info@aerotourmm.com

Казан на един дъх

Цени

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
6 дни/ 5 нощи
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

 

6 дни / 5 нощувки  (четвъртък-вторник)

Екскурзионната програма включва:

Посещение на Казанския женски манастир, екскурзия „Белокаменна крепост“, майсторски клас „Изкуство на завързване на шал“, обзорна автобусна екскурзия „Легенди и тайни на хилядолетния Казан“, пешеходна екскурзия из старо татарско селище, автобусна екскурзия, “Некласически Казан“ с посещение на дома на Ушаков.

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, като в цената са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности,
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване,
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя).

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – Казан - София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване за съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро),
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 130,00 лв. Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, без "Работна".
Програма

1 денЧетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Полет до Казан. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Казан.

2 денПетък

Закуска шведска маса в хотела.
В 14:30ч Среща на групата с екскурзовода на ул. Бауман 19 (срещу входа на хотел Ногай). Получаване на уточнената екскурзионна програма. Начало на екскурзионната програма (пешеходен ден).
15:15ч Посещение на Казанския Богридицки женски манастир, историята на който е неизменно свързана с придобиването, прославянето и почитането в Русия на чудотворната Казанска икона на Божията майка. След 1579 година Казан е свято място в Рус, където изведнъж самата божия майка проявила най-голяма милост – Казанската икона… Кой не знаел за нея в Русия. Тази икона се явява една от най-почитаните в Руската църква. На нея се молят, към нея се обръщат с молби. При това малко хора си задават въпроса какъв път е извървяла чудотворната икона и от къде е дошла?
16:00ч Екскурзия „Белокаменна крепост“.
Казанският Кремъл е основната забележителност на града, паметник на световното наследство на ЮНЕСКО. Това е официалната резиденция на Президента на Република Татарстан и държавен музей под открито небе, който се посещава ежегодно от хиляди туристи. Белокаменният Кремъл е сърцето на древния град, въплътил в себе си културата на запада и изтока. Тук се издигат минаретата на главната джамия на град Кул Шариф (посещение) и блестят златните куполи на най-стария православен Благовещенски събор. На територията на крепостта се намира един от символите на Казан – известната „падаща“ кула ханши Сююмбике.
16:30ч Майсторски клас „Изкуството за завършване на шал“. Преливането на кристала, студения мрамор и ярко ориенталско излъчване. Момиче гадае в огледалото. Косите се крият под копринено покривало, в ръцете на майсторката платът оживява и придобива изящни форми. И пред Вас е Шехерезада!
Практически умения по изкуството на завързване на арабски мъжки шал – шафра може да получи и мъж. „Арафатка“ или „Палестинка“ от етнически елемент на дрехите се превръща в стилен аксесоар.
17:15ч Продължение на екскурзията „Белокаменна крепост“.
18:00ч Край на екскурзията. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела.
20:30ч Допълнителна вечерна обзорна екскурзия по града „Огньовете на Казан“. Цена на човек – 12 евро (екскурзията ще се състои при набор от минимум 10 туриста)

3 денСъбота

Закуска шведска маса в хотела.
10:20ч Среща на групата с екскурзовода на ул. Бауман 19 (срещу входа на хотел Ногай).
10:30ч Обзорна автобусна екскурзия „Легенди и тайни на хилядолетния Казан“.
Ще се насладите на самобитната красота на Казан, ще видите със собствените си очи ярките цветове на неговите улици и площади, ще узнаете къде се съхраняват несметните съкровища на Казанските ханове и къде е закипял котел без огън. Забележителностите на хилядолетния град са съединили в себе си културата на Запада и традициите на Изтока: Старо татарско селище, където татарското население е живяло от 16-ти век, ” Суконная слобода“ – селище с промишлените преобразования на Петр I, площада на фонтаните, езерото Кабан – неговите тайни и легенди, стилизирано село (Родно село), новия театър на куклите, Казанския университет, площада на Свободата – културен и административен център на Казан.
Пешеходна екскурзия по Старо татарско селище – това е възможност да се докоснете до Казан през 18-19 век. Тук се издигат минарета и татарски търговски домове. Именно тук са живяли видни представители на татарския народ: интелигенция, духовенство, търговци и индустриалци. Ще узнаете историята на коренните жители на Казан – татарите – за тяхното образование, занимания, култура, вяра. Очакват Ви загатките на езерото Кабан, ще се запознаете с Шурал и находчивия Батир. По време на разходката ще узнаете защо „татарските“ джамии имат своеобразна архитектурна форма и ще посетите най-старата джамия.
13:30ч Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела.
От 14:30 до 20:00ч Допълнитена екскурзия по желание „Цитадела на завоевателя“ на града-остров Свияжск.
Свияжск – това е историко-културната перла на Република Татарстан. Древната крепост, построена при управлението на Иван Грозни е служила за военен пост в Поволжието и място за подготовка на военни части за похода при непристъпната крепост Казан. В маршрута на екскурзията в Свияжск влизат уникални исторически паметници: Събора на всички скърбящи радости, един от най-древните дървени храмове в Русия – църквата Света Троица, действащия Успенски манастир с архитектурни ансамбли от 16-17 в, конния двор и работилници.
Цена на екскурзията – 22 евро на турист. Екскурзията ще се състои при набор от минимум 10 туриста.

От 20:30 до 22:00ч Допълнително по желание: Авторска интерактивна програма „Гостоприемния дом Бая“. Всички гости на Казан непременно се канят на гости в главния дом на татарското село – домът Бая. Заможните хазяи на дома – Ебика и Бабай ще Ви разкрият много тайни от бита, обичаите и традициите на татарския народ.
На масата на обилна вечеря от национални блюда (азу, триъгълник, „кыстыбый“, кош теле, чак-чак) на скъпите си гости Ебика и Бабай ще разкажат за любимите блюда на татарския народ чрез предания и легенди.
Увлекателният разказ в музикален съпровод ще Ви разкрие интересни елементи от националните празници през лятното и зимно слънцестоене – Навруз, Нардуган, Сабантуй и други празници. Най-съкровеното и интересно завършване на вечерта ще бъде със запознаване чрез играта на актьори с националните традиции и обичаи на татарския народ. Чака Ви среща с понятия като Су юлы, Аулок Ой, Никах, Туе, както и интересни настолни игри.
Цена на програмата: 29 евро (Програмата ще се състои при набор от минимум 15 туриста).

4 денНеделя

Закуска шведска маса в хотела.
Свободен ден.
Допълнителна екскурзия по желание в Раифския Богородичен манастир.
09:00ч Среща на групата с екскурзовода на ул. Бауман 19 (срещу входа на хотел Ногай).
09:00-12:40ч Допълнителна извънградска екскурзия „Земя на легендите“ в Раифския Богородичен мъжки манастир, разположен на 30 км от Казан, в гората, сред дивна красота на брега на езеро. Манастирът е основан през 17 век. Неговият архитектурен ансамбъл е един от най-величествените в средното Поволжие, еволюирал през вековете. Основна светиня на манастира се явява чудотворния Грузински образ на пресвета Богородица (XVII в). На територията на манастира се намира осветен от патриарха свети източник.
Цена на екскурзията – 12 евро на турист. Екскурзията ще се състои при набор от минимум 10 туриста.
13:00ч Край на екскурзията в центъра на града. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела.

5 денПонеделник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч Среща на групата с екскурзовода на ул. Бауман 19 (срещу входа на хотел Ногай).
09:00ч Автобусна екскурзия „Некласически Казан“
„Храмът на всички религии“ на стар Московски път. През 1994 година в Казан започнало да се строи необичайно архитектурно съоръжение – Храмът на всички религии. Храмовият комплекс представлява необичайна архитектурна смесица от различни култури и световни вероизповедания – църкви, джамии, синагоги, пагоди, индуски храмове, както и такива на изчезнали цивилизации. Вселенският храм – това не е място за богослужения, а музей и архитектурен паметник и символизира симбиозата между религии, цивилизации и култури.
Екскурзия „Така наредил Великия Петр“. Заречье – така отдавна казанци наричат района отвъд река Казанка. Тук били разположени старинни промишлени предприятия на Казан. Пътят продължава в Адмиралтейското селище – Адмиралтейството, основано от Петр I, галерата „Тверь“, Московския път, стари пристанища, Петрушка, Бишбалта.
Автобусна екскурзия „Казан в лица“
Във всеки град има класически обзорни екскурзии. Те са задължителен пункт за запознанство с града. А ако желаете да видите и чуете още нещо? Тогава продължаваме… За историческото минало и съвременния облик на Казан могат да ни разкажат паметниците в Казан. Паметниците, както и хората, имат своя съдба. Това са паметници на известни хора и съоръжения, построени в памет на някакво събитие. Всяко такова място, постройка, или паметник имат своя интересна история.
12:00ч Посещение на дома на Ушаков. Удивително по своята красота здание, построено в началото на XX век, срещу основния корпус на университета. Алексей Ушаков се оженил за дъщерята на професор от университета Зинаида Висоцка и й
подарил дома в качеството на сватбен подарък. Желаейки да порази въображението на съпругата си Алексей замислил да направи една необичайна къща, в която всички стилове и направления на изкуството и архитектурата да се комбинират. Стаите са изградени в стил барок, рококо, готика. Къщата е съхранена в почти първоначалния си вид благодарение на Н.К. Крупска. От 1919 година в зданието се намира най-богатата сбирка на Националната библиотека на Република Татарстан. Нейни редовни посетители са многобройни студенти, имението е открито и за туристи.
12:45ч Край на екскурзията в центъра на града. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела.

6 денВторник

Закуска шведска маса или сух пакет за закуска при ранно напускане на хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч. При късно напускане на хотела можете безплатно да си оставите куфарите на гардероб или може да се удължи престоя в стаите срещу допълнително заплащане.
Посрещане с табелка „Името на клиента“ и трансфер до летището в Казан. Полет до Москва и последващ до София с авиокомпания по избор.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Настаняването в стандартни стаи на следните хотели:

Амакс Сафар Отель 3*

Ибис  3*

Ногай Отель 3*

Кристалл 3*

Парк Отель центр  3* 

Релита (Казань) 4*

Биляр Палас Отель 4*

Корстон Tower Отель 4*

Сулейман Палас 4*

Корстон Royal Отель 5*

Цените ще бъдат публикувани допълнително, след 15 юли 2020г.

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.