ИМПЕРИЯТА НА ТАМЕРЛАН Tashkent - Samarkand - Bukhara

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Каним ви да направите пътуване до самия център на някога могъщата Тимуридска империя, до родината на Тамерлан. Неговата империя заема огромна територия, включително Иран, Месопотамия, Централна Азия, Пакистан и Сирия, но сърцето и душата на Тимур винаги са принадлежали на един от най-древните и красиви градове в света - Самарканд.

Именно тук, в известната столица на империята на Тамерлан, са концентрирани най-грандиозните архитектурни съкровища, които се отличават с особено величие и богатство на декор. Една от основните точки на посещение в Самарканд е мавзолеят на Гур-Емир, покрит с легенди, гробницата на самия Тимур, неговите потомци и духовен наставник. Ще видим истински надгробен камък от тъмнозелен нефрит и ще усетим как духът на Тамерлан все още витае в тези легендарни стени.

Културен и образователен тур до Узбекистан ще ви запознае с богатата история и култура на тези места, световноизвестните древни паметници на Самарканд, Бухара, които все още пазят спомена за многобройните търговски кервани по Великия път на коприната и, разбира се , величествената историческа фигура на Тамерлан.

Могъщата империя на Тамерлан се простира от Армения на запад до Индия на изток, от Кавказ и Аралско море на север до Персийския залив на юг. А столицата на огромната Тимуридска империя била в Самарканд – любимият град на Амир Темур, където той поканил най-изкусните строители, учени, занаятчии и други занаятчии, които превърнали Самарканд в истинска архитектурна перла, която познаваме днес.

Цената на програмата включва настаняване в малки уютни хотели, често декорирани в национален стил. Ние предлагаме този тип настаняване, защото в Узбекистан той е напълно оригинален: съчетава модерен комфорт във всеки детайл и уникална култура на гостоприемство в интимна атмосфера на почти домашен уют. Хотели от това ниво се отличават с топло посрещане, чувствително и приятелско отношение на персонала и ви позволяват да опознаете националната култура.
Каним ви да разлистите възродените страници на историята, прониквайки град след град в самото сърце на империята на легендарния Тамерлан!

Дати на екскурзията с тръгване от София:

февруари18.02.202325.02.202316.02.2023  
март04.03.202311.03.202318.03.202325.03.2023 
април01.04.202308.04.202315.04.202322.04.202329.04.2023
май06.05.202313.05.202320.05.202327.05.2023 
*Свободните места се потвържават допълнително.

Маршрут: Tashkent - Samarkand - Bukhara
Продължителност: 6 дни / 4 нощувки, 1 нощувка в самолета
Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

Полетна информация:

TK 1028София - Истанбул09:45 – 12.10
ТК 370Истанбул - Ташкент21.45 – 04.10 (+)
   
TK 8335Бухара – Истанбул09.45 – 12.25
ТК 1031Истанбул - София14.55 – 15.10
*Разписанието на полетите може да се промени

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ - 427 ЕВРО, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICE & DATE

Визов режим: Граждани на България пътуват в Узбекистан без виза.

Ден 1, събота, София – Истанбул – Ташкент
Полет ТК 1028 София – Истанбул в 09:45ч. Кацане в Истанбул в 12:10ч.
Полет ТК 8575 Истанбул - Ташкент в 21:45ч. ,пристигане в Ташкент в 04.10ч на следващия ден.

Ден 2, неделя, Ташкент
Пристигане в Ташкент.
Среща на летището, трансфер и настаняване в хотел.
Закуска в хотела.
Ташкент е многостранната столица на съвременния Узбекистан. Архитектурата на Ташкент е поразителна със своето разнообразие: това са археологически паметници от времето на зороастризма, които вече са на повече от 2200 години, и архитектурни шедьоври от Средновековието, и монументални дворци от края на 19 век, и модерни сгради. Ориенталските базари, както преди стотици години, оживяват с първите лъчи на слънцето и привличат посетители с изобилие от сочни плодове и зеленчуци, гъсти аромати на прясно изпечен хляб, сладкиши и самса.
Обиколка на Ташкент: площад Хаст-Имам, медресето Барак-хан, Мавзолеят Кафал-ал-Шаши Мазар, медресе Кукелдаш, най-старият базар в Ташкент - Чорсу, площад Независимост, площад Амир Темур.
Нощувка в хотела.

Ден 3, понеделник, Ташкент - Самарканд (330 км, 4-5 ч). 
Трансфер до Самарканд, до столицата на древна Согдиана – Мараканда. Градът-музей, градът-сърце на търговията с каравани, Самарканд е съхранил идеално уникалната аура на азиатското средновековие, въпреки че е видял много през живота си. През 1220 г. Чингис хан унищожава града почти до основи, а 150 години по-късно, по време на управлението на Амир Темур, Самарканд се превръща в блестящата столица на неговата огромна империя.
Настаняване в хотел.
Екскурзия в Самарканд: мавзолеят Гур-Емир - гробницата на Великия Тамерлан, най-известният площад в Централна Азия - Регистан (медресето Улугбек, медресето Шер-Дор, медресето Тиля-Кари), известният базар Сиаб.
Нощувка в хотела.

Ден 4, вторник, Самарканд (екскурзия). Самарканд - Бухара (280 км, 4,5 ч).
Закуска. Продължаване на обиколката на Самарканд: джамията Биби-Ханъм, архитектурният ансамбъл Шахи-Зинда, обсерваторията Улугбек.
Трансфер до Бухара. Бухара с право се счита за един от най-старите градове в света - той е на повече от 2500 години. Този град е пропит с древна история. Средновековната Бухара е била не само основен политически и културен, но и значим религиозен център на Близкия изток. Ето защо в Бухара, както в никой друг град в Централна Азия, ориенталската архитектура е представена най-пълно, ярко и многостранно.
Настаняване в хотел.

Ден 5, сряда, Бухара
Бухара е един от основните центрове на исляма не само в Централна Азия, но и в целия мюсюлмански свят. През Средновековието на територията на Бухара е имало повече от 350 джамии и 80 медресета, много от които са напълно запазени и до днес. В допълнение към грандиозните ансамбли, медресета, джамии и известното минаре Калян, Бухара е съхранила перфектно древната крепост Арк, действащи средновековни бани и търговски куполи - общо повече от 140 архитектурни паметника!
Обиколка на Бухара: ансамбъл Ляби-Хауз, медресе Кукелдаш, медресе Надир Диванбеги, търговски улици. Посещение на търговския район на покрити базари от 16 век, където са представени работилници за народни занаяти.
Продължаване на екскурзията около Бухара: Мавзолеят на Саманидите, гробницата Чашма Аюб, комплекс Боло-Хауз, древната крепост Арк, комплекс Пои-Калян, медресето Абдулазиз-хан, медресето Улугбек.
Настаняване в хотел.

Ден 6, четвъртък,  Бухара
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване от Бухара с полета на "Turkish Airlines" в 09.45, пристигане в София в 15.10.

Пакетна цена на турист в двойна стая Пакетна цена на турист в единична стая
Хотел 3*  Хотел 3*
427 EUR 557 EUR

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции.
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

  • Настаняване в посочените хотели или подобни с настаняване в двойна стая (регистрация);
  • Хранене – закуска в хотелите;
  • Комфортен транспорт с климатик; 1-2 човека – лек автомобил, 3-7 човека – 10-местен микробус;
  • Посрещане и изпращане до летището;
  • Екскурзионна програма по паметниците и монументите на руски език;
  • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
  • Добро настроение и отлично обслужване.

Цената на програмата не включва: 

  • Самолетен билет;
  • Входни билети за указаните монументи.
  • Хранене – обяд и вечеря;

Примерни хотели по програма:

Град Хотел
Бухара Kabir / Kavsar
Самарканд Kamila Boutique / Zilol Baht
Ташкент Orient Inn / Orient Grand

Внимание: тези хотели нямат официална класификация, както повечето хотели в Узбекистан. Тези (или подобни) хотели имат основните характеристики, приети за хотели 3 * в други страни: стаите са оборудвани с баня (душ, тоалетна), ежедневно почистване на стаите, смяна на спално бельо според установения график, закуска е включена цената на стаята, гостите се настаняват срещу допълнително заплащане. такси за телефонна връзка, перални услуги и др. В хотелите се спазват санитарно-хигиенните норми.
Това са частни хотели, често цветни, декорирани в национален стил; животът в тях ще бъде удобен.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross