна комбинация между отбранителна архитектура и красив дизайн. Изграждането на укреплението е започнато като отбранителна цитадела, впоследствие допълнена от деликатни мозайки от мрамор и великолепни дворци. Агра разкрива великолепна гледка към Тадж Махал.
Нощувка в хотела.
Ден 8 – Агра – Джанси (с влак) – Орча – Каджурахо (180 км/ около 4 часа)
Сутрешен трансфер до железопътната гара за влака до Джанси (отпътува от Агра в 09:55 и пристига в Джанси в 12:35 ч.).
Орча е основан през 16 в. от Рудра Пратап. Този район изобразява разкоша на добре познатата династия Бундела. Разположен е на 16 км. от Джанси и е заобиколен от завладяващи хълмове и буйна зеленина.
В Орча ще посетите известния със своята красота Rai Praveen Mahal. Дворецът е конструиран от принц Индерджит Сингх и е заобиколен от красиви градини.
Храмът Лахминараян е най-известната забележителност в района. Храмът е посветен на богинята Лахми и притежава уникална архитектура с елементи, които могат да бъдат видени и в други храмове и фортове. Храмът разполага също с отвори за оръдия, използвани през войните. Картините по стените също са уникални и представят сцени от Ram Charitra Manas, както и боевете между индийски и британски войници през 1857 г.
Програмата продължава с пътуване до Каджурахо. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.
Ден 9 – Каджурахо – Варанаси (вътрешен полет)
Сутринта разглеждане на Каджурахо с неговите известни еротични и джайнистки храмове, който формират Западната и Източна храмови групи.
Каджурахо е част от Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Изграден е през 9 и 10 в. от династията Чандела. Градът придобива известност с храмовете представящи еротични сцени изобразени в тях.
Сутринта ще посетите Западната група от храмове в Каджурахо, представяща едни от най-великолепните архитектурни екземпляри от храмовата архитектура на Индия. Групата включва храмове като храм Kandariya Mahadeo, храм Chaunsat Yogini, храм Chitragupta, храм Lakshamana, храм Matangeswara и храм Varaha.
По-късно ще посетите и Източната храмова група, която значително се различава от останалите храмове в Каджурахо. Преобладават джайнистки храмове – храм Parsvanath, храм Adinatha и храм Ghanti. Има също и храм Брахма, чието наименование се смята за объркано. Смята се, че всъщност е посветен на Бог Вишну и е единственият гранитен храм в Каджурахо.
Следобед трансфер до летището на Каджурахо за полета до Варанаси. След пристигане – трансфер до хотела. Нощувка.  
Ден 10 – Варанаси

В ранна утрин (около 05:00 ч.) ще отпътувате от хотела за разходка с лодка по р. Ганг. По пътя обратно към хотела ще посетите града.
Прохладната сутрин със звън на храмови камбани и хора шепнещи своите мантри ще оставят незабравим спомен. По време на разходката по р. Ганг ще можете да наблюдавате поклонниците, потапящи се в реката, за да измият греховете си и да пречистят душата си. Ще станете свидетели и на кремирането на телата на починали. Чрез ритуална по разпръскването на пепелта на мъртвеца в свещената река Ганг се смята, че завършва цикъла на прераждане и се достига нирвана.
След разходката с лодка ще разгледате древния град Варанаси, който е важна дестинация за индуските поклонници със своите храмове – Bharat Mata Mandir, храма Дурга, храма Каши Вишванатх (посветен на Бог Шива), храм Хануман и пр.
Връщане в хотела и закуска. Екскурзионната програма продължава с посещение на Сарнатх (10 км. от Варанаси), където се смята, че Буда изнася една от първите си проповеди след достигане на просветление. Сарнатх е място за поклонение на будисти не само от Индия, но и от цял свят. Наред с другите структури в Сарнатх се намират останки от храмове, манастири и ступи. В археологическия музей може да бъде видяна богата колекция от будистки скулптури съставени от множество изображения на Буда и Бодхисатва.
По-късно вечерта ще станете свидетели на религиозната церемония аарти на брега на свещената река Ганг. Общата молитва в пълния нощен мрак контрастира със светлините от лампите и свещите на молещите се.
Нощувка в хотела.
Ден 11 – Варанаси – Катманду (с полет през Делхи)
Сутрешен трансфер до летището за полета до Катманду (през Делхи). След пристигане – трансфер до хотела.
Катманду – столицата на Непал, лежи в широка долина по края на Хималаите. Неговото изкуство и архитектура са интересна смесица от индуистко и будистко влияние.
Останалата част от деня е свободна за самостоятелно разглеждане на града или почивка. Нощувка в хотела.
Ден 12 – Катманду
Закуска. Сутринта екскурзионна програма в Катманду с посещение на централния площад на Катманду – „Дурвар“ и храма "Сваямбунатх" (Храмът на маймуните). Храмът "Сваямбунатх" е най-древният и загадъчен будистки комплекс със златновърха ступа, издигаща се върху горист хълм. Историческите данни за храма датират от 5 в., но се смята, че произходът му е по-стар. Това е най-свещеното будистко светилище в долината на Катманду.
Площад Дурбар е разположен в сърцето на Стария град на Катманду в Басантапур. Основаването на Кралския дворец датира от времето на Licchavi, със значително реновиране при владетелите Мала и по-късно Рана. Строителството се е извършвало в продължение на много векове, като в околностите са разположени около 50 храма.
По време на екскурзионната програма можете да посетите комплекса Дурбар от 17 в. и "Хануман Дхока" , храмът на Кумари (Живата богиня), Narayan Mandir, Maiju Dewal и Kasthmandap (дървени храмове построени от едно дърво), храма Шива Паравати, Голямата камбана, храмовете Bhairav и Taleju.
Следобед – екскурзионна програма в Патан. Някога Патан е бил древна столица на кралството. Разположен е покрай река Багмати на юг от Катманду. Площад Патан Дурбар предлага най-доброто от градската архитектура на Невари. Има храмове посветени на Шива, Кришна, Ганеш и Вишну, редовно посещавани от жители и посетители на града.
В северния край на площада е реставриран древен водопровод, който все още се използва от млади момичета, пълнещи своите кани от издълбаните каменни водосбори. Дворовете на Кралския дворец с техните орнаментирани прозорци, аркади, светилища и потъналата кралска баня са сред най-красивите обекти в Катманду.
Нощувка в хотела.
Ден 13 – Катманду
След закуска екскурзионна програма до храмовия комплекс "Пашупатинатх" (Pashupainath temple) и ступата „Будханатх“ (Boudhanath).
"Пашупатинатх" е най-свещеното хиндуистко светилище в Непал и едно от най-големите светилища на великия Шива. Изразява същността на хиндуизма смесена с ежедневните ритуали по бреговете на свещената река Багмати. Датировката на храма е неясна. Смята се, че "Пашупатинатх" е най-стария храм в Непал, данни за който има от 477 г. Настоящата си форма храмът има от 1692 г.  Обектът е поместен в списъка на ЮНЕСКО през 1979 г.
Великата ступа „Будханатх“ е един от отличителните паметници в Непал, с диаметър от повече от 100 м., което я прави и най-голямата в света. Има множество легенди свързани с изграждането на ступата, но се смята, че датира от 5 в. Всички ступи съдържат свещени реликви и се смята, че Boudha съдържа останки от починалия Buddha Kasyapa.
Следобед екскурзионна програма в Бактапур. Влизайки в града ще останете удивени от чувството за вътрешна хармония. Дворецът с 55 прозореца е построен по времето на цар Бхупатинра Мала през 1954 г. и е разположен в ляво до градските порти. Вътре се помещава Националната художествена галерия. Входът на двореца е познат като „Златната порта“ или „Сунко Дхока“ на непалски. Срещу двореца има смесица от храмове с различен дизайн. След трите Дурбар площада в долината на Катманду, този в Бактапур е най-добре запазен.
Нощувка в хотела.
Ден 14 – Отпътуване за България  
Трансфер до летището за полета до България.
Turkish Airlines
Катманду – Истанбул 12:30   18:20
Истанбул – София    20:25   20:40

Забележки:
Туристите се настаняват в стаи с 2 или 3 легла. Ако туристът желае единично настаняване изрично се посочва в договора и се доплаща.
В случай на промяна на летищни или горивни такси, туроператорът ще уведоми потребителят, като той се задължава да доплати разликата своевременно преди пътуването.
Туроператорът запазва правото си на промяна в последователността при посещението на обектите. Точните часове на екскурзиите по програмата се уточняват на място.
Замяна на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Туроператорът не носи отговорност в случай на форсмажор – недопускане в страната от граничните власти, забавяне или анулиране на полет, стачки, прекъсване на пътуването по желание на туриста и пр. Направени разходи в подобни случай се поемат от туриста.

Пакетна цена човек – 1224 евро
Цената се потвърждава при конкретна резервация. Минимум записани туристи – 2.

Пакетната цена включва:
- трансфер от и до летището;
- транспортни услуги по програмата автомобил/ автобус с климатик;
- екскурзоводско обслужване на руски език по програмата;
- 9 нощувки със закуски в хотели по програмата. Настаняването е на човек в двойна стая. По желание за единично настаняване се доплаща
- 3 нощувки в Делхи – хотел Siddhartha 4* или подобен;
- 2 нощувки в Джайпур – хотел Royal Orchid 5* или подобен;
- 1 нощувка в Агра – хотел Clarks Shiraz 4* или подобен;
- 1 нощувка в Каджурахо – хотел Ramada 5* или подобен;
- 2 нощувки във Варанаси – хотел Amayaa 4* или подобен;
- 3 нощувки в Катманду – хотел Apsara Boutique Hotel 3* или подобен;
- изхранване по програмата – закуска в хотелите;
- разходка със слон/ джип до/ от Форт Амбер, Джайпур (изкачване със слон, слизане от форта с джип);
- разходка с рикша в Делхи и Джайпур;
- разходка с лодка по р. Ганг във Варанаси;
- влаков билет от Агра до Джанси;
- посрещане и съдействие на място от представител на местния партньор;
- данъци и такси;
- медицинска застраховка с покритие 30 000 евро с включено покритие Ковид-19 на ЗК Евроинс. За лица над 65 г. години се доплаща

Пакетната цена не включва:
- самолетен билет за международен полет София – Делхи – Катманду – София. Самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас;
- входна виза за Индия – 170 лв. За пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза;
- входни билети и такси за посещаваните обекти съгласно програмата (заплащат се от туристите директно на място) – 130 щ. д.;
- храна и напитки (алкохолни и безалкохолни) не посочени в програмата;
- самолетен билет за вътрешен полет Каджурахо – Варанаси в икономична класа –  приблизителна цена от 95 щ. д.  (възможни промени в цената и полетното разписание в зависимост от наличността при конкретна резервация);
- самолетен билет за вътрешен полет Варанаси – Катманду в икономична класа –  приблизителна цена от 120 щ. д. (възможни промени в цената и полетното разписание в зависимост от наличността при конкретна резервация. Полетите са в понеделник, сряда и петък);
- горивни такси при наличие на такива;
- допълнителни услуги не посочени в програмата – бакшиши на екскурзоводи и шофьори, такса за снимки, телефонни обаждания и пр.;
- разходи от личен характер;
- разходи, независещи от туроператора при форсмажорни обстоятелства – забавяне или анулиране на полет, стачки, природни бедствия и пр.;
- застраховка „Отмяна на пътуване“

Примерни хотели по програмата:

Siddhartha Hotel
3 Rajendra Place, 110008 New Delhi, India

Разположен в радиус от 5 километра от Connaught Place и жп гара New Delhi, Jaypee Siddharth разполага със СПА и уелнес център и парна баня.
Освен това предлага открит басейн и фитнес център. Jaypee е на около 6 километра от изложбени и конгресни опции в Pragati Maidan. Международното летище на Ню Делхи е на 45 минути с кола.
Модерните стаи разполагат с дървени мебели и са оборудвани с плоскоекранен телевизор с кабелни канали. Осигурени са ютия и удобства за приготвяне на чай и кафе. Другите удобства включват минибар и сешоар.  Гостите могат да организират обмяна на валута и разглеждане на забележителности в туристическото бюро. Предлагат се услуги за пране и химическо чистене. Консиерж гишето помага при исканията и нуждите на гостите.
В ресторант Paatra се сервират изискани индийски ястия, а в Eggspectation се предлагат денонощни международни ястия. В The Old Bakery можете да се насладите на сладкиши, а Tapas lounge е място, където гостите може да искат да се отпуснат.

Hotel Royal Orchid
Near Durgapura Flyover, Tonk Road, 302018 Jaipur, India

Летище Джайпур се намира само на 2,5 километра от хотел Royal Orchid Jaipur, на 3 километра до летището. Модерното настаняване предлага 3 заведения за хранене, плувен басейн на покрива и добре оборудван здравен клуб. Паркингът на място е безплатен.
Климатизираните стаи за гости са оборудвани с машина за чай/кафе, напълно зареден минибар и 42-инчов плоскоекранен телевизор със сателитни канали. Самостоятелната баня е с тоалетни принадлежности и вана.  Хотелът разполага с денонощно туристическо бюро, което помага на гостите при организиране на обиколки. Помещение за съхранение на багаж можете да намерите на рецепцията. Wi-Fi се предлага срещу заплащане. Ресторант Limelight сервира международно меню и предлага възможности за хранене през целия ден. Можете да се насладите на местни ястия в ресторант Tiger Trail и лаундж бар Salsa.
Хотел Royal Orchid Jaipur е на 9 километра от жп гара Джайпур, на 11 километра от автобусната спирка на Джайпур и на 12,5 километра от Стария розов град.

Hotel Clarks Shiraz 
54 Taj Road, 282001 Agra, India

Хотел Clarks Shiraz се намира в Агра и предлага открит плувен басейн, салон за масажи и спа и уелнес център. Намира се на 1,5 километра от Тадж Махал и Форт Агра, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Осигурен е безплатен WiFi за един час на ден.
Стаите тук ще ви осигурят телевизор с плосък екран, климатик и минибар. Собствените бани разполагат с душ и безплатни тоалетни принадлежности. Екстрите включват кът за сядане и кабелни канали.  В хотел Clarks Shiraz ще намерите 24-часова рецепция, барбекю и фитнес център. Другите предлагани удобства включват заседателни зали, туристическо бюро и помещение за съхранение на багаж.
Имотът е на 35 километра от Фатехпур Сикри. Намира се на 4 километра от жп гара Agra Cantonment и на 5,5 километра от летище Агра. Автогарата ISBT е на 8 километра.  Опциите за хранене включват Mughal Room, където се сервират индийски и китайски ястия, докато в бар Mughal можете да се насладите на освежаващи напитки. За тези, които предпочитат да вечерят насаме, се предлага румсървиз.

Ramada Kajuraho
Khajuraho Airport Rd, Sevagram, Khajuraho, Madhya Pradesh 471606, India

Разположен на 5 минути от летището на Каджурахо, 5-звездният хотел Ramada Kadjuraho е заобиколен от зеленина и пътека за бягане, в близост до Национален парк Панна. Хотелът разполага с външен басейн и модерни стаи.
Хотелските стаи са с мраморен под, снабдени с климатик, телевизор, сейф, минибар и електрическа кана за кафе и чай. Собствените бани разполагат с душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности. Температурата и осветлението в стаите се контролират от електрическа конзола, разположена до леглата.
Водопадът Ранех (Raneh Fall) се намира на 20 км. от хотела, а водопадите Пандав (Pandav Falls) на около 25 км.
Хотел Ramada Kadjuraho предлага летищен трансфер, ресторант, бар, пране, химическо чистене, магазин за сувенири и безплатен Wi-fi.

Amayaa Hotel 4*
The Mall Rd, Near Madin, Varanasi cantonment, Varanasi, Uttar Pradesh 221002, India

Хотел Amayaa е модерен хотел подходящ, както за туристи, така и за бизнес пътуващи. Хотелът разполага с 58 стаи и апартаменти, 3 зали за събития, ресторант, фитнес център, басейн, денонощна рецепция, румсървис, консиерж услуги и обмяна на валута.
Хотел Amayaa е разположен на 4 км. от централната железопътна гара на Варанаси и 25 км. от международното летище Lal Bahadur Shastri. Хотелът предлага удобен достъп до известните храмове във Варанаси.
Amayaa хотел предлага три категории стаи - Superior, Deluxe и Suite. Стаите са снабдени с хладилник, телевизор, електрическа кана за кафе или чай, баня, Wi-fi.

Apsara Boutique Hotel 3*
Chaksibari Marg, Kathmandu 44600, Nepal

Хотел Apsara Boutique е разположен в сърцето на Катманду, на 1,4 км. от Hanuman Dhoka и на 1,5 км. от централния площад на Катманду - Kathmandu Durbar.  Международното летище Tribhuvan International Airport се намира на 5 км. от хотела.
Aspara Boutique хотел се отличава с традиционните непалски дърворезби, които му придават особен непалийски чар. Хотелът разполага с тераса, от която се открива прекрасна гледка към планините, ресторант, бар, румсървис, безплатен Wi-fi, летищен трансфер.
Стаите разполагат с телевизор, баня с безплатни тоалетни принадлежности, сейф.

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross