Класическа 7-дневна програма в Москва и Санкт-Петербург

Детайли
Програма
Галерия

Дати на провеждане:

2022г. – 08.10.; 14.10.; 12.11.; 18.11.;10.12.; 16.12.2022

2023г. – 14.01.; 20.01.; 11.02.; 17.02.; 11.03.; 17.03.; 08.04.; 14.04.; 13.05.; 19.05.; 10.06.; 16.06.; 08.07.; 14.07.; 12.08.; 18.08.; 09.09.; 15.09.; 14.10.; 20.10.; 11.11.; 17.11.; 09.12.; 15.12.2023

Екскурзионната програма започва в Москва и завършва в Санкт-Петербург.

Програмата е достъпна през цялата година! Можете да посетите Русия по всяко време на годината! Когато планират пътуване до Русия, много туристи за първи път са склонни да ограничат възможностите си до пътуване през летните месеци, като пропускат възможността да изпитат очарованието на другите сезони! Предлагаме Ви уникална възможност да посетите двата най-големи града на Русия – Москва и Санкт Петербург. Тази завладяваща, едноседмична обиколка ще ви отведе до историческите руски столици, които винаги са играли важна роля в историята на страната. Ще се насладите на такива забележителности като Кремъл и Червения площад в Москва, Зимния дворец и Петропавловската крепост в Санкт Петербург.

Пакетна цена на човек от 949 евро

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

  • Хотелско настаняване: в Москва – 4 звезден хотел, настаняване в двойни стаи, 3 нощувки; в Санкт-Петербург – 4 звезден хотел, настаняване в двойни стаи, 3 нощувки;
  • Закуска в хотелите;
  • Екскурзовод на английски език, срещу доплащане екскурзоводско обслужване на други езици;
  • Допълнителни услуги: високоскоростен влак Сапсан Москва – Санкт-Петербург (4 часа); трансфери летище – хотел – ЖП гара – хотел – летище; транспортно обслужване по време на екскурзионната програма; обзорна екскурзия в Москва с посещение на Новодевичи манастир и Кремъл; обзорна екскурзия в Санкт-Петербург с посещение на църквата „Спас на крови“ и Ермитажа; входни билети за Московския Кремъл, Новодевичи манастир, църквата „Спас на крови“ и Ермитажа;
  • Съдействие за издаване на туристическа виза за Русия

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

  1. Самолетен билет София – Москва, Санкт-Петербург – София;
  2. Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
  3. Допълнителни услуги: хранене, неупоменато в програмата; доплащане за полупансион при настаняване в хотел 4 звезди – 190 евро; такса за полагане на туристическа виза за Русия; допълнителни екскурзии по желание; препоръчителни бакшиши по желание;
  4. ПСР тест;
  5. Лични разходи.

Екскурзионна програма:

1 ден: Пристигане в Москва
Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за разглеждане на околностите на хотела. Москва като политически и икономически център на Русия е основана от княз Юрий Долгурукий през 1147 г. Насладете се на атмосферата на най-големия метрополис в Европа и посетете основната му атракция: разходете се по Стария Арбат и спрете на величествения Червен площад, за да се насладите на спиращите дъха цветни куполи на храма Василий Блажени и внушителната гледка към червените стени на Кремъл с единствените по рода си кули!
По избор може да се включите в екскурзия до Троице-Сергиевата лавра и пешеходна екскурзия по Стария Арбат и Московското метро.
2 ден: Обзорна екскурзия на Москва, посещение на Новодевичий манастир и Кремъл
Закуска в хотела.
Обзорна екскурзия на града със спирки на Червения площад – централния площад на Москва; Болшой театър, един от най-прочутите и известни храмове на класическия балет; Тверская улица и финансовият район на Москва, оживеното сърце на градския живот; булевардния пръстен; панорамната спирка на Воробьовите хълмове, разположени до известния Московски държавен университет (Университет Ломоносов); Новодевичевият манастир, най-известната обител в Москва, датираща от шестнадесети век. Свободно време за обяд. Следобед посещение на Кремъл (парка и един от съборите). Московският Кремъл е крепост, разположена в историческия център на града, на хълма Боровицки. Това е най-старата част на града и един от най-важните художествени и исторически комплекси в страната. Днес Кремъл е седалището на националните правителствени институции на Русия.
3 ден Екскурзии по избор: Сергиев Посад, ул. Арбат или Московското метро
Закуска в хотела.
На третия ден в Москва ще имате шанса да участвате в различни екскурзионни програми по избор или сами да разгледате столицата на Русия, имайки цял свободен ден в града.
Препоръчителни екскурзии по избор срещу допълнително заплащане: Екскурзия до Сергиев Посад (Троицката Лавра на Свети Сергий, манастирските земи и събори), Стария Арбат и пешеходна обиколка на Московското метро. Троицката Лавра на Свети Сергий е най-важният руски манастир и духовен център на Руската православна църква. Манастирът се намира в град Сергиев Посад, на около 70 км североизточно от Москва по пътя, водещ към Ярославъл и по настоящем е дом на над 300 монаси. Комплексът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство от 1993 г. Арбат е една от най-старите запазени  улици в съвременна Москва, датираща от 15 век. През 17-ти и 18-ти век улицата се превръща в ядрото на най-престижния жилищен район на Москва, квартал Арбат: през следващия век Старият Арбат става предпочитана резиденция на московските благородници и техния антураж, включително някои от най-известните художници и академици на града.
4 ден: Отпътуване за Санкт-Петербург
Закуска в хотела. Свободно време сутринта. Екскурзоводът ще Ви посрещне във фоайето на хотела и ще Ви съпроводи до ЖП гарата. Отпътуване за Санкт-Петербург с високоскоростен влак (Сапсан, 2-ра класа). При пристигане ще Ви посрещне шофьорът и ще Ви отведе до хотела. Санкт Петербург, някога богата столица на царската империя, замислена и създадена от Петър I Велики, днес се счита за най-големия културен и артистичен център на Русия и е известен със своята архитектура, очарователните си канали и монументални забележителности като Невски проспект, Площад Островски и статуята на Екатерина II, Църквата „Спас на крови“, Казанския и Исакиевски събори, Александринския театър, Площада на изкуствата, Адмиралтейството, Сенатския площад и „Бронзовия конник“, Марсово поле и Летния парк.
5 ден: Екскурзионна програма в Санкт Петербург, посещение на църквата „Спас на крови“ и държавния музей Ермитаж.
Закуска в хотела.
Обзорна екскурзия из Санкт Петербург със спиране на Исаакиевския площад, църквата "Спас на крови", издигната на мястото, където е бил убит руският цар Александър II, Площада на изкуствата, който дължи името си на многобройните близко разположени музеи и театри, крайцерът Аврора, който сега е плаващ музей, Невски проспект, Смолни събор, построен и проектиран от Бартоломео Растрели, и накрая Марсово поле. Посещение на Държавния Ермитаж, в който се помещава една от най-значимите художествени колекции в света; сградата първоначално е била част от императорския дворец, резиденция на династията Романови в продължение на 2 века до 1917 г., годината на началото на Октомврийската революция. Връщане в хотела.
6 ден: Екскурзии по избор: лятната царска резиденция Пушкино (Царско село), Петерхоф и Павловск
Закуска в хотела. Свободен ден.
Препоръчителни екскурзии по желание до летните резиденции на царете: Пушкин (Екатерининския дворец и Кехлибарената стая), Петерхоф (с красивия Долен парк и фонтани), Павловск (дворец и парк на Павел I). Модерният град Пушкин, кръстен на най-известния и признат поет от Златния век на руската литература, който е получил образованието си в Пушкин и е написал първите си стихове, обхваща територията на прекрасното лятно имение на Екатерина I: посетете Бароковия дворец и неговите вдъхновяващи интериори, включително световно известната Кехлибарена стая, разходете се по красивите алеи на парка „à la française“.
Първият руски император Петър I Велики решава да построи на брега на Финския залив крайградска резиденция с такова величие и разкош, че да може да се мери с приказните архитектурни постижения на западните монархии. Дворцовият комплекс Петерхоф, често смятан за „руския Версай“, е резултат от тази амбиция: ще имате възможност да се възхитите на Големия дворец (екстериори), да посетите парка, където са разположени  повече от 150 монументални фонтана и да посетите любимото, интимно кътче на Петър I, двореца Монплезир.
7 ден: Отпътуване от Санкт-Петербург
Закуска в хотела. Напускане на хотела, посрещане от шофьора във фоайето на хотела и трансфер до летище Пулково. Отпътуване от Санкт-Петербург.
Приключва  едно фантастично пътешествие из най-емблематичните места в Русия: внушителните Кремъл и Ермитаж, незабравимите форми и цветове на катедралата „Василий Блажени“ и църквата „Спас на крови“, величествените гледки към Червения площад и Невски проспект.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross