info@aerotourmm.com

Москва ден след ден

Цени
От€223
Цени
От€223

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
продължителността е по желание
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

Екскурзионната програма може да започва или завършва всеки ден от седмицата.

Възможна продължителност от 4 до 9 дни, след това екскурзионната програма се повтаря (първият и последен дни са без екскурзионна програма).

Всеки ден в хотела на Ваше разположение ще има екскурзовод, към който можете да се обърнете преди първия Ви екскурзионен ден, за да получите материали по програмата и да се запишете за допълнителни екскурзии, незаявени в България.

От 10:00 до 11:00ч – понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък 

От 09:00 до 10:00ч – събота, неделя

Пакетната цена включва

 • нощувки в избрания хотел
 • закуски на шведска маса
 • трансфери летище – хотел – летище
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеите
 • транспорт по програмата
 • съдействие при полагане на руска входна виза
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща)

Пакетната цена не включва

 •  Самолетни билети София – Москва – София от 280 евро
 •  Допълнителни екскурзии по желание (Точна цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • Разходи за полагане на виза за Русия
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая". Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
 • Разходи от личен характер.
Програма

Първи ден на програмата /без екскурзионно обслужване/

Първи ден на програмата /без екскурзионно обслужване/
Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Регистрация на реценция и настаняване. Свободно време. Нощувка.

Понеделник

Закуска шведска маса в хотела.
11:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия до наблюдателната площадка на кулата „Федерация“.
Изгледът към Москва от височината на основния й небостъргач кулата „Федерация“е едно незабравимо зрелище. От наблюдателната площадка Панорама 360 Москва се открива в цялото си великолепие. Панорама 360 е внесена в книгата на рекордите на Русия като най-високата наблюдателна площадка. Кулата „Федерация“ е разположена в центъра на града, на 4 км от Кремъл. От тук можете да видите цяла Москва на 360 градуса от най-добрия ракурс. Съвременните развлекателни зони, някои от които абсолютно уникални, нямат аналог в света. Например лабораторията за сладолед на 89-тия етаж на небостъргача и интерактивния екскурзовод с функция за допълнителна реалност.
Край на програмата не по-късно от 14:00ч в центъра на града. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела.

Допълнителни екскурзии:
– Посещение на Москвариума – 19 евро
– Разходка по река Москва с парахода Радисън Роял – 19 евро

Вторник

Закуска шведска маса.
11:00ч – Отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия „Царска резиденция – Коломенское“ с външно разглеждане на църквите Възнесение Господне, Ситния двор, домът на Петр I, храма Йоан Предтеча. Екскурзия в двореца на Цар Алексей Михайлович с разглеждане на мъжката половина.
Коломенское е една от най-древните резиденции на руските управници: Великия княз Василий III и царя Иван Грозни. Дворецът на цар Алексей Михайлович се явява пресъздаден паметник на руската древна архитектура от 17 век. Главна особеност на архитектурата на двореца е успешното съчетание на изкуството на традиционната допетровска Русь и Западна Европа. Експозицията представлява 24 пресъздадени интериора. Благодарение на високото ниво на изпълнителното изкуство, декоративността, разнообразието на използваните материали се създава приказна атмосфера и добро настроение.
Край на екскурзията до метростанция Каширская не по-късно от 15:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

Допълнителни екскурзии:
– Посещение на Москвариума – 19 евро
– Разходка по река Москва с парахода Радисън Роял – 19 евро

Сряда

Закуска шведска маса.
11:00ч – Отпътуване от хотела с обществен транспорт.
Пешеходна екскурзия по Арбат.
Ще минете от Арбатските врати до площад Смоленская. Можете да се потопите в атмосферата на миналото, да узнаете къде са обичали да провеждат времето си велики литературни деятели, да погледнете уличните музиканти и художници, без които е невъзможно да си представите тази известна улица.
Арбат – това е съмволът на стара Москва. По време на екскурзията ще се запознаете с историята и архитектурата на Арбат, неговите паметници и забележителности, ще узнаете за театъра Е. Вахтангов и паметника на принцеса Турандот, музея А.С. Пушкин и строителството на сградата на МИД. След екскурзията можете да си отдъхнете в едно от многобройните кафенета, да послушате уличните музиканти или да си поръчате портрет на художниците.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 15:00ч.
Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

Допълнителни екскурзии:
– Автобусна екскурзия „Сити тур“ – 19 евро
– Посещение на Москвариума – 19 евро
– Разходка по река Москва с парахода Радисън Роял – 19 евро

Четвъртък

Закуска шведска маса.
11:00ч – Отпътуване от хотела с обществен транспорт.
Пешеходна екскурзия до ВДНХ, посещение на музея на космонавтиката.
Музеят на космонавтиката е един от най-големите научно-технически музеи в света. Историята на музея започва от началото на втората половина на 20-ти век, когато през 1964г. на картата на Москва се появява монумента „Покорители на космоса“. Ще узнаете много нови неща за историята на съветската и руска космонавтика, за проектите на Константин Циолковский по изпълнението на мечтата на човечеството за полети в космоса, за установяването на космически отрасли в СССР, за основоположника на практическата космонавтика Сергей Королев, както и за първите изкуствени спътници на Земята, първия полет на човека в космоса, полетите до Луната, международното сътрудничество в космоса, космодрумите и съвременните ракето-носители.
Край на програмата не по-късно от 14:00ч.
Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

Допълнителни екскурзии:
– Посещение на Москвариума – 19 евро
– Разходка по река Москва с парахода Радисън Роял – 19 евро

Петък

Закуска шведска маса.
11:00ч – Отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия по „Замоскворечие“.
„Замоскворечие“ – исторически район в старата част на Москва – истински музей под открито небе, един от малкото райони на столицата на Русия, където се е съхранил духът на стария град. Ще узнаете как и защо именно в Замоскворечието се е появила Третяковската галерия, както и ще чуете много други интересни факти от историята на Замоскворечието и разбира се ще се полюбувате на търговските старинни сгради и прекрасни храмове, които украсяват този район.
Екскурзия в Новата Третяковската галерия
Ще посетите Новата Третяковска галерия, разположена на Кримски Вал, където можете да видите работите на Казимир Малевич, Марк Шагал, Василий Кондински и много други. В състава на музея влизат повече от 5000 произведения на изкуството от XX-XXI век, представящи такива направления като руски авангард, ъндърграунд, социалистически реализъм, сюрреализъм, както и най-новите течения в изобразителното изкуство. Тук можете да почувствате цялото величие на руската култура, съпровождани от най-добрите екскурзоводи.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 15:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

Допълнителни екскурзии:
– Вечерна автобусна екскурзия „Светлините на нощния град“ + разходка по река Москва с „речен трамвай“ – 25 евро от 01.05 до 27.09.20
– Автобусна екскурзия „Светлините на нощния град“ – 15 евро
– Посещение на Москвариума – 19 евро
– Разходка по река Москва с парахода Радисън Роял – 19 евро

Събота

Закуска шведска маса в хотела.
11:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Обзорна екскурзия из града „Многолика Москва“ – това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в пълната й красота и многообразие, да се насладите на градските пейзажи, да узнаете много интересни исторически факти и завинаги да се влюбите в този град!
Ще минете по известните булеварди и улици в историческия град: „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, Кутузовски проспект, ще видите Большой театър и Манеж, сталинските небостъргачи, Триумфалната арка, позлатените куполи на Храм Христа Спасител, лебедовото езеро до стените на Новодевичия манастир, „Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет (МГУ), стадиона „Лужники“, съвременните небостъргачи на Москва-Сити и много други.
В края на обзорната екскурзия ще минете по известния паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на събора Василий Блажени, ще се насладите на великолепни панорамни гледки към древния Кремъл, откриващи се от Софийската улица покрай река Москва.
Посещение на територията на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите).
Ще посетите Кремъл, разположил на своята територия уникални паметници на архитектурата и изкуството от XV-XX векове: храмове, църкви и палати, величествени дворци и парадни административни сгради, ще минете по Кремълските площади и улици, ще видите Цар-пушка и Цар-камбана, ще посетите един от музеите-събори: Успенский, Архангелски или Благовещенский.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 16:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

Допълнителни екскурзии:
– Посещение на Москвариума – 19 евро
– Разходка по река Москва с парахода Радисън Роял – 19 евро

Неделя

Закуска шведска маса в хотела.
10:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия „Перлата на Европа – Имението Царицино“ – един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли в Русия! По време на екскурзията посетителите ще видят уникален архитектурен ансамбъл на императорската резиденция, построена за Екатерина Велика през втората половина на XVIII век от архитектите В.И. Баженов и М.Ф. Казаков. Туристите ще се запознаят с историята на строителството на лятното извънградско имение, по-нататъшната му съдба, в какво се проявява игривия характер на архитектурата на Царицино, както и ще видят изделия на народните майстори в колекцията на музея под открито небе, разположени в залите на „Хлебния дом“.
Край на екскурзията не по-късно от 15:00ч. Връщане в хотела с автобус. Свободно време. Нощувка.

Допълнителни екскурзии:
– Посещение на Москвариума – 19 евро
– Разходка по река Москва с парахода Радисън Роял – 19 евро

Последен ден на програмата /без екскурзионно обслужване/

Закуска на шведска маса или сух пакет при ранен полет от летище Шереметьево.
Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка “Името на клиента” и трансфер до летище Шереметьево за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.