КЛАСИЧЕСКА ИНДИЯ Delhi - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Khajuraho - Varanasi - Delhi

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Добре дошли в Индия – една държава, безброй дестинации. Земя богата на древно културно и историческо наследство. Мистиката на Индия, история на 5000 години, философия, религия, великолепни исторически паметници. Цялото това разнообразие изгражда уникална пъстроцветна мозайка. Това е чудната Индия – ела, наслади се и я изживей! Пътуването до Индия е истински незабравимо изживяване. Огромна държава с уникално културно наследство и голямо разнообразие. Трудно е да си представим по-вълнуващо, романтично или екзотично място. 
 
Индивидуална екскурзия от минимум 2-ма туриста, която може да бъде проведена в период от 01.12.2022г. до 31.03.2023г.
Маршрут: Delhi - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Khajuraho - Varanasi - Delhi
Продължителност: 11 дни / 10 нощувки, период от 01.11.200 до 31.03.2023г.,
без празничен период  24.12.2022 - 31.12.2022г.;

Пътуването обикновено се осъществява с полетите на авиокомпания "Turkish Airlines", цена на двупосочния самолетния билет за периода на обявената екскурзия е от 887 евро.
Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетна стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетния билет;

Медицински изисквания за пътуване
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави) - виж https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/india

Визов режим
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, за фирмата извършва процедура по оформяне на вашата виза. За необходимите документи погледнете секция "Визи за Индия"

АКЦЕНТИ
Фатехпур Сикри (Fatehpur Sikri )

Fatehpur Sikri, град предимно в червен пясъчник, разположен на разстояние 37 км от Агра, построен от моголския император Джалал-уд-дин Мохамед Акбар, известен още като Акбар Велики (1542 - 1605гг.), третият император от династията на Великите моголи, считан за най-велик. Той е от рода на Тимуридите, които са тюрко-монголи. Внукът на Бабур, създателя на моголската династия, и пряк потомък на Тамерлан. Син е на Насируддин Хумаюн, от когото наследява престола и управлява между 1556 и 1605 г. В края на царуването му империята обхваща по-голямата част от Северна и Централна Индия и се разпростира на площ над 1 000 000 км².
Градът е построен в чест на великия суфийски светец Sufi saint Sheikh Salim Chishti. Суфизмът е мистичен култ и е родил множество светци, които са имали маса последователи. Salim Chishti (роден през 1478 г.) е един от тези почитани духовници.
Великолепието и уникалност на града предлага чудесен пример за архитектурния финес на императора. Толерантните религиозни възгледи на Акбар и интересът му към литературата, архитектурата и изящните изкуства придават на сградите във Фатехпур Сикри харизматична смесица от ислямски и хиндуистки елементи в техния стил и дизайн.
Във Fatehpur Sikri по време на залез и изгрев, кулите и куполите създават сенки и силует на фона на медночервеното небе, което наистина е вдъхновяваща сцена за платното на художника или очите на посетителя.
Fatehpur Sikri е ограден от 11-километрова укрепителна стена, осеяна с множество портали. Останките от големия град; Императорският дворцов комплекс, сложно изградената мраморна гробница на великия суфийски светец и голямата джамия са на второ място след Тадж Махал, еталон за архитектурна красота. Богатото въображение е всичко, което е необходимо, за да пренесете всеки посетител в ерата на златни гоблени, завеси, богати плюшени килими и кралските особи на моголските дворове. Fatehpur Sikri е най-добрият пример за кулминацията на индуската и мюсюлманската архитектура. Твърди се, че джамията Фатехпур Сикри е копие на джамията в Мека и има дизайни, извлечени от персийската и индуската архитектура.

Каджурахо (Khajuraho)

Групата от паметници Khajuraho е група от индуски и джайнистки храмове в квартал Chhatarpur district, Madhya Pradesh, India, на около 175 километра югоизточно от Jhansi. Те са обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Паметниците със своята символична архитектура в Nagara style и скулптури са известни по целия свят със своите зашеметяващи храмове, украсени с еротични и чувствени резби. Малък град, разположен в региона Bundelkhand, Khajuraho е брилянтен пример за индийската архитектура и нейната култура през средновековния период. Архитектурата на тези индуистки и джайнистки храмове изобразява еротичните форми на любовта, резбите по стените показват страстта по най-чувствения, но естетически начин. Построени между 950 и 1050 г. сл. н. е. чистата конфронтационна природа на тези дърворезби показва ярък парадокс с конвенционалните индийски идеали за еротика, оставяйки посетители и туристи напълно омагьосани.
Изкуството в този малък град е вкоренено във всичките му структури и е класически пример за финеса на културното и художествено наследство на Индия. Най-добрата част за Каджурахо е, че въпреки че десетки грабители през векове се опитаха да унищожат целия комплекс, те никога не можаха да успеят, въпреки че успяха да намалят броя на храмовете и пещерите до 25 от зашеметяващите 85 по времето, когато е създаден.

Варанаси (Varanasi)

Варанаси е град в северния индийски щат Uttar Pradesh, датиращ от 11 век пр.н.е. Считан за духовната столица на Индия, градът привлича индуски поклонници, които се къпят в свещените води на река Ганг и извършват погребални ритуали. По криволичещите улици на града има около 2000 храма, включително Kashi Vishwanath, „Златният храм“, посветен на индуисткия бог Шива. Варанаси, някога известен като Бенарес или Банарас и Каши, е исторически град в Северна Индия. Смятан е за един от 7-те най-стари града в Индия и е известен по целия свят с древни храмове, посветени предимно на Бог Шива. Също така е известен и с поклонението на река Ганг.
Градът е свещен за индусите и джайнистите, а също и един от най-старите непрекъснато населени градове в света, със селища, датиращи от 11 век пр.н.е. Много индуси вярват, че смъртта във Варанаси носи спасение/нирвана и затова предприемат пътуване до града, когато осъзнават, че са близо до смъртта. За някои културният шок от горящите трупове на открито може да бъде малко поразителен. Въпреки това, сцената на поклонници, извършващи своите богослужения в река Ганга при изгрев слънце, разположена на фона на вековните храмове, е може би една от най-впечатляващите гледки в света.
Градът може да бъде изпепеляващо горещ през летните месеци, така че, ако е възможно, насочете посещението си към есента между октомври и март и носете нещо топло за хладните дни и нощи.

Ден 1 – Отпътуване от България
Отпътуване от София за Делхи с полет в зависимост от авиокомпанията.
Turkish Airlines
Sofia - Istanbul    16:00    18:25                
Istanbul – Delhi   20:45    05:40
Emirates Airlines
Sofia - Doha    16:35    22:15                
Doha – Delhi   02:20    08:25
Пристигане в Делхи на следващия ден.

Ден 2 – Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Посрещане на летището от представител на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване в двойна стая (след 12:00 ч.).
Ню Делхи блести със своите разкошни церемониални градини, великолепната сграда на парламента и президентската резиденция Раштрапати Бхаван.
По-късно ще посетите Градската порта (India gate) – паметник построен от архитект Едвин Лютиенс в знак на почит към индийските войници загинали по време на Първата Световна война и Афганистанските войни от 1919 г. Имената на загиналите войници са изписани по стените на паметника. Първият камък е положен на 10 февруари 1921 г. Строежът приключва през 1931 г. От 1971 г. под паметника е разположен вечен огън, познат като Амар Джаван Джоти (Amar Jawan Jyoti) -  пламъкът на безсмъртния войн, който маркира Гробницата на незнайния войн. Тя е посветена на почитането на незнайните войни загинали по време на сблъсъците между Индия и Пакистан случили се през същата година.
Свободен ден за отдих и почивка.
По желание срещу допълнително заплащане – посещение на един от най-известните храмове в Делхи – Акшардхам (Akshardham temple) – 25 щ. д.

Ден 3 – Делхи
Сутринта ще се отправите към разглеждане на забележителностите на Делхи, започвайки от Стария Град, прочул се когато Шах Джахан премества столицата от Агра в Делхи. Ще посетите Червения форт, джамията Джама Масджид и мемориала на „Бащата на нацията“ Махатма Ганди (Радж Гат).
По-късно ще посетите основните забележителности на Ню Делхи: Кутаб Минар, чийто строеж започва през 1193 г. от първия мюсюлмански владетел в Северна Индия – Кутбудин Айбак. Кутаб Минар е най-високата кула в Делхи – 72.5 м. разделена на 5 етажа, символ на надмощието на Исляма.
Ще посетите също джамията Khirki и гробницата на Хумаюн построена през 1570 г., включена в Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Гробницата е един от най-старите примери за градинска гробница.
Ще преминете покрай Градската порта, сградите на парламента и президентството.
Нощувка в хотела.

Ден 4 – Делхи – Джайпур (275 км. около 5 часа)
Закуска в хотела. Освобождаване на хотела и отпътуване на Джайпур. Пристигане и настаняване в хотела.
Джайпур е столица на Раджастан с характерни сгради в наситено розово. Заради цвета си градът е наричан още „Розовият град“. Цветът представя гостоприемството и културата на Раджпут. Основан от Радж Джай Сингх през 18 в., градът е заобиколен от хълмове върху които са построени фортове и дворци, вдъхновили множество приказки. Бавно движещи се камили и хора облечени с цветни ярки дрехи отразяват пустинното наследство на Джайпур. Междувременно пазарите са пълни с прекрасни сувенири, ръчно тъкани платове и занаятчийски изделия. Каним Ви да посетите град на любов, легенди и традиции.
Вечерта – посещение на религиозна Аарти церемония в храм Лахми Нараян.
Нощувка в хотела.

Ден 5 – Джайпур
След закуска (08:00 ч.) ще отпътувате за посещение на форт Амбер. Ще се повозите на гърба на слон, изкачвайки се до форта на върха на хълма (в зависимост от наличността на слоновете и метеорологичните условия). Придвижването обратно е с джип.
Ще посетите Амбер форт и неговите стени. Можете да посетите Джай Махал (Двореца на победата), Шиш Махал (Огледалния дворец) и храма на Богинята Кали.
Великолепието на Форт Амбер (произнася се Амер) е прекрасен пример за архитектурата на Раджпур, извисяващ се над скалистите склонове на планината, разположен на около 11 км. северно от Джайпур. Амбер някога бил столица на Джайпур. Изграждането на форта започва през 1592 г. по времето на Махараджа Ман Сингх Раджпут, командир на армията на могулския император Акбар. По-късно бива разширен от Джай Сингх I и Джай Сингх II преди столицата да бъде преместена в Джайпур.
Кратка фото пауза по пътя за традиционните снимки на Хава Махал (Двореца на ветровете). Пететажният дворец е построен през 1799 г. и е един от най-добрите примери за артистичността на Раджпур. Построен е за дворцовите дами, които да се забавляват, гледайки градската суматоха. От покрива можете да се насладите на спиращи дъха гледки към Джантар Мантар, Градския дворец и пъстрия базар.
Следобед ще посетите Градския дворец (също познат като Дворецът на Махараджата) на Джайпур. Дворецът – бивша кралска резиденция е превърнат в музей, като малка част от него все още се използва от кралското семейство в Джайпур, заема една седма от площта на града. Една от основните му атракции е оръжейната с внушаващ масив от оръжия – пушки, саби, ками и пр., използвани някога през вековете от кралското семейство в Джайпур.
На първия етаж се помещава Музеят на текстила, който представя платове и костюми от цяла Индия. Основният вход води до централния вътрешен двор – Мубарак Махал.
Продължаваме с посещение на Джантар Мантар, който е най-голямата обсерватория в света изградена от камък и мрамор от Джай Сингх в периода от 1728 до 1734 г. Разположена близо до градската порта, обсерваторията разполага със 17 огромни инструмента, много от които все още са в перфектно състояние.
По-късно се насладете на разходка с рикша из пъстрия базар преди да се върнете в хотела.
Нощувка в хотела.

Ден 6 – Джайпур – Фатехпур Сикри– Агра (245 км., 5 часа)
Ранна закуска, освобождаване на стаите и отпътуване за Агра. По пътя ще посетите пустинния град Фатехпур Сикри, разположен на 39 км. от Агра. Бил е управляван от император Акбар в периода от 1571 г. до 1585 г. Архитектурата му е в индуски и ислямски стил, отразяваща светски виждания на император Акбар и неговия начин на управление. Елегантните постройки говорят за красотата и разкоша на Могулската империя. Недостигът на вода обаче е причина за изоставянето на града.
Пътуване до Агра. Посещение на най-известния паметник на любовта – Тадж Махал (затворен всеки петък!) и Агра форт.
Тадж Махал е построен от Шах Джахан в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, починала през 1631 г. Този величествен мавзолей комбинира елементи на ислямската, персийска, индийска и дори турска архитектура. Изграждането на тази „мраморна поема на любовта“, отнема 17 години и в него взимат участие около 20 000 работника.
По-късно ще посетите Агра форт построена по времето на император Акбар в периода от 1565 г. до 1573 г. Фортът разкрива прекрасна комбинация между отбранителна архитектура и красив дизайн. Изграждането на укреплението е започнато като отбранителна цитадела, впоследствие допълнена от деликатни мозайки от мрамор и великолепни дворци. Агра разкрива великолепна гледка към Тадж Махал.
Нощувка в хотела.

Ден 7 – Агра – Джанси (с влак) – Орча – Каджурахо (180 км/ около 4 часа)
Сутрешен трансфер до железопътната гара за влака до Джанси (отпътува от Агра в 09:55 и пристига в Джанси в 12:35 ч.).
Орча е основан през 16 в. Този район изобразява разкоша на добре познатата династия Бундела. Разположен е на 16 км. от Джанси и е заобиколен от завладяващи хълмове и буйна зеленина.
В Орча ще посетите Rai Praveen Mahal. Дворецът е конструиран от принц Индерджит Сингх и е заобиколен от красиви градини.
Храмът Лахминараян е най-известната забележителност в района. Храмът е посветен на богинята Лахми и притежава уникална архитектура с елементи, които могат да бъдат видени и в други храмове и фортове. Храмът разполага също с отвори за оръдия, използвани през войните.
Програмата продължава с пътуване до Каджурахо. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 8 – Каджурахо – Варанаси (вътрешен полет)
Сутринта разглеждане на Каджурахо с неговите известни еротични и джайнистки храмове. Каджурахо е част от Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Изграден е през 9 и 10 в. от династията Чандела. Градът придобива известност с храмовете представящи еротични сцени изобразени в тях.
Западната група от храмове в Каджурахо представя едни от най-великолепните архитектурни екземпляри от храмовата архитектура на Индия. Групата включва храмове като храм Kandariya Mahadeo, храм Chaunsat Yogini, храм Chitragupta, храм Lakshamana, храм Matangeswara и храм Varaha.
По-късно ще посетите и Източната храмова група, която значително се различава от останалите храмове в Каджурахо. Преобладават джайнистки храмове – храм Parsvanath, храм Adinatha и храм Ghanti. Има също и храм Брахма, чието наименование се смята за объркано. Смята се, че всъщност е посветен на Бог Вишну и е единственият гранитен храм в Каджурахо.
Следобед трансфер до летището на Каджурахо за полета до Варанаси. След пристигане – трансфер до хотела. Нощувка.  

Ден 9 – Варанаси
В ранна утрин (около 05:00 ч.) ще отпътувате от хотела за разходка с лодка по р. Ганг. По пътя обратно към хотела ще посетите града.
Прохладната сутрин със звън на храмови камбани и хора шепнещи своите мантри ще оставят незабравим спомен. По време на разходката по р. Ганг ще можете да наблюдавате поклонниците, потапящи се в реката, за да измият греховете си и да пречистят душата си. Ще станете свидетели и на кремирането на телата на починали. Чрез ритуална по разпръскването на пепелта на мъртвеца в свещената река Ганг се смята, че завършва цикъла на прераждане и се достига нирвана.
След разходката с лодка ще разгледате древния град Варанаси, който е важна дестинация за индуските поклонници със своите храмове – храма Дурга, храма Каши Вишванатх (посветен на Бог Шива), храм Хануман и пр.
Връщане в хотела и закуска. Екскурзионната програма продължава с посещение на Сарнатх (10 км. от Варанаси), където се смята, че Буда изнася една от първите си проповеди след достигане на просветление. Сарнатх е място за поклонение на будисти не само от Индия, но и от цял свят. Наред с другите структури в Сарнатх се намират останки от храмове, манастири и ступи. В археологическия музей може да бъде видяна богата колекция от будистки скулптури съставени от множество изображения на Буда и Бодхисатва.
По-късно вечерта ще станете свидетели на религиозната церемония аарти на брега на свещената река Ганг. Общата молитва в пълния нощен мрак контрастира със светлините от лампите и свещите на молещите се.
Нощувка в хотела.

Ден 10 – Варанаси – Делхи
Сутрешен трансфер до летището за полета до Делхи. След пристигане – трансфер до хотела. Остатъка от деня е свободен за почивка и самостоятелна разходка.
Нощувка в хотела.

Ден 11 – Отпътуване за България  
Трансфер до летището за полета до България.

Забележки:
Туристите се настаняват в стаи с 2 или 3 легла. Ако туристът желае единично настаняване изрично се посочва в договора и се доплаща.
В случай на промяна на летищни или горивни такси, туроператорът ще уведоми потребителят, като той се задължава да доплати разликата своевременно преди пътуването.
Туроператорът запазва правото си на промяна в последователността при посещението на обектите. Точните часове на екскурзиите по програмата се уточняват на място.
Замяна на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Туроператорът не носи отговорност в случай на форсмажор – недопускане в страната от граничните власти, забавяне или анулиране на полет, стачки, прекъсване на пътуването по желание на туриста и пр. Направени разходи в подобни случай се поемат от туриста.

Пакетна цена човек –  1084 евро
Цената се потвърждава при конкретна резервация

Пакетната цена включва:
- трансфер от и до летището;
- транспортни услуги по програмата автомобил/ автобус с климатик;
- екскурзоводско обслужване на английски/ руски език – местен екскурзовод според програмата;
- 9 нощувки със закуски в хотели по програмата. Настаняването е на човек в двойна стая. По желание за единично настаняване се доплаща
3 нощувки в Делхи – хотел Siddhartha 5* или подобен;
2 нощувки в Джайпур – хотел Royal Orchid 5* или подобен;
1 нощувка в Агра – хотел Clarks Shiraz 4*или подобен;
1 нощувка в Каджурахо – хотел Ramada 5* или подобен;
2 нощувки във Варанаси – хотел Amayaa 4* или подобен;
- изхранване по програмата – закуска в хотелите. Възможност за доплащане на вечери;
- придвижване със слон/ джип до/ от Форт Амбер, Джайпур (изкачване със слон, слизане от форта с джип);
- разходка с рикша в Делхи и Джайпур;
- разходка с лодка по р. Ганг във Варанаси;
- влаков билет от Агра до Джанси;
- посрещане и съдействие на място от представител на местния партньор;
- данъци и такси;
- медицинска застраховка с покритие 30 000 евро с включено покритие Ковид-19. За лица над 65 г. години се доплаща

Пакетната цена не включва:
- самолетен билет за международен полет София – Делхи – София;
- входна виза за Индия - за пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза. Цена 170 лв.;
- входни билети и такси за посещаваните обекти съгласно програмата  – 92 евро;
- храна и напитки (алкохолни и безалкохолни) не посочени в програмата;
- доплащане за вечери - 184 евро;
- самолетни билети за вътрешни полети Каджурахо – Варанаси – Делхи –  приблизителна цена от 165 евро (възможни промени в зависимост от наличността);
- горивни такси при наличие на такива;
- допълнителни услуги не посочени в програмата – бакшиши на екскурзоводи и шофьори, такса за снимки, телефонни обаждания и пр.;
- разходи от личен характер;
- разходи, независещи от туроператора при форсмажорни обстоятелства – забавяне или анулиране на полет, стачки, природни бедствия и пр.;
- застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Примерни хотели категория 4 звезди:

Siddhartha Hotel
3 Rajendra Place, 110008 New Delhi, India

Разположен в радиус от 5 километра от Connaught Place и жп гара New Delhi, Jaypee Siddharth разполага със СПА и уелнес център и парна баня.
Освен това предлага открит басейн и фитнес център. Jaypee е на около 6 километра от изложбени и конгресни опции в Pragati Maidan. Международното летище на Ню Делхи е на 45 минути с кола.
Модерните стаи разполагат с дървени мебели и са оборудвани с плоскоекранен телевизор с кабелни канали. Осигурени са ютия и удобства за приготвяне на чай и кафе. Другите удобства включват минибар и сешоар.  Гостите могат да организират обмяна на валута и разглеждане на забележителности в туристическото бюро. Предлагат се услуги за пране и химическо чистене. Консиерж гишето помага при исканията и нуждите на гостите.
В ресторант Paatra се сервират изискани индийски ястия, а в Eggspectation се предлагат денонощни международни ястия. В The Old Bakery можете да се насладите на сладкиши, а Tapas lounge е място, където гостите може да искат да се отпуснат.

Hotel Royal Orchid
Near Durgapura Flyover, Tonk Road, 302018 Jaipur, India

Летище Джайпур се намира само на 2,5 километра от хотел Royal Orchid Jaipur, на 3 километра до летището. Модерното настаняване предлага 3 заведения за хранене, плувен басейн на покрива и добре оборудван здравен клуб. Паркингът на място е безплатен.
Климатизираните стаи за гости са оборудвани с машина за чай/кафе, напълно зареден минибар и 42-инчов плоскоекранен телевизор със сателитни канали. Самостоятелната баня е с тоалетни принадлежности и вана.  Хотелът разполага с денонощно туристическо бюро, което помага на гостите при организиране на обиколки. Помещение за съхранение на багаж можете да намерите на рецепцията. Wi-Fi се предлага срещу заплащане. Ресторант Limelight сервира международно меню и предлага възможности за хранене през целия ден. Можете да се насладите на местни ястия в ресторант Tiger Trail и лаундж бар Salsa.
Хотел Royal Orchid Jaipur е на 9 километра от жп гара Джайпур, на 11 километра от автобусната спирка на Джайпур и на 12,5 километра от Стария розов град.

Hotel Clarks Shiraz 
54 Taj Road, 282001 Agra, India

Хотел Clarks Shiraz се намира в Агра и предлага открит плувен басейн, салон за масажи и спа и уелнес център. Намира се на 1,5 километра от Тадж Махал и Форт Агра, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Осигурен е безплатен WiFi за един час на ден.
Стаите тук ще ви осигурят телевизор с плосък екран, климатик и минибар. Собствените бани разполагат с душ и безплатни тоалетни принадлежности. Екстрите включват кът за сядане и кабелни канали.  В хотел Clarks Shiraz ще намерите 24-часова рецепция, барбекю и фитнес център. Другите предлагани удобства включват заседателни зали, туристическо бюро и помещение за съхранение на багаж.
Имотът е на 35 километра от Фатехпур Сикри. Намира се на 4 километра от жп гара Agra Cantonment и на 5,5 километра от летище Агра. Автогарата ISBT е на 8 километра.  Опциите за хранене включват Mughal Room, където се сервират индийски и китайски ястия, докато в бар Mughal можете да се насладите на освежаващи напитки. За тези, които предпочитат да вечерят насаме, се предлага румсървиз.

Ramada by Wyndham Khajuraho 5*
Airport Road, 471606 Khajurāho, India

Разположен на 5 минути с кола от летище Khajuraho, 5-звездният Ramada Khajuraho е заобиколен от зеленина и разполага с привлекателен открит басейн, алея за джогинг и луксозни, модерни стаи. Климатизираните стаи с мраморен под са оборудвани с плоскоекранен телевизор, сейф, минибар и електрическа кана. Самостоятелната баня включва вана или душ и безплатни тоалетни принадлежности. Осветлението и стайната температура се контролират чрез електронна конзола до леглото.
Водопад Raneh Falls е на 20 километра от хотела, докато резерват Panna Tiger Sanctuary и водопад Pandav Falls са на около 25 километра. Хотел Ramada Khajuraho предлага летищни трансфери и услуги за пране и химическо чистене в същия ден срещу допълнително заплащане. Разполага също с туристическо бюро и магазин за сувенири. Опциите за хранене включват ресторант Gautama, предлагащ различни кухни. Отпуснете се с питие от бар Mahua или се насочете към Downing Street, където е дискотеката на хотела.

The Amayaa 4*
The Mall Cantt, Varanasi, 221002, Uttar Pradesh, India

Предлагайки комфортни стаи за гости, този 4-звезден The Amayaa Varanasi се намира на 4,4 мили от храма Shri Kashi Vishwanath. В обществените зони има високоскоростен достъп до интернет, както и безплатно самостоятелно паркиране, здравен клуб и фитнес зала.
Разположен до църквата St Marys, The Amayaa е на около 25 минути пеша от центъра на Варанаси. Забележителностите на 15 минути с кола от луксозния хотел включват Assi Ghat. Този хотел се намира на 2,4 мили от Бхаратмата Мандир. Най-близкото летище е Варанаси, на 29 мили от The Amayaa.
Яжте и пийте
Има ресторант, където гостите могат да се насладят на храната си. Лоундж барът ви осигурява място, където да се отпуснете. Изберете от неограничен избор от американски и индийски ястия в Mangi Ferra, който е на 450 фута.
Брой стаи: 58.

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross