info@aerotourmm.com

Перлите на Татарстан. Казан – Болгар.

Цени

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
6 дни/ 5 нощи
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

 

6 дни / 5 нощи (четвъртък – вторник)

Eкскурзионната програма включва:

Обзорна екскурзия „Легенди и тайни на хилядолетния Казан“, екскурзия в гр. Болгар „Северната Мека“, екскурзия в Казанския кремъл, екскурзия в Раифския Богородицкий мъжки манастир.

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, като в цената са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности,
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване,
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя).

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – Казан - София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване за съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро),
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 130,00 лв. Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, без "Работна".
Програма

1 денЧетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметиево. Полет до Казан. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Казан.

2 денПетък

Закуска шведска маса в хотела.
13:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела с табелка „Трите столици“. Отпътуване за екскурзионната програма.
14:30ч Обяд в кафе или ресторант в града.
Интерактивната програма „Якын дуслар“ ще Ви потопи в света на древната култура на татарския народ. Всеки народ по света е уникален и душата му е неповторима, скрита в духовното творчество – фолклора. Всички туристи ще имат възможност от първите минути на пристигането си в Казан да се докоснат до вековната култура на татарския народ.
15:30ч Обзорна автобусна екскурзия „Легенди и тайни на хилядолетния Казан“.
Ще се насладите на самобитната красота на Казан, ще видите със собствените си очи ярките цветове на неговие улици и площади, ще узнаете къде се съхраняват несметните съкровища на Казанските ханове. Забележителностите на хилядолетния град са съединили в себе си културата на Запада и традициите на Изтока: Старо татарско селище, където татарското население е живяло от 16-ти век, ” Суконная слобода“ – промишлените преобразования на Петр I, площада на фонтаните, езерото Кабан – неговите тайни и легенди, стилизирано село (Родно село), новия театър на куклите, Казанския университет, площада на Свободата – културен и административен център на Казан. Ще видите най-старата джамия Марджани и Богородицкия манастир, в който се съхранява една от най-старите икони на Светата майка – Казанската икона.
18:30ч Трансфер до хотела. Свободно време.
20:30ч Допълнителна вечерна обзорна екскурзия по града „Огньовете на Казан“. Цена на човек – 12 евро (екскурзията ще се състои при набор от минимум 10 туриста)

3 денСъбота

Закуска шведска маса в хотела.
От 08:00 до 09:00ч среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване за екскурзионната програма в гр. Болгар (190 км).
12:00ч Пристигане в Болгар. Екскурзия „Северната Мека“. Преди повече от 700 години на мястота на съвременния гр. Болгар се намирал древен град, който бил столица на Волжска България, раннофеодално царство, разположено в междуречието на Волга и Кама. Историко-археологическият комплекс Болгар е включен в списъка на паметници на световното наследство ЮНЕСКО.
По време на екскурзията можете да се разходите из белокаменните останки от древни здания, да си представите как преди много векове тук е кипял живот. Разглеждане на всички обекти, съхранени на територията на античното селище: Съборна джамия, източен и северен музеи, Ханската гробница, малкото минаре, черната и бяла камара, Ханската баня, Ханския дворец. Посещение на паметния знак, построен в чест на официалното приемане на исляма от волжките българи през 922 година, където се съхранява най-големият печатен Коран в света.
Посещение на музея на българската цивилизация. Експозициите на музея разказват за живота на българския народ – предците на съвременните казански татари.
15:40ч Обяд в кафе Болгар.
16:50ч Посещение на едно от най-значителните съоръжения, попълнили съвременната колекция на архитектурното наследство на Татарстан – джамията Ак (Бялата джамия). Нито една фотография не е способна да предаде напълно целия разкош и тържественост на това чудо. Водоемът, в който се отразява бялата сграда придава на джамията прилика с индийския Тадж Махал.
17:20ч Отпътуване от Болгар за Казан.
20:30ч Пристигане в Казан. Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела.
20:30-22:00ч Допълнително по желание: Авторска интерактивна програма „Гостоприемния дом Бая“. Всички гости на Казан непременно се канят на гости в главния дом на татарското село – домът Бая. Заможните хазяи на дома – Ебика и Бабай ще Ви разкрият много тайни от бита, обичаите и традициите на татарския народ.
На масата на обилна вечеря от национални блюда (азу, триъгълник, „кыстыбый“, кош теле, чак-чак) на скъпите си гости Ебика и Бабай ще разкажат за любимите блюда на татарския народ чрез предания и легенди.
Увлекателният разказ с музикален съпровод ще Ви разкрие интересни елементи от националните празници през лятното и зимно слънцестоене – Навруз, Нардуган, Сабантуй и други празници. Най-съкровеното и интересно завършване на вечерта ще бъде със запознаване чрез играта на актьори с националните традиции и обичаи на татарския народ. Чака Ви среща с понятия като Су юлы, Аулок Ой, Никах, Туе, както и интересни настолни игри.
Цена на програмата: 29 евро (Програмата се състои при набор от минимум 15 туриста).

4 денНеделя

Закуска шведска маса в хотела.
От 08:00ч до 09:00ч – среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване за екскурзионната програма.
09:00ч Екскурзия „Белокаменната крепост“. Казанският Кремъл е основната забележителност на града, паметник на световното наследство ЮНЕСКО. Това е официалната резиденция на Президента на Република Татарстан и държавен музей под открито небе, който се посещава ежегодно от хиляди туристи. Белокаменният Кремъл е сърцето на древния град, въплътил в себе си културата на запада и изтока. Тук се издигат минаретата на главната джамия на град Кул Шариф (посещение) и блестят златните куполи на най-стария православен Благовещенски събор. На територията на крепостта се намира един от символите на Казан – известната „падаща“ кула ханши Сююмбиле.
09:30ч Майсторски клас „Изкуството за завързване на шал“. Преливането на кристала, студения мрамор и ярко ориенталсо излъчване. Момиче гадае в огледалото. Косите се крият под копринено покривало, в ръцете на майсторката платът оживява и придобива изящни форми. И пред Вас е Шехерезада!
Практически умения по изкуството на завързване на арабски мъжки шал – шафра може да получи и мъж. „Арафатка“ или „Палестинка“ от етнически елемент на дрехите се превръща в стилен аксесоар.
Продължение на екскурзията „Белокаменната крепост“.
11:20 Екскурзия „Разходка из Казан в различните епохи“. Посещение на изложбено-зрелищния комплекс „Градска Панорама“ – място на ярки впечатления, където минало и настояще се среща с бъдещето. Чакат Ви експозиции, посветени на Казан, неговата архитектура, история и етапи на развитие. Ще извършите пътешествате из лабиринтите на улиците на старо татарско селище, по кръговата видеопанорама на 360 градуса оживяват старинни фотографии от живота на Казан. Можете да се почувствате пътник в старинен трамвай от началото на 20 век, да погледнете града от височината на птичи поглед. На уникални макети ще Ви бъде представен Казан през 16 в, епохата на императорите и съвременния Казан. Всяка сграда е построена по отделен проект с индивидуални чертежи на фасадата. Всички макети на домовете се явяват точно копие на своите оригинали.
13:00 Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела.
13:10-19:30ч Срещу допълнително заплащане – обяд + екскурзия „Цитадела на завоевателя“ на града-остров Свияжск. Свияжск – това е историко-културната перла на Република Татарстан. Древната крепост, построена при управлението на Иван Грозни е служила за военен пост в Поволжието и място за подготовка на военни части за похода при непристъпната крепост Казан. В маршрута на екскурзията в Свияжск влизат уникални исторически паметници: Събора на всички скърбящи радости, един от най-древните дървени храмове в Русия – църквата Света Троица, действащия Успенски манастир с архитектурни ансамбли от 16-17 в, конния двор и работилници.
Цена на екскурзията – 22 евро на турист. Екскурзията ще се състои при набор от минимум 10 туриста.

5 денПонеделник

Закуска шведска маса в хотела.
От 08:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
09:00ч Извънградска екскурзия „Земя на легендите“ в Раифския Богородицкий мъжки манастир, разположен на 30 км от Казан, в гората сред дивна красота на брега на на езеро. Манастирът е основан през 17 век. Неговия архитектурен ансамбъл е един от най-величествените в средното Поволжие, еволюирал през вековете. Основна светиня на манастира се явява чудотворния Грузински образ на пресвета Богородица (XVII в). На територията на манастира е разположен осветен от патриарха свети източник. По пътя разглеждане на „Храма на всички религии“ на стар Московски път.
12:40ч Край на програмата в Казан.

6 денВторник

Закуска шведска маса или сух пакет за закуска при ранно напускане на хотела.
Посрещане с табелка „Името на клиента“ и трансфер до летището в Казан. Полет до Москва и последващ до София с авиокомпания по избор.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Настаняването в стандартни стаи на следните хотели:

Амакс Сафар Отель 3*

Ибис  3*

Ногай Отель 3*

Кристалл 3*

Парк Отель центр  3* 

Релита (Казань) 4*

Биляр Палас Отель 4*

Корстон Tower Отель 4*

Сулейман Палас 4*

Корстон Royal Отель 5*

Цените ще бъдат публикувани допълнително, след 15 юли 2020г.

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.