Мистериите на цивилизацията

Information
Tour plan
Price & Date

Китай е удивителна и приказна страна с необичайни истории, оригинална култура и философия и традиционна интровертност. Китай е една от най-старите цивилизации в света, родното място на много изключителни открития, изиграли важна роля в развитието на човечеството: барут, хартия, коприна, порцелан и компас. Днес Китай се нарича един от четирите дракона на Азия, това е динамично развиваща се страна, в която мирно съжителстват древни пагоди и огледални небостъргачи, традиционна култура и авангардно производство.

Пекин

Пекин е столицата на Китай, която е известна още като Северната столица. Основната характеристика на града е, че всичките му улици и сгради са проектирани в строго съответствие с местоположението на частите на света.

Най-големият площад Тиенанмън, в сърцето на Пекин, известен още като Портата на небесния мир. През 70-те години на този площад е открит мемориален комплекс на председателя Мао. Пристигайки тук сутринта, можете да хванете тържественото издигане на знамето на страната, което се извършва от войници от почетната гвардия. Директно от площада можете да стигнете до територията на Забранения лилав имперски град или музея Гугун.

Дворцов ансамбъл на император Гугун - център на средновековната китайска култура, който се е отличавал със своето богатство, лукс и строга регулация. Той стои в центъра на аксиалните линии, които сочат стриктно към четирите посоки на света.

Великата китайска стена  - символ на страната, едно от най-монументалните творения на човека. Началото на стената, чиято дължина е 6700 км, е заливът Ляодун, след което минава през Северен Китай и пустинята Гоби.

Докато си почивате в Пекин, не забравяйте да проучите архитектурния стил на храмовия комплекс Тиен Тан и Стената на отразения звук. Прошепвайки всяка дума около нея, можете да чуете как тя веднага се разпространява в цялата структура.

Посещението на Wanfuge Pavilion е фигурата на Буда Майтрея (23 м), която е издълбана от сандалово дърво.От музеите в Пекин най-голям интерес представляват Историческият музей и Националната художествена галерия. За разходка е по-добре да изберете улица Wangfujing.

Град Сиан - Люлката на китайската цивилизация има повече от 3100 години история. В продължение на 1100 години Сиан е бил столица на 12 династии: Джоу, Цин, Хан, Тан и други. Градът е една от 4-те най-големи древни столици в света.

Сиан е богат на исторически паметници, придобил е слава като "първият град в Поднебесната империя по отношение на изобилието от културни и исторически паметници", има общо 314 защитени паметника с историческо и културно значение, от които на разкопки на теракотени воини, изкопани от подземните гробни крипти на император Цин Шъхуан, са включени в регистъра на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до съответното летище, където Ви очаква наш представител, който Ви посреща и извършва трансфер в съответния хотел, където ще Ви очаква вашия водач и група. От този момент започва Вашата програма! 

В края на пътуването имате трансфер до летището в Пекин за обратния полет до София.
Обслужването е на руски език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Пекин - Сиан – Луоян/Шаолин - Пекин
Продължителност:  8 дни/ 6 нощувки
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 1465 USD
Тръгване всеки ден от седмицата в периода - 10.05.23г- 29.02.24г

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES" или "QATAR AIRWAYS"
Цената на двупосочен самолетен билет е от 1185 евро. Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраната от Вас дата, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Виза за Китай
Туристическа виза – Аеротур ММ оказва пълно съдействие при оформяне и полагане на туристическа виза.

Ден 1, София – Пекин

Отпътуване от Летище София, Терминал 2 с полет, в зависимост от избраната Авиокомпания

 

Ден 2, Пекин

 

Пристигане в Пекин. Среща на летището и трансфер до хотел 4*, настаняване след 12:00ч

Обяд в ресторант Патица по пекински

Екскурзионна програма: Площад Тиенанмън - "Вратата на небесния мир" - сърцето на Китай, най-голямия площад в света (440 хиляди квадратни метра) и Зимният императорски дворец –(Музей Гугун)  най-обширният дворцов комплекс, откъдето Поднебесната империя е управлявана от 24 императори от династиите Мин и Цин.  Разходка по известната търговска улица на Пекин – Дашилан.

Връщане в хотела. Свободно време.

 

Ден 3, Пекин

 

Закуска в хотела.

Екскурзионна програма: Великата китайска стена, - символ на Китай, една от най-грандиозните структури на всички времена и народи.

Обяд в провинциален китайски ресторант.

Посещение на Летен императорски дворец (парк Yiheyuan) - шедьовър на китайското ландшафтно изкуство. Естественият пейзаж от хълмове и открити води се комбинира с изкуствени обекти като павилиони, зали, дворци, храмове и мостове, за да се създаде хармоничен ансамбъл с най-висока естетическа стойност.

Външен оглед на олимпийските обекти: Стадион „Гнездо” и Стадион „Воден куб”.

Връщане в хотела. Свободно време.

По желание срещу допълнително заплащане: посещение на Пекинската опера или Пекинския цирк

 

Ден 4, Пекин – Сиан (ЖП)

 

Закуска в хотела, освобождаване на стаите

Екскурзионна програма: Екскурзия до храма Yonghegong Lama - най-известният будистки манастир в Пекин.

Обяд в китайски ресторант.

Екскурзия до Храма на небето - символът на Пекин, единственият храм с кръгла форма в столицата, перлата на архитектурата на династията Мин. Проверка на стената на отразения звук.

Трансфер до жп гарата за отпътуване за Сиан (нощен влак – купе).

 

Ден 5, Сиан

 

Пристигане в Сиан, среща с рускоговорящ гид.

Екскурзионна програма:  Екскурзия до Мавзолея на император Цин Шъхуан и обиколка на световноизвестната Теракотена армия, получила титлата "Осмото чудо на света".

Обяд в китайски ресторант.

Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време

 

Ден 6, Сиан - Луоян

 

Закуска в хотела

Екскурзионна програма: Пагодата на голямата дива гъска (Даянта), най-голямата и най-древна пагода в Китай, разположена на територията на манастира Велика майчина милост.

Банкетен обяд с кнедли (традиционна кухня от Шанси)

Трансфер до гарата

Отпътуване с експресен влак за Луоян (древната столица на Китай).

Пристигане в Луоян. Среща и трансфер до хотела, настаняване. Свободно време

 

Ден 7, Луоян/Шаолинь – Пекин (ЖП)

 

Закуска в хотела

Екскурзионна програма: Посещение на комплекс от будистки пещерни храмове в китайската провинция Хенан Longmen при Портата на дракона - се счита за един от трите най-значими пещерни храмови комплекса в Китай. Въниен изглед към Храма на Белия кон Баймаса (посещението е възможно срещу допълнително заплащане, ако групата има време )

Обяд в китайски ресторант

Екскурзия до манастира Шаолин и Талин - "Гората на пагодите".

У-шу майстори представление (по желание и срещу допълнително заплащане от $15).

Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Пекин (нощен купе)

 

Ден 8, Пекин - София

 

Пристигане в Пекин. Трансфер до летището за отпътуване за София.

 

Периода на провеждане на  екскурзията е  10.05.2023 -29.02.2024, поради голям интерес тръгването е всеки ден от седмицата.

Пакетни цени на човек, настаняване хотел 4*

Легло в двойна стая

Единична стая
1465 USD

1660 USD

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека, в случай на по-малко желаещи туристи, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

 • Хотелско настаняване в хотели 4*
 • Хранене – по програмата;
 • Входни такси;
 • Трансфер и услуги на рускоговорящи водачи
 • Автобус за посочените екскурзии
 • Трансфер Пекин-Сиан, Луоян - Пекин с нощен влак в 4-местно купе;
 • Трансфер Сиан – Луоян – високоскоростен влак, втора класа
 • Трансфер от и до Летище
 • Медицинска застраховка до 65 години (над 65 години – доплащане)
 • Добро настроение и отлично обслужване.

Цената на програмата не включва: 

 • Самолетен билет София – Пекин, Пекин – София  с полети на „Turkish Airlines“  или „Qatar Airways” от 1115 евро.
 • Туристическа виза – Аеротур ММ оказва пълно съдействие при оформяне и полагане на туристическа виза.
 • Застраховка Отмяна на пътуване;
 • Лични разходи.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross