Кейптаун - сафари в парка Крюгер - Йоханесбург

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

Южна Африка е наричана една от най-красивите страни в света, от историческия Кейптаун на юг до девствената пустош на парк Крюгер на север. Западното крайбрежие предлага екзотична морска кухня и пясъчни плажове. А на източното крайбрежие ще откриете пътешествие по Garden Route с пейзажи с безпрецедентна красота. Зулу момичета ще изпълнят запалителен танц маланга, а винопроизводителите от Кейп ще ви изненадат с ненадминати южноафрикански вина. Вашето пътуване до Южна Африка ще бъде изпълнено със събития и незабравимо!

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Кейптаун, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще Ви очаква вашия водач. От този момент започва Вашата програма! 
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Кейптаун  - парк Крюгер – Йоханнесбург
Продължителност:  8 дни / 7 нощувки, без време за пътуване в самолет
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая хотел 4* е от 2723 US$.

Всяка от нашите програми е предназначена, като правило, за пътуване с минимален брой участници - двама души - и може да бъде променяна или допълвана по желание.
Екскурзионната програма се провежда в период от 01.04.2024г. по 07.12.2024г., предлагаме програма с тръгване от България в дни неделя, вторник и четвъртък.

При интерес от вашата страна и с оглед на по-добра цена на самолетен билет е възможно да се подтвърди друг ден на седмицата, като програмата запазва напълно своя обем.

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпании "Turkish Airluines", "Qatar Airlines", "Lufthansa" или KLM. Ориентировъчна цена на самолетния билет е от 880 евро.
Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраната от Вас дата, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Примерни хотели по програма:

Кейптаун (ЮАР)

InnsCape Classic Hotel
Tulbagh St, Cape Town City Centre, Cape Town, 8001, South Africa
Галерия от снимки на това място за настаняване

Radisson Blu Hotel & Residence 4*
22 Riebeek St, Cape Town City Centre, Cape Town, 8000, South Africa
Галерия от снимки на това място за настаняване

Radisson Blu Waterfront 5*
100 Beach Road, Granger Bay Blvd, Cape Town, 8001, South Africa
Галерия от снимки на това място за настаняване

The New Tulbagh 3*

Парк Крюгер
Mjejane River Lodge 4*

Kapama River Lodge 5*

Йоханесбург
Radisson Sandton 4*

DaVinci hotel 5*

Програма

1 Ден, София - Кейптаун
Тръгване от летище София с избраната авиокомпания.

2 Ден Кейптаун
Пристигане на летището в Кейптаун.
Паспортен контрол, вземане на багаж, митнически контрол, изход към залата за пристигащи.
Трансфер до хотел 4* Park Inn by Radisson или подобен.
Настаняване в хотел. Почивка след полета.

Кейптаун е разположен на брега на Атлантическия океан в обкръжението на високопланински върхове. Задължително е да посетите този град, защото е трудно да бъде описана неговата красота с думи.
Той е подходящо място за забавления и развлечения. Крайбрежната улица Victoria & Alfred Waterfront в пристанищната зона на Кейптаун, са събрани много сувенирни павильони, луксозни ресторанти, кафенета и магазини.2

3 Ден Кейптаун
Закуска в хотела.
Обзорна обиколка на Кейптаун и Тейбъл Маунтин (с рускоговорящ гид).
Кейптаун е майката на африканските градове или Mother City - това е и името на този град.
Именно тук започва колониалната историята на многонационалния юг на Африка. Ще преминете през историческия център на града и известната улица Aderly Street с нейните множество паметници, ще видите древната крепост и първите сгради
построени от европейците в Южна Африка.
Разходете се из градините на Кампани и известната крайбрежна улица Виктория и Алфред. Изкачете едно от чудесата на света
– Тейбъл Маунтин, откъдето се откриват уникални гледки към града, планинската верига Дванадесетте апостоли и Атлантическия океан.
Следва екскурзия до винарската ферма "Groot Constantia" (полудневна, с рускоговорящ гид).
"Groot Constantia" е най-старата винарска ферма в Южна Африка, чиято история започва в края на 17-ти век, когато губернаторът на Кейптаун Саймън Ван дер Стел засажда 70 хиляди лози. Още през 18-19 век вината от имението Констанс стават известни в Европа. Сред любителите на тези вина има много аристократи и короновани особи. Император Наполеон си поръчва от тази винарна известното вино Muscatd'Alexandrie. Тук е един от най-живописните ресторанти, където може да обядвате и да опитате страхотни вина. В цената на посещението е включена дегустация, обядът се заплаща допълнително.
Връщане в хотела около 17:00ч.3

4 ден Кейптаун
09:00 - Екскурзия до нос Добра надежда (целодневна, с рускоговорящ гид).
Този ден ви очаква пътуване по един от най-красивите пътища на нашата планета – по крайбрежието на безкрайния Атлантически океан под сянката на уникалната планинска верига 12-те апостоли. Шофирайки покрай снежно белите плажове на Camps Bay, ще се озовете в Hout Bay, рибарско селище, основано преди няколко века, притежаващо уникален чар и привличащо както чуждестранни, така и местни туристи. От тук ще предприемете круиз до острова на морските тюлени.
Продължавайки по живописния Chapman's PeakDrive, ще се озовете в резервата Кейп Пойнт, до легендарния нос Добра Надежда. От двеста метра височина, стоящи до стария фар, можете да видите как водите Индийския и Атлантически океан се събират в далечината на хоризонта. Ще преминете и през Саймонстаун и ще посетете колонията на пингвините близо до този град в местността Баулдерс Бийч (Boulders Beach), където ще наблюдавате интересния живот на тези малки сладки„граждани“ в естествената им среда.
Връщане в хотела около 17:00 ч. Почивка.

5 Ден Кейп таун
Закуска в хотела.
Ден за разходка из града или екскурзия по желание.
Препоръчва ме ви:
-обиколка на Винените долини - Стеленбош, Франхук,
-турне до Херманус - на посещение при китовете (юни-ноември),
-обиколка на Gansbai - гмуркане с голяма бяла акула,
-посещение на аквариума "Два океана",
-полети с хеликоптер над Кейптаун и полуостров Кейп,
-туристическа разходка на Лъвския хълм,
-Ботаническа градина Кирстенбош.

6 Ден Кейптаун – парк Крюгер
Закуска в хотела.
Трансфер до летище Кейптаун с англоговорящ шофьор.
Полет до летище Нелспруит (MQP) или Худспруит (HDS), потвърждава се допълнително.
Среща на летището и трансфер с англоговорящ шофьор до хижата, разположена в района на Националния парк Крюгер.
16:00 ч. Сафари с англоговорящ гид.
19:30 Вечеря в хотел – лодж.

Лоджите са измислени за пътници в Африка на места, където обикновено се провеждат сафарита. Строго погледнато, това е етнохотел, сякаш вграден сред природата и предназначен за туристи.
Условията в такива хотели са удобни: това е капитална сграда, която осигурява всички услуги, ресторант, бар, веранди, достъп до малка градина. Обикновено това са хотели 4-5 звезди, а стаите са отделни бунгала. В ложите няма много хора. Ето защо туристите, които ценят уединението, потапянето в пейзажа и без да жертват комфорта, обичат да ги избират. Целта на хижата е човек да се наслади максимално на заобикалящата природа и пейзажи.

7 Ден Парк Крюгер
Примерна програма за деня:
05.30-06.00 Среща на верандата, където ще бъдат сервирани кафе, чай и леки закуски.
06.00-09.00 Сафари с англоговорящ гид.
09.00-10.00 ч. Закуска в лоджа
Почивка в хижата, обяд.
15.30-16.00 Отпътуване за сафари с англоговорящ гид.
19.30 Вечеря в лоджа.

8 Ден Парк Крюгер, Йоханесбург
Закуска в хотела.
Т
рансфер до летище Нелспруит (MQP)./ Худспруит (HDS) – потвърждава се при резервацията.
Полет до Йоханесбург. Среща на летището с рускоговорящ гид.
Обзорна обиколка на Йоханесбург с рускоговорящ гид.
Йоханесбург е най-големият град в Южна Африка и финансовата столица на страната.

Йоханесбург е основан през 1886 г. и на езика нгуни се нарича Иголи (Igoli) - градът на златото. Шофирайки през модерния метрополис, можете да видите живописните златни хълмове - това са сметища на златни мини. Градът е възникнал върху планинската верига,  благодарение на най-богатото златно находище и се развива като най-големият бизнес център в Южна Африка.

Небостъргачи, шикозни бутици, страхотни хотели, ресторанти, огромни търговски центрове, ароматни индийски базари, тихи сенчести предградия - всичко това е Йоханесбург. Градът е разположен на надморска височина от 1828 метра. Тук цари прекрасен райски климат - синьо небе без нито едно облаче през цялата зима, кратки летни вечерни превалявания с гръмотевични бури, които освежават градините и улиците на града.
Пътувайки през огромен метрополис, буквално стоящ върху злато, ще посетите бизнес центъра с офисите на най-старите компании - De Beers, ще се възхитите на известната Diamond House, ще усетите атмосферата на най-грандиозната златна треска в историята на човечеството.
Трансфер до хотела.
Нощувка.

9 Ден Йоханесбург
Закуска в хотела.
Трансфер до летище Йоханесбург за полета за София.

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 2723 US$.
-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека;
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзионното обслужване е на руски и английски език.

Цената на програмата включва:
-Настаняване в Кейптаун 4 нощувки – хотели The New Tulbagh 3* / Radisson Blu & Residence 4* / Radisson Waterfront 5* (или подобен); хранене – закуска
-Настаняване в Крюгер Парк, 2 нощувки - Mjejane River Lodge 4* / Kapama River Lodge 5* (или подобен); изхранване - пълен пансион
-Настаняване в Йоханесбург, 1 нощувка – хотели Radisson Sandton 4*/DaVinci hotel 5* (или подобни); храна – закуска
-Трансфери от и до летище в Кейптаун и Йоханесбург
-Трансфери и транспортни услуги по програма
-Обзорна обиколка на Кейптаун с англоговорящ гид
-Екскурзия до винарската ферма "Groot Constantia" с англоговорящ гид
-Екскурзия до нос Добра Надежда с рускоезичен водач
-Сафари по програма с англоговорящ гид на групов принцип
-Обзорна обиколка на Йоханесбург с англоговорящ гид
-Медицинска застраховка (туристи над 65 години - доплащане 2 $ / ден)

Цената на програмата не включва:

-Международни полети София – Кейптаун / Йоханесбург – София
-Вътрешни полети Кейптаун - Худспруит (Нелспруит) - Йоханесбург (цената се уточнява при резервация на турнето)
-Виза ЮАР(интервю) – 65 лева (заплащат се предварително от България)
-Такса обработка на документи – 50 лв (заплащат се предварително в България);
-Лични разходи и бакшиши
-Екскурзии по желание

Екскурзии по желание:
Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от страна на местния партньор към момента на резервация.

Полет с хеликоптер (45 минути) - 481 $ на човек .
Полет от V&A Waterfront до нос Добра надежда и връщане по крайбрежието на False Bay до брега.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.08.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Полет с хеликоптер (12 минути) - 145 $ на човек .
Кратък панорамен полет над Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града.
Цената е валидна до: 31.08.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Полет с хеликоптер до остров Робен (20 минути) – 225$ на човек
Остров Робен е остров в Тейбъл Бей, на 6,9 километра западно от брега на Bloubergstrand, северно от Кейптаун, Южна Африка.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града.
Цената е валидна до: 31.08.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Шнорхелинг с морски тюлени - 225 $ на човек .
важно! Деца под 18 години не се допускат на обиколката.
Продължителност на обиколката: 120 минути.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Круиз по залез с шампанско (90 минути) - 75$ на човек .
Тръгване на круиза: от V&A Waterfront.
Времето на тръгване варира в зависимост от сезона: 17.00-19.00ч.
Включено в цената: чаша шампанско.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Екскурзия с ретро мотоциклет за цял ден - 250$ на човек.
Ще отидете на ретро мотоциклет по крайбрежието на залива Фолс Бей, преминавайки покрай живописните местни села: Гордънс Бей, Прингъл Бей и Батис Бей.
Ще спрете на различни платформи за наблюдение, от юли до ноември, освен зашеметяващи пейзажи, можете да наблюдавате и китове.
Ще посетите Ботаническата градина Харолд Потър, разположена в подножието на планината на брега на океана, и ще се срещнете с африкански пингвини в Стоуни Пойнт.
След обяд в местен ресторант на връщане към Кейптаун ще опитате най-добрите сортове южноафрикански вина или крафт бири.
Включени в цената: обяд в местен ресторант (напитките се заплащат отделно), екскурзоводско обслужване, трансфери от/до хотел в Кейптаун, оборудване, дегустация на крафт бира или дегустация на вино.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Чай в хотел Mount Nelson - 95$ на човек .
Хотел Mount Nelson е безспорната отличителна черта на Кейптаун и чудесен пример за колониален лукс. Чаените партита, които се сервират в уютната градина на хотела, отдавна са спечелили популярност сред пътници от цял свят.
Освен творенията на местния сладкар, на гостите се предлагат и над 30 вида насипен чай.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Вечеря и шоу на африкански барабанисти в ресторант Gold - 87$ на човек .
Ресторант GOLD в Кейптаун предлага автентично африканско изживяване, съчетано с традиционни кукли на Мали и забавления.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, вечеря / сет меню (напитките се заплащат отделно), шоу на африкански барабанисти.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Посещение на винарските имоти Groot Constantia и Buitenverwachting (половин ден) - 95$ на човек .
Включено в цената: трансфер от/до хотела в центъра на града, посещение на винарска изба, дегустация на 5 вида вина във всяко имение.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Екскурзия до Винените долини с обяд и посещение на музея на ретро автомобилите
- 145$ на човек .

Районът Wine of Origin район Кейптаун включва общо 30 винарски ферми и е разделен на районите Constantia, Durbanville, Philadelphia и Hout Bay. Cape winelands е най-близък район, съдържащ основните винарски региони: Stellenbosch, Franschhoek, Paarl, Robertson и Wellington. Всеки от тези винарски региони има свой собствен винен маршрут, винени стилове и е на разстояние с кола от Cape Town, предлагат страхотни възможности за еднодневно пътуване от Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, 1 дегустация на вино, 2-степенен обяд в местен ресторант (напитките се заплащат отделно), посещение на музея на ретро автомобили.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Парапланер - 160$ на човек .
Продължителност на полета - 8-15 минути.
Включени в цената: услуги на инструктор, оборудване, инструктаж преди полета.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Сандборд и АТВ - 165$ на човек .
Продължителността на обиколката е приблизително 6 часа.
Включени в цената: услуги на инструктор, закуски и безалкохолни напитки, екипировка, входни билети за дюните, трансфери от/до хотела в центъра на града.
важно! Деца под 13 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Гмуркане в клетка с бяла акула - 220$ на човек .
Продължителността на обиколката е приблизително 10 часа.
Приблизителен час на тръгване - 05.00 ч. (точният час се договаря предния ден).
Включено в цената трансфери от/до хотел в центъра на града, лека закуска на брега преди заминаване, брифинг преди заминаване, леки закуски и освежителни напитки на борда, екипировка за гмуркане, включително кърпи и неопренови костюми, лек обяд при връщане на брега.
важно! Деца от 6 години се допускат на борда, за да наблюдават акулите от кораба.
Деца от 11 години имат право да се гмуркат в клетка.
Цената е валидна до: 31.11.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Трекинг до Лъвската глава (Lion's Head) по залез - 95$ на човек .
Лъвската глава е планина в Кейптаун, Южна Африка, между Тейбъл Маунтин и Сигнал Хил. Върхът на Лъвската глава е на 669 метра над морското равнище. Върхът е част от драматичен фон на град Кейптаун и е част от националния парк Тейбъл Маунтин.
Включено в цената: екскурзоводско обслужване, закуски и вода, пенливо вино.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Екскурзия до Херманус за наблюдение на китове - 220$ на човек
Херманус е крайморски град югоизточно от Кейптаун, в провинция Западен Кейп в Южна Африка. Известно е като дестинация за наблюдение на китове.
Сезон за наблюдение на китове: юни - декември.
Включено в цената: трансфер от/до хотела в центъра на града, брифинг с морски биолог, лек обяд, чай и кафе.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Индивидуален тур до Винените долини - 250$ на човек
Western Cape е основният регион за производство на вино в Южна Африка и е удобно разположен само на един хвърлей разстояние от центъра на Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, дегустации на вино в две имения.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия на английски език.

Сафари в резервата Акила - 230$ на човек.
Aquila Private Game Reserve - Wildlife and safari park
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, 1 открито джип сафари, закуска и обяд (напитките се заплащат отделно).
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross