Московски сюжет.

Детайли
Програма
Галерия

Гарантирани дати на обявената екскурзионна програма.
5 дни / 4 нощувки, четвъртък–понеделник,
Период на проведение на екскурзията е 28.07.2022-02.10.2022, всеки четвъртък, мини-групи до 20 човека.  

Екскурзията включва:

 • автобусна обзорна екскурзия из града;
 • „Московският Кремъл“;
 • „Третяковска галерия“;
 • Музеят „Царицино“;
 • Разходка из „Замоскворечие“.

Пакетна цена на човек в евро:

Настаняване1/2 DBLДоп. леглоSGL
Космос 3* Standart387395523
Космос 4* Business434418622
Азимут Отель Олимпик 4* Standart528504746
Холидей Инн Сущевский 4* Standart441415590
 • Плащането се извършва в лв. по курса.
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие са сборни с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.
 • Считано от 08.12.2021 в Русия се пътува със задължителен PCR тест направен до 48 часа преди полета. На клиентите, пътуващи по програма е възможно да се предложи ваучер за отстъпки за PCR тест в лаборатории „Рамус“ и „Бодимед“.
 • Цените могат да претърпят промени в зависимост от курса рубла – евро.

Пакетната цена включва:

 • нощувки и закуски в избрания хотел;
 • трансфери от и до летище;
 • входни билети по програмата;
 • транспорт по време на екскурзиите;
 • екскурзоводско обслужване на руски език;
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро и покритие Ковид-19
 • съдействие за издаване на туристическа виза за Русия

Пакетната цена не включва:

 • самолетен билет;
 • консулска такса и такса визов център;
 • PCR тест

1 ден на програмата /без екскурзионно обслужване/ 
Излитане от летище София терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметиево. Посрещане и трансфер до избрания хотел в Москва.  Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден, петък
Закуска.
10:45 ч. – 11:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с Вашия екскурзовод. Предоставяне на материали по програмата. По желание – записване и заплащане на допълнителни екскурзии.
11:00 ч. – отпътуване от хотела заедно с групата.
Екскурзия из „Замоскворечие“.
Замоскворечие е един от най-старите райони на Москва. Започва да се изгражда от XIII век. Намира се в завоя на река Москва и е разделена на две части от градинския пръстен: историческа и индустриална. Дълго време Замоскворечие беше предградие на Москва. Първото документално споменаване на Заречие датира от 1365 г. С течение на времето и разрастването на Москва районът е възстановяван многократно. До 18-ти век се е превърнал от обикновена занаятчийска зона в обител на търговци и филистимци с дълги дървени огради, богати имения, безкрайни градини и многобройни църкви, живописно разпръснати сред тях. 20-ти век внася своите корекции в облика на Замоскворечье. Но в сравнение с други райони на Москва, архитектурният облик на Замоскворечие е запазен доста добре. През 1960-1970 г. улиците Пятницкая, Болшая полянка, Болшая Ординка, Новокузнецкая, разположени в рамките на Градинския пръстен, са признати за защитени територии.
Екскурзия в Новата Третяковската галерия на Кримски вал – художествен музей на Москва
Новата Третяковска галерия е втората сграда на Третяковската галерия, разположена в Москва на Кримски вал в парка „Музеон“. Построен през 1983 г. по проект на архитектите Юрий Шевердяев и Николай Сукоян в стила на съветския модернизъм. Откриването на първите изложби се състои през 1986 г. Музеят представя тенденциите в изкуството на 20-ти и 21-ви век: руски авангард, социалистически реализъм, изкуство на „суровия стил“, ъндърграунд и най-новите тенденции.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 15:00 ч.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка

3 ден, събота
Закуска.
10:00 ч. – отпътуване от хотела с автобус.
Обзорна екскурзия из града „Многоликая Москва“.
Обзорна екскурзия – уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в пълната й красота и многообразие.
Ще минете по известните булеварди и улици в историческия град: „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, „Кутузовский проспект“, ще видите „Большой театр“ и „Манеж“, сталинските небостъргачи, „Московские Триумфальные ворота“ на арх.О.И. Бове (1829г.), позлатените куполи на „Храм Христа Спасителя“, компекс „Новодевичий монастырь“, „Воробьевые горы“, територията и комплекс сгради на  „Московский государственный университет“ (МГУ), стадион „Лужники“, съвременните небостъргачи на „Москва-Сити“ и много други.
В края на обзорната екскурзия ще минете по паважа на „Красная площадь“, главният площад на Москва, разположен между „Московский Кремль“(на запад) и „Китай-город“ (на изток). Излиза до брега на река Москва през „Васильевский спуск“. Тук са разположени „Храм Василия Блаженного“, „Лобное место“, паметник на Минин и Пожарски, мавзолеят на Владимир Ленин. В северната част на площада са Историческият музей и „Собор Казанской иконы Божьей  Матери“ (1625г.) — Православна църква пред монетния двор на ъгъла на „Красная площадь“ и улица „Никольская“ в Москва. Архитектурният ансамбъл е под закрилата на ЮНЕСКО като обект на световното наследство.
Посещение на територията на „Московский Кремль“, добре познат обект, привличащ тези, които идват в столицата на Руската федерация. На територията му има кули, катедрали и площади, всеки от които има специално значение в историята на града.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 15:00 ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

4 ден, неделя
Закуска шведска маса в хотела.
10:00 ч. – отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия  „Имение Архангелско“ – един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли на Русия. Дворецът в Архангелско е сърцето на старинно подмосковско имение, композиционен център на обширен дворцово-парков ансамбъл. Този завладяващ паметник на архитектурния класицизъм и в същото време рядък образец на частна художествена колекция, оцеляла в своето историческо обкръжение, устроено съгласно замисъла на неговие владелци.
Край на екскурзията в хотела не по-късно от 15:00 ч. Свободно време, нощувка.

5 ден, понеделник
Закуска в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Трансфер до летище Шереметьево за полет по избор до София.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross