info@aerotourmm.com

Москва – Санкт-Петербург (Зима 2019/2020)

Цени
От€623
10 дни/ 9 нощи, четвъртък – събота
Период : 03.10.2019 - 03.03.2020
София
София
Екскурзионната програма включва

Eкскурзионната програма започва в Москва и завършва в Санкт-Петербург.  

Хотели за настаняване: Cosmos 3* в Москва + Grand Hotel Oktyabrskaya 4* в Санкт-Петербург

10 дни/ 9 нощи,  четвъртък – събота, 04.10.2019 – 03.03.2020

В Москва програмата включва:
Автобусна обзорна екскурзия по Москва, пешеходна екскурзия в Александровския парк и Червения площад, Московския Кремъл, музей Коломенское, Замоскворечие и Третяковската галерия, музей Царицыно,

В Санкт-Петербург програмата включва:
Руски Музей, Спас на Крови, „Золотая“ или „Бриллянтовая кладовая“  Ермитажа, Кронштадт (Морски собор, 2 ниво), Юсуповски дворец, музеят на А.С. Пушкин на Мойка 12, Петерхоф (Големия дворец), „Петропавловская крепость“, „Петропавловский собор“, „Кунсткамера“,

В програмата са включени билети за нощен влак Москва – Санкт-Петербург (4-местно купе втора класа).

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • ж/п билет за влак Москва - Санкт-Петербург купе, 2 класа
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване.
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва / Санкт Петербург – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа – 130,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
Програма

1 ден Четвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметиево в Москва. Посрещане с табелка „Името на клиента“ след паспортен контрол и взимане на багажа в залата на пристигащите. Трансфер до хотел Космос 3 звезди, настаняване и безплатна регистрация в хотела. Получаване на материали по екскурзионната програма на рецепцията.
Свободно време, нощувка.

2 ден Петък

Закуска шведска маса.
От 09:00 до 10:00ч – среща с представител на туристическата фирма-партньор във фоайето на хотела. Получаване на подробна информация и материали по екскурзионната програма. По избор – записване и заплащане на избраните допълнителните екскурзии.
10:00ч – отпътуване с автобус за екскурзионна програма.
Екскурзия по „Замоскворечие“. Замоскворечието е исторически район на старинна Москва – истински музей под открито небе, един от малкото райони в Москва, където е съхранен духът на стария град. Ще узнаете как и по каква причина в Замоскворечието се е появила Третяковската галерия, ще чуете много интересни факти от историята на Замоскворечието и разбира се, ще се полюбувате на домовете на търговците, прекрасните храмове, които от древността украсяват този район.
Екскурзия в Третяковската галерия. Държавната Третяковска галерия (художествен Музей) е основана през 1856г. от търговеца Павел Третяковски, който притежавал една от най-големите в света колекция от шедьоври на руското изобразително изкуство. В галерията ще видите оригиналите на картини на И.Е. Репин, И.И. Шишкин, В.М. Васнецов, И.И. Левитан, М.А. Врубел и В.А. Серов. На Вашето внимание ще бъдат представени руска живопис, графика, скулптура, произведения на декоративно-занаятчийското изкуство от XI до началото на XX век.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

3 денСъбота

Закуска шведска маса.
10:00ч – отпътуване на групата с автобус за екскурзионната програма.
Обзорна екскурзия по града под наслов „Многолика Москва“. Това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота, многообразие, градски пейзажи, да узнаете множество исторически факти и завинаги да се влюбите в този град.
Автобусът ще мине по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града – „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, Кутузовски проспект, ще видите „Большой“ театър и Манеж, известните сталинови „высотки“, Триумфалната арка, позлатения купол на храм Христа Спасителя, лебедовото езеро до стената на Новодевичи манастир, “Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет МГУ, стадион Лужники, съвременните небостъргачи на Москва-сити и много други забележителности. В края на екскурзията ще минете по известните павета на Червения площад, ще видите пъстроцветните куполи на събора Василий Блажени.
Посещение на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане). Входният билет ще Ви даде възможност да видите архитектурен ансамбъл от Средновековието – Съборния площад, църквите, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярско изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалния интериор на Успенския, Архангелския и Благовещенски събори.

4 ден Неделя

Закуска шведска маса.
Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на съхранение в гардероб.
10:00ч – отпътуване на групата с автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия Царска резиденция – Коломенское с външно разглеждане на Църквата Възнесение Господне, „ Сытний двор“, домът на Петр I, Храма Йоан Предтеча и екскурзия в двореца на Цар Алексей Михайлович с разглеждане на мъжката половина.
Посещение на Коломенское – бивша царска резиденция, село в подмосковието, понастоящем – държавнен художествен историко-архитектурен и природно ландшафтен музей под открито небе, разположен недалеч от центъра на града, на живописния бряг на река Москва.
Край на екскурзията не по-късно от 13:00ч.
Свободно време.
Връщане в хотела с автобус.
22:00ч Отпътуване с автобус от хотела за Ленинградската гара (Октябрьская).
00:00ч Отпътуване с влак на групата до Санкт-Петербург.

5 ден Понеделник

08:30ч Пристигане на влака в Санкт-Петербург на Московската гара. Посрещане на групата от представител на руската фирма-партньор в залата на Московскатга гара пред Бюста на Петр I.
Закуска в кафетерия в града.
Трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Регистрация на рецепция (заплаща се еднократна такса регистрация в размер на 150-200 рубли). Настаняване (възможно е настаняването да се осъществи след края на екскурзията).
Получаване на ексурзионната програма. По желание – заплащане на допълнителни екскурзии.
12:30ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия „Под скиптъра на Романови“ с посещение на Руския музей и храма Възкресение Христово („Спас на Крови“). В продължение на 300-годишното си управление тази царска династия на Русия се развивала и изменила до неузнаваемост, на членовете на семейство Романови се наложило да преживеят много: борба за власт и покушения, заговори и кръвопролитни войни…
Удивителен факт: по време на войните в един от куполите на „Спас на Крови“ попаднал вражески снаряд. Той останал да лежи в купола почти двадесет години и бил открит съвсем случайно.
Връщане в хотела. Свободно време, нощувка.

6 ден Вторник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия „Златното наследство на императорската династия“ с посещение на една от експозициите в галерията със скъпоценности на Ермитажа (Златна или диамантена), основна част от съкровищата в галериите се състои от богатата колекция на руската императорска фамилия. Пред Вас ще се открият безценни шедьоври на майстори от различни епохи.
Интерактивната програма „Сред шумния бал…“ Програмата ще Ви подари възможност да се пренесете от прагматичния XXI век в блестящия Санкт-Петербург от XIX век. Ще се облечете в разкошни рокли и елегантни мундири. Ще се потопите в атмосферата на изискан бал.
Удивителен факт: Първоначално съкровищницата е била предназначена за картини на френската и руска художествени школи. След това последвало височайшо разпореждане платната да се преместят в новата сграда на Ермитажа, в тази галерия поставили художествени изделия и редки ценности, принадлежали на имераторския дом. До този момент били съхранявани в Кунсткамера, в стария Ермитаж, Зимния дворец и част – в Московската Оръжейна палата.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

* В редки случаи (например в дните на училищните ваканции) е възможна замяната на екскурзията с „Дворците на Петербург и техните владетели“ с посещение на Меншиковския дворец. Големият брой, красота и великолепен външен облик на петербургските дворци поразява всяко въображение. Дворецът на Васильевски остров, който издигнал за себе си първият генерал-губернатор на града Александр Меншиков, е първата каменна сграда в града, която превъзхождала по разкош и размах дори покоите на императора. В шикозните покои на двореца императора приемал чуждестранни посланници и устройвал приеми.

7 ден Сряда

Закуска шведска маса в хотела.
12:30ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия „Магията на старинните квартали“ с посещение на Юсуповския дворец и музея на А.С. Пушкин на „Набережная река Мойка, 12“. Както в истинска приказка, Санкт-Петербург ще Ви заплени с редиците прекрасни фасади на сградите, ще минете през прекрасните зали на княжеския дворец.
Удивителен факт: Разхождайки се от своя дом до двореца на Юсупови А.С. Пушкин не минавал през нито един мост, тъй като сградите са разположени само от едната страна на река Мойка. Тази разходка отнемала на поета около 25 минути.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

* В редки случаи (например в дните на училищните ваканции) е възможна замяната на екскурзията с посещение на музея под открито небе на Г.Р. Державин – един от най-новите музеи в Санкт-Петербург. Ще посетите градски дом от XVIII век, където съвсем точно са пресъздадени старинни интериори и се съхраняват уникални ръкописи на поета. Ще узнаете много любопитни факти от личния му живот и ще откриете тайната врата към работния му кабинет.

8 денЧетвъртък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия в Петерхоф “Приморския рай на Петр Велики“с посещение на Големия дворец. „Удивителен“, „бляскав“, „очарователен“ – всичко това може да се каже за ненадминатия по своето великолепие Петерхоф. Неговите паркове, дворцови зали и позлатени статуи ще Ви покорят от пръв поглед!
Удивителен факт: всичките фонтани на Петерхоф са защитени от студа през зимата със специални дървени конструкции. Само Самсон не се влияе от руската зима – украсява парка и зиме, и лете.
Връщане в Санкт-Петербург с автобус. Край на екскурзията до метростанция. Свободно време. Нощувка.

* До 15.10.2018 в програмата на екскурзията е включено посещение само на Долния парк на Петерхоф, от 16.10.2018 – само екскурзия в Големия Петерховски дворец.

9 денПетък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия „Обичам те, Петрово творение“ с посещение на Кунсткамера. Ще се докоснете до истинските символи на града, които все още съхраняват духа на епохата на царя-реформатор. Грандиозното творение, построено по волята на един човек, поразява въображението дори на често пътуващите туристи.
Удивителен факт: По указ на Петр I, за да се привлекат посетители в музея, туристите били угощавани с пирожки, поднасяли им чашка водка, но на изхода, след разглеждане на колекцията.
Край на екскурзионната програма – не по-късно от 15:00ч.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

10 денСъбота

Закуска шведска маса в хотела или сух пакет при ранен полет. Освобождаване на стаята до 12ч.
Посрещане на рецепцията на избрания хотел с табелка „името на клиента“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

*Времето за отпътуване по екскурзионните програми може да бъде променено за по-ранен или по-късен час.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

 Настаняване

Период

Пакет легло в дв. стая

Пакет доп. легло

Пакет ед. легло

Cosmos 3* Standart  / Moscow

04.10  –  24.10

642

623

906

Oktyabrskaya 4* Comfort / SPetersburg

25.10  –  31.10

655

649

922

 

 01.11  –  27.12

642

623

906

 

17.01  –  19.03

642

623

906

 

20.03  –  26.03

655

649

922

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещениятка на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати.
 • Екскурзионното обслужване е на руски език.