Класически С-Петербург, 21.08.22-31.12.22

Детайли
Програма
Галерия

Класически Санкт-Петербург (7 дни / 6 нощувки)

Период 21.08.2022 - 31.12.2022, всяка неделя – събота

Цена на програмата в евро:

 ХотелиПериод  1/2 DBLSGL
Москва 4* Standart02.10.22-22.10.22548619
 23.10.22-05.11.22570664
 06.11.22-31.12.22548619
Октябрьская 4*, Standart02.10.22-22.10.22577657
 23.10.22-05.11.22599701
 06.11.22-31.12.22577657
Октябрьская 4*, Comfort02.10.22-22.10.22588718
 23.10.22-05.11.22615772
 06.11.22-31.12.22588718

Плащането се извършва в лв. по курса.
Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
Туристическите програми, в които взимате участие са сборни с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.
Считано от 08.12.2021 в Русия се пътува със задължителен PCR тест направен до 48 часа преди полета. На клиентите, пътуващи по програма е възможно да се предложи ваучер за отстъпки за PCR тест в лаборатории „Рамус“ и „Бодимед“.

Пакетната цена включва:

  • нощувки и закуски в избрания хотел;
  • трансфери от и до летище;
  • входни билети по програмата;
  • транспорт по време на екскурзиите;
  • екскурзоводско обслужване на руски език;
  • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро и покритие Ковид-19
  • съдействие за издаване на туристическа виза за Русия.

Пакетната цена не включва:

  • самолетен билет;
  • консулска такса и такса визов център;
  • PCR тест

Цената на екскурзионната програма се препотвърждава допълнително в зависимост от курса рубла – евро.

1 ден, неделя
Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Свободно време. Нощувка.
2 ден, понеделник
Закуска в хотела.
От 09:00ч до 12:00ч среща на рецепцията на хотела с представител на руската фирма-партньор с табелка „Екскурзионен Санкт-Петербург“. Предоставяне на материали по програмата. По желание – записване и заплащане на допълнителните екскурзии, незаявени в България.
12:00ч – Отпътуване от хотел Москва.
12:30ч – Отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия „Шедьоври на Северната столица“. Екскурзията ще Ви представи Санкт-Петербург като град, в който заедно с великолепните дворци, имения, обществени сгради, са издигнати храмове, заслужено признати за истински шедьоври на архитектурата и изкуството.
Екскурзия в Исаакиевски събор.
Исакиевски събор ще се представи пред Вас като уникално произведение на руското изкуство от средата на XIX век. Ще видите великолепни стенописи и картини, създадени от известни руски художници и ще се полюбувате на мозаични икони, за създаването на които е използван смалт (цветно непрозрачно стъкло) с над 12 000 цветове и отенъци. Ще Ви порази изобилието на различни видове камъни (от гранит до малахит и тюркоаз), които са използвани за украсата на храма. А от колонадите на Исаакиевския събор за Вас ще се открие удивителна панорамна гледка към Санкт-Петербург „от височината на птичи поглед“ (входен билет можете да получите допълнително в касите на събора).
Край на програмата: Исаакиевски събор, метростанция „Адмиралтейская“.
Продължителност на програмата: около 3 часа (край на програмата около 15:30ч).
3 ден, вторник
Закуска в хотела.
10:00ч – Отпътуване от хотел Октябрьская.
10:30ч – Отпътуване от хотел Москва.
Автобусна екскурзия в Кронщадт „Морския щит на Балтика“.
Екскурзията ще Ви запознае с удивителния град, пропит с военно-морска слава, разположен на неголемия остров Котлин в центъра на Финския залив. Този град успял да бъде и „ключ“, и „замък“, не губи короната. Пътят към Кронштад винаги е живописен. Част от него ще мине по грандиозната западна скоростна магистрала – ЗСД, от където се открива великолепен изглед към Финския залив.
Екскурзия в Кронштадт.
По време на екскурзията ще видите редица укрепления от XVIII-XIX век, паметници на руските моряци и пристанища, от където корабите се отправяли за военни походи и околосветски плавания, можете да прошепнете на ухо желание на вълшебно дърво.
Посещение на историческия парк-музей „Остров на Фортовете“. Това е първият и най-голям в Русия парк, посветен на военно-морския флот. На площ от 9 хектара са разположени няколко тематични площадки. Можете да се разходите по алеята на героите на руския флот, която разказва за неговата история продължение на повече от три века, да разгледате маяк с двеста имена на моряци-герои, започвайки от епохата на Петър I до наши дни.
Интерактивна екскурзия в музея-макет на Фортовете на Кронштадт.
Това е нов уникален музей, където по старинни чертежи с най-голяма точност са пресъздадени всички фортове на Кронштадт. Детайлите на макета напълно съответстват на техния първоначален облик. Очаква Ви динамична, вълнуваща обиколка в две мултимедийни зали с модерна осветителна система на макетите, която ще Ви позволи напълно да се потопите в историята на фортовете на кронштадската морска крепост. При това музеят е разположен в историческата сграда на Холандска кухня, където моряците на търговските съдове се хранили деситилетия наред. След посещението на музея ще имате възможност да се разходите по великолепната крайбрежна улица и да се насладите на изгледа към непристъпните фортове.
Край на програмата: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Пл. Восстания“.
Продължителност на програмата: около 6 часа (край на програмата около 16:00ч).
4 ден, сряда
Закуска в хотела.
12:00ч – Отпътуване от хотел „Москва“.
12:30ч – Отпътуване от хотел „Октябрьская“.
Автобусна обзорна екскурзия из Санкт-Петербург.
Каним Ви на автобусна обзорна екскурзия из града. Тя ще Ви запознае с историята на Санкт-Петербург от основаването му до наши дни. Ще се полюбувате на великолепните архитектурни ансамбли на парадния център на града – Стрелката на Василевски остров, Дворцовия и Троицки площади, ансамбъла на Смолния манастир, Невски проспект, ще видите Петропавловската крепост, Марсово поле, Меншиковския дворец, Адмиралтейството, Кунсткамера, „Медный всадник“. Особено очарование на града придава разположението му сред многобройни реки и канали. Крайбрежните улици и дворци, площади и проспекти, мостове, фенери и решетки не само украсяват града, но и се явяват свидетели на много исторически събития и лични драми. Всичко най-важно и интересно, най-красиво и известно Ви очаква в Санкт-Петербург.
Екскурзия в Ермитажа.
Този музей се подрежда заедно с най-големите художествени музеи в света като Лувъра в Париж или Прадо в Мадрид. Днес сред безценните експонати на Ермитажа е известната мумия на древноегипетски жрец, механичния златен часовник „Павлин“, две от четиринадесетте световноизвестни творби на великия Леонардо да Винчи, колекция от уникални платна на Рембрант и много други. Музеят съхранява повече от три и половина милиона уникални експоната.
Край на екскурзионната програма: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Пл. Восстания“.
Продължителност на програмата: около 5,5 часа (край на програмата около 18:00ч).
5 ден, четвъртък
Закуска в хотела.
09:30ч – Отпътуване от хотел Москва.
10:00ч – Отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия в Петерхоф „Приморски рай на Петър Велики“.
Не е възможно, пристигайки в града, построен от Петър I, да не посетите любимия му блестящ Петерхоф. Екскурзията ще Ви запознае с една от най-известните извънградски резиденции на Санкт–Петербург, която в продължение на две столетия се явява извънградска императорска резиденция.
Екскурзия в парка с фонтани на Петерхоф (провежда се до 16.10.2022г.).
По време на екскурзията ще видите дворцово-парковия ансамбъл Петерхоф, ще се полюбувате на най-известните фонтани и каскади на парка. Ще имате възможност не само да се разходите по алеите на парка, но и да се полюбувате на панорамата над Финския залив.
Екскурзия в Големия дворец (провежда се от 17.10.2022г.).
Големият Петерхофски дворец се явява своеобразен център на дворцово-парковия ансамбъл. Той поразява със сиянието на позлатата, разкошната декорация и богатство на дворцовите зали. Дворецът съединява в едно цяло Горния и Долния парк на Петерхоф и представлява завършено художествено произведение.
Край на екскурзионната програма: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Пл. Восстания“.
Продължителност на програмата: около 6 часа (край на програмата около 16:00ч).

6 ден, петък
Закуска в хотела.
09:30ч – Отпътуване от хотел Москва.
10:00ч – Отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия „Петровски Петербург“.
Екскурзията е посветена на пътвите деситилетия от съществуването на Санкт-Петербург и позволява да почувствате идеята на Петър I да основе на мястото на блато нов европейски град, на който е съдено да се прослави из целия свят не само като център на търговията, науката и изкуството, но и като център на реформи, приближавайки Русия към Европа.
Екскурзия на територията на Петропавловската крепост.
Петропавловската крепост е сърцето на града, място, от което започва историята на Санкт-Петербург. Ще видите „град в града“ – типови постройки от петровско време, действащото предприятие „Монетен двор“, където до днес се секат възпоменателни монети, ордени и медали. Ще посетите Петропавловския събор, където са погребани руски имератори и императрици, велики князе и княгини.
Дълго време събора се явява паметник на славата на руското оръжие. Тук в продължение на две столетия са съхранявани трофейни знамена, ключове от превзетите от руските войски градове и крепости. В началото на XX век тези реликви били предадени на Ермитажа. По настоящем в събора са представени копия на шведски и турски знамена.
Посещение на затвора „Трубецки бастион“.
По време на екскурзията ще бъдете в известната „Руска бастилия“ – затвора Трубецки бастион, където били затворени много известни политически деятели на Русия.
Край на екскурзионната програма: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Пл. Восстания“.
Продължителност на програмата: около 4,5 часа (край на програмата около 14:30ч).
7 ден, събота
Закуска в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет.
Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Времето на отпътуване за екскурзиите може да се измени за по-ранен или по-късен час. Туроператорът си запазва правото за измемение в поредността на провеждане на екскурзиите, както и замяната им с равностойни.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross