Класическа Индия

Information
Tour plan
Price & Date

По маршрута "Класическа Индия" са разпръснати стотици исторически обекти от древността и средновековието. Но не можете да „прегърнете необятността“, така че най-добрите експерти в Индия избраха най-доброто, „проектирайки“ най-добрият тур. Места, които дават представа за нацията-създател на паметници, превърнали се в световното наследство на ЮНЕСКО, на известни владетели, основатели на нови религии и светци, архитекти и воини. Тук се преплитат приказка и реалност.

Индия - тази истинска мистерия на Изтока, страната на махараджите и змиеукротителите - ни разкрива своите тайни. Най-популярната програма за първото запознаване с невероятния континент включва всички най-известни забележителности: дворците на Великите моголи и паметниците на британския Радж в Делхи, приказния Тадж Махал, изоставения град на император Акбар, пътуването със слонове до крепостта Амбър…

Великолепният и мистериозен Варанаси е известен по целия свят като "свещеният град на Индия" и е едно от най-важните "тиртха" - места за поклонение. Според легендата той е създаден от самия бог Шива и оттогава повече от три хилядолетия е център на образованието и културата на индусите. Смята се, че който е посетил Варанаси придобива мистична сила и духовно прозрение.

Нашата програма ви отвежда и до Сарнатх, мястото на първата проповед на Буда. Голям акцент от пътуването са известните „Храмове на любовта“ в Каджурахо. Подправки, цветове, аромати, тоалети, бижута и много сувенири - всичко това е включено в нашата програма.
Открийте своята Индия!

Маршрут: Делхи - Самод - Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра - Орча - Каджурахо - Читракут - Алахабад - Варанаси - Делхи


Продължителност: 10 дни / 9 нощувки

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътуване до летище в Делхи, където Ви очаква наш представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където Ви очаква Вашите водач и група. От този момент започва вашата програма ! 
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летище за обратния полет до София .
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава се допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на следните авиокомпании:
"TURKISH AIRLINES", "QATAR AIRLINES", "FLYDUBAI", "LUFTHANSA", "WIZZAIR".
Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ - 1135 EUR, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

Гарантирани дати на началото на програмата от деня на пристигане в Делхи.

май 202327.05.2023
юни 202310.06.2023
24.06.2023
юли 202308.07.2023
22.07.2023
август 202305.08.2023
19.08.2023
септември 202302.09.2023
09.09.2023
16.09.2023
23.09.2023

Визов режим
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, Аеротур ММ извършваме цялата процедура по оформяне на Вашата виза. За необходимите документи погледнете секция "Визи за Индия"

АКЦЕНТИ

Тадж Махал (Taj Mahal)

Тадж Махал е ислямски мраморен мавзолей от слонова кост на десния бряг на река Ямуна в индийския град Агра. Поръчан е през 1631 г. от императора на Моголите Шах Джахан, за да съхрани гробницата на любимата му съпруга Мумтаз Махал; в него се намира и гробницата на самия Шах Джахан. Гробницата е централната част на комплекс от 17 хектара, който включва джамия и къща за гости и е разположен в официални градини, ограничени от три страни с назъбена стена. Изграждането на мавзолея по същество е завършено през 1643 г., но работата по други фази на проекта продължава още 10 години.
Смята се, че комплексът Тадж Махал е завършен изцяло през 1653 г. на цена, оценена по това време на около 32 милиона рупии, което през 2020 г. ще бъде приблизително 70 милиарда рупии. Строителният проект включва около 20 000 занаятчии под ръководството на борд от архитекти, ръководен от придворния архитект на императора Устад Ахмад Лахаури. Различни видове символика са използвани в Тадж, за да отразят естествената красота и божественост.

Агра форт (Agra Fort)

Крепостта Агра е историческа крепост в град Агра в Индия, известна още като червената крепост. Построена е през 1565-1573 г. за моголския император Акбар. Той е бил основната резиденция на владетелите на клана Раджпути Сикарвар, докато моголите не го окупират, а династията Могол до 1638 г., когато столицата е преместена от Агра в Делхи. Известен е още като „Лал-Кила“, „Форт Руж“ или „Кила-и-Акбари“. Преди да бъде превзет от британците, последните индийски владетели, които са го окупирали, са маратите.
През 1983 г. крепостта Агра е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Намира се на около 2,5 км северозападно от Тадж Махал. Крепостта може да се опише по-точно като оградения град. Подобно на останалата част от Агра, историята на крепостта Агра преди нашествието на Махмуд Газнави е неясна. Въпреки това, през 15 век, Chauhan Rajputs (исторически мощна групи в региона, сега известен като Раджастан) го окупират. Скоро след това Агра поема статута на столица, когато Сикандар Лоди (Sikandar Khan Lodi), роден като Низам Хан, е пущунски султан на Делхийския султанат между 1489 и 1517 г.) премества столицата си от Делхи и построява няколко сгради в съществуващия Форт в Агра. След първата битка при Панипат Моголите превземат крепостта и управляват от нея. През 1530 г. Хумаюн е коронясан в него. Фортът получава сегашния си вид по време на управлението на Акбар.

Хава Махал (Hawa Mahal)

Хава Махал е дворец в град Джайпур, Индия. Построен от червен и розов пясъчник, в края на Градския дворец, Джайпур, и се простира до Зенана или стаите на жените. Сградата е построена през 1799 г. от Махараджа Савай Пратап Сингх, внук на Махараджа Савай Джай Сингх, основателят на град Джайпур, Индия. Той бил толкова вдъхновен от уникалната структура на Кетри Махал, че построил този грандиозен и исторически дворец. Той е проектиран от архитект Лал Чанд Устад. Неговият екстериор на пет етажа е подобен на пчелна пита със своите 953 малки прозореца, наречени Jharokhas, украсени със сложни решетки.
Първоначалното намерение на решетъчния дизайн беше да позволи на кралските дами да наблюдават ежедневието и празниците, празнувани на улицата отдолу, без да бъдат забелязани, тъй като те трябваше да се подчиняват на строгите правила на "purdah", които им забраняваха да се появяват на публични места без покривала на лицето . Тази архитектурна особеност също позволява преминаването на хладен въздух от ефекта на Вентури, като по този начин прави цялата зона по-приятна по време на високите температури през лятото. Много хора виждат Хава Махал от улицата и си мислят, че това е предната част на двореца, но това е задната част.

Каджурахо (Khajuraho)

Групата от паметници Каджурахо е група от индуски и джайнистки храмове в квартал Chhatarpur district, Madhya Pradesh, India, на около 175 километра югоизточно от Jhansi. Те са обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Паметниците със своята символична архитектура в Nagara style и скулптури са известни по целия свят със своите зашеметяващи храмове, украсени с еротични и чувствени резби. Малък град, разположен в региона Bundelkhand, Khajuraho е брилянтен пример за индийската архитектура и нейната култура през средновековния период. Архитектурата на тези индуистки и джайнистки храмове изобразява еротичните форми на любовта, резбите по стените показват страстта по най-чувствения, но естетически начин. Построени между 950 и 1050 г. сл. н. е. чистата конфронтационна природа на тези дърворезби показва ярък парадокс с конвенционалните индийски идеали за еротика, оставяйки посетители и туристи напълно омагьосани.
Изкуството в този малък град е вкоренено във всичките му структури и е класически пример за финеса на културното и художествено наследство на Индия. Най-добрата част за Каджурахо е, че въпреки че десетки грабители през векове се опитаха да унищожат целия комплекс, те никога не можаха да успеят, въпреки че успяха да намалят броя на храмовете и пещерите до 25 от зашеметяващите 85 по времето, когато е създаден.

Варанаси (Varanasi)

Варанаси е град в северния индийски щат Uttar Pradesh, датиращ от 11 век пр.н.е. Считан за духовната столица на Индия, градът привлича индуски поклонници, които се къпят в свещените води на река Ганг и извършват погребални ритуали. По криволичещите улици на града има около 2000 храма, включително Kashi Vishwanath, „Златният храм“, посветен на индуисткия бог Шива. Варанаси, някога известен като Бенарес или Банарас и Каши, е исторически град в Северна Индия. Смятан е за един от 7-те най-стари града в Индия и е известен по целия свят с древни храмове, посветени предимно на Бог Шива. Също така е известен и с поклонението на река Ганг.
Градът е свещен за индусите и джайнистите, а също и един от най-старите непрекъснато населени градове в света, със селища, датиращи от 11 век пр.н.е. Много индуси вярват, че смъртта във Варанаси носи спасение/нирвана и затова предприемат пътуване до града, когато осъзнават, че са близо до смъртта. За някои културният шок от горящите трупове на открито може да бъде малко поразителен. Въпреки това, сцената на поклонници, извършващи своите богослужения в река Ганга при изгрев слънце, разположена на фона на вековните храмове, е може би една от най-впечатляващите гледки в света.
Градът може да бъде изпепеляващо горещ през летните месеци, така че, ако е възможно, насочете посещението си към есента между октомври и март и носете нещо топло за хладните дни и нощи.

Ден 1, събота,  София - Делхи
Пристигане в Делхи с редовен полет на една от международните авиокомпании. След преминаване на формалностите и събиране на багаж на летището в Ню Делхи (Терминал-3), среща с представител на нашата компания. Традиционен индийски поздрав Swagat Ви очаква с гирлянд от цветя. След посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Кратка почивка.

Ден 2, неделя, Делхи
В 09.30 ч. (времето подлежи на промяна) след закуска, туристическа обиколка на Делхи. Делхи е столицата на съвременна Индия. Много династии и владетели са просперирали в неговата кралска земя през последните три хиляди години. Тяхното наследство все още живее в много паметници, от мавзолея от 13-ти век на кралете на Лоди до сгради на Британската империя като сградата на парламента или президентския дворец. Програмата включва разглеждане на Портата на Индия, Президентския дворец и сградата на правителството (отстрани), Храма на Лотоса (Lotus Temple) и  Кутуб Минар (Qutab Minar).

Храмът на Лотус (затворен в понеделник) е един от най-невероятните храмове в Индия. Построен във формата на цвете лотос, той е най-големият и красив бахайски храм и служи като символ на привържениците на тази вяра по света. Друго място за поклонение е 72-метровият Кутуб Минар, построен през 12-14 век, украсен с калиграфски шрифт и символ на мюсюлманското управление в Делхи. След това отиваме да видим Акшардхам (Akshardham)- един от най-грандиозните индуски храмове в света, който е включен в Книгата на рекордите на Гинес.

Височината на двореца е 42 м, ширината и дължината са 94 и 106 м. Той е украсен с 234 колони, 9 величествени купола, 20 тетраедрични кули и повече от 20 хиляди статуи. По периметъра на сградата има фигури от 148 слона. Външната част на храма е покрита с розов камък, който символизира любовта, вътрешната част е покрита с бял мрамор, като знак за чистотата и Абсолюта. Всъщност това дори не е храм, а цял комплекс със светлинен и музикален фонтан, скулптури, канали, по които можете да плавате на лодки.
Нощувка и вечеря в хотела в Делхи.

Ден 3, понеделник, Делхи - Самод - Джайпур (260 км - 6 часа)
Сутринта след закуска трансфер до Самод, разположен на 40 км от Джайпур. Самод е известен със своя дворец, който е наследен от аристократичното семейство Равал. Дворецът е на повече от 400 години, но е претърпял няколко реставрации. На първия етаж има зала, наречена Султан Махал - зала с мраморни колони, плочки и резбовани мебели, донесени някога от Непал. Ще се разходим из залите, ще видим Огледалната зала и Дърбар Хол – попадане в отминалата епоха, в примката на времето.

Над двореца, на хълм, се намира крепостта Самод. Времето не го пощади много, но заобикалящата го панорама, откриваща се от стените на крепостта, ще даде шанс на много други исторически места. След това ще се качим на каруци с камили и ще караме през традиционно раджастанско село. Пътуването ще завърши в градината на Самода Багх, на 3 км от двореца. Много усилия и средства бяха изразходвани за възстановяването на тази градина.

След обиколката отпътуване за Джайпур, столицата на щата Раджастан. Джайпур, легендарният "Розов град", столицата на Раджастан. Махараджа Джай Сингх II го построява в жълто, но в средата на 19 век, в чест на пристигането на английския принц Алберт, всички сгради са пребоядисани в розово - традиционният цвят на гостоприемството. Джайпур ще ви достави много приятни моменти, ако се разходите по улиците с розов камък, докоснете се до развиващия се блясък на копринени сарита, преминете през дворовете покрай тесните врати, украсени със свастики, носещи доброта и късмет в индийската къща. Нощувка и вечеря в хотел Джайпур.

Ден 4, вторник,  Джайпур
Закуска в хотела. Сутринта - екскурзия до  Форт Амбър,  който се намира на 11 км северно от Джайпур. Именно там, на хълмовете на Аравали, някога се е намирала древната столица на щата Джайпур. Строителството на прекрасния крепостен дворец започва през 1592 г. от махараджа Ман Сингх. Крепостта е грандиозен комплекс от дворци, павилиони, градини и храмове. Над всичко това се издига причудлив дворец-крепост с цвят на мед. Ще можете да усетите магията на отминалите времена, като се изкачите до върха на крепостта на гърбовете на слонове. Музикантите ще зарадват ушите ви по пътя.

От върха на апартаментите на махараджата се отваря поразителна гледка към тясното дефиле. Следобед обиколка на града с посещение на уникалната обсерватория Джантар Мантар  (Jantar Mantar), величествена структура, построена от Raja Jai ​​​​Singh през 1728 г., в която се помещава най-големият слънчев часовник в света, Градският дворец, в музеите на който можете да видите прекрасни колекции на моголски костюми, оръжия и миниатюрна живопис. Изглед от Хава Махал (Двореца на ветровете). Тази пететажна сграда от розов камък, украсена с колони и балкони, е построена през 1799 г. Странният релеф на двореца от хиляда решетъчни прозорци върху издълбана фасада се смята за символ на Джайпур.

Джайпур е известен със своите тъкани, а също така е основният център на бижутата на Индия, неслучайно тук се провежда годишната международна изложба на скъпоценни камъни и бижута. Можете да оцените изисканото на местните скъпоценни продукти, като посетите работилница за бижута. Ще посетите и текстилна фабрика, където ще се насладите на магическото изкуство на индийския печат върху тъкани. Дамите тук могат да пробват истинско индийско сари, а господата – индийски дрехи – "курта" традиционно облекло в Пакистан, Афганистан, Таджикистан, Бангладеш, Индия, Непал и Шри Ланка. Това е широка риза, която стига до областта на коленете на потребителя и се носи както от мъже, така и от жени.

Вечерта в Джайпур ще посетим храма Бирла. Храмът Лакшми Нараяна, известен още като Бирла Мандир, е модерно архитектурно чудо. Величественият храм се намира в подножието на хълма Моти Дунгри в Джайпур. Изграден изцяло от висококачествен бял мрамор, храмът е обрамчен от резбовани скулптури и статуи на боговете. Посветен е на богинята Лакшми и бог Нараян. Трите основни купола на храма са ясно представяне на светска Индия, те изобразяват различни подходи към различните религии на нацията. Храмът има няколко красиво изработени статуи на Ганеша и други индуски богове. Наред със статуи на богове, тук могат да бъдат открити и статуи на велики мислители и философи като Буда и Сократ.
Настаняване в хотел Джайпур, нощувка и вечеря в хотела. Нощувка и вечеря в хотел Джайпур.

Ден 5, сряда, Джайпур - Гирираджа Дхаран - Абанери - Фатехпур Сикри - Агра. (250 км - 6 часа)
След ранна закуска напускаме хотела. Крайната цел на днешното пътуване е град Агра. Но първата спирка е в храмовия комплекс Гирираджа Дхаран. (Shri Giriraj Dharan Temple) Този храм, посветен на Кришна, е построен в южноиндийски стил.  Сградата със сложни барелефи ще ни даде представа как изглеждат храмовете в южната част на страната.

В Абанери ще се запознаете със стъпаловиден кладенец – Чанд Баори, построен през 7 век. Гледката на кладенеца Chand Baori е изненадваща - такива кладенци обикновено се строят само в Индия, така че подобна архитектура може да се види само тук, но Chand Baori е и най-дълбокият кладенец от този тип. Това е невероятна структура, състояща се от хиляди стъпала, спускащи се към водата, и е много трудно да се повярва, че цялата тази огромна и гениална структура е просто кладенец, предназначен да изпълнява една единствена цел, да дава на хората вода.

Ще видите храма на Харшита Мата (Богинята на щастието) (Harshat Mata Temple) със средновековна индийска архитектура и ще влезете в "мъртвия град" Фатехпур Сикри (Fatehpur Sikri). Фатехпур Сикри е град, построен в пустинно място от червен пясъчник от император Акбар, просто отражение на величествено минало. За много кратко време той е бил столица на Великите моголи, след което жителите го напускат поради липса на вода. Може би благодарение на това обстоятелство днес можем да го видим в оригиналната му красота. Пристигане в Агра и настаняване в хотела, вечеря в хотела в Агра.

Ден 6, четвъртък, Агра

След закуска обиколка на Агра, величественият град, столица на Моголската империя. Агра все още привлича търсачи на красота от цял ​​свят, за да се насладят на незабравимия Тадж Махал. Тадж Махал е построен от великия моголски император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз. Дворецът е построен от 20 000 занаятчии в продължение на 22 години. Хиляда слона носеха бял мрамор за строителство. Търговци от Тибет, Персия и Русия изпращали скъпоценни камъни за украсата му. Флорален орнамент от яспис, ахат и малахит, опал и обсидиан и седеф, умело вписан в перфектната симетрия на белоснежния дворец, оставя усещане за лекота и безтегловност. Следва шофиране до крепостта Агра, построена като военна крепост през 1565 г. Император Акбар. Тук Шах Джахан прекарва последните години от живота си в плен, коварно предаден от сина си, възхищавайки се на снежнобялия Тадж Махал от прозореца на стаята си. Огромните стени на крепостта крият великолепни архитектурни съоръжения - шедьоври на индийски и мюсюлмански майстори.

Следобед посещение на Итимад-уд-Даула – малка елегантна паркова гробница на Итимад-уд-Даула, ковчежникът на императорите, построена от дъщеря му Нур-Джахан, любимата съпруга на император Джахангир. Строежът започва през 1622 г. и продължава шест години. Гробницата съчетава бял мрамор, цветни мозайки, каменни инкрустации и решетки. Стилистично това е най-иновативната моголска сграда от 15-ти век, носеща чертите на преход от масивните сгради от червен пясъчник от епохата Акбар към чувствено богато украсените сгради от епохата Шах Джахан (Тадж Махал).

След богата екскурзионна програма можете да посетите мраморната работилница, където се изработват мебели и сувенири от мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Това е уникална възможност да наблюдавате работата на майстори, чиито умения се предават от поколение на поколение от векове. Връщане в хотела.

Нощувка и вечеря в хотел Агра.

 

Ден 7, петък, Агра - (влак Shatabdi Express, 08:02/10:43) - Jhansi - Khajuraho (166 км / 3,5 часа), през Orchha.
След закуска, в 07:00 ч., трансфер до жп гарата, отпътуване с влак за Джанси. При пристигане среща на гарата. По-късно отпътуване за Кхаджурахо през Орчха,  разположен на 16 км от Джанси.

Orchha има средновековна атмосфера на древната столица на едно от най-големите и могъщи кралства в централна Индия. Градът е основан през 16 век от владетеля на династията Бундела Рудра Пратап. Многобройни светилища, паметници и дворци, разпръснати из града и околностите му, свидетелстват за легендарното минало на този град и сякаш са замръзнали във времето. Тук ще посетите двореца Джехангир, Радж Махал и храма Рама Раджа.

Трансфер до Каджурахо и трансфер до хотела.

Нощувка и вечеря в хотела.

 

Ден 8, събота, Кхаджурахо - Читракут - Алахабад (300 км - 6 часа по пътя)
След ранна закуска посещение на храмовете Каджурахо, построени между 950 и 1050 г. н.е.  могъщи владетели от династията Чандела. Храмовете са известни със своите великолепни резби, изобразяващи сцени от прочутия любовен трактат Кама Сутра. Запазени са само 22 храма от 85 построени. Следвайки непроменена хилядолетна традиция, божествените служби все още се извършват в храма Матангешвара (Matangeshwar Temple).

По-нататъшен трансфер до Алахабад, като по пътя ще посетим Читракут, разположен на брега на река Мандакири и известен с връзката си с Рама. Буквално името на града се превежда като "красива планина", където според легендата Рама е намерил убежище със съпругата си Сита по време на изгнанието си. Програмата включва посещение на ашрама Сати Ансуя, пещерите на храмовия комплекс Гупта Годовари. Пристигане в Алахабад и настаняване в хотела.

Нощувка и вечеря в хотела.

Ден 9, неделя,  Алахабад - Варанаси (120 км. - 2,5 часа път).

Крайната точка на маршрута днес е Варанаси, „вечният град на Индия“, който има повече от три хиляди години история. Варанаси се намира на брега на река Ганг и е един от най-важните хиндуистки центрове в света, „най-святата от светиите“ центрове за поклонение на милиони хиндуисти. Но ние ще започнем сутринта с обиколка на не по-малко значимия свещен град Алахабад. Разположен в Сангам при сливането на трите свещени реки Ганг, Ямуна и невидимата небесна Срасвати, този град е най-големият център за поклонение в древна, средновековна и съвременна Индия. Именно тук се провежда най-грандиозният религиозен фестивал в света Kumbh Mela, който веднъж на всеки 12 години привлича милиони поклонници от цяла Индия.

В Алахабад ще видите Катедралата на всички светии – най-красивата църква в готически стил в Северна Индия, мястото на сливане на трите реки Сангам, храма на Хануман. След пристигане във Варанаси, посещение на бреговете на река Ганг, където се провежда вълнуващия индийски ритуал „Арти”.

Нощувка и вечеря в хотела във Варанаси.

Ден 10, понеделник,  Варанаси, екскурзия до Сарнатх - Делхи

Рано сутринта, преди разсъмване, около 05:00 часа, круиз с корабче по река Ганг. Гледайки тържествения изгрев над хоризонта. Към бледорозовата ивица на зората се добавя звукът на камбани и раковини, идващ от съседните храмове. Отначало тихото мърморене на санскритските шлоки придобива сила, сливайки се в един глас, давайки усещане за ненадминато благочестие и удоволствие.

Връщане в хотела за закуска. Следва отпътуване към Сарнатх (12 км от Варанаси), където Буда изнася първата си проповед след просветлението и пуска Колелото на закона. Именно тук той провъзгласи четирите благородни истини и осморния път.

Останките от манастири, датиращи от трети век пр. н. е. до първи век след новата ера, говорят за някога процъфтяващ монашески орден. Разглеждане на огромната ступа Дамек и храма Махабодхи. По-късно трансфер до летището за полет до Делхи.

При пристигане трансфер до международното летище за вашия полет. (Не се предоставя настаняване в хотела).

 

Ден 11, вторник, Делхи - София
Обратен полет за София с избраната от вас авиокомпания

Пакетна цена на човек в  двойна стая

Пакетна цена на човек в единична стая

1135 USD

1460USD

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски / английски език.

Пакетната цена включва:

 • 9 нощувки в избраната категория хотели
 • 9 закуски и 9 вечери
 • Индивидуални трансфери  летище - хотел - летище
 • Климатизиран транспорт по маршрута
 • Екскурзовод на група с руски  език - потвърждава се допълнително.
 • Яздене на слонове в Джайпур
 • Железопътен билет Агра - Джанси в климатизиран вагон
 • Разходка с лодка по Ганг
 • Аарти церемония
 • Всички данъци и такси
 • Медицинска застраховка (над 65 год се доплаща)

Пакетната цена не включва:

 • Самолетни билети София - Делхи - София
 • Входна туристическа виза за Индия - за пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза 95 лв
 • Допълнителна нощувка в хотела според полетното Ви разписание
 • Допълнителни трансфери при необходимост
 • Входни такси за архитектурни паметници - 120 EUR на човек.
 • Самолетен билет за полет Варанаси – Делхи, с редовен полет на индийски авиолинии (цената се уточнява)
 • Транспорт в дни без програма
 • Екскурзии по желание
 • Бакшиш  за екскурзовода и шофьор
 • Застраховка Отмяна от пътуване
 • Лични разходи

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross