Около Ташкент за 7 дни

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

Ташкент е невероятен град. Красив и отзивчив, ярък и лежерен, топъл и добре поддържан, открит, жизнен и зашеметяващо балансиран. Има къде да се забавлявате и да се отпуснете, да се потопите в историята и да се насладите на модерен комфорт, да изпитате колоритна култура и вкусна кухня.

По време на тази обиколка ще разгледате многостранния Ташкент и неговите живописни околности: ще посетите красивите планини Чимган и курортното крайбрежие на тюркоазения язовир Чарвак, ще вземете чисто нов кабинков лифт до площадката за наблюдение на надморска височина от 2290 м, откъдето можете да видите целия Западен Тиен Шан, да се отпуснете в ароматната борова гора и на връщане ще опитате отлични узбекски кебапчета - те са още по-вкусни в планината!

Изпълнени с планинска тишина, ще се върнете към забързаното темпо на мегаполиса, където Ви очакват не само интересни екскурзии, но и уникалният акцент на това турне - потапящото представление „Да се ​​оженим? На узбекски!”, който ще потопи гостите в атмосферата на узбекската сватба с нейните богати традиции.

Ще посетите и уникално научно съоръжение, едно от двете съществуващи в света – хелиокомплекс "Физика - Слънце", където се намира най-голямата слънчева пещ. Ще видим отблизо грандиозните слънчеви хелиостати, които насочват лъчите към гигантски параболичен слънчев концентратор, ще се качим на последния етаж, откъдето се открива зашеметяваща панорама към хребета Чаткал и ще научите много за работата на слънчева лаборатория. В същия ден ще се запознаете с лозарската ферма "Uzumfermer", където ще имате приятна дегустация на узбекски вина.

Никога не можеш да прекалиш с Ташкент, тук е добре и винаги искаш да се върнеш.

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Ташкент, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и настанява в съответния хотел.
От този момент започва Вашата програма ! 
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летището за обратния полет до София .

Маршрут: Ташкент – Чимганските планини – язовир Чарвак – соларен комплекс „Физика-Слънце” – лозе „Узумфермер” – Ташкент
Период на провеждане на екскурзията  18.03.2024 – 14.10.2024, 7 дни/ 6 нощувки.
Пакетната цена на екскурзията е 805 eur на човек в двойна стая, доплащане за едноместна стая 230 евро
. Цената е валидна от минимум 1 заявен турист.

В груповата обиколка се допускат деца на възраст над 10 години.

Гарантирани дати за пътуване с група.

ГАРАНТИРАНИ ДАТИ ЗА ГРУПИ ПРЕЗ МАРТ - ОКТОМВРИ 2024 Г.

29.04 – 05.05.202420.05 – 26.05.2024
03.06 – 09.06.202421.07 – 27.07.2024
18.08 – 24.08.202409.09 – 15.09.2024
23.09 – 29.09.2024 14.10 - 20.10.2024

Пътуването е  с полета на "Turikish Airlines" през Истанбул, цената на самолетния билет е от 641 евро.

Програма

1 ден, София – Ташкент

Полетът София – Ташкент с полета на TurkishAirlines в 21.35, пристигане на летище в Ташкент в 08.05 на следващия ден.

Посрещане на летището. Трансфер до хотела и настаняване в хотела.

Свободно време.

Нощувка в хотела.

2 ден, София – Ташкент
Пристигане в Ташкент.

Свободно време без транспорт и екскурзионни услуги.

Архитектурата на Ташкент впечатлява със своето разнообразие: археологически паметници от времето на зороастризма, които вече са на повече от 2200 години, архитектурни шедьоври от Средновековието, монументални сгради от края на 19 век, най-красивото метро в света и, разбира се, множество нови сгради.

Препоръчваме да се разходите из модерната част на Ташкент.

Нощувка в хотела в Ташкент.

3 ден, Ташкент - Самарканд (екскурзия 330 км, 4-5 часа)

Закуска в хотела. Освобождаване на стаи.

Екскурзия из Ташкент (Стария град): площад Хаст-Имам - духовният център на Ташкент, където се съхранява оригиналният ръкопис на уникалния ръкопис на Корана на Усман и косата на пророка Мохамед; Медресето на Барак Хан, мавзолеят на Кафал-ал-Шаши Мазар - едни от най-старите архитектурни паметници на столицата; Медресето Кукелдаш е едно от най-големите медресета от 16 век, запазени в Централна Азия. Посещение на най-оригиналния и древен базар в Ташкент – Чорсу. Тук, под огромен купол, можете да закупите местни продукти, подправки, занаяти и сувенири. В района на Стария град, освен традиционна ориенталска архитектура, можете да видите автентични древни махали (жилищни квартали) с кирпичени къщи, тесни улички и автентичната атмосфера на Стария Ташкент.

Обяд в известния централноазиатски център за пилаф „Беш Козон“, където всеки ден се приготвят 10 тона вкусен пилаф в няколко гигантски казана. (включено в цената)

Трансфер до Самарканд, столицата на древна Согдиана – Мараканда.

Това е един от най-старите градове в света и бивша столица на обширната империя на Тамерлан. Град-музей, градът-сърце на търговията с каравани по Пътя на коприната, днес Самарканд е съхранил идеално уникалната аура на азиатското средновековие.

Нощувка в хотел в Самарканд.

Хранене: закуска, обяд

4 ден, Самарканд– екскурзия

Закуска в хотела.

Екскурзия из Самарканд: най-известният площад в Централна Азия - Регистан, заобиколен от три монументални медресета - Шер-Дор, Тиля-Кари и медресето Улугбек; Мавзолеят Гур-Емир е грандиозна династична гробница на Тамерлан, послужила като прототип на мавзолеите Хумаюн в Делхи и Тадж Махал в Агра ; най-голямата катедрална джамия в Централна Азия, изпълнена с царственост и красота – Биби ханъм; най-големият пазар в Самарканд е базарът Сиаб; архитектурен ансамбъл от 11 средновековни мавзолея - Шахи-Зинда, музеят на обсерваторията Улугбек - една от най-значимите обсерватории на Средновековието, където под земята е запазен гигантски транспортир (секстант).

Нощувка в хотел в Самарканд.

Хранене: закуска

5 ден, Самарканд – Гиждуван – Бухара (280 км; 4,5 часа). Бухара (екскурзия).

Закуска в хотела. Освобождаване на стаи.

08:00 – трансфер до Гиждуван. Посещение на семейство Нарзулаеви ​​– потомствени майстори на керамика. Запознаване с Гиждуванската грънчарска школа, процеса на производство на керамика, изпичане и рисуване.

Обяд в къщата на керамиците - дегустация на прочутите Гиждувански шишчета. (включено в цената)

Трансфер до Бухара – друг древен град на Узбекистан, през който също е минавал Великият път на коприната. Средновековна Бухара е била един от основните политически, културни и религиозни центрове на Близкия изток.

Тук са съвършено запазени повече от 140 архитектурни паметника, включително грандиозни медресета, джамии и известният символ на града - минарето Калян, крепостта Арк, действащи средновековни бани и търговски куполи. Историческият център на Бухара е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

След пристигане в Бухара – настаняване в хотел.

Екскурзия из Бухара: ансамбълът Ляби-Хауз е най-известният площад на Бухара с изкуствено езеро, около което са разположени медресето Кукелдаш, медресето Надир Диванбеги, ханака, известният паметник на Ходжа Насреддин и много уютни кафенета. Посещение на търговския район на покрити базари от 16 век, където са представени работилници за народни занаяти.

Нощувка в хотел в Бухара

Хранене: закуска, обяд

6 ден, Бухара (екскурзия). Бухара - Ташкент (3 часа 50 мин)

Закуска в хотела.

Продължаване на екскурзията из Бухара: Мавзолеят на Саманидите - династична гробница, съчетаваща традициите на согдианската и ислямската архитектура; необичаен мавзолей с формата на продълговата призма, свързан с библейските легенди за скитащия Йов - Чашма Аюб; комплексът Боло-Хауз е паметник на монументалния Регистан на Бухара, състоящ се от резервоар, минаре и джамия, украсена с 20 резбовани колони; цитаделата на древна Бухара,

“град в града” - древната крепост Арк; най-старата сграда на парадния площад, централният ансамбъл и основният символ на Бухара - комплексът Пои-Калян; изумително красивото медресе Абдулазиз Хан, богато украсено със сложни орнаменти; строго и балансирано медресе на Улугбек.

Трансфер до Ташкент с влак. (Икономична класа, включена в цената)

Нощувка в хотел

Изхранване: закуска

7 ден, Ташкент (полет за София) 

Закуска.

Трансфер до летище Ташкент. Завършване на програмата на турнето.

Отпътуване от Ташкент.

Възможно е да резервирате допълнителна нощувка в Ташкент след края на турнето

 

Пакетна цена на човек, настанен в двойна стая е 805 eur. Доплащане от 230 евро за едноместна стая
-Пакетните цени са валидни при минимум 1 заявен турист
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати.  -Екскурзионното обслужване е на руски език.

Пакетната цена включва:
-Настаняване в хотели на база закуска:

-Среща/изпращане на летището по всяко време, групов трансфер летище хотел-хотел-летище;

-Групови екскурзии с екскурзовод според програмата на турнето (моля, имайте предвид, че всички входни билети за атракции по целия маршрут се заплащат самостоятелно на място и НЕ са включени в цената на програмата)

-Комфортен, климатизиран транспорт по време на цялата обиколка

-Билети за постановката „Хайде да се оженим? На узбекски!

-Посещение на соларен комплекс Physics-Sun.

-Посещение на лозята Uzumfermer и дегустация на вино.

-Екскурзия до планинската курортна зона Чимган, Западен Тиен Шан.

-Билети за кабинковия лифт в планинския курорт Амирсой.

-Обяд в “Бочки” край язовир Чарвак.

-Обяд в квартал Паркент - кебапчета Паркент.

-Обяд в централноазиатския пилаф център „Беш Козон“.

-Минерална вода за всеки ден от турнето.

-Запомнящи се сувенири.

-Медицинска застраховка (включена медицинска застраховка за лица до 65 год, над 65 год има доплащане) 

Пакетната цена не включва:

-Самолетен билет София – Ташкeнт – София
- Входните билети за паметници и музеи по целия маршрут се заплащат на място;
- Разходи за хранене: обяд и вечеря (с изключение на включените обяди по програмата);
- Разходи за фото/видео заснемане в музеи и други места, където се заплаща такса;

-Застраховка за пътуване

-Лични разходи, бакшиши и т.н.

 

Допълнителни услуги:

 

-Възможна допълнителна нощувка към обиколката в Ташкент при пристигане/заминаване срещу допълнително заплащане.

-Възможно доплащане за индивидуален трансфер от и до летището.

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross