Йога и медитация

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Йога и медитацията са едновременно наука и изкуство, които влияят върху приемането, разбирането и усъвършенстването на всяко от нивата на нашето същество: физическо, умствено, морално и духовно. Йога и медитацията са въплъщение на чистото съзнание. Те са неразделни. И двете са пътят към знанието и мъдростта.
Ришикеш (Rishikesh) е световната столица на йога в Индия. Разположен в подножието на Хималаите на брега на Ганг и заобиколен от планини, покрити с джунгла, този град сякаш поглъща всичко най-добро. Свежият вятър от планините носи нови знания и открития, а водите на Ганг отнасят всички трудности и проблеми. Именно тук, на това невероятно място, сякаш специално създадено за самопознание, има много ашрами, където всяка година идват хиляди поклонници, за да разберат смисъла на живота, да разкрият своя потенциал и да се отворят към света.
"Ашрам" е индуистка мисъл от древна Индия, което означава уединено място за живот, където умовете живеят в мира и спокойствието на природата. В наши дни терминът се използва по някакъв начин за международна общност често под ръководството на духовен учител. От древни времена йоги идват тук, за да практикуват йога и медитират на това тихо място. Оттогава Ришикеш е наричан страната на мъдреците.
Всяка година през март в продължение на една седмица тук се провежда йога фестивал, който събира огромен брой поклонници от цял ​​свят. Смята се, че медитацията и йогата в Ришикеш, заедно с къпането в река Ганг, допринасят за "Мокша" - излизане от колелото на самсара и спиране на цикъла на прераждане.
В Ришикеш се предлага както духовно, така и физическо усъвършенстване. Има всички условия за любителите на активния начин на живот и рафтинг, туризъм, трекинг, бънджи скокове и много други спортове. Освен това, след йога и медитация можете да посетите аюрведични процедури или да отидете на консултация с астролог.

Ашрам Йога Никетан (Yoga Niketan Ashram) е един от най-популярните в Ришикеш. Той се намира на хълм над свещения Ганг и предлага курсове по йога, популярни сред индийците и чужденците. Учителите говорят английски. Достъпът до курсовете е отворен за всички, независимо от религия, класа или националност. В свободното си време, когато няма клас, всички поклонници на Ашрама могат да присъстват на вечерната церемония на Аарти, която се провежда на гхат близо до храма Радха-Кришна, или да медитират в залата за йога и медитация. Поклонници от цял ​​свят идват в Ашрама. Езикът на комуникация е английски.
За пристигащи в ашрама предлагат се следните услуги:
Sadhna Hall е основната зала за медитация, която побира над 100 души. Голяма площ от стаята, климатик, охладител и възглавници на пода създават удобни условия за медитация. Занятията се провеждат тук сутрин преди класа по йога и вечер преди вечеря.
Yoga Hall - зала за занимания по йога. Отворен е почти по всяко време на деня и е предназначен за изпълнение на асани и практикуване на пранаяма. Няколко пъти седмично тук се провежда и крия йога. Залата по Йога разполага с всички условия за комфортни занимания. Всички класове се преподават от опитни майстори, работещи под ръководството на духовен наставник - Ачария.

Маршрут: Delhi - Delhi - Haridwar - Rishikesh - Delhi
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Програмата се предлага по запитване.

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Дели, където ви очаква нашия представител, който ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще ви очаква вашите водач и групата. От този момент започва вашата програма !
В края на пътуването отново имате индивидуален трансфер до летище за обратния полет до София . Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава се допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на следните авиокомпании:
"TURKISH AIRLINES", "QATAR AIRLINES", "FLYDUBAI", "LUFTHANSA", "WIZZAIR".
Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ - от 672 ЕВРО, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE .
Визов режим
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, извършваме цялата процедура по оформяне на вашата виза. За необходимите документи погледнете секция "Визи за Индия"

Правила за поведение в ашрама

Поклонниците, живеещи в Ашрама, са длъжни да спазват неговите правила, както и самодисциплина и етикет.
Всички поклонници трябва да участват в церемонията Аарти - пуджа, посветена на богинята на река Ганг с поднасяне на огън към нея. Цветна церемония се провежда при залез слънце в гхат, разположен близо до храма Радха-Кришна. Всички поклонници (мъже и жени) трябва да се обличат скромно и целомъдрено, като по този начин показват своето уважение към традициите на Ашрама. Не се допускат шорти, тениски без ръкави, тесни и открити дрехи.  Поклонниците имат право да останат в Ашрама за максимум 15 дни по време на първото си посещение. Този период може да бъде удължен само с разрешение на ръководството.
В случай, че администрацията на Ашрама помоли гостите да го напуснат, те трябва да се изнесат незабавно.
В Ашрама не е позволено да каните непознати в стаите си.
Ако гостите напуснат Ашрама за до 3 дни, те са длъжни да уведомят администрацията и да депозират ключовете. Ако гостите напуснат Ашрама за повече от 3 дни, те трябва да освободят стаята. Заключването на стаи без информиране на администрацията е забранено, в противен случай стаите ще бъдат отворени принудително,
Обитателите трябва да поддържат стаите си в ред и да ги предават чисти и подредени. Забранява се брането на цветя и отпадъци на територията на Ашрама. Забранено е да се играят карти, да се слуша радио / магнетофон, да се включва силно плейър със слушалки, да се гледа телевизия. Не се допускат домашни любимци.
Ашрамът също така забранява: пушенето, алкохолът, не-вегетарианската храна, включително яйца, чесън и лук не се препоръчват.
Бакшишите не са добре дошли в Ашрама. Даренията се приемат в офиса и се насочват както за неговите нужди, така и за нуждите на бедни и сираци.  Когато правите дарение, можете да посочите за какво точно искате да отиде (храна за бедните, развитие на училища, сиропиталища, болници, екологични програми, развитие на Ашрама и др.).

Ден 1, четвъртък София - Делхи
Тръгване от София за Делхи с вашия международен полет.

Ден 2, петък Делхи - Ришикеш - Харидвар
Пристигате в Делхи с международен полет в 9 сутринта. След преминаване на формалностите на летището и традиционния поздрав "Свагат" ще отидете в хотела. В 10:00 след почивка и закуска ще имате полудневна обиколка на Делхи, в рамките на която ще видите паметника Портата на Индия, напомнящ на известната Триумфална арка в Париж, и ще се насладите на величието на Президентския дворец - официалната резиденция на президента на страната. Ще се запознаете и с известния Храма на Лотоса (Lotus Temple)  (гледка отстрани) – идеално място за медитация и намиране на вътрешен мир и хармония, чиито врати са отворени за последователи на всички религии и най-високото тухлено минаре в света Кутуб Минар (Qutab Minar), което е център на комплекс от исторически паметници от различни епохи.
След обиколката ще отидете до жп гарата в Делхи, откъдето ще вземете влака до Харидвар (Haridwar), където ще пристигнете около 19.30. При пристигането си в Харидвар ще бъдете прехвърлени в Йога Никетан Ашрам в Ришикеш. Времето за пътуване е около час. След пристигане настаняване в Ашрама.

Ден 3, събота Ришикеш
Закуска в Ашрама.
Сутрешна сесия: Въведение в йога и нейната философия.
Вечерна сесия: основни асани и асани за загряване на мускулите.

Ден 4 - 7, неделя - сряда. Престой в Ашрам.
Спазване на дневния режим: йога, медитация, лекции, разговори с учители.

Ден 8, четвъртък, Ришикеш - Харидвар (20 км) - Делхи (трансфер с влак / 18:15-22:45)
Свободен ден в Ришикеш. Вечерта пътуване с кола  до Харидвар и качване на влака за Делхи.
При пристигане в Делхи, настаняване в хотела или трансфер до летището за вашия международен полет.

Пакетна цена на човек в  двойна стая Пакетна цена на човек в единична стая
 от 672 EUR от  1067 EUR

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции.
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. -Екскурзионното обслужване е на руски, обучаване в ашрама е на английски език.

Пакетната цена включва:

-7 нощувки по програма
-Пълен пансион в Ашрама, обучението е на английски.
-Закуска в Делхи
-Климатизиран транспорт по маршрута
-Рускоговорящ гид,
-Програма за йога и медитация в Ашрам
*Забележка: Хотелът се потвърждава от 12.00 часа петък, на същия ден започва екскурзионната програма.
-Индивидуални трансфери  летище - хотел - летище
-Климатизиран транспорт по маршрута
-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Пакетната цена не включва:
-Самолетни билети София - Делхи - София
-Входна туристическа виза за Индия - за пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза 95 лв
-Ж/п билети в Индия
-Допълнителна нощувка в хотела според полетното ви разписание
-Входни такси за архитектурни паметници - 85 EUR на човек.
-Транспорт в дни без програма
-Бакшиш  за екскурзовода и шофьора

Престой в Делхи -  Golden Tulip suites4* или "Radisson NH8" 5* или подобен.
Основната маст на екскурзията е в Ашрам Йога Никетан (Yoga Niketan Ashram)

 

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross