Москва ден след ден Есен 2023

Information
Tour plan
Price & Date

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, с възможност за пристигане всеки ден от седмицата.

Период на екскурзията 01.09.2023 - 02.10.2023
Продължителността на екскурзията по ваш избор варира от 4 до 9 дни.

Вие пътувате до летище в Москва, където ви очаква представител, който ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където Ви очаква водач и Вашата група. В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летище за обратния полет до София, обслужването е на руски език.

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES",
Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от Вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Екскурзионната програма включва:
-екскурзия в "Парк Зарядье";
-екскурзия «Царская резиденция – Коломенское»  ( Церковь Вознесения Господня, Сытный двор, домик Петр I, Храм Иоанна Предтечи);
-eкскурзия "Дворец Царь Алексей Михайлович";
-екскурзия по Арбат ("Арбатские ворота" - "Смоленская площадь");
-екскурзия в ВДНХ, музей на космонавтика;
-екскурзия в "Замоскворечье"
-екскурзия в "Третьяковска галерия"
-обзорна екскурзия с автобус + Червения площад + територията на Кремъл
-екскурзия "Усадьба Архангельское"

Агенцията извършва цялата процедура по оформяне на виза за Русия, визата може да бъде оформена в срок до 10 дни.

Понеделник

12:00 ч. Отпътуване от хотел Космос с автобус
12:20 ч. Отпътуване от хотел Холидей Ин с автобус
Пешеходна обиколка на парк Зарядие с посещение на атракцията Полет над Москва/Русия.
Ще имате достатъчно късмет да направите уникално пътешествие през пространството и времето. Ще се разходите из живописната територия на модерния парк и ще се запознаете с основните му архитектурни обекти. Ще можете да посетите четирите климатични зони на Русия, автентично пресъздадени в парка, да погледнете под „Стъклената кора“, да се разходите по Реещия се мост, да видите Медийния център и „Запазеното посолство“.
Край на програмата най-късно до 16:00 ч. в центъра на града.
Самостоятелно връщане в хотела.

Вторник

10:00 ч. Отпътуване от хотел Космос с автобус
10:20 ч. Отпътуване от хотел Холидей Ин с автобус
Екскурзия "Царска резиденция - Коломенское" с външна инспекция на църквата "Възнесение Господне", Ситния двор, къщата на Петър I, църквата "Йоан Кръстител". Екскурзия до двореца на цар Алексей Михайлович с обиколка на мъжката половина.
Музеят се намира близо до центъра на столицата на живописния бряг на река Москва и обхваща площ от повече от 250 хектара. В имението се намират около петдесет архитектурни, природни и археологически паметници. Сред тях са музеи, храмове, древни сгради, основите на двореца Стерн и Хлеб, древното селище Дяково, ябълкови градини и дъбове, които са на възраст над 500 години, камъни с невероятна форма и много други. Обиколката включва разходка из това невероятно и легендарно място и посещение на Коломенския дворец на цар Алексей Михайлович.
Краят на програмата на метростанция "Каширская" не по-късно от 15:00 часа.
Самостоятелно връщане в хотела.

Сряда

10:00 ч. Пешеходен ден
среща с водача в центъра на залата ул. м. ВДНХ със знак "Тари Тур"
Пешеходна обиколка на Арбат. Ще вървите от Арбатските порти до площад Смоленская. Можете да се потопите в атмосферата на миналото, да разберете къде са обичали да прекарват времето си великите литературни фигури, да разгледате уличните музиканти и художници, без които е невъзможно да си представите тази известна улица.
Арбат е символ на стара Москва. По време на обиколката ще се запознаете с историята и архитектурата на Арбат, неговите паметници и забележителности, ще научите за театъра. Е. Вахтангов и паметника на принцеса Турандот, музея на А. С. Пушкин и изграждането на сградата на Министерството на външните работи. След обиколката можете да се отпуснете в едно от многото кафенета, да слушате улични музиканти, да поръчате своя портрет на художника.
Краят на програмата в центъра на града не по-късно от 15:00ч.
Самостоятелно връщане в хотела.

Четвъртък

10:00 Пешеходен ден
Среща с екскурзовода на главния вход на парк ВДНХ, с табела „Тари Тур“
Пешеходна обиколка на ВДНХ, посещение на Музея на космонавтиката.
Музеят на космонавтиката е един от най-големите научни и технически музеи в света. Историята на музея започва през втората половина на 20 век, когато през 1964 г. на картата на Москва се появява паметник на Покорителите на космоса. Ще научите много за историята на съветската и руската космонавтика, за проектите на Константин Циолковски за осъществяване на мечтата на човечеството за космически полети, за развитието на космическата индустрия в СССР, за основателя на практическата космонавтика Сергей Королев, както и първите изкуствени спътници на Земята, първият пилотиран космически полет, полети до Луната, международно сътрудничество в космоса, космодруми и модерни ракети носители!
Край на програмата не по-късно от 14:00ч.
Самостоятелно връщане в хотела.

Петък

11:00 ч. Отпътуване от хотел Космос с автобус
11:20 ч. Отпътуване от хотел Холидей Ин с автобус
Екскурзия из Замоскворечие.

Замоскворечие- историческият район на стара Москва - истински музей-резерват на открито, един от малкото райони в Москва, където духът на стария град е запазен. Ще научите как и защо Третяковската галерия се е появила в Замоскворечие, както и ще чуете много други интересни факти от историята на Замоскворечие и, разбира се, ще се възхитите на именията на търговците и красивите храмове, които украсяват този район от древни времена.
Посещение на Третяковската галерия.

Третяковската галерия е художествен музей в Москва, основан през 1856 г. от търговеца Павел Третяков и притежава една от най-големите и значими колекции на руско изобразително изкуство в света. Тук ще видите оригиналните картини, познати от детството, ще усетите величието на руската култура и ще се насладите на невероятните произведения на изкуствата и занаятите от 11-ти - началото на 20-ти век, придружени от най-добрите водачи.
Краят на обиколката в центъра на града не по-късно от 15:00ч.
Самостоятелно връщане в хотела

Събота

10:00 ч. Отпътуване от хотел Космос с автобус
10:20 ч. Отпътуване от хотел Холидей Ин с автобус

Обзорна обиколка на града „Москва с много лица“ е уникална възможност да се запознаете със столицата в цялата й красота и разнообразие, да се насладите на градските пейзажи, да научите много интересни исторически факти и да се влюбите в този град завинаги!
Ще минете по известните насипи и улици на историческия град: Булевард и градински пръстени, Кутузовски проспект; ще видите Болшой театър и Манежа, небостъргачите на Сталин, Триумфалната арка, златните куполи на катедралата Христос Спасител, лебедовото езеро край стените на Новодевичския манастир, Воробьови гори, сградата на Московския държавен университет, Стадион Лужники, модерни небостъргачи на Москва Сити и много други.
В края на обиколката за разглеждане на забележителностите ще се разходите по известните калдъръмени камъни на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на храма Василий Блажени, ще се насладите на великолепието на панорамата на древния Кремъл от Софийската насипа на река Москва.
Посещение на територията на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане). Входният билет ви позволява да видите Катедралния площад, архитектурния ансамбъл от Средновековието: църкви, камбанарията на Иван Велики и изключителни произведения на руското леярско изкуство - Царското оръдие и Царската камбана, както и уникалните интериори катедрали Успение Богородично, Архангел, Благовещение.
Краят на обиколката в центъра на града не по-късно от 16:00ч.
Самостоятелно връщане в хотела.

Неделя

10:00 Отпътуване от хотел Космос с автобус
10:20 ч. Отпътуване от хотел Холидей Ин с автобус
Екскурзия "Имението Архангелск" - един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли в Русия! Дворецът в Архангелск е сърцето на старо имение край Москва, композиционен център на огромен дворцово-парков ансамбъл. Това е изключителен архитектурен паметник на класицизма и в същото време рядък пример за частна аристократична колекция от произведения на изкуството, оцеляла в историческата си среда и подредена според плана на собственика.
Край на обиколката в хотела не по-късно от 15:00ч.

 

Пакетна цена на екскурзионната програма на човек в евро:

 

Пакет Хотели ½ Дв.стая Ед.стая
4 дни "Космос"3* Стандарт 221 387
  Holiday Inn Сущевский 4* Стандарт 232 400
5 дни "Космос"3* Стандарт 297 489
  Holiday Inn Сущевский 4* Стандарт 321 518
6 дни "Космос"3* Стандарт 367 586
  Holiday Inn Сущевский 4* Стандарт 401 630
7 дни "Космос"3* Стандарт 434 681
  Holiday Inn Сущевский 4* Стандарт 475 729
8 дни "Космос"3* Стандарт 483 758
  Holiday Inn Сущевский 4* Стандарт 532 814
9 дни "Космос"3* Стандарт 556 824
  Holiday Inn Сущевский 4* Стандарт 613 888

-Пакетните цени са валидни при група от 1 човек, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати.
-Екскурзионното обслужване е на руски език.
-Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите.

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

-Съответния брой нощувки в избрания хотел;
-Закуски в хотела;
-Екскурзоводско обслужване на руски език;
-Входни билети за музеите и забележителностите, указани в програмата;
-Транспортно обслужване по време на екскурзиите и трансbери от и до летището;
-Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
-Съдействие за оформяне на туристическа виза за Русия.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

-Самолетен билет от София до Москва и обратно;
-Допълнителни екскурзии, невключени в програмата;
-Обяд и вечеря;
-Бакшиши и лични разходи;
-Стойността на туристическа виза за Русия.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross