Класическа Москва

Information
Tour plan
Price & Date

Екскурзионната программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Москва, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където ще Ви очаква вашите водач и група. От този момент започва Вашата програма! 
В края на пътуването имате трансфер до летището в Москва за обратния полет до София. Обслужването е на руски  език.

Маршрут: Москва
Продължителност:  7 дни/ 6 нощувки, тръгване всеки четвъртък
Периода на провеждане на екскурзията е  01.05.2023 - 29.12.2023
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е  от 434 евро,

Цените са формирани при курс 1 eur/ 85 rub, при промяната на курса ще бъдат преизчислявани.  
Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", през Истанбул, цената на двупосочен самолетен билет е от 630 евро.  Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати на пътуване.

В програмата на екскурзията:   
Екскурзия по Замоскворечието,Третяковската галерия, автобусна обзорна екскурзия из града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл (територия), Екскурзия в музея Москва-Сити и наблюдателната площадка на кулата „Империя“, музеят под открито небе Коломенское.

Агенцията извършва цялата процедура по оформяне на виза за Русия, визата може да бъде оформена в срок до 10 дни.

Записване за програмата става с предварително плащане 30% от пакетната цена, пълно плащане 21 календарни дни преди датата на тръгване.

Колко в действителност са Червените площади в Русия?

Най-мистичните неоготически сгради в стара Москва.

1 ден, четвъртък
Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметиево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Свободно време. Нощувка.

2 ден, петък
Закуска на шведска маса в хотела.
10:45ч – 11:00ч – среща на рецепцията на хотела с Вашия екскурзовод. Предоставяне на материали по програмата. По желание – записване и заплащане на допълнителни екскурзии.
11:00ч – Отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия из „Замоскворечие“.
„Замоскворечие“ – исторически район в старата част на Москва – истински музей под открито небе, един от малкото райони в столицата на Русия, където се е съхранил духът на стария град. Ще узнаете как и защо именно в Замоскворечието се е появила Третяковската галерия, както и ще чуете много други интересни факти от историята на Замоскворечието и разбира се ще се полюбувате на търговските старинни сгради и прекрасни храмове, които украсяват този район.
Екскурзия в Третяковската галерия
Това е художествен музей на Москва, основан през 1856 г. от търговеца Павел Третяков, имащ една от най-големите и значителнио в света колекции на руското изобразително изкуство. Тук ще видите оригинали на познатите от детството Ви картини, ще почувствате величието на руската култура и ще се насладите на произведения на декоративно-приложното изкуство от XI – началото на XX век, съпровождани от най-добрите екскурзоводи.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 15:00ч.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка

3 ден, събота
Закуска на шведска маса в хотела.
10:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Обзорна екскурзия из града „Многолика Москва“.
Обзорна екскурзия в съпровод на професионален екскурзовод – това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в пълната й красота и многообразие, да се насладите на градските пейзажи, да узнаете много интересни исторически факти и завинаги да се влюбите в този град!
Ще минете по известните булеварди и улици в историческия град: „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, Кутузовски проспект, ще видите Большой театър и Манеж, сталинските небостъргачи, Триумфалната арка, позлатените куполи на Храм Христа Спасител, лебедовото езеро до стените на Новодевичия манастир, „Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет (МГУ), стадиона „Лужники“, съвременните небостъргачи на Москва-Сити и много други.
В края на обзорната екскурзия ще минете по известния паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на събора Василий Блажени, ще се насладите на великолепни панорамни гледки към древния Кремъл, откриващи се от Софийската улица покрай река Москва.
Посещение на територията на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите). Входният билет ще Ви даде възможност да видите архитектурния ансамбъл от средновековието: църквите, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярно изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалните интериори на Успенския, Архангелски и Благовещенски събори.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 15:00ч. Свободно време.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

4 ден, неделя
Закуска на шведска маса в хотела.
10:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия  „Имение Архангелско“ – един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли на Русия. Дворецът в Архангелско е сърцето на старинно подмосковско имение, композиционен център на обширен дворцово-парков ансамбъл.Този завладяващ паметник на архитектурния класицизъм и в същото време рядък образец на частна художествена колекция, оцеляла в своето историческо обкръжение, устроено съгласно замисъла на неговие владелци.
Край на екскурзията в хотела не по-късно от 15:00 ч. Свободно време, нощувка.

5 ден, понеделник
Закуска шведска маса в хотела.
15:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия в музея Москва-Цити и наблюдателната площадка на кулата „Империя“.
Музеят Москва-Сити е единствения в Москва музей на високото строителство, където можете да видите града от високо, от камбанарията на Иван Велики до небостъргачите на Москва-Сити“  Интерактивната експозиция, разположена на 56 етаж на кулата „Империя“, от която се открива уникална панорама на Москва. Ще узнаете за тайните на Ситито, ще разгледате кулата в разрез, вдигнете телефонната слушалка и послушайте историята за носталгична Москва на Андрей Макаревич, Генади Хазанов, Ингеборг Дапкунайте и други извездни москвичани, разгледайте утопичните архитектурни проекти на Москва.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 17:30ч.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка

6 ден, вторник
Закуска на шведска маса в хотела.
10:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия „Царската резиденция Коломенское“ с посещение на двореца на цар Алексей Михайлович (разглеждане на мъжката половина). Коломенское е една от най-древните резиденции на руските владетели: Великия княз Василий III и цар Иван „Грозни“. Дворецът на Алексей Михайлович се явява уникален пресъздаден паметник на руската дървена архитектура от XVII век. Основна особеност на архитектурата на двореца е успешното съчетание на традиционната допетровска Рус и Западна Европа. Експозицията представя 24 пресъздадени интериора. Благодарение на високото изпълнителско майсторство, декорациите, разнообразните приложни техники и материали, се създава приказна атмосфера и добро настроение.
Край на програмата до метростанция Коломенское не по-късно от 14:00ч.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

7 ден, сряда
Закуска на шведска маса в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепцията на хотела с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Шереметиево за полет по избор до София.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ПЪТУВАНЕТО
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 434 евро,

Хотели ½ Дв.стая Ед.стая
"Космос"3* Стандарт 434 596
"Космос 4* Бизнес 521 770
Holiday Inn Сущевский 4* Стандарт 469 629
Holiday Inn Лесная 4* Стандарт 509 709

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 1 човек,.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати.
-Екскурзионното обслужване е на руски език.
-Пакетните цени са формирани при курс 1 eur/ 85 rub, при промяна ще бъдат преизчислявани.  

Цената на програмата включва: 
-eкскурзионната програма:
-нощувки и закуски в избрания хотел;
-трансфери от и до летище;
-входни билети по програмата;
-транспорт по време на екскурзиите;
-екскурзоводско обслужване на руски език;
-медицинска застраховка с покритие 30 000 евро и покритие Ковид-19

Цената на програмата не включва: 
-Самолетен билет „Turkish Airlines“ е от 630 евро.
-Допълнителни екскурзии
-Виза за Русия, еднократна, с престой до 30 дни, извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.

Периода на провеждане на  екскурзията е  01.05.2023 - 30.09.2023 , тръгването е  всеки четвъртък.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross