Откриване на Азербайджан

Детайли
Програма
Галерия

Каним ви в Азербайджан: легендарни ястия от месо, билки и домати, отлично домашно вино, наистина древна история и архитектура, страхотно време през лятото и прекрасни сезонни радости под формата на черен хайвер, нарове или топлото лятно море. И разбира се - хора, гостоприемни и отворени, ще ви посрещат по време на цялото пътуване, ще ви канят на почерпка и ще ви желаят щастливо пътуване. Добре дошли в Азербайджан и неговите съседи!

Предлагат се програми с историческа-културна тематика:

Баку – Шамаха – Лахич – Баку.

Потопете се в приказния свят на Изтока, като посетите перлата на Азербайджан, град Баку! Колоритните му ресторанти ще ви изненадат с разнообразието си и ще ви зарадват с вкусни национални ястия, а топлото слънце и гостоприемството на местните ще направят престоя ви комфортен. Програмата ще продължи с обиколка на полуостров Ахерон извън метрополията: тук има какво да се види.

Това е обиколка на Азербайджан с елементи на етнография, която ще ви позволи да се запознаете с живота на една колоритна страна - и метрополията Баку и селата на далечните граници, да видите красивата природа на Кавказките планини, да се докоснете до живата история.. Маршрутът на нашата екскурзия: Баку - Шамахи - Исмаили - Лахич.

Баку – Апшеронски полуостров – Баку

Модерни улици, площади и паркове, средновековният град "Ичари Шехер" и други исторически и архитектурни паметници, красиви фонтани, ориенталски базари и модерни панаири, нощни ресторанти и барове, романтичен морски булевард, разходка с лодка с яхта по Бакинския залив, Природа и етнография на Апшеронските полуострови. Всичко това е в редовната ни обиколка на Баку и околностите му. Добре дошли в Азербайджан. Отлична национална кухня ще ви радва по време на пътуването. Този маршрут се изпълнява индивидуално, тръгването е възможно всеки ден за група от 2 души.

Баку – Гобустан – Баку

Това е обиколка на Азербайджан с елементи на етнография, която ще ви позволи да се запознаете с живота на страната: както метрополията Баку, така и селата на далечни граници. Маршрутът минава през древната земя на "Кавказка Албания", ще можем да видим красивата природа на Кавказките планини и Каспийско море, да се докоснем до живата история.

БАКУ - ШАМАХА - ЛАХИЧ - БАКУ   

Сутринта отпътуване от хотела до Лахич. По пътя посещение на мавзолея Дири Баба в село Мараза. Програмата продължава към Шамаха и разглеждане на историческата джамия Джума, мавзолея Йеди Гумбез и семейното гробище Ширваншах. Отпътуване покрай каньона на река Гирдиманчай, за да посетите Лахич, историческо място от 5 век, богато на исторически и архитектурни ценности. Лахич е най-известен с великолепните си древни джамии и бани. Но също така е място да научите повече за средновековните водоснабдителни и канализационни системи, както и възможност за закупуване на артефакти като бижута, медни изделия, килими, керамика, ками и железни изделия в редица традиционни работилници.
Следобед връщане в Баку. Програмата приключва в хотела.

Пакетна цена на човек в щ.д.

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10
345 171 132 98 92 67 63 58 54

48

Цената включва:

 • Транспорт по програмата;
 • Екскурзионна програма с местен екскурзовод;
 • Входни билети за забележителностите.

Цената не включва:

 • Обяд и вечеря;
 • Виза за Азербайджан;

БАКУ - АПШЕРОНСКИЙ ПОЛУОСТРОВ - БАКУ

Посещение на района на Баку и полуостров Абшерон. Първата спирка е Баку Атешгах  – храм на поклонниците на огъня, разположен в село Суракхани. Зороастрийците от Индия са пропътували хиляди километри до Атешгах, за да се поклонят на огъня, излизащ от земята. Програмата продължава към музейния комплекс Гала, където можете да откриете археологически артефакти и да видите елементи от традиционния начин на живот. Посещение на планината Янардаг с огън от горене на природен газ. Връщане в Баку.

Пакетна цена на човек в щ.д.

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10
240 141 101 81 73 63 69 68 60

56

Цената включва:

 • Екскурзионна програма с екскурзовод на английски език;
 • Входни билети за музеите, мавзолеите и други забележителности;
 • Транспортно обслужване по време на програмата;.

Цената не включва:

 • Обяд и вечеря;
 • Виза за Азербайджан;

БАКУ - ГОБУСТАН - БАКУ

Среща с екскурзовода и отправяне извън града към националния парк Гобустан. Посещаване на Музея на петроглифите и разглеждане на петроглифи, датиращи от 10 000 г. пр.н.е. Екскурзията продължава към калните вулкани в резервата Гобустан, в който са разположени почти половината от калните вулкани в света.
Връщане в града за екскурзионна програма в стария град - "Ичери Шехер”. Посещаение на Двореца на Ширваните, моминската кула, Джума джамия, магазини за антики и килими. Насладете се на разходка по тесните улички на Стария град. Продължаване към гробището на мъчениците със спираща дъха панорамна гледка към града и залива на Баку.

Пакетна цена на човек в щ.д.

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10
259 153 115 93 83 75 81 79 73

69

Цената включва:

 • Транспорт по програмата;
 • Екскурзионна програма с местен екскурзовод;
 • Входни билети за забележителностите.

Цената не включва:

 • Обяд и вечеря;
 • Виза за Азербайджан;

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross