Гостоприемството на Кавказ 2022г.

Детайли
Програма
Галерия

Маршрут: Yerevan, Garni, Geghard, Sevan National Park, Dilijan National Park, Haghpat, Bagratashen, Tbilisi, Kazbegi Planned National Park
Язъци: English, Russian
7 дни/6 нощувки
Екскурзия се провежда в всеки ден от седмица в период 15.09.2022 – 31.10.2022.

Започнете в Ереван и завършете в Тбилиси! С културно-историческа обиколка "Гостоприемство на Кавказ" за 7 дни имате 7-дневен туристически пакет, който ще ви отведе през Ереван, Армения и 8 други дестинации в Кавказ. Екскурзията включва настаняване в хотел, както и екскурзовод, храна, транспорт. Тази програма е предназначена да изследва най-важното от региона на Кавказ и това, което го прави уникален. Ще посетите древни крепости, замъци и църкви, ще опитате изискани традиционни кавказки напитки и вкусна кухня.

Пакетната цена на човек 569 евро на човек, настанен в двойна стая.
Цената на резервация се подтвърждава при резервацията.
Пакетната цена включва:
- Транспорт от/до летището;
- Всички екскурзии по маршрут;
- 6 закуски;
- Настаняване в 4* хотели;
- Медицинска застраховка
- Екскурзоводско обслужване на английски/руски език.
- Входни билети според маршрута
- Транспорт с комфортен автомобил

Пакетната цена не включва:
- Международни самолетни билети
Пътуването е през Виена, примерна цена на билет от 192 евро по маршрут София – Ереван и 239 евро Тбилиси – София. Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас, в този случай ще ви предложим пакетната стойност за избраните от вас дати без стойността на самолетен билет.

1 ден
Пристигане в Ереван на международното летище Zvartnoc и трансфер до хотела.

2 ден
Yerevan /обиколка на града/ - В кръстопътя на древното и новото.
Закуска в хотела. Среща с водача.
Направете обиколка на града в Ереван. От векове Ереван е известен като „розов град” заради цвета на камъка (арменски туф), с който е построен. Има история от около 3000 години. Посетете и вижте:

  • Площад на Републиката
  • Mashtots Avenue
  • Matendaran
  • Дом за опера и балет на А. Хачатрян
  • Синята джамия
  • Tsitsernakaberd Armenian Genocide Memorial Complex
  • Cafesjian Center for the Arts, откъдето ще се насладите на панорамата на града
  • Пазаруване в Ереван.

3 ден
Yerevan - Garni - Geghard - Yerevan (свободно време за пазаруване)
Закуска. Среща с водача. Екскурзия до Гарни. Ще се разходите по каньона, по красивия колонен базалтов каменен мост от 9 век над река Азат до езическия храм Garni, построен през 1 век сл. Хр. Разгледайте манастира Гегард Името идва от легендарното копие, използвано за пробиване на тялото на Христос, което се съхранява тук от векове. Въпреки че точната дата на  основание на манастира не е известна, сегашният комплекс е построен в средата на 13 век.
След това посещение на местна къща, където ще имате възможност да видите и участвате в приготвянето на арменския хляб: лаваш и дори да опитате сами и след това да го опитате. Връщане в Ереван и нощувка в хотел. Пътувате до езерото Севан, което е 6-то по височина и най-голямо езеро в Армения със своята сладка и удивително синя вода. Тук можете да се насладите на спиращата дъха природа на красивото езеро. Манастирът Севанаванк се намира на полуостров Севан.
Върнете се в Ереван и разполагайте с малко свободно време, за да разгледате града и да пазарувате.

4 ден
Yerevan -Sevan - Dilijan - Haghartsin - Haghpat- Tbilisi

Закуска. Среща с водача.
Шофиране до Дилиджан. Минавайки покрай града, посетете улица Шарамберян, считана за символ на "Стария Дилиджан" и сега все още е очарователна със своите артистични работилници, малки магазинчета, които имат експозиция на арменски традиционни предмети и сувенири. Реставрирани са две традиционни къщи на историческата улица Шарамберян, построени от дърво, с керемидени покриви и балкони с щателно издълбани, които са типични примери за Дилиджан. Можете да се насладите на красотата на природата, защото Дилиджан има много красиво място между горите. Дилижан е сравняван с Швейцария и е наричан „Арменска Швейцария“. Дилиджан е курортен град, днес много популярен сред арменците заради своята природа и пейзажи.
След това посещение на манастира Агарцин. Това е манастир от 13-ти век, разположен близо до град Дилиджжан в провинция Тавуш в Армения. Манастирът е възстановен  през 2011 г.  Пътувате към границата между Армения и Грузия, където ще бъдете посрещнати от грузински водач. Пътуване до Тбилиси. Настанете се. Нощувка в Тбилиси.

5 ден
Tbilisi city tour
Закуска. Среща с водача.
Посетете старият Тбилиси  и започнете пешеходната обиколка, за да откриете красотата на древната столица – пешеходната обиколка започва от площад Европа и включва:
- Платото Метехи  е исторически квартал на Тбилиси, Грузия, разположен на издигнатата скала, която гледа към река Мтквари/ Кура  най-голямата река в Закавказието, протичаща по територията на ТурцияГрузия и Азербайджан. .
-Едноименната църква „Успение Богородично“ Метехи.
-Кабинков лифт до крепостта Нарикала,
-Картлис Деда е паметник в столицата на Грузия Тбилиси. Статуята е издигната на върха на хълма Сололаки през 1958 г., годината, в която Тбилиси празнува своята 1500-годишнина.
-Водопад в центъра на Тбилиси!  Дефилето Легвтахеви е скрито зад известните серни бани на Тбилиси, в Абанотубани.. Свободно време за снимки и разходка. Нощувка в Тбилиси.

6 ден
Tbilisi- Ananuri – Kazbegi – Tbilisi
Закуска. Среща с водача.
Отпътуване за Казбеги – планински район.
Пауза за снимки в крепостта Ананури с живописна гледка към язовир Джинвали.
Спрете в панорамната точка на ски курорта Гудаури.
Пресечете легендарната грузинска военна магистрала, един от най-красивите пътища в света, през стръмни гористи долини, клисури и 2300-метровия кръстов проход.  Продължавате до Тринити Гергети (2170 м) с кола, църквата е добре разположена сред планините пред Глетчера и гледа към дефилето със спиращи дъха гледки.
Обратно в Тбилиси. Нощувка в Тбилиси.

7 ден
Закуска.Трансфер до летище Тбилиси, завръщане в София.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross