Класическа екскурзия в Казан.

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

Екскурзионната программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Казан, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където ще Ви очакват Вашите водач и група. От този момент започва Вашата програма! 
В края на пътуването имате трансфер до летището за обратния полет до София.
Обслужването е на руски  език, което се потвърждава допълнително.
Маршрут: Казань
Продължителност:  8 дни/ 7 нощи, тръгване всеки четвъртък
Период за провеждане на екскурзията: 05.07.2024 - 26.09.2024
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 695 евро, с настаняването в хотел 4*, транспорт, пълна екскурзионна програма, цената не включва самолетния билет и

туристическа виза за Русия.

Гарантирани дати на пътуването

04.07.24 - 11.07.2425.07.24 - 01.08.2415.08.24 - 22.08.2405.09.24 - 12.09.24
13.07.24 - 18.07.2401.08.24 - 08.08.2422.08.24 - 29.08.2412.09.24 - 19.09.24
18.07.24 - 25.07.2408.08.24 - 15.08.2429.08.24 - 05.09.2419.09.24 - 26.09.24

Хотели по програма:
Биляр Палак отель 4*
Сулейман Палас 4*
Релита Казань 4*
Корстон Тауер отель 4*
Шаляпин Палас отель 4*
Гранд Отель Казань 4*

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "Turkisch Airlines", през Истанбул, цената на двупосочен самолетен билет е от 680 евро.  Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати на пътуване.

Програмата може да се комбинира с екскурзионните програми в Москва, като пътуването Москва - Казан - Москва може да бъде осъществена с круизен кораб.

В програмата на екскурзията:  
• Интерактивна програма “Якын Дуслар”
• Обзорна автобусна обиколка “Легенди и тайни на хилядолетния Казан”
• Екскурзия “Северна Мека” (Болгар)
• Екскурзия “Белокаменната крепост” - Казански Кремъл
• Майсторски клас “Изкуството на връзване шал” • Екскурзия “Йошкар” “Ола е невероятна”
• Автобусна и пешеходна обиколка “Казан в парковете”
• Екскурзия “Цъфтяща боратинка”
• Екскурзия “Ангел пазител” (Обсерваторията на Казанския университет)
• Посещение на Инополис
• Националната библиотека на Република Татарстан

Виза за Русия.
Агенцията извършва цялата процедура по оформяне на Вашата виза.
Записване за програмата става с предварително плащане 30% от пакетната цена, пълно плащане 21 календарни дни преди датата на тръгване.

Болгар: сърцето на Република Татарстан (ВИДЕО)

Свияжск - малък остров с голяма история (ВИДЕО)

Опитайте татарските "кистиби" с картофено пюре, известни още като мексикански тортили (РЕЦЕПТА)

ПРОГРАМА

Ден 1 (четвъртък)
Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 (петък)
Закуска в хотела.
14:10 ч. Среща с вашия екскурзовод, включване в екскурзионната програма.
Продажба на допълнителни екскурзии, които можете да закупите, ако желаете.
14:15 ч. Обяд в кафене или ресторант в града.
Интерактивната програма „Якин Дуслар” ще ви потопи в света на древната култура на татарския народ. Всеки народ по света е уникален, а душата му е уникална, скрита в духовното творчество – фолклора. Всички туристи имат възможност от първите минути на престоя си в Казан да се докоснат до вековната култура на татарския народ.
15:30 часа. Обзорна обиколка „Легенди и тайни на хилядолетния Казан”. Можете да се насладите на оригиналната красота на Казан, да видите със собствените си очи ярките цветове на неговите улици и площади, да разберете къде се съхраняват безбройните съкровища на казанските ханове и къде котелът е врял без огън, можете да отидете на разглеждане на забележителности обиколка. Забележителностите на хилядолетния град съчетават културата на Запада и традициите на Изтока: Старата татарска слобода, където татарското население е живяло от 16 век, платнената слобода - индустриалните трансформации на Петър I, площад с фонтани, езерото Кабан - неговите тайни и легенди, стилизираното село "Туган Авилим ("Родното село"), новият куклен театър, Казанският университет, площадът на свободата - културният и административен център на Казан. Най-старата Марджани джамия и Богородицкият манастир, в който се съхранява едно от най-старите копия на Казанската икона на Божията майка.
18:30 часа. Трансфер до хотела. Свободно време.
20:30 часа - За допълнително заплащане
Автобусна вечерна обиколка на града „Светлините на Казан“.
Цената на екскурзията е от 15 евро на турист (екскурзията ще се провежда при минимум 10 души желаещи туристи).

Ден 3 (събота)
Закуска в хотела. Среща с водача във фоайето на хотела. Отпътуване за екскурзионна програма в Болгар (190 км.)
12:00 часа. Пристигане в Болгар. Екскурзия „Северна Мека” с посещение на Българския музей на резервата. Историко-археологическият комплекс Болгар е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще можете да се скитате сред белите каменни останки от древни сгради, представяйки си колко преди векове тук е кипял живот... Разглеждане на всички обекти, запазени на територията на древното селище: Катедралната джамия , Източният и Северният мавзолей, Ханската гробница, Малкото минаре, Черната камера, Бялата камера, Ханската баня, Ханският дворец.  Посещение на Паметния знак, построен в чест на официалното приемане на исляма от волжките българи през 922 г., където се съхранява най-големият печатен Коран в света.
Посещение на Музея на българската цивилизация. Експозициите на музея разказват за живота на българския народ - предците на съвременните казански татари.
15:40 часа. Обяд в кафене Болгар.
16:40 часа. След обяд ще можете да се запознаете с нови обекти на Болгар. Екскурзия на една от най-значимите сгради, попълнила съвременната колекция от архитектурното наследство на Татарстан - Ак джамия (Бялата джамия). Нито една снимка не може напълно да предаде великолепието и тържествеността на това чудо. Езерото, което отразява белия ред на структурата, придава на джамията прилика с индийския Тадж Махал.
17:00 часа. Отпътуване от Болгар за Казан.
20:00 часа. Пристигане в Казан. Свободно време в центъра на града.

Ден 4 (неделя)
Закуска в хотела. Среща с водача във фоайето на хотела.
09:00 часа. Екскурзия "Белокаменната крепост". Казанският кремъл е основната забележителност на града, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Това е официалната резиденция на президента на Република Татарстан и държавен музей-резерват, който всяка година се посещава от хиляди туристи. Белият каменен Кремъл е сърцето на древния град, олицетворяващ културата на Запада и Изтока. Тук минаретата на главната джамия на град Кул Шариф (посещение) се издигат нагоре, а куполите на най-старата православна катедрала на Благовещението блестят в злато. На територията на крепостта се намира един от символите на Казан - известната "наклонена" кула на Ханша Сююмбике.
10:30 часа. Майсторски клас „Изкуството да връзваш шал“. Кристал, студен мрамор и ярко ориенталско шоу.
Момиче прави магия на огледалото... Косата й е скрита под копринено покривало, а в ръцете на майстора шалът оживява и придобива изящни форми. И пред нас е Шехерезада! Практически умения в изкуството на връзване на арабски мъжки шал могат да бъдат получени и от мъж. „Арафат“ или „палестински“ се превръща от етнически елемент на облеклото в стилен аксесоар.
11:30 часа. Свободно време в центъра на града или допълнителна екскурзия до островния град Свияжск.
11:45 кей Казан.
Качване на кораба.
12:00 Тръгване на кораба за речна екскурзия до Свияжск.
14:00 Пристигане на  в Свияжск.

Екскурзия "Цитаделата на завоевателя" - остров-град Свияжск. Свияжск, древна крепост, построена по време на управлението на Иван Грозни, служи като военен пост в района на Волга и място за обучение на военни части за кампания срещу непревземаемата крепост Казан. Крепостта е построена в Углич, след това е разглобена, транспортирана по Волга и отново сглобена на острова. Екскурзионният маршрут в Свияжск включва уникални исторически паметници: катедралата на Дева Мария „Радостта на всички скърбящи“, една от най-старите дървени църкви в Русия - църквата „Света Троица“, действащият манастир „Успение Богородично“ с архитектурен ансамбъл от 16 век : 17 век, Конния двор и занаятчийските работилници, Рождественския площад - откъдето можете да видите водните простори и планината Услон.
По време на екскурзията е осигурено свободно време (самостоятелно посещение на музеи, магазини за сувенири, обяд)
17:00 Отпътуване на кораба за Казан.
19:00 Пристигане на кея Казан. Свободно време.
от 20:15 до 21:45 часа
За допълнително заплащане:
Авторска интерактивна програма „Гостоприемната къща на Бей“ Със сигурност каним всички гости на Казан да посетят главната къща на татарското село - къщата на Бей. Богатите собственици на къщата Ебика и Бабай ще разкрият много тайни от бита, обичаите и традициите на татарския народ. На масата, след обилен обяд от национални ястия (азу, триъгълник, кистыби, кош теле, чак-чак), Ебика и Бабай ще разкажат на своите скъпи гости за любимите ястия на татарския народ чрез приказки и легенди. Увлекателна история, придружена от музика, ще разкрие интересни елементи от народните празници на лятното и зимното слънцестоене - Навруз, Нардуган, Сабантуй и други празници. Най-съкровеното и интересно в края на вечерта ще бъде запознаването чрез актьорската игра с националните традиции и обичаи на татарския народ. Ще се запознаете с концепциите на Su Yuly, Aulok Oy, Nikah, Baby Tue, както и с интересни настолни игри.
Цена на програмата: от 25 евро за възрастни, екскурзията се организира при мин. 15 туриста.

Ден 5 (понеделник)
Закуска в хотела. Среща с водача във фоайето на хотела. Отпътуване за екскурзионна програма в Йошкар-Ола (150 км).
11:30 часа. Екскурзия „Йошкар-Ола е невероятна.“ Йошкар-Ола е столицата на Марийската Република.  През последното десетилетие Йошкар-Ола се трансформира: центърът всъщност е възстановен. Затова отиваме в Мари Ел преди всичко не за историята на прашните векове, а за да видим съвременния живот на главния град на тази република. Една от основните атракции е площадът на името на. Оболенски-Ноготков. Съдържа комплекс от административни сгради, национална художествена галерия, на входа на която има копие на Царското оръдие, паметник на основателя на града Оболенски-Ноготков, паметник на свещеномъченик епископ Марийски Леонид, като както и „Марийските камбанки” - часовник на галерията, символизиращ християнската вяра. Ще разгледате часовника с движещи се фигури на светите апостоли - осем минути от евангелското чудо. Ще седнете на пейка с котката на Йошка, която носи късмет на пътешественика, като го гали.
Обяд в Йошкар-Ола с ястия от националната марийска кухня.
Посещение на Националния музей на името на Т. Евсеев.
Етнографска изложба „Животът на марийците от раждането до смъртта“
16:30 часа. Отпътуване за Казан.
19:00 часа. Връщане в Казан. Трансфер до хотела.

Ден 6 (вторник)
Закуска в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаи.
Трансфер до летище  за полет по избор до София.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ПЪТУВАНЕТО
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 695 евро,

Гарантирани дати на пътуването

04.07.24 - 11.07.24 25.07.24 - 01.08.24 15.08 - 22.08.24

05.09.24 - 12.09.24

13.07.24 - 18.07.24

01.08.24 - 08.08.24 22.08 - 29.08.24

12.09 - 19.09.24

18.07.24 - 25.07.24 08.08.24 - 15.08.24 29.08 - 05.09.24

19.09 - 26.09.24

 

Цената на програмата включва:
-Настаняване в избрания хотел;
-Хранене по програма;
-Автобусен превоз по програма;
-Екскурзии по програма
-Екскурзоводски услуги
-Входни билети за експониране на обекти по програма
-Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро и покритие Ковид-19

Цената на програмата не включва: 
-Самолетен билет „Turkish Airlines“ е от 680 евро.
-Допълнителни екскурзии
-Виза за Русия, еднократна, с престой до 30 дни, извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.

Периода на провеждане на  екскурзията е  05.07.2024 - 26.09.2024 , тръгването е  всеки четвъртък.

1 week ago

Чудесна екскурзия, благодарим за приятните изживявания!

Ч И

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross