info@aerotourmm.com

Република без граници Казан – Чебоксары – Йошкар-Ола

Цени

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
6 дни/ 5 нощи
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

7 дни / 6 нощувки (четвъртък – сряда)

Екскурзионната програма включва:

Интерактивна програма „Якын дуслар“, посещение на Казанския Богородицки женски манастир, екскурзия „Белокаменната крепост“ (Казанския Кремъл, екскурзия „Разходка из Казан в различни епохи“, обзорна екскурзия „Легенди и тайни на хилядолетния Казан“, екскурзия „Столица на чувашкия народ – Шупашкар“ (Чеборсары), екскурзия „Йошкар – Ола удивителна“, автобусно-пешеходка екскурзия „Казан в паркове“, екскурзия „Цъфтяща Боратынка“ с посещение на музея на поета Е. Боратынски.

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, като в цената са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности,
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване,
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя).

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – Казан - София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване за съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро),
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 130,00 лв. Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, без "Работна".
Програма

1 денЧетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметиево. Полет до Казан. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Казан.

2 денПетък

Закуска шведска маса в хотела.
В 12:00ч среща във фоайето на хотела с екскурзовода с табелка „Третата столица“. Отпътуване за екскурзионната програма.
13:00ч – обяд в кафе или ресторант в града.
Интерактивната програма „Якын дуслар“ ще Ви потопи в света на древната култура на татарския народ. Всеки народ по света е уникален и душата му е неповторима, скрита в духовното творчество – фолклора. Всички туристи ще имат възможност от първите минути на пристигането си в Казан да се докоснат до вековната култура на татарския народ.
14:15ч Посещение на Казанския Богридицки женски манастир, историята на който е неизменно свързана с придобиването, прославянето и почитането в Русия на чудотворната Казанска икона на Божията майка. След 1579 година Казан е свято място в Русия, където изведнъж самата божия майка проявила най-голяма милост – Казанската икона… Кой не знаел за нея в Русия. Тази икона се явява една от най-почитаните в Руската църква. При това малко хора си задават въпроса какъв път е извървяла чудотворната икона и от къде е дошла?
15:00ч Екскурзия „Белокаменната крепост“. Казанският Кремъл е основната забележителност на града, паметник на световното наследство на ЮНЕСКО. Това е официалната резиденция на Президента на Република Татарстан и държавен музей под открито небе, който се посещава ежегодно от хиляди туристи. Белокаменният Кремъл е сърцето на древния град, въплътил в себе си културата на запада и изтока. Тук се издигат минаретата на главната джамия на града Кул Шариф (посещение) и блестят златните куполи на най-стария православен Благовещенски събор. На територията на крепостта се намира един от символите на Казан – известната „падаща“ кула ханши Сююмбике.
16:30ч Трансфер до хотела. Свободно време.
От 20:30 до 23:00ч Допълнителна вечерна обзорна екскурзия по града „Огньовете на Казан“. Цена на човек – 12 евро (екскурзията ще се състои при набор от минимум 10 туриста).

3 денСъбота

07:00ч Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване за екскурзионната програма.
10:00ч „Екскурзия из Казан в различни епохи“
Посещение на изложбено-зрелищния комплекс „Градска Панорама“ – място на ярки впечатления, където минало и настояще се среща с бъдещето. Чакат Ви експозиции, посветени на Казан, неговата архитектура, история и етапи на развитие. Ще пътешествате из лабиринтите на улиците на старо татарско селище, по кръговата видеопанорама на 360 градуса оживяват старинни фотографии от живота на Казан. Можете да се почувствате пътник в старинен трамвай от началото на 20 век, да погледнете града от височината на птичи поглед. На уникални макети ще Ви бъде представен Казан през 16 в, епохата на императорите и съвременния Казан. Всяка сграда е построена по отделен проект с индивидуални чертежи на фасадата. Всички макети на домовете се явяват точно копие на своите оригинали.
11:15ч. Обзорна автобусна екскурзия „Легенди и тайни на хилядолетния Казан“.
Ще се насладите на самобитната красота на Казан, ще видите със собствените си очи ярките цветове на неговите улици и площади, ще узнаете къде се съхраняват несметните съкровища на Казанските ханове. Забележителностите на хилядолетния град са съединили в себе си културата на Запада и традициите на Изтока: Старо татарско селище, където татарското население е живяло от 16-ти век, ” Суконная слобода“ – селище с промишлените преобразования на Петр I, площада на фонтаните, езерото Кабан – неговите тайни и легенди, стилизирано село (Родно село), новия театър на куклите, Казанския университет, площада на Свободата – културен и административен център на Казан.
13:30ч Обяд в кафе в града.
От 14:30 до 20:00ч Допълнителна екскурзия по желание „Цитадела на завоевателя“ на града-остров Свияжск – е историко-културната перла на Република Татарстан. Древната крепост, построена при управлението на Иван Грозни е служила за военен пост в Поволжието и място за подготовка на военни части за похода при непристъпната крепост Казан. В маршрута на екскурзията в Свияжск влизат уникални исторически паметници: Събора на всички скърбящи радости, един от най-древните дървени храмове в Русия – църквата Света Троица, действащия Успенски манастир с архитектурни ансамбли от 16-17 в, конния двор и работилници.
Цена на екскурзията 16 евро на турист (екскурзията ще се рсъстои при минимум 10 туриста).

От 22:30ч до 22:00ч Допълнително по желание: Авторска интерактивна програма „Гостоприемния дом Бая“. Всички гости на Казан непременно се канят на гости в главния дом на татарското село – домът Бая. Заможните хазяи на дома – Ебика и Бабай ще Ви разкрият много тайни от бита, обичаите и традициите на татарския народ.
На масата на обилна вечеря от национални блюда (азу, триъгълник, „кыстыбый“, кош теле, чак-чак) на скъпите си гости Ебика и Бабай ще разкажат за любимите блюда на татарския народ чрез предания и легенди.
Увлекателният разказ с музикален съпровод ще Ви разкрие интересни елементи от националните празници през лятното и зимно слънцестоене – Навруз, Нардуган, Сабантуй и други празници. Най-съкровеното и интересно завършване на вечерта ще бъде със запознаване чрез играта на актьори с националните традиции и обичаи на татарския народ. Чака Ви среща с понятия като Су юлы, Аулок Ой, Никах, Туе, както и интересни настолни игри.
Цена на програмата: 29 евро (Програмата ще се състои при набор от минимум 15 туриста).

4 денНеделя

От 07:00ч Закуска шведска маса в хотела.
От 08:00 до 09:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване за екскурзионна програма в столицата на Република Чувашия – Чебоксары (170 км).
12:00ч Екскурзия „Столицата на чувашкия народ – Шупашкар“. На десния бряг на Волга е разположен град Чебоксары – столица на Чувашката република. По нареждане на Иван Грозни през 15 век на брега на Волжския залив е изградена дървена крепост, получила названието Чебоксары. Екскурзията из Чебоксары включва обиколка по стария град. Ще видите крайречната улица –една от най-красивите на Волга, Чебоксарския залив – перла на града, паметника на любовта – Таганаит, паметника на Чапаев, скулптурата на Майката-покровителка и даже паметника на Остап Бендер и Кисе Воробянинов на булеварда на търговеца Ефремов.
Обяд.
Участие в програмата „Там, където пазят традициите“. На чувашката земя има удивително място. Хората тук живеят необикновено. Местните шофьори били считани за най-дръзките, способни да доставят бързо всеки до избрана дестинация. През 21 век много неща са си отишли от ежедневието, но са останали традиции и тези, които ги съхраняват. И една от тези традиции – това е умението да се вари бира. Ще Ви посрещнат с хляб и сол, приведствена песен и пълна кофа бира. Ще Ви покажат съдовете на селска къща и интериора на пивоварната. Ще станете участник в красив празник – сватбен обред. По време на обяда ще се нагостите с истинска местна домашна бира – Кер Сари. (За децата е предвидено замяна на напитките със сок).
18:00ч Отпътуване от Чебоксары за Казан.
21:00ч Връщане в Казан, трансфер до хотела.

5 денПонеделник

От 07:ооч Закуска шведска маса в хотела.
От 08:00 до 09:00 среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване за екскурзионната програма в гр. Йошкар-Ола (150 км).
11:30ч Екскурзия „Йошкар-Ола удивителна“. Йошкар-Ола – е столицата на Република Марий Ел. През последното десетилетие Йошкар-Ола се е преобразил – центърът фактически е построен наново. Затова посещаваме Марий Ел, не заради историята през вековете, а за да видим съвременния живот на главния град на тази република. Една от главните забележителности е площада Оболенски-Ноготков. На площада се намира комплекс административни сгради на националната художествена галерия, на входа на която са поставени копия на цар-пушка, паметника на основателя на града Оболенски-Ноготков, паметник на Свещеномъченика Епископ Марийский Леонид, както и „Мариински звънци“ – часовник в галерията символизиращ християнската вяра. Ще видите часовници с движещи се фигури на светите апостоли – осем-минутно евангелско чудо.
Ще поседите на пейка с котката Йокшин, носеща късмет на пътника, който я погали.
Обяд в Йошкар-Оле с ястия от националната марийска кухня.
Посещение на националния музей на името на Т. Евсеев. Етнографска експозиция „Животът на марийци от рождението до смъртта“.
16:30ч Отпътуване за Казан.
19:00ч Връщане в града и трансфер до хотела.

6 денВторник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела, отпътуване за екскурзионната програма.
10:00ч Автобусно-пешеходна екскурзия „Казан в паркове“. Парковете и площадите на Казан. Както и всички големи градове, Казан е немислим без зелени насаждения, паркове и площади. Те са бохемски и демократични. Историята на казанските паркове е двесталетна. До тогава, през XVII век в Русия въобще не е имало понятие парк, т.е. имало е паркове, но царски и болярски.
Първият обществен парк, който е възникнал в Казан в началото на XIX век е Черното езеро. А частни паркове в Казан са се появили още през XVIII век (например Лядски, Николаевски паркове). В тези паркове са се разхождали жителите на Казан под звуците на духов оркестър, тук са си организирали виждания и делови срещи, а днес обновените паркове посрещат гражданите и гостите на града с прохлада от летните горещини и необикновени истории от миналото.
13:00 ч. Екскурзия „Цветуща боратинка“. Посещение на музея на поета Е. Боратинский. Е.А. Боратинский е забележителен руски поет, приятел на А.С.Пушкин. Идвайки в музея посетителят се оказва в реален жилищен дом на едно от дворянските семейства на дореволюционен Казан, ще видите как са живели неговите обитатели, с какво са се занимавали през свободното си време. Посетителите на музея могат да видят мебели, стоящи в дома на поета, негови лични вещи, писма, посуда, книги, портрети на поета и негови познати и приятели, ръкописи. Ще Ви разкажат не толкова за съдбата на бившите собственици на имението, но и за съдбата на самия дом и парк. Екскурзията продължава в парка, благоуханен на времето преди 100 години с пиене на чай на чайната веранда.
Край на програмата в Казан. Самостоятелно връщане в хотела.

7 денСряда

Закуска шведска маса или сух пакет за закуска при ранно напускане на хотела.
Посрещане с табелка „Името на клиента“ и трансфер до летището в Казан. Полет до Москва и последващ до София с авиокомпания по избор.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Настаняването в стандартни стаи на следните хотели:

Амакс Сафар Отель 3*

Ибис  3*

Ногай Отель 3*

Кристалл 3*

Парк Отель центр  3* 

Релита (Казань) 4*

Биляр Палас Отель 4*

Корстон Tower Отель 4*

Сулейман Палас 4*

Корстон Royal Отель 5*

Цените ще бъдат публикувани допълнително, след 15 юли 2020г.

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.