С-Петербург - ден след ден.

Детайли
Програма
Галерия

КОМБИНИРАНА ГРУПА. ГАРАНТИРАНИ ДАТИ НА ПЪТУВАНЕ.

Екскурзията може да започне всеки ден от седмицата и да завърши в ден по избор с продължителност от 4 до 9 дни в период 25.07.2022 - 02.10.2022г.г.

Пакетна цена на човек в евро:

ПакетХотел, категория стаиПакет легло
DBL Room
Пакет легло
SGL Room
4 дни / 3 нощиАзимут 4*, smart room402450
 Октябрьская 4*, comfort418486
 Октябрьская 4*, standart414470
5 дни / 4 нощиАзимут 4*, smart room512606
 Октябрьская 4*, comfort544676
 Октябрьская 4*, standart540644
6 дни / 5 нощиАзимут 4*, smart room622762
 Октябрьская 4*, comfort672864
 Октябрьская 4*, standart662818
7 дни / 6 нощиАзимут 4*, smart room732916
 Октябрьская 4*, comfort8001054
 Октябрьская 4*, standart786992
8 дни / 7 нощиАзимут 4*, smart room842936
 Октябрьская 4*, comfort9241122
 Октябрьская 4*, standart9101083
9 дни / 8 нощиАзимут 4*, smart room9521114
 Октябрьская 4*, comfort10261217
 Октябрьская 4*, standart10171170

Плащането се извършва в лв. по курса.

Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
Туристическите програми, в които взимате участие са сборни с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.
Считано от 08.12.2021 в Русия се пътува  със задължителен PCR тест направен до 48 часа преди полета. На клиентите, пътуващи по програма е възможно да се предложи ваучер за отстъпки за PCR тест в лаборатории „Рамус“ и „Бодимед“.

Пакетната цена включва:

  • нощувки и закуски в избрания хотел;
  • трансфери от и до летище;
  • входни билети по програмата;
  • транспорт по време на екскурзиите;
  • екскурзоводско обслужване на руски език;
  • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро и покритие Ковид-19
  • съдействие за издаване на туристическа виза за Русия

Пакетната цена не включва:

  • самолетен билет;
  • консулска такса и такса визов център;
  • PCR тест

Първи ден на програмата /без екскурзионно обслужване/ 
Излитане от летище София терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Регистрация и настаняване (някои от хотелите взимат еднократна такса регистрация, която се заплаща на място).  Свободно време. Нощувка.

Понеделник
Закуска в хотела.
09:00-09:30 ч. – среща във фоайето на хотел Азимут.
09:30-10:00 ч. – отпътуване от хотел Азимут.
09:00-10:30ч  .– среща във фоайето на хотел Октябрьская.
10:30 ч. – отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия "Магията на старинните квартали". Историята на много известни династии в Русия е неразривно свързана със Санкт-Петербург. Една от най-влиятелните дворянски фамилии са князете Юсупови. От началото на XVI век тя се е намирала при руския двор. Всеки от представителите на това семейство по свой начин увеличавал своето богатство и богатството на новата си родина. По време на екскурзията ще се озовете в един от най-разкошните дворци на Санкт-Петербург – двореца на князете Юсупови на река Мойка.
Екскурзия в Юсуповския дворец (възможен е аудиогид) – едно от редките имения, където са оцелели не само парадните зали, но и личните покои на собствениците. В облика на двореца са се отразили както източния произход на собствениците, така и тънкия вкус и неограничените финансови възможности. Състоянитето на Юсупови било съпоставимо с това на царското семейство. Ще бъдете в Мавританската и Гобленова гостни, където Юсупови съхранявали известните си художествени колекции, както и ще се полюбувате на удивителния уюен домашен театър, на сцената на който са играли не само собствениците на двореца, но и членове на императорското семейство.
Екскурзия в Исаакиевския събор.
Исаакиевският събор ще се представи пред Вас като уникално произведение на руското изкуство от средата на XIX век. Ще видите великолепните стенописи и картини върху платно, сътворени от известни руски художници и ще се полюбувате на мозаичните икони, за създаването на които са използвани повече от 12 000 цветове и нюанси. Ще бъдете поразени от изобилието на различни видове камъни (от гранит до малахит и тюркоаз), които били използвани за украсата на храма. А от колонадата на Исаакиевския събор пред Вас ще се открие удивителна панорама на Санкт-Петербург „от височината на птичи поглед“ (входен билет можете да закупите допълнително в касите на събора).
Край на програмата: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Площадь Восстания“.
Продължителност на програмата – 6 часа (край на програмата не по-рано от 16:30 ч.).

Вторник
Закуска в хотела.
09:00-09:30 ч. – среща във фоайето на хотел Азимут.
09:30-10:00 ч. – отпътуване от хотел Азимут.
09:00-10:30 ч. – среща във фоайето на хотел Октябрьская.
10:30 ч. – отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия в Кронштадт "Морският щит на Балтика".
Екскурзията ще Ви запознае с удивителния град, обвит от военноморска слава и разположен на малкия остров Котлин в центъра на Финския залив. Този град успява да бъде както „ключа“, така и „ключалката“, без да загуби короната. Пътят до Кронщад е много живописен. Част от него ще мине по грандиозната западна скоростна магистрала – ЗСД, от където се открива великолепна гледка към Финския залив.
Екскурзия в Кронштадт
По време на екскурзията ще видите цял ред отбранителни съоръжения от XVIII-XIX век, паметници на руските моряци и пристанища, от където корабите се отправяли на военни походи и околосветско плаване, можете да прошепнете желание на вълшебно дърво.
Посещение на Николския Морски събор.
Морският събор в Кронштадт е осветен в чест на светеца Николай Чудотворец, това е главния военно-морски храм на руските моряци. Той бил построен в началото на XX век като храм-паметник на всички моряци, загинали за Отечеството. Ще бъдете в Николския Морски събор, където самостоятелно ще се запознаете с неговия уникален интериор и морски реликви.
Посещение на музейно-историческия парк "Остров на Фортовете".
Това е първия и най-голям парк в Русия, посветен на военно-морския флот. На площ от 9 хектара са разположени няколко тематични площадки. Можете да се разходите по Алеята на героите на руския флот, която разказва историята му за повече от три века, ще разгледате фара на паметта с 200 имена на герои-моряци, започвайки от епохата на Петр I до наши дни, ще разгледате ябълкова градина с езерце.
Интерактивна екскурзия в музея-макет на фортовете на Кроншадт.
Това е нов уникален музей, където по старинни чертежи с голяма точност са пресъздадени всичките фортове на Кроншадт. Детайлите на макета напълно съответстват на първоначалния им облик. Очаква Ви динамична вълнуваща екскурзия в две мултимедийни зали със съвременна система за осветяване, която ще Ви позволи напълно да се гмурнете в историята на фортовете на кронщадтската морска крепост. При това музеят е разположен в историческата сграда на холандската кухня, където десетилетия са се хранили моряците от търговските съдове. След посещенито на музея ще имате възможност да се разходите по великолепната краайбрежна улица и да се насладите на вида на непристъпните фортове.
Край на програмата: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Площадь Восстания“.
Продължителност на програмата около 7.5 часа (край на програмата не по-рано от 18:00 ч.).

Сряда
Закуска в хотела.
09:00-09:30 ч. – среща във фоайето на хотел Азимут.
09:30-10:00 ч. – отпътуване от хотел Азимут.
09:00-10:30 ч. – среща във фоайето на хотел Октябрьская.
10:30 ч. – отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия "Съкровищата на императорския Санкт-Петербург".
Това е среща с блясъка и разкоша на императорския Санкт-Петербург, прекрасен спомен за това време, когато градът на Нева бил блестяща столица на Русия. Ще видите красиви дворци, крайбрежни улици и площади, ще посетите и една от експозициите на Галерията със скъпоценности в Ермитажа (Златна или Диамантена зали).
Екскурзия в Галерията със скъпоценности на Ермитажа (Златна или Диамантена зали)
В Диамантената зала са представени древни златни и сребърни изделия, ненадминати шедьоври на бижутерското изкуство на майстори от Западна Европа и Русия, скъпоценности от колекцията на членове на семейство Романови и частни колекции от Санкт-Петербург, паметници на църковното изкуство, дипломатически подаръци на руския двор, изделия на Фаберже.
В златната зала е представена уникална колекция от злато на скитските царе, изумителни по красота и техника на изпълнение изделия на майстори от древна Гърция, Сибирска колекция на Петр Велики. Тук можете да се полюбувате на скъпоценности от страни от Изтока. Сред тях са богато украсени със скъпоценни камъни съкровища на Великите Моголи – дарове от владетеля на Иран Надир Шах за руския двор, филигранни китайски бижута, великолепни образци на церемониални оръжия.
Параходна екскурзия по реките и каналите.
Гранитните крайбрежни улици, надвисналите над водата мостове, каменната симфония от прекрасни сгради, отразявайки се във водата – всичко това е неотлъчна част от очарованието на града. Следвайки заветите на император Петр I, в продължение на няколко столетия дворците, именията, богатите домове, които строителите издигали така, че достойнствата им в пълна сила да се оценят откъм водата. Предстои Ви да се убедите в това по време на параходната екскурзия.
Край на програмата: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Площадь Восстания“.
Продължителност на програмата около 6,5 часа (край не по-рано от 17:00 ч. ).

Четвъртък
Закуска в хотела.
09:00-09:30 ч. – среща във фоайето на хотел Азимут.
09:30-10:00 ч. – отпътуване от хотел Азимут.
09:00-10:30 ч. – среща във фоайето на хотел Октябрьская.
10:30 ч. – отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия в Петерхоф "Приморски рай на Петр Велики".
Невъзможно е идвайки в града, построен от Петр I да не посетите неговото любимо място – блестящия Петерхоф. Екскурзията ще Ви запознае с едно от най-прославените предградия на Санкт-Петербург, което в продължение на две столетия се явява извънградска императорска резиденция.
Пътят, който ще Ви отведе до Петерхоф и до днес внимателно пази следите на отминалите векове.
Съхранените паметници и имения пресъздават атмосферата на селския живот в Русия в края на XIX - началото на XX век.
Екскурзия в Големия Императорски дворец.
Големият дворец се явява своебразен център на дворцово-парковия ансамбъл. Той поразява със сиянието на позлатата, разкошната декорация и богатство на дворцовите зали. Дворецът съединява в едно Горния парк с Долния парк на Петерхоф и представлява завършено художествено произведение.
Екскурзия в един от малките дворци или музеи на Петерхоф.
Екскурзия в парка с фонтани на Петерхоф.
По време на разходката ще видите дворцово-парковия ансамбъл на Петерхоф, ще се полюбувате на най-известните фонтани и каскади на парка. Ще имате възможност не само да се разходите по алеите на парка, но и да се полюбувате на панорамата към Финския залив.
Край на програмата: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Площадь Восстания“.
Продължителност на програмата около 8 часа (край не по-рано от 19:00 ч.).

Петък
Закуска в хотела.
09:00-09:30 ч. – среща във фоайето на хотел Азимут.
09:30-10:00 ч. – отпътуване от хотел Азимут.
09:00-10:30 ч. – среща във фоайето на хотел Октябрьская.
10:30 ч. – отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия "Петровски Петербург".
Екскурзията е посветена на първото деситилетие от съществуването на Санкт-Петербург и позволява да се почувства идеята на цар Петр I – основател на нов европейски град в блато, на който е било отредено да се прослави из целия свят не само като център на търговията, науката и изкуството, но и като център на реформи, приближавайки Русия до Европа.
Екскурзия на територията на Петропавловската Крепост.
Петропавловската крепост е сърцето на града, място, от което е започнала историята на Санкт-Петербург. Ще видите „град в града“ – типови постройки от петровско време, действащо предприятие „Монетен двор", където все още се секат възпоменателни монети, ордени и медали. Ще бъдете в Петропавловския събор, където са съхранени погребани руски императори и императрици, както и велики князе и княгини.
Екскурзия в Петропавловския събор.
Дълго време Петропавловският събор се явявал паметник на славата на руското оръжие. Тук в продължение на два века са се съхранявали трофейни знамена, ключове за градовете и крепостите, пленени от руските войски. В началото на XX век тези реликви били предадени на Ермитажа. Сега в събора са представени копия на шведски и турски знамена.
Екскурзия в Кунсткамера.
За първи път отправяйки се зад граница с „Великото посолство“ в края на XVII век Петр I видял, че подобен род „кабинети“ били на мода при европейските монарски. Като любознателен човек, той започнал да събира собствена колекция редки исторически, антропологични и етнографски предмети, не жалейки средства за това. Всички тези вещи по-нататък станали база за създаването на „господарски кабинет“, който след това се превърнал в първия руски музей – Кунсткамера, където Петр I наредил да се пускат всички желаещи.
Край на програмата: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Площадь Восстания“.
Продължителност на програмата около 6 часа (край не по-рано от 16:30ч).

Събота
Закуска в хотела.
09:00-09:30 ч. – среща във фоайето на хотел Азимут.
09:30-10:00 ч. – отпътуване от хотел Азимут.
09:00-10:30 ч. – среща във фоайето на хотел Октябрьская.
10:30 ч. – отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия в Царско село „Градът на музите – Царско село“
Минавайки по стария Царскоселски път, Вие ще се окажете в блестящия свят на бившата официална резиденция на руските императори – Царско Село. В хода на екскурзията ще узнаете кога се е появило това предградие на Санкт-Петербург, какви събития са свързани с него и защо често го наричат „града на музите“. Особена известност на Царско Село донася разкошния и неповторим Екатериниски дворец.
Екскурзия в Екатерининския дворец.
Гостите на Царско Село ще са изумени от фантастичния лукс на декорацията на Екатерининския дворец. Една от залите със златните анфилади на Растрелли се явява известната Кехлибарена стая, похитена от окупаторите по време на Великата Отечествена война и възстановена от петербургски реставратори, работата на които можете да оцените по време на екскурзията в Екатерининския дворец.
Край на програмата: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Площадь Восстания“.
Продължителност на програмата около около 7 часа (край не по-рано от 18:00 ч.).

Неделя
Закуска в хотела.
09:00-09:30 ч. – среща във фоайето на хотел Азимут.
09:30-10:00 ч. – отпътуване от хотел Азимут.
09:00-10:30 ч. – среща във фоайето на хотел Октябрьская.
10:30 ч. – отпътуване от хотел Октябрьская.
Автобусна екскурзия "Блестящият Сант-Петербург".
Екскурзията представя града като единен организъм, където гранитните парапети на реки и канали, златният блясък на кулите и куполите, каменната украса на великокняжевски дворци и многобройни храмове създават уникален образ на блестящата Северна столица. Домовете и дворците, мостовете и крайбрежните улици, старинните градини и храмове на града, които ще застанат пред Вас с цялото си сияние и блясък се явяват истински шедьоври на архитектурата и изкуството. Каним Ви на среща с чаровната красота на парадния център на Санкт-Петербург.
Посещение на Ермитажа.
Ермитажът е най-големият художествен музей в света. Неговата колекция наброява повече от 3,5 милиона експоната. Ще се запознаете с парадните зали и основни шедьоври на Ермитажа – работи на Леонардо да Винчи, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Рафаело и други.
Посещение на музея на Фаберже.
Музеят на Фаберже е един от най-блестящите в буквален смисъл музеи на града, където сами можете да оцените творенията на най-добрите бижутери на дореволюционна Русия. Блясъкът на златото и скъпоценните камъни, които са използвали в своите работи майстори от фирмата Фаберже в експозицията в музея допълват платната на И. Айвазовски, К. Брюллов, В. Поленов, емайлирани бижутерски изделия и фантастични предмети. Перла в колекцията на музея се явяват сбирката от 9 императорски великденски яйца на Фаберже, които преди почти 100 години са се върнали в родината.
Край на програмата: хотел Октябрьская, Московската гара, метростанция „Площадь Восстания“.
Продължителност на програмата около 6,5 часа (край не по-рано от 17:00 ч).

Последен ден на програмата /без екскурзионно обслужване/
Закуска в хотела или сух пакет при ранен полет от летище Пулково. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross