Класически Азербайджан

Information
Tour plan
Price & Date

Това е обиколка на Азербайджан с елементи на етнография, която ще ви позволи да се запознаете с живота на една колоритна страна - и метрополията Баку и селата на далечните граници, да видите красивата природа на Кавказките планини, да се докоснете до живата история - много различни неща за по-малко от седмица.

Екскурзионната программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Баку, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и настанява в съответния хотел.
От този момент започва Вашата програма ! 
В края на пътуването имате трансфер до летище в Баку за обратния полет до София .

Маршрут: Баку – Янардаг – Гобустан – Шеки – с.Киш – Баку
Продължителност:  7 дни/ 5 нощувки, тръгване всяки събота
Периода на провеждане на  екскурзията е  13.05.2023 - 23.09.2023
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е  733 USD
  
Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", “Ryanair” през Стамбул, цената на двупосочен самолетен билет е от 412 евро.  Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати на пътуване.

Гарантирани дати за пътуване с група:

Юни 202302.06.23, 16.06.23, 30.06.23
Юли 202314.07.23, 28.07.23
Август 202311.08.23, 25.08.23
Септември 202308.09.23, 22.09.23
Октомври 202306.10.23, 20.10.23

Виза за Азербайджан.
Агенцията извършва цялата процедура по оформяне на вашата виза.

Записване за програмата става с предварително плащане 30% от пакетната цена, пълно плащане 21 календарни дни преди датата на тръгване.

ПРОГРАМА

1 Ден
Тръгване от летище София, с  авиокомпании "Turkish Airlines", “Ryanair“ пристигане на следващия ден в Баку.

2 Ден
Пристигане в Баку – трансфер до хотела – обзорна обиколка на Баку
Нека започнем нашата обиколка на Азербайджан от Баку - град, в който имаше място както за ориенталски привкус, така и за модерни сгради. По време на разглеждане на забележителностите ще научите историята на Стария град, който ЮНЕСКО е включил в Списъка на световното наследство на човечеството. Ще видите Моминската кула, двореца на Ширваншах, кервансарай, занаятчийски работилници, антикварни магазини. Разходете се по насипа на Баку и от парка Upland оценете красотата на Пламенните кули - съвременният символ на Баку.
Нощувка в хотел Баку.

3 Ден Горяща планина Янардаг - храм на огнепоклонниците Атешгах
Закуска в хотела.
Ще отидем в покрайнините на Баку до планината Янардаг, което се превежда като "горяща планина". В продължение на много векове хората наблюдават тук удивителен природен феномен - пламъци, излизащи от земята.
Такива предмети често се срещат на територията на Азербайджан, а през Средновековието те привличат вниманието на хората, изповядващи зороастризма. Недалеч от Баку последователите на тази религия създали голямо селище, в което живеели и се покланяли на огъня. Днес животът и културата на зороастрийците са щателно възстановени в храмовия комплекс Атешгах и по време на обиколката можете да научите за тях много подробно.
Следобед ще се върнем в Баку.
Нощувка в хотел Баку.

4 Ден Археологически резерват Гобустан - най-старите нефтени находища
Закуска в хотела.
Ще посетим културно-археологическия резерват Гобустан, на територията на който са открити скални рисунки от времето на палеолита. Нашият гид ще ви разкаже подробно за символиката и предназначението на петроглифите и ще можете да видите със собствените си очи как се е формирал художественият вкус на човечеството преди хиляди години.
В този ден ще имаме възможност да посетим още едно уникално съоръжение – най-старите нефтени находища в Азербайджан. „Черното злато“, открито в околностите на Баку в средата на 19 век, доведе до безпрецедентно развитие на Азербайджан и цялото Закавказие като цяло. Ще научите за това съдбоносно събитие и ще видите първата платформа в историята на петролния добив.
До вечерта ще се върнем в Баку.
Нощувка в хотел Баку.

5 Ден Археологически резерват Гобустан - най-старите нефтени находища
Закуска в хотела.
За да изследваме Азербайджан, ще отидем в регионите. Първият ни обект в този ден е мавзолеят на нетленния старец Дирибаба, построен през 15 век. Това е архитектурен шедьовър със сакрално значение.
След това ще направим кратка разходка из град Шамахи. Тук се намира гробницата на владетелите на Ширваншах и една от най-старите джамии в Кавказ (по-стара е само Дербент).  Нека да направим почивка, за да разгледаме красивото езеро Нохур и да се насладим на гледките на азербайджанската природа.
Вечерта ще пристигнем в град Шеки.
Нощувка в хотел Шеки.

6 Ден Шеки - производство на баклава - село Киш - пиене на чай със сладко
Закуска в хотела.
Сутринта ще се разходим по Шеки, едно от най-старите селища в Азербайджан. Ще посетим летния дворец на Шеки хан, който средновековните занаятчии щедро украсяват с „шебеке” – шарки от цветно стъкло и дървени решетки, сглобени без пирони и лепило.
Именно в Шеки правят специална сладост, известна в цял Азербайджан - Шеки баклава, която се приготвя по специални рецепти, непроменени от векове. Ще се запознаем с технологията на приготвянето му по време на обиколката.
А след това ще отидем до село Киш, където се намира раннохристиянската албанска църква. На територията на храма са открити погребения на хора, които са поразително различни от местното население. Норвежки учени, които ги изучават специално, начело с Тор Хейердал, стигат до извода, че албанците са предците на викингите, имигрирали от тези места на север. След обиколката ще тръгнем към Баку. По пътя ще направим кратка спирка: ще пием ароматен азербайджански чай с различни конфитюри.
Нощувка в хотел Баку.

7 Ден
Закуска в хотела.
Трансфер до летище Баку - полет за София

ЦЕНИ И ДАТИ НА ПЪТУВАНЕТО
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от  733 USD.

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека,.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати.
-Екскурзионното обслужване е на руски език.
-Пакетните цени са формирани при курс 1 USD / 1.84 лв, при промяна на курса цените  ще бъдат преизчислявани.   

Цената на програмата включва:
- Посрещане и изпращане на летище в Баку
- 5 екскурзии с гид на руски език
-Транспорт по време на екскурзионната програма
-Настаняване в хотели на базата на  нощувка и закуска (примерни хотели в Баку - SWinter Park 4*, в Шеки - MinAli Boutique 4* )
-Входните билети на обекти по програмата
-Медицинска застраховка за туристи до 65 навършени години

Цената на програмата не включва: 
-Самолетен билет , примерна цена е от 412 евро
-Допълнителни екскурзии
-Виза за Аербайджан, агенцията извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.

Периода на провеждане на  екскурзията е  13.05.2023 - 23.09.2023, тръгването е  всеки петък.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross