Московски сюжет

Цени
От€256
5 дни/ 4 нощи
Период : 16.08.2018 - 02.10.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

5 дни / 4 нощи (четвъртък – понеделник)
Период 16.08.2018 – 02.10.2018

В програмата на тура:
Автобусна обзорна екскурзия по града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, Имението Кусково.

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, като в цената са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности,
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване,
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя).

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване за съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро),
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв. Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, без "Работна".
Програма

1 денЧетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Регистрация на реценция и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 денПетък

От 09:00 ч. до 10:00 ч. Среща с представител на турфирмата в хола на хотела . Уточняване на екскурзионната програма. Записване за допълнителни екскурзии.
Свободен ден.

3 денСъбота

Закуска в хотела.
Тръгване от хотела с автобус.
Обзорна екскурзия по града – «Многоликата Москва».
Обзорна екскурзия с професионален екскурзовод. Това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялото и многообразие да се насладите на градските пейзажи да научите много интересни исторически факти и може би да се влюбите в този град.
Вие ще преминете по известни крайбрежни улици и исторически булеварди : «Бульварное» и «Садовое кольцо», «Кутузовский проспект»; ще видите «Большой театр» и Манежа, седемте сталински високи сгради, Триумфалната арка, златните куполи на Храма Христа Спасителя, лебедовото езеро до стените на Новодевичия манастир, «Воробьевы горы», зданието на МГУ, стадиона «Лужники», съвременните небостъргачи на Москва-Сити …
В края на обзорната екскурзия Вие ще преминете по знаменития паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на Събора Василий Блаженни, ще се насладите на великолепната панорама на древния Кремъл и Софийската крайбрежна улица следваща Москва-река.
Посещение територията на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите). Входният билет дава възможност да разгледате съборния площад, архитектурен ансамбъл от средновековието: камбанарията Иван Велики и произведенията на руското леярно изкуство — Цар-пушка и Цар-камбана, а също и уникалните интериори на Успенския, Архангелския и Благовещенския събори.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 15:00 ч.
Самостоятелно връщане в хотела.

4 денНеделя

Закуска в хотела.
10:00 ч. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия в Имението Кусково – един от красивите дворцово-паркови ансамбли на Русия! Кусково е имение на графовете Шереметеви, намиращо се в източната част на съвременна Москва. То се е запазило до днес практически неизменено във вида, в който е съществувало през втората половина на XVIII век. На територията на ансамбъла се намира дворец, църква, павилионите Холандски дом, Италиянски дом, павилион Ермитаж и павилион Грот. Вие ще имате възможност да се потопите в разкошния интериор от 18 век да се насладите на произведения на руското и западноевропейското изобразително изкуство и да си представите пищни аристократически приеми! Днес имението Кусково притежава една от най-големите коллекции на керамика и стъкло в света от античноста до днес. Неповторимата архитектура и изисканите интериори, запазени до днес, ще впечатлят ценителите на красотата!
Край на екскурзията до хотела не по-късно от 15:00 ч.

5 денПонеделник

Закуска шведска маса в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12 ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Шереметиево за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
 Хотел период  легло в дв. стая доп. легло ед.стая
Cosmos 3* (Standart) 16.08 –  02.10 274 267 403
         
Altay 3* (Standart) 16.08 –  02.10 256 249 379
         
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.