Персийски експрес

Information
Tour plan
Price & Date

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Техеран, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел. Среща в хотела с водача и групата. От този момент започва Вашата програма! 

В края на пътуването имате трансфер до летището в Техеран за обратния полет до София.
Обслужването е на руски  език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Техеран - Шираз - Персеполис - Исфахан - Кашан - Техеран
Продължителност:  7 дни/ 5 нощувки
Периода на провеждане на  екскурзията е  18.04.2023 - 15.09.2023

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 1205 евро.

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", през Истанбул,
с полет от летище София 21.10, кацане на летище в Техеран в 06.35 сутринта. Връщането от Техеран обикновено е с полета в 12.30 на обяд – в София сте в 20.20 вечерта същия ден.
Цената на двупосочен самолетен билет е от 553 евро.
Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати на пътуване.

Виза за Иран.
Има два важни етапа при получаване на иранската виза: получаване на номер на визата и получаване на самата виза. Целият процес отнема до 3 седмици, агенцията извършва цялата процедура по издаване на виза в консулския отдел на Посолството на Ислямска република на Иран в гр. София.

ПРОГРАМА

1 Ден, София – Истанбул – Техеран
Полет ТК 1030 София – Истанбул в 21.30ч. Кацане в Истанбул в 23.55ч.
Полет ТК 870 Истанбул - Техеран в 03.05ч., пристигане в Техеран в 06.35ч сутринта на следващия ден.

2 Ден, Техеран
Пристигане в Техеран на летище Imam Khomeini International Airport в 06.35 ч. Посрещане и трансфер до хотела за кратка почивка.

Днес ще започне обиколка на забележителностите на столицата на Иран с посещение на величествения дворцов комплекс Голестан. След това обиколката продължава с посещение на Музея на килимите, където можете да видите килими от различни региони на Иран, или Музея на скъпоценните камъни (Музеят на скъпоценните камъни е отворен от събота до вторник) и Националния археологически музей с интересна колекция от експонати намерени в различни части на Иран. Вечерта полет за Шираз.

3 Ден, Шираз
Обзорна обиколка на града,  започва с посещение на известната мозаечна джамия Насир-ол-Молк. Утринните лъчи на слънцето, пречупвайки се в многоцветните прозорци на джамията, създават уникална игра на светлина и магически шарки. След джамията посещение на историческия комплекс Зандийе (крепост Карим хан, базар Вакил). Следобед запознаване с класика на персийската поезия Хафез и посещение на персийската градина на Ерам.

4 Ден, Персеполис
Сутринта, след закуска, отпътуване за Исфахан (481 км). Персеполис, несъмнено едно от най-впечатляващите места в Иран, със значителни размери и монументални руини, е бил столица на Ахеменидската империя. Градът е построен върху огромна тераса, наполовина изкуствена, наполовина естествена. След посещение на Персеполис, отпътуване към Нагше-Ростам, район, известен с огромните гробници на персийските царе и скални релефи. Вечерта пристигане в Исфахан. Нощувка в Исфахан.

5 Ден, Исфахан
Сутринта след закуска обиколка на Исфахан. Започва с един от най-големите площади в света Нахш-е Джахан, по периметъра на който има джамиите Имам и Лотфола, дворецът Али Капу и базарът. Ще продължи с обиколка на огромната джамия Имам, за чиято украса са използвани половин милион мозаечни плочки; необичайната джамия Лотфола, построена без минаре и двор; шестетажният дворец Али Капу, предназначен да приема посланици от чужди сили; базар, където можете да закупите оригинални ирански занаяти. Следва Петъчната джамия, построена в архитектурен стил на четири айвана, в която четири порти са разположени една срещу друга, църквата Ванк и исторически мостове.

6 Ден, Абяне – Кашан
След закуска отпътуване към Кашан (215 км), град-оазис с дълга история. По пътя посетете историческото планинско село Абяне с тесни улици, защитени от автомобили, и жители, които все още говорят на собствения си диалект и носят старинни дрехи. В Кашан, голямата персийска градина Фин с множество езера и канали, която е включена в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО, заслужава специално внимание, едно от традиционните имения на Боруджерди или Табатабай, принадлежало на търговци.
В края на деня трансфер за летище.

Ден 7, Техеран – София
Трансфер до летището, за полета от Техеран в 01.40, кацане в София в 08.35 сутринта.

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 1205 евро.

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека, в случай на по-малко желаещи туристи, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

 • Хотелско настаняване – 5 нощувки;
 • Хранене – закуска в хотелите;
 • Престой в хотела на летище Техеран преди излитане от Иран (без закуска),
 • Самолетен билет Техеран – Шираз;
 • Комфортен транспорт с климатик
 • Посрещане и изпращане до летището;
 • Процедура за получаване на задължитлната  покана от Министерството на външните работи на Иран за оформяне на туристическа виза.
 • Медицинска застраховка, задължително с покритие COVID-19 за туристи до 65 гдини
 • Добро настроение и отлично обслужване.

Цената на програмата не включва: 

 • Самолетен билет София – Техеран – София, с полета на „Turkish Airlines“ е от 553 евро.
 • Туристическа виза, еднократна, с престой до 30 дни – 80 евро. Извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.
 • Входни билети за забележителности – 98 евро;
 • Такса за снимане в музеите;
 • Бакшиши на носачи в хотелите / летището;
 • Лични разходи.

Периода на провеждане на  екскурзията е  18.04.2023 - 15.09.2023, поради голям интерес към туризма в Иран, тръгването е всеки ден от седмицата.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross