СЕВЕРНА ИНДИЯ, РАДЖАСТАН Delhi - Agra - Jaipur - Pushkar - Jodhpur - Udaipur - Delhi

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Добре дошли в Раджастан, уникален щат в северозападната част на Индия. Може би на никое друго място на земята няма такова разнообразие от природни, исторически и културни паметници. Посещаваме мистериозната столица на пустинята Джайсалмер, монументалния Биканер и „езерния град“ Удайпур, величествения „розов Джайпур“ и града с фреските Мандава. Многобройни огромни крепости и древни хиндуистки храмове, сафарита с тигри в Националния парк Ranthambore, разходки с лодка по красивото езеро Nakki и сафарита с камили в сърцето на обширната пустиня Тар са само част от епизодите на нашата внимателно изготвена програма.
Раджастан е Индия, където искате да се върнете отново и отново!
Маршрут: Delhi - Agra - Jaipur - Pushkar - Jodhpur - Udaipur - Delhi
Продължителност: 11 дни / 10 нощувки, период от 01.11.200 до 31.03.2023г.,
без празничен период  24.12.2022 - 31.12.2022г.;

По време на екскурзията туристите пътуват с транспортно средство, специално отредено за тях, като по време на трансфери между градовете те пътуват без екскурзовод, по време на обиколните програми в градовете туристите се обслужват от местен лицензиран екскурзовод.

Медицински изисквания за пътуване
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави) - виж https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/india

Визов режим
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, за чието издаване агенцията оказва съдействие. За необходимите документи погледнете секция "Визи за Индия"

АКЦЕНТИ
Джама Масджид (Jama Masjid)

The Masjid e Jahan Numa, известен като Джама Масджид в Делхи, е една от най-големите джамии в Индия. Построен е от императора на Моголите Шах Джахан между 1650 и 1656 г. на цена от един милион рупии и е открит от Имам Сайед Абдул Гафур Шах Бухари от Бухара, днешен Узбекистан. Джамията е завършена през 1656 г. с три големи порти и две високи 40 метра минарета, изградени с ленти от червен пясъчник и бял мрамор. Дворът може да побере повече от 2500 души. На терасата има три купола, които са заобиколени от двете минарета. На пода са маркирани общо 899 черни граници за поклонниците. Архитектурният план на Бадшахи Масджид, построен от сина на Шах Джахан Аурангзеб в Лахор, Пакистан, е подобен на Джама Масджид.

Амбер Форт (Amber Fort)

Форт Амер или Форт Амбър е крепост, разположена в Амер, Раджастан, Индия. Амер е град с площ от 4 квадратни километра, разположен на 11 километра от Джайпур, столицата на Раджастан. Град Амер и крепостта Амбър първоначално са били построени от Раджа Ман Сингх, а по-късно са направени допълнения от Савай Джай Сингх. Разположен високо на хълм, той е основната туристическа атракция в Джайпур.
Форт Амер е известен със своите артистични стилови елементи. Със своите големи укрепления и поредица от порти и калдъръмени пътеки крепостта гледа към езерото Маота, което е основният източник на вода за двореца Амер. Дворецът Амер е чудесен пример за раджпутската архитектура. Някои от сградите и работата му имат влияние върху моголската архитектура. Изграден от червен пясъчник и мрамор, атрактивният, разкошен дворец е разположен на четири нива, всяко с двор. Състои се от Diwan-e-Aam, или „Залата за публични аудиенции“, Diwan-e-Khas, или „Залата за частни аудиенции“, Sheesh Mahal, или Jai Mandir, и Sukh Niwas, където климатът е прохладен изкуствено създадени от ветрове, които духат над водна каскада в двореца. Следователно крепостта Амер е известна още като двореца Амер.

Храмът Брахма (Brahma temple)

Храмът в Пушкар е хиндуистки храм, разположен в Пушкар, в индийския щат Раджастан, близо до свещеното езеро Пушкар, с което легендата има незаличима връзка. Храмът е един от малкото съществуващи храмове, посветени на индуисткия бог-създател Брахма в Индия и остава най-известният сред тях. Структурата на храма датира от 14-ти век, с по-късна частична реконструкция. Храмът е изграден от мрамор и каменни плочи. Има ясно изразен червен връх и мотив на птица хамса. Светилището на храма съдържа образа на четириглавия Брахма и неговата съпруга Гаятри. Храмът се управлява от духовенството на сектата Саняси. На Kartik Purnima (много важен фестивал на индусите) се провежда фестивал, посветен на Брахма, когато голям брой поклонници посещават храма след къпане в свещеното езеро.

1 ден: София – Делхи
Полет ТК 1032 – излитане от летище София, терминал 2 в 16:00ч. Кацане на летището в Истанбул в 18:25ч. Полет ТК 716, излитане от Истанбул в в 20:50ч и кацане на летището в Делхи в 05:15ч на следващия ден.

2 ден: Пристигане в Делхи
Посрещане на международното летище в Делхи и трансфер до хотела. Настаняване в хотела след 12:00ч. Нощувка в хотела.

3 ден: Делхи
Закуска в хотела. В 09:00 ч. тръгване от хотела за разглеждане на забележителноститете на Стария Делхи и Ню Делхи, посещение на Джама Масджид, Радж Гхат и гробницата на Хумаюн Кутаб Минар и Портата на Индия, минаване покрай Президентството и Парламента. Нощувка в хотела.

4 ден: Делхи / Агра
Закуска в хотела. Сутринта отпътуване за Агра, при пристигане настаняване в хотел. Следобед посещение на известния „Тадж Махал“, построен от император Шах Джахан в памет на неговата императрица Мумтаз Махал (Тадж Махал е ЗАТВОРЕН В ПЕТЪК) и посещение на историческата крепост Агра. Нощувка в хотела.

5 ден: Агра / Джайпур
Закуска в хотела. Сутринта отпътуване за Джайпур, по пътя посещение на Фатехпур Сикри, „Изоставената столица на император Акбар“. Продължаване на пътуването до Джайпур, при пристигане настаняване в хотел. Нощувка в хотела.

6 ден: Джайпур
Закуска в хотела. В 08:30ч тръгване от хотела за посещение на крепостта Амбър и езда на слон, за да стигнете до върха на крепостта. Във Форт Амбър ще посетите Джагмандир или стаята с блестящи огледала, Джай Махал и храма на богинята Кали. Следобед посещение на "Розовия град", посещение на Градския дворец и преминаване покрай "Хава Махал" (Двореца на ветровете). Нощувка в хотела.

7 ден: Джайпур / Пушкар
Закуска в хотела. Сутринта отпътуване за Пушкар, настаняване в хотела при пристигане. По-късно разглеждане на забележителностите на Пушкар, като ще се посети храма Брахма, „гати“ за къпане и т.н. Нощувка в хотела.

8 ден: Пушкар / Джодпур
Закуска в хотела. Сутринта отпътуване за Джодхпур, настаняване в хотела при пристигане. Следобед полудневна екскурзия из града с посещение на крепостта Мехрангарх, Джасвант Тада и др. Нощувка в хотела.

9 ден: Джодпур / Удайпур
Закуска в хотела. Сутринта отпътуване за Удайпур, по пътя посещение на храма Ранакпур. По-късно следобед, при пристигане в Удайпур, настаняване в хотела. Вечерта ще се насладите на разходка с лодка по езерото Пичола. Нощувка в хотела.

10 ден: Удайпур / Делхи
Закуска в хотела. Полудневна екскурзия с екскурзовод до Удайпур, обхващаща Градския дворец, музея, „Сахелион-ки-бари“, както и посещение на храмовете на Еклинги и Нагда, разположени в покрайнините на града.
Вечерта трансфер до летище Удайпур за полет до Делхи. Съдействие при пристигане на летището в Делхи и трансфер до хотела. Нощувка в хотела.

11 ден: Делхи / София
Закуска в хотела или сух пакет. Напускане на хотела и трансфер до летището в Делхи. Полет ТК 717, излитане в 06:55ч и кацане в Истанбул в 11:30ч. Полет ТК 1031, излитане от Истанбул в 14:55ч и кацане в София в 15:10ч.

Пакетна  цена на турист, настанен в двойна стандартна стая

Хотел категория 4*

1015  евро на турист, настанен в двойна стандартна стая

- Цената e валидна от 01.11.200 до 31.03.2023г.,   без празничен период  24.12.2022 - 31.12.2022г.;
- Цената на екскурзията е публикувана при курс 1.89 лв за 1 щ.д. При промяна на курса с повече от 5% фирмата си запазва правото да промени цената в съответната посока.;
- Плащането се извършва в лв по курса.;

Пакетната цена включва:
- Настаняване в двойна стая;
- Закуски в хотели;
- Местен екскурзовод на английски / испански / френски / немски / италиански език;
- Трансфери летище – хотел – летище и транспортно обслужване по време на посещенията на забележителности с климатизирано превозно средство;
- Посрещане от представител на туристическата компания във всеки град;
- Изкачване до Форт Амбър със слон и слизане с джип;
- Разходка с рикша в Стария Делхи;
- Разходка с лодка по езерото Пичола;
- Всички  приложими местни данъци;
- Медицинска застраховка с асистанс и застрахователно покритие 30 000 EUR на Застрахователно Дружество Армеец.

Пакетната цена на екскурзионна програма не включва:
- Всякакви разходи от лично естество като пране, напитки (алкохолни и безалкохолни), телефонни разговори, бакшиши в хотели/ресторанти/екскурзоводи и шофьор, такси за фотоапарат и видео камера и т.н.;
Обяд и вечеря;
Всички входни такси за забележителности (115 евро на човек, подлежат на промяна за чуждестранни граждани), същите ще бъдат платени на място;
Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София, цена от 489 евро*;
Такса за издаване на електронна туристическа виза за Индия. Фирмата осигурява получаване на електронна входна виза за пътуващи по програма, обикновено визата се получава в срок до 7 календарни дни. Предлагаме оформяне на визи с цел туризъм, бизнес, спорт, културни връзки и техническо сътрудничество.
Изискванията за необходимите документи можете да видите на Визи за Индия.
Самолетни билети за вътрешни полети;
Всички разходи за закъснения на полети, пренасрочване или отмяна на полети, всякакви злополуки, медицинска евакуация, стачки, политически вълнения, природни бедствия и др.;
Всички други данъци или такси за обслужване, които могат да бъдат наложени по време на периода на екскурзионната програма, те са допълнителни и трябва да се поемат от туристите;
Може да се приложи задължително доплащане за Коледна/Новогодишна гала вечеря в хотелите;
Всички други разходи, които не са посочени по-горе в раздела „Пакетната цена включва“.

* Самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати бе

Хотели за настаняване 4 звезди / подобни хотели:
Делхи: Siddhartha Hotel / подобен хотел за 02 нощувки
Агра: Clarks Shiraz / подобен хотел за 01 нощувка
Джайпур: Royal Orchid / Ramada / подобен хотел за 02 нощувки
Пушкар: Pushkar Palace / подобен хотел за 01 нощувка.
Йодпур: Park Plaza / подобен хотел за 01 нощувка
Удайпур: Fateh Niwas Palace / подобен хотел за 02 нощувки

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross