Индокитай: Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд, 20 дни

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Маршрут: Ханой, залива Халонг, Дананг, Хой Ан, Хо Ши Мин, тунелите Ку Чи, Бен Тре, Сием Реап, Луанг Прабанг, Банкок, Ко Самуи

Въведение:
Екскурзионната програма включва най-доброто от Индокитай, спиращия дъха залив Халонг, плодородната делта на река Меконг, мистериозния Ангкор, древния Луанг Прабанг и оживения Банкок. Екскурзията завършва на плажа на Ко Самуи.

Пакетна цена на екскурзионната програма от 2042 евро.

Цената на пакетната екскурзионната програма включва:
• Настаняване в двойни стаи в 3-звездни хотели;
• Хранене съгласно програма;

• Транспорт с подходящи климатизирани превозни средства с опитни шофьори;

• Вътрешен самолетен билет, икономична класа;

• Услуги на опитни англоговорящи местни екскурзоводи;

• Всички входни такси, посещения, разходка с лодка и дейности, посочени в програмата.

• ДДС и други данъци;

• Съдействие за получаване на виза за Виетнам и Тайланд;

• Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:
• Възможности за по-луксозно настаняване;

• Доплащане за настаняване в единична стая;

• Визи за Виетнам и Тайланд, визите за Камбоджа и Лаос се полагат на границата;

• Международни самолетни билети София – Ханой / Ко Самуи – София (самолетните билети можете да закупите самостоятелно);

• Напитки, бакшиши и лични разходи;

• Доплащане в периода на Коледа, Нова година и официалните празници.

Полезни неща, които да носите със себе си:

• Анцуг и памучна тениска;

• Допълнителен чифт дрехи;

• Слънцезащитен крем/шапка;

• Дъждобран/Пончо;

• Антибактериален гел.

Срокове за анулация:

• Повече от 31 дни преди началото на екскурзията: безплатно анулиране;

• От 8 до 31 дни преди: 50% от пакетната цена;

• По-малко от 8 дни преди началото на програмата: 100% от пакетната цена;

• Непосредствено преди началото на екскурзионната програма: 100% от пакетната цена.

Екскурзионна програма:
1 ден: Ханой
Пристигане на международното летище в Ханой, посрещане от екскурзовода и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в Ханой.
2 ден: Ханой
След закуска отпътуване от хотела до музея на етнологията. Едночасова обиколка с велосипед из стария квартал на Ханой и езерото Хоан Кием в центъра на града. След обяд връщане в хотела за почивка. Около 16:00ч екскурзоводът ще Ви придружи до един от местните пазари, за да видите различни видове храна. Дегустиране на едно от най-известните ястия в Ханой, наречено „Pho“ – „Оризова супа с фиде с говеждо/пилешко месо“ в местен ресторант. В късния следобед посещение на водно куклено шоу. Нощувка в Ханой.
3 ден: Ханой
След закуска трансфер до „Halong Wharf“ за качване на лодка. В 12:30 – 13:00ч качване на лодката „V’Spirit Classic Cruise“, последвано от кратък брифинг за круиза. В 13:30 – 14:30ч – обяд, докато „V’Spirit Classic“ обикаля сред варовиковите острови. В 14:30 – 15:30ч разглеждане на пещерата Сунг Сот. В 15:30 – 16:30ч отпътуване с каяк сред скритите зони на залива, около района на пещерата Друм. В 16:30 – 17:30ч връщане на основната лодка и продължаване на круиза. В 17:30 – 19:00ч парти по време на залез на терасата за слънчеви бани. В 19:00ч вечеря. Нощувка на лодката.
4 ден: Залива Халонг – Ханой – Дананг
В 06:30 – 07:00ч започване на деня с Тай Чи упражнения или снимки. В 07:30 – 08:30ч закуска на борда на лодката. В 08:30 – 09:30ч отплаване до остров Титов. Плуване и релакс на плажа Титов или изкачване до върха на острова за панорамна гледка към залива Халонг. В 09:30ч връщане на лодката. Освежаване и напускане на каютата. В 09:30 – 10:30ч продължаване на круиза, разглеждайки залива, минаване покрай рибарското селище „Ba Hang, Dog Islet“ и др. В 10:30 – 11:30 ч ще гледате демонстрация на декоративно изрязване на плодове и ще участвате в готварски клас и традиционен виетнамски обяд. В 12:00ч слизане на брега от „V’Spirit Classic Cruises“. Трансфер до летище Ханой за полет до Дананг (Vietnam Airlines VN179, 19:55-21:15ч). Посрещане от екскурзовода на летището, трансфер до Хой Ан и настаняване в хотел в Хой Ан.
5 ден: Хой Ан
След закуска посещение на домовете на бивши търговци, 400-годишния японски покрит мост, пагодата „Phuc Kien“ и колоритния крайречен пазар. Свободно време за разглеждане на Хой Ан. Разходка из града. Нощувка в Хой Ан.
6 ден: Хой Ан
Свободен ден в древния град Хой Ан. Нощувка в Хой Ан.
7 ден: Хой Ан – Дананг – Хо Ши Мин / Сайгон – тунелите Ку Чи
След закуска трансфер до летище Дананг за сутрешен полет (Vietnam Airlines VN109, 9:35-11:05ч) до Хо Ши Мин. Посрещане при пристигане на летище „Tan Son Nhat“ и посещение на тунелите Ку Чи. Обиколка на триетажния лабиринт от подземни проходи, простиращи се на 250 километра от Хо Ши Мин до границата с Камбоджа. Мрежата включва безброй врати-капани, жилищни помещения, складове, оръжейни фабрики, полеви болници, командни центрове и кухни.  Връщане в Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.
8 ден: Хо Ши Мин / Сайгон
Полудневна екскурзия из Хо Ши Мин. Екскурзията започва с посещение на музея на реликвите от войната и бившия президентски дворец, катедралата Нотр Дам, старата поща в Сайгон, улица „Dong Khoi“ (бивша улица „Rue Catinat“), хотел Континентал, операта и кметството. След обяд имате възможност да разгледате самостоятелно Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.
9 ден: Хо Ши Мин / Сайгон – Май Тхо – Кан Тхо
Посрещане в хотела от екскурзовода в 8.30ч., напускане на Сайгон, за отпътуване към Май Тхо, делтата на градчето до Хо Ши Мин. Посещение на пагодата Винх Транг. След това продължаване до кея за лодки, круиз до остров „Thoi Son“. Посещение на овощни градини, цветни градини с орхидеи и „Thao Nguyen“. Напускане на „Thoi Son“, продължаване с лодка до рибарските селища около остров Феникс. Посещение на плаващи къщи. Каналът „Ankhanh“, къщата за кокосови бонбони в Бен Тре са следващата Ви дестинация. Качване на дървена гребна лодка за разходка по тесните канали и опитване на кокосови бонбони.Обяд в ресторант „Vuondau“. Напускане на лодката и трансфер до Кан Тхо. Настаняване в хотел в Кан Тхо.
10 ден: Кан Тхо – Хо Ши Мин/Сайгон – Сием Реап
След закуска в хотела круиз с лодка по река Меконг до плаващите пазари „Cai Rang“. Посещение на пазара, овощна градина и къща за фиде, връщане на сушата. Трансфер до летище Хо Ши Мин за полет до Сием Реап (Vietnam Airlines VN3821; 16:00-17:05). Обяд в ресторант „Mekong Rest Stop“. Посрещане от екскурзовода на летището в Сием Реап и трансфер до хотела. Нощувка в Сием Реап.
11 ден: Сеам Реап
Посещение на Ангкор Том. До храмът се стига по пътека, който минава през ров. От всяка страна на пътеката има парапети, оформени с 54 каменни фигури, участващи в известна индуистка история: митът за вълнението на океана. Храмовият комплекс Ангкор Том (БАЙОН) е известен с гигантските скулптури на лица, които украсяват неговите тридесет и седем оцелели кули. В 16:00ч посещение на храма Ангкор Ват, построен от изчезналата кхмерска империя по време на управлението на крал Суряварман II. Нощувка в Сием Реап.
12 ден: Сеам Реап
След закуска в хотела трансфер с лека кола до храма „Banteay Srei“. Стените на храма „Banteay Samre“ от розов пясъчник са украсени с дърворезби и барелефи. Посещение на храма „Pre Rup“ – името на храма означава „обръщане на тялото“. След обяд посещение на храма „Ta Prohm“ и „Prasat Kravan“. Нощувка в Сием Реап.
13 ден: Сием Реап – Луанг Прабанг
Свободен ден в Сием Реап, трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг. Посрещане от екскурзовода и шофьора и трансфер до хотела. Нощувка в Луанг Прабанг.
14 ден: Луанг Прабанг
След закуска посещение на основните забележителности в Луанг Прабанг, включително Националния музей, посещаване на ступата на Ват Визун и светилището на Ват Май, посещение на храма „Wat Xieng Thong“. Следобед отпътуване до водопада „Kuangsi“. На връщане кратка спирка в  селото Черен Хмонг, където се изработват сувенири. Пристигане в града, изкачване до върха на планината „Phousi“. Разглеждане на нощен уличен пазар. Нощувка в Луанг Прабанг.
15 ден: Луанг Прабанг – Банкок
Свободен ден в Луанг Прабанг до трансфера до летището за полет до Банкок. В 13:00 ч. среща с екскурзовода във фоайето на хотела, отпътуване за Големия дворец и храма „Wat Phra Keio“, разглеждане на Позлатената ступа, Библиотеката и изображението на Изумрудения Буда. Посещение на Тронната зала на краля, Погребалната къща на кралят и кралицата. Нощувка в Банкок.
16 ден: Банкок
В 13:00ч среща с екскурзовода във фоайето на хотела и отиване до кея на Ривър Сити. В 14:30ч напускане на кея с дълга лодка и преминаване през по-малките канали на „Thonburi“. В 15:15ч смяна на транспорта от дълга лодка на оризова баржа „Wan Fah“ и круиз по по-големите канали и река Чаопрая. В 16:00ч връщане обратно до кея на Ривър Сити и продължаване с микробус до хотела. В 19:00ч пристигане в хотела. Нощувка в Банкок.
17 ден: Банкок – Ко Самуи
Среща с екскурзовода в хотела и трансфер до летище Банкок за полет до остров Ко Самуи. (Bangkok Airways PG125, 10:15 – 11:45). Посрещане от шофьора на летището в Ко Самуи и трансфер до хотела. Нощувка в Ко Самуи.
18 ден: Ко Самуи
Свободно време. Нощувка в Ко Самуи.
19 ден: Ко Самуи
Свободно време. Нощувка в Ко Самуи.
20 ден: Ко Самуи – София
Посрещане в хотела и трансфер до летището за полет до България.

 

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross