Класическа Индия

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

По маршрута "Класическа Индия" са разпръснати стотици исторически обекти от древността и средновековието. Но не можете да „прегърнете необятността“, така че най-добрите експерти в Индия избраха най-доброто, „проектирайки“ най-добрият тур. Места, които дават представа за нацията-създател на паметници, превърнали се в световното наследство на ЮНЕСКО, на известни владетели, основатели на нови религии и светци, архитекти и воини. Тук се преплитат приказка и реалност.

Индия - тази истинска мистерия на Изтока, страната на махараджите и змиеукротителите - ни разкрива своите тайни. Най-популярната програма за първото запознаване с невероятния континент включва всички най-известни забележителности: дворците на Великите моголи и паметниците на британския Радж в Делхи, приказния Тадж Махал, изоставения град на император Акбар, пътуването със слонове до крепостта Амбър…

Великолепният и мистериозен Варанаси е известен по целия свят като "свещеният град на Индия" и е едно от най-важните "тиртха" - места за поклонение. Според легендата той е създаден от самия бог Шива и оттогава повече от три хилядолетия е център на образованието и културата на индусите. Смята се, че който е посетил Варанаси придобива мистична сила и духовно прозрение.

Нашата програма ви отвежда и до Сарнатх, мястото на първата проповед на Буда. Голям акцент от пътуването са известните „Храмове на любовта“ в Каджурахо. Подправки, цветове, аромати, тоалети, бижута и много сувенири - всичко това е включено в нашата програма.
Открийте своята Индия!

Маршрут: Делхи - Самод - Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра - Орча - Каджурахо - Читракут - Варанаси - Делхи


Продължителност: 11 дни / 9 нощувки

Екскурзионна програма е групова, с гарантирани дати, пътуване до летище в Делхи, където Ви очаква наш представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където Ви очаква Вашите водач и група. От този момент започва вашата програма ! 
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летище за обратния полет до София .
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "Qatar Airlines" през летище "Hamad International Airport" в Доха, Катар, ориентировъчната цена на двупосочен билет е 650 евро.
Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати за пътуване, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ОТ 1444 USD, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

Гарантирани дати на пътуване:

29.09.202406.10.202413.10.202420.10.202427.10.2024
03.11.202410.11.202417.11.202424.11.202401.12.2024
15.12.202422.12.202429.12.202405.01.202512.01.2025
19.01.202526.01.202502.02.202509.02.202516.02.2025
23.02.202502.03.202509.03.202516.03.202523.03.2025
30.03.202506.04.202513.04.202520.04.202527.04.2025

Визов режим
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, Аеротур ММ извършваме цялата процедура по оформяне на Вашата виза. За необходимите документи погледнете секция "Визи за Индия"

АКЦЕНТИ

Тадж Махал (Taj Mahal)

Тадж Махал е ислямски мраморен мавзолей от слонова кост на десния бряг на река Ямуна в индийския град Агра. Поръчан е през 1631 г. от императора на Моголите Шах Джахан, за да съхрани гробницата на любимата му съпруга Мумтаз Махал; в него се намира и гробницата на самия Шах Джахан. Гробницата е централната част на комплекс от 17 хектара, който включва джамия и къща за гости и е разположен в официални градини, ограничени от три страни с назъбена стена. Изграждането на мавзолея по същество е завършено през 1643 г., но работата по други фази на проекта продължава още 10 години.
Смята се, че комплексът Тадж Махал е завършен изцяло през 1653 г. на цена, оценена по това време на около 32 милиона рупии, което през 2020 г. ще бъде приблизително 70 милиарда рупии. Строителният проект включва около 20 000 занаятчии под ръководството на борд от архитекти, ръководен от придворния архитект на императора Устад Ахмад Лахаури. Различни видове символика са използвани в Тадж, за да отразят естествената красота и божественост.

Агра форт (Agra Fort)

Крепостта Агра е историческа крепост в град Агра в Индия, известна още като червената крепост. Построена е през 1565-1573 г. за моголския император Акбар. Той е бил основната резиденция на владетелите на клана Раджпути Сикарвар, докато моголите не го окупират, а династията Могол до 1638 г., когато столицата е преместена от Агра в Делхи. Известен е още като „Лал-Кила“, „Форт Руж“ или „Кила-и-Акбари“. Преди да бъде превзет от британците, последните индийски владетели, които са го окупирали, са маратите.
През 1983 г. крепостта Агра е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Намира се на около 2,5 км северозападно от Тадж Махал. Крепостта може да се опише по-точно като оградения град. Подобно на останалата част от Агра, историята на крепостта Агра преди нашествието на Махмуд Газнави е неясна. Въпреки това, през 15 век, Chauhan Rajputs (исторически мощна групи в региона, сега известен като Раджастан) го окупират. Скоро след това Агра поема статута на столица, когато Сикандар Лоди (Sikandar Khan Lodi), роден като Низам Хан, е пущунски султан на Делхийския султанат между 1489 и 1517 г.) премества столицата си от Делхи и построява няколко сгради в съществуващия Форт в Агра. След първата битка при Панипат Моголите превземат крепостта и управляват от нея. През 1530 г. Хумаюн е коронясан в него. Фортът получава сегашния си вид по време на управлението на Акбар.

Хава Махал (Hawa Mahal)

Хава Махал е дворец в град Джайпур, Индия. Построен от червен и розов пясъчник, в края на Градския дворец, Джайпур, и се простира до Зенана или стаите на жените. Сградата е построена през 1799 г. от Махараджа Савай Пратап Сингх, внук на Махараджа Савай Джай Сингх, основателят на град Джайпур, Индия. Той бил толкова вдъхновен от уникалната структура на Кетри Махал, че построил този грандиозен и исторически дворец. Той е проектиран от архитект Лал Чанд Устад. Неговият екстериор на пет етажа е подобен на пчелна пита със своите 953 малки прозореца, наречени Jharokhas, украсени със сложни решетки.
Първоначалното намерение на решетъчния дизайн беше да позволи на кралските дами да наблюдават ежедневието и празниците, празнувани на улицата отдолу, без да бъдат забелязани, тъй като те трябваше да се подчиняват на строгите правила на "purdah", които им забраняваха да се появяват на публични места без покривала на лицето . Тази архитектурна особеност също позволява преминаването на хладен въздух от ефекта на Вентури, като по този начин прави цялата зона по-приятна по време на високите температури през лятото. Много хора виждат Хава Махал от улицата и си мислят, че това е предната част на двореца, но това е задната част.

Каджурахо (Khajuraho)

Групата от паметници Каджурахо е група от индуски и джайнистки храмове в квартал Chhatarpur district, Madhya Pradesh, India, на около 175 километра югоизточно от Jhansi. Те са обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Паметниците със своята символична архитектура в Nagara style и скулптури са известни по целия свят със своите зашеметяващи храмове, украсени с еротични и чувствени резби. Малък град, разположен в региона Bundelkhand, Khajuraho е брилянтен пример за индийската архитектура и нейната култура през средновековния период. Архитектурата на тези индуистки и джайнистки храмове изобразява еротичните форми на любовта, резбите по стените показват страстта по най-чувствения, но естетически начин. Построени между 950 и 1050 г. сл. н. е. чистата конфронтационна природа на тези дърворезби показва ярък парадокс с конвенционалните индийски идеали за еротика, оставяйки посетители и туристи напълно омагьосани.
Изкуството в този малък град е вкоренено във всичките му структури и е класически пример за финеса на културното и художествено наследство на Индия. Най-добрата част за Каджурахо е, че въпреки че десетки грабители през векове се опитаха да унищожат целия комплекс, те никога не можаха да успеят, въпреки че успяха да намалят броя на храмовете и пещерите до 25 от зашеметяващите 85 по времето, когато е създаден.

Варанаси (Varanasi)

Варанаси е град в северния индийски щат Uttar Pradesh, датиращ от 11 век пр.н.е. Считан за духовната столица на Индия, градът привлича индуски поклонници, които се къпят в свещените води на река Ганг и извършват погребални ритуали. По криволичещите улици на града има около 2000 храма, включително Kashi Vishwanath, „Златният храм“, посветен на индуисткия бог Шива. Варанаси, някога известен като Бенарес или Банарас и Каши, е исторически град в Северна Индия. Смятан е за един от 7-те най-стари града в Индия и е известен по целия свят с древни храмове, посветени предимно на Бог Шива. Също така е известен и с поклонението на река Ганг.
Градът е свещен за индусите и джайнистите, а също и един от най-старите непрекъснато населени градове в света, със селища, датиращи от 11 век пр.н.е. Много индуси вярват, че смъртта във Варанаси носи спасение/нирвана и затова предприемат пътуване до града, когато осъзнават, че са близо до смъртта. За някои културният шок от горящите трупове на открито може да бъде малко поразителен. Въпреки това, сцената на поклонници, извършващи своите богослужения в река Ганга при изгрев слънце, разположена на фона на вековните храмове, е може би една от най-впечатляващите гледки в света.
Градът може да бъде изпепеляващо горещ през летните месеци, така че, ако е възможно, насочете посещението си към есента между октомври и март и носете нещо топло за хладните дни и нощи.

Ден 0, петък, София - Делхи

Отпътуване от летище София, Терминал 2 за Делхи с избрана авиокампания /международен полет/

Ден 1, неделя,  Полет София - Делхи

Пристигане в Делхи с редовен полет на една от международните авиокомпании. След като приключите с формалностите с получаване на багажа на летище Ню Делхи (Терминал 3), се срещнете с представител на нашата компания. Ще получите традиционния индийски поздрав „Свагат” с гирлянд от цветя. След посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Кратка почивка.

Ден 2, понеделник, Пристигане в Делхи. Делхи - Самод - Джайпур (260 км  - 6 часа)

Сутрин след закуска се отправяме към Самод (40 км от Джайпур). Самод е известен със своя дворец, който е наследен от аристократичното семейство Равал. Дворецът е на повече от 400 години, но е претърпял няколко реставрации. На приземния етаж има зала, наречена Султан Махал - зала с мраморни колони, плочки и резбовани мебели, донесени някога от Непал. Да се ​​разходим из залите, да видим огледалото и залата Дърбар - да се озовем в минала епоха, във времева примка.

Над двореца, на хълм, се намира Форт Самод. Времето не е било много благосклонно към него, но заобикалящата панорама, откриваща се от стените на крепостта, ще даде шанс на много други исторически места. След това ще се качим на камили и ще яздим през дюните. Пътуването ще завърши в градината Самода Баг, на 3 км от двореца. Много усилия и пари бяха похарчени за възстановяването на тази градина.

След екскурзията отпътуване за Джайпур (столицата на Раджастан) - "Розовия град". Махараджа Джай Сингх II го построява в жълто, но в средата на 19 век, в чест на пристигането на английския принц Алберт, всички сгради са пребоядисани в розово - традиционният цвят на гостоприемството. Джайпур ще ви достави много приятни мигове, ако се разходите по улиците с розов камък, докоснете развиващия се блясък на копринените сарита, преминете през дворовете покрай тесни врати, украсени със свастики, носещи доброта и късмет в индийския дом.

Нощувка и вечеря в хотел в Джайпур.

Ден 3, вторник, Джайпур

Закуска в хотела. Сутринта – екскурзия до Амбър Форт (11 км северно от Джайпур). Именно там, на хълмовете Аравали, някога се е намирала древната столица на щата Джайпур. Строителството на прекрасния крепостен дворец започва през 1592 г. от махараджа Ман Сингх. Крепостта е грандиозен комплекс от дворци, павилиони, градини и храмове.

Над всичко това се издига старинен укрепен дворец с цвят на мед. Ще можете да усетите магията на отминалите времена, като се изкачите до височините на крепостта на гърбовете на слонове. По пътя музиканти ще радват слуха ви. От върха апартаментът на махараджата предлага зашеметяваща гледка към тясното дефиле.

Следобед - обиколка на града с посещение на уникалната обсерватория Джантар Мантар, величествена структура, построена от Раджа Джай Сингх през 1728 г., където се съхранява най-големият слънчев часовник в света, Градският дворец, в чиито музеи можете да видите красивите колекции от моголски костюми, оръжия и миниатюрни картини. Изглед от Хава Махал (Двореца на ветровете). Тази пететажна сграда от розов камък, украсена с колони и балкони, е построена през 1799 г. Сложният релеф на двореца от хиляди решетъчни прозорци на издълбаната фасада се смята за символ на Джайпур.

Джайпур е известен със своите тъкани и е главният център на бижутата на Индия, неслучайно тук се провежда годишната международна изложба на скъпоценни камъни и бижута. Можете да оцените изящността на местните бижута, като посетите работилница за бижута. Ще посетите и текстилна фабрика, където ще се насладите на магическото изкуство на индийския печат върху тъкани. Дамите тук ще могат да пробват истинско индийско сари, а господата – традиционно индийско облекло – курта.

Вечерта в Джайпур ще посетим храма Бирла. Храмът Лакшми Нараяна, известен още като Бирла Мандир, е модерно архитектурно чудо. Величественият храм се намира в подножието на хълма Моти Дунгри в Джайпур. Изграден изцяло от висококачествен бял мрамор, храмът е заобиколен от резбовани скулптури и статуи на богове.

Посветен е на богинята Лакшми и бог Нараян. Трите основни купола на храма формират ясно представяне на светска Индия, изобразявайки различни подходи към различните религии на нацията. Храмът има няколко красиво изработени статуи на Ганеша и други индуски богове. Наред със статуите на боговете, тук можете да намерите и статуи на велики мислители и философи, като Буда и Сократ.

Нощувка и вечеря в хотел в Джайпур.

Допълнителна екскурзия (заплаща се допълнително): Нощна обиколка на Джайпур с рускоговорящ гид

Нощна обиколка на розовия град (приблизителна продължителност 19.30–23.00 ч.). Можете да се разхождате из улиците и местните пазари и да се възхищавате на спиращите дъха гледки със задно осветяване на известните забележителности на Джайпур. Сред най-забележителните са фасадите на дворците Хава Махал, Джал Махал, храма Бирла и Алберт Хола (всички гледани отстрани).

Ден 4, сряда, Джайпур - Галтаджи - Абанери - Фатехпур Сикри - Агра (250 км - 6 часа)

След ранна закуска напускаме хотела. Крайната цел на днешното пътешествие е град Агра. Но първата спирка е храмовият комплекс Галтаджи, наричан още Храмът на маймуните, на 10 км от Джайпур. Забележителен е с необичайната си архитектура, свещени извори и цяла популация от маймуни. Храмовият комплекс се състои от главния храм и храма на слънцето, както и редица свещени басейни, в които идват много поклонници от цяла Индия. Галтаджи е истинско царство на маймуните, които тук се чувстват истински господари.

В Абанери ще се запознаете със стъпаловиден кладенец – Чанд Баори, построен през 7 век, най-дълбокият кладенец от този тип. Това е невероятна структура, състояща се от хиляди стъпала, спускащи се към водата, и е много трудно да се повярва, че цялата тази огромна и гениална структура е просто кладенец, предназначен да изпълнява една единствена цел, да дава на хората вода. Ще видите храма на Харшита Мата (богинята на щастието) със средновековна индийска архитектура и ще се озовете в „мъртвия град" Фатехпур Сикри. Град, построен в пустинно място от червен пясъчник от император Акбар, е само бегъл поглед към величественото минало. Бил е столица на Моголите за много кратко време, след което жителите го изоставят поради липса на вода. Пристигане в Агра и настаняване в хотела, вечеря в хотел Агра.

Ден 5, четвъртък,  Агра

След закуска обиколка на Агра, величественият град, столица на Моголската империя. Агра все още привлича търсачи на красота от цял ​​свят, за да се насладят на незабравимия Тадж Махал, построен от великия моголски император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз. Дворецът е построен от 20 000 занаятчии в продължение на 22 години. Хиляда слона носеха бял мрамор за строителство. Търговци от Тибет, Персия и Русия изпратиха скъпоценни камъни, за да го украсят. Флорален орнамент от яспис, ахат и малахит, опал и обсидиан и седеф, умело вписан в перфектната симетрия на белоснежния дворец, оставя усещане за лекота и безтегловност.

Следва пътуване до крепостта Агра, построена като армейска крепост през 1565 г. Император Акбар. Тук Шах Джахан прекарва последните години от живота си в плен, коварно предаден от сина си, възхищавайки се на снежнобелия Тадж Махал от прозореца на стаята си. Огромните стени на крепостта крият великолепни архитектурни съоръжения - шедьоври на индийски и мюсюлмански майстори. Следобед посещение на друг грандиозен паметник на моголската архитектура, гробницата на император Акбар в Сикандра.

След това посетете Itimad-ud-Daula - малка елегантна паркова гробница на Itimad-ud-Daula, ковчежникът на императорите, е построена от дъщеря му Нур-Джахан, любимата съпруга на император Джахангир. Строежът започва през 1622 г. и продължава шест години. Гробницата съчетава бял мрамор, цветни мозайки, каменна инкрустация и решетки. По стил това е най-иновативната моголска структура от 15-ти век, показваща прехода от масивните структури от червен пясъчник от ерата на Акбар към чувствено изисканите сгради от времето на Шах Джахан (Тадж Махал). След натоварена екскурзионна програма ще можете да посетите мраморна работилница, където се изработват мебели и сувенири от мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Това е уникална възможност да наблюдавате работата на майстори, чиито умения се предават от поколение на поколение от векове. Връщане в хотела. Нощувка и вечеря в хотел Агра.

Допълнително: Театрално представление в Агра

Цената включва аудио преводач на руски език.

Ден 6, петък, Агра - (влак Shatabdi Express, 08:02/10:43) - Jhansi - Khajuraho (166 км / 3,5 часа), през Orchha.

След закуска, в 07:00 ч., трансфер до жп гарата, отпътуване с влак за Джанси. При пристигане среща на гарата. По-късно отпътуване за Каджурахо през Орча, разположен на 16 км от Джанси. Орча носи средновековната атмосфера на древната столица на едно от най-големите и могъщи кралства в централна Индия.

Градът е основан през 16 век от владетеля на династията Бундела Рудра Пратап. Многобройните светилища, паметници и дворци, разпръснати из града и околностите му, свидетелстват за легендарното минало на града и изглеждат замръзнали във времето. Тук ще посетите двореца Джехангир, Радж Махал и храма Рам Раджа. Трансфер до Каджурахо и трансфер до хотела. Нощувка и вечеря в хотела.

Ден 7, събота, Каджурахо

След ранна закуска разгледайте храмовете на Каджурахо, построени между 950 и 1050 г. пр. Хр. могъщи владетели от династията Чандела. Храмовете са известни със своите великолепни резби, изобразяващи сцени от известния трактат за любовта Кама Сутра. Само 22 храма от 85 построени са оцелели. Следвайки непроменена хилядолетна традиция, службите все още се извършват в храма Matangeswara. Следобедът е свободен, възможни са екскурзии по желание. Нощувка и вечеря в хотел в Каджурахо.

Допълнително: Adivartv Khajuraho Tribal and Folk Art Museum

Стилизираното село, наречено Adivart, разположено на площ от 3,5 акра, има 12 традиционни къщи на седем племенни общности - Bhil, Korku, Baiga, Gond, Sahariya, Bhariya и Kol - и племена, които представляват културата, изкуството и ежедневието от хората, живеещи в петте региона на щата, а именно в Bundelkhand, Nimar, Malwa, Baghelkhand и Chamba.

Експонатите на музея включват племенни антики, народни картини, бижута, маски, предмети от теракота, метални и бамбукови предмети. В него се помещава малка, но интересна колекция от картини, скулптури и произведения на изкуството от много племенни групи в Мадхя Прадеш. Музеят разполага и с набор от оригинални картини и щампи за продажба.

 

Ден 8, събота, Кхаджурахо - Читракут  (170 км - 4 часа по пътя)

Свободно време сутринта. Можете да посетите аюрведичния център на хотела или да отидете на някоя от екскурзиите по желание.

Допълнително: Сафари с тигри в Национален парк Panna

Продължителност от 05.00 до 10.00 часа.

Националният парк Panna в Мадхя Прадеш обхваща площ от 542 квадратни километра и е 22-ият резерват за тигри в страната, когато е открит. Главната порта, наречена Madla, е на 25 км (40 минути) от вашия хотел в Каджурахо. През 2007 г. индийският департамент по туризъм признава парка за най-добре развит парк. И въпреки че в резултат на бракониерството популацията на тигрите е изчезнала до 2009 г., благодарение на усилията на зоолозите тя е възстановена отново и достига 80 индивида. Днес в парка можете да видите елени и диви свине, маймуни, мечки и дори леопард, а ако имате късмет и самия цар на животните. През парка тече река Кен, скалисти острови в средата на която се откриват през горещия сезон; реката е дом на двата основни вида индийски крокодили, магер и дългомуцутен гариал.

По-късно се преместете в град Читракут, разположен на брега на река Мандакири и известен с връзката си с Рама. Името на града буквално се превежда като „красива планина“, където, както гласи легендата, Рама е намерил убежище със съпругата си Сита по време на изгнанието си. Програмата включва посещение на ашрама Сати Ансуя, пещерите на храмовия комплекс Гупта Годовари. Вечерта ни очаква посещение на бреговете на река Мандакини, сред множество храмове и гхати, ритуалът „Арти”. Нощувка и вечеря в хотела в Читракута.

Ден 9, понеделник,  Читракут - Варанаси (225 км. - 5,5 часа път).

След ранна закуска трансфер до Варанаси, „вечният град на Индия“, който има повече от три хиляди години история. Варанаси се намира на брега на река Ганг и е един от най-важните хиндуистки центрове в света, „най-свещеният от светите“ центрове за поклонение на милиони хиндуисти.

След пристигане във Варанаси, посещение на бреговете на река Ганг, където се провежда вълнуващия индийски ритуал „Арти”.

Нощувка и вечеря в хотел във Варанаси.

Ден 10, вторник,  Варанаси, екскурзия до Сарнатх. Варанаси - Делхи

Рано сутринта, преди зазоряване, около 05:00 часа, круиз с корабче по река Ганг. Гледайки тържествения изгрев над хоризонта. Добавяне към меката розова ивица на зората е звукът на камбани и раковини, излъчващи се от съседните храмове. Отначало тихото мърморене на санскритските шлоки придобива сила, сливайки се в един глас, давайки усещане за ненадминато благочестие и удоволствие. Връщане в хотела за закуска.

Следва отпътуване към Сарнат (12 км от Варанаси), където Буда изнася първата си проповед след просветлението и пуска Колелото на закона. Именно тук той провъзгласява Четирите благородни истини и Осморния път. Останките от манастири, датиращи от трети век пр.н.е. до първи век след новата ера, показват някога процъфтяващ монашески орден. Разглеждане на огромната ступа Дхамек и храма Махабодхия, трансфер до летището, след пристигане в Делхи, отпътуване с международен полет. (Не се предоставя хотелско настаняване).

Ден 11, сряда, Делхи (международен полет)
Обратен полет за София с избраната от вас авиокомпания

Пакетната цена на цялата екскурзионна програма за един човек в двойна стая,  цената важи за група от 2-ма записани туристи.

Standart class, категория 3и 4* - 1444 щ.д. на човек.
hotel “Golden Tulip Suites” (в Делхи)
hotel “ Rudra Vilas”/“ Park Ocean” / “ Park Ocean” / “ Zone by Park”(в Джайпур)
hotel “Royal Regent” (в Агра)
hotel “ Clarks”/“ Golden Tulip” (в Каджурахо)
hotel “Royal Regent” (в Агра) или подобен

 

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски / английски език.

Пакетната цена включва:

 • 9 нощувки в избраната категория хотели
 • 9 закуски и 9 вечери
 • Трансфери  летище - хотел - летище
 • Климатизиран транспорт по маршрута
 • Екскурзовод на група с руски  език - потвърждава се допълнително.
 • Яздене на слонове в Джайпур
 • Железопътен билет Агра - Джанси в климатизиран вагон
 • Разходка с лодка по Ганг
 • Аарти церемония
 • Всички данъци и такси
 • Медицинска застраховка (над 65 год се доплаща)

Пакетната цена не включва:

 • Самолетни билети София - Делхи - София
 • Входна туристическа виза за Индия - за пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза
 • Допълнителна нощувка в хотела според полетното Ви разписание
 • Допълнителни трансфери при необходимост
 • Входни такси за архитектурни паметници - 120 EUR на човек.
 • Самолетен билет за полет Варанаси – Делхи, с редовен полет на индийски авиолинии (цената се уточнява)
 • Транспорт в дни без програма
 • Екскурзии по желание
 • Бакшиш  за екскурзовода и шофьор
 • Застраховка Отмяна от пътуване
 • Лични разходи

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross