info@aerotourmm.com

Татарстан на 100%

Цени

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
6 дни/ 5 нощи
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

7 дни / 6 нощувки (четвъртък – сряда)

Екскурзионната програма включва:

Интерактивна програма „Якын дуслар“, обзорна екскурзия „Легенди и тайни на хилядолетния Казан“, вечерна обзорна екскурзия по града „Огньовете на Казан“, екскурзия „Елабуга – търговска“, екскурзия „Цитадела на завоевателя“ на градът-остров Свияжск, екскурзия „Белокаменната крепост“, извънградска екскурзия „Земя на легендите“ в Раифския Богородицкий мъжки манастир, автобусно-пешеходка екскурзия „Казан в паркове“,  екскурзия „Цъфтяща Боратынка“ с посещение на музея на поета Е. Боратынски.

 

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, като в цената са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности,
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване,
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя).

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – Казан - София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване за съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро),
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 130,00 лв. Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, без "Работна".
Програма

1 денЧетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Полет до Казан. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Казан.

2 денПетък

Закуска шведска маса в хотела.
13:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване за екскурзионната програма.
14:30ч Обяд в кафе или ресторант в града.
Интерактивната програма Якын дуслар“ ще Ви потопи в света на древната култура на татарския народ. Всеки народ по света е уникален и душата му е неповторима, скрита в духовното творчество – фолклора. Всички туристи ще имат възможност от първите минути на пристигането си в Казан да се докоснат до вековната култура на татарския народ.
15:30ч Обзорна автобусна екскурзия „Легенди и тайни на хилядолетния Казан“.
Ще се насладите на самобитната красота на Казан, ще видите със собствените си очи ярките цветове на неговие улици и площади, ще узнаете къде се съхраняват несметните съкровища на Казанските ханове. Забележителностите на хилядолетния град са съединили в себе си културата на Запада и традициите на Изтока: Старо татарско селище, където татарското население е живяло от 16-ти век, ” Суконная слобода“ – селище с промишлените преобразования на Петр I, площада на фонтаните, езерото Кабан – неговите тайни и легенди, стилизирано село (Родно село), новия театър на куклите, Казанския университет, площада на Свободата – културен и административен център на Казан.
18:30ч Трансфер до хотела. Свободно време.
20:30ч Вечерна обзорна екскурзия по града „Огньовете на Казан“. Каним ви да се потопите в приказния облик на нощната столица. Всички исторически здания са осветени. Екскурзията минава по най-ярките места на нощния град.

3 денСъбота

Закуска шведска маса в хотела
08:00-09:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване от хотела за екскурзионна програма в гр. Елабуга (209 км)
12:15ч Пристигане в Елабуга. Екскурзия „Елабуга – търговска“. Елабуга е вторият по значимост гр. в Република Татарстан, с уникално историко-културно наследство. Великолепната и неповторима Елабуга Ви кани на гости. Ще усетите уютът и очарованието на старинния търговски град. Ще вдъхнете въздуха от шишкинските гори, ще се докоснете до древността в многочислените музеи на Елабуга. Ще се запознаете с основните забележителноти на града: Шишкинските езера, селището „Чертово“, площада на хилядолетията на Елабуга, ще минете по старинните улички на града. В програмата влиза посещение на музея на М.И. Цветаева и къщата-музей на И.И. Шишкин.
Обяд в кафе или ресторант в Елабуга.
17:00ч Отпътуване за Казан.
20:15ч Пристигане в Казан. Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела.
20:30-22:00ч Допълнително по желание: Авторска интерактивна програма „Гостоприемния дом Бая“. Всички гости на Казан непременно се канят на гости в главния дом на татарското село – домът Бая. Заможните хазяи на дома – Ебика и Бабай ще Ви разкрият много тайни от бита, обичаите и традициите на татарския народ.
На масата на обилна вечеря от национални блюда (азу, триъгълник, „кыстыбый“, кош теле, чак-чак) на скъпите си гости Ебика и Бабай ще разкажат за любимите блюда на татарския народ чрез предания и легенди.
Увлекателният разказ в музикален съпровод ще Ви разкрие интересни елементи от националните празници през лятното и зимно слънцестоене – Навруз, Нардуган, Сабантуй и други празници. Най-съкровеното и интересно завършване на вечерта ще бъде със запознаване чрез играта на актьори с националните традиции и обичаи на татарския народ. Чака Ви среща с понятия като Су юлы, Аулок Ой, Никах, Туе, както и интересни настолни игри.
Цена на програмата: 29 евро (Програмата се състои при набор от минимум 15 туриста).

4 денНеделя

Закуска шведска маса в хотела.
08:30-09:30ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване от хотела за екскурзионна програма.
11:00ч Екскурзия „Цитадела на завоевателя“ на града-остров Свияжск. Свияжск – това е историко-културната перла на Република Татарстан. Древната крепост, построена при управлението на Иван Грозни е служила за военен пост в Поволжието и място за подготовка на военни части за похода при непристъпната крепост Казан. В маршрута на екскурзията в Свияжск влизат уникални исторически паметници: Събора на всички скърбящи радости, един от най-древните дървени храмове в Русия – църквата Света Троица, действащия Успенски манастир с архитектурни ансамбли от 16-17 в, конния двор и работилници.
14:45ч Свободно време в центъра на града за самостоятелен обяд
15:45ч Екскурзия „Белокаменна крепост“.
Казанският Кремъл е основната забележителност на града, паметник на световното наследство на ЮНЕСКО. Това е официалната резиденция на Президента на Република Татарстан и държавен музей под открито небе, който се посещава ежегодно от хиляди туристи. Белокаменният Кремъл е сърцето на древния град, въплътил в себе си културата на запада и изтока. Тук се издигат минаретата на главната джамия на града Кул Шариф (посещение) и блестят златните куполи на най-стария православен Благовещенски събор. На територията на крепостта се намира един от символите на Казан – известната „падаща“ кула ханши Сююмбике.
17:15ч Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела.

5 денПонеделник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване от хотела за екскурзионна програма.
09:00ч Извънградска екскурзия „Земя на легендите“ в Раифския Богородицкий мъжки манастир, разположен на 30 км от Казан, в гората, сред дивна красота на брега на на езеро. Манастирът е основан през 17 век. Неговият архитектурен ансамбъл е един от най-величествените в средното Поволжие, еволюирал през вековете. Основна светиня на манастира се явява чудотворния Грузински образ на пресвета Богородица (XVII в). На територията на манастира е разположен осветен от патриарха свети източник. По пътя разглеждане на „Храма на всички религии“ на стар Московски път.
13:00ч Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела.

6 денВторник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване за екскурзионната програма.
10:00ч Автобусно-пешеходна екскурзия „Казан в паркове“. Парковете и площадите на Казан. Както и всички големи градове, Казан е немислим без зелени насаждения, паркове и площади. Те са бохемски и демократични. Историята на казанските паркове е двесталетна. До тогава, през XVII век в Русия въобще не е имало понятие парк, т.е. имало е паркове, но царски и болярски.
Първият обществен парк, който е възникнал в Казан в началото на XIX век е Черното езеро. А частни паркове в Казан са се появили още през XVIII век (например Лядски, Николаевски паркове). В тези паркове са се разхождали жителите на Казан под звука на духов оркестър, тук са си организирали виждания и делови срещи, а днес обновените паркове посрещат гражданите и гостите на града с прохлада от летните горещини и необикновени истории от миналото.
13:00 ч. Екскурзия „Цветуща боратинка“. Посещение на музея на поета Е. Боратинский. Е.А. Боратинский е забележителен руски поет, приятел на А.С.Пушкин. Идвайки в музея посетителят се оказва в реален жилищен дом на едно от дворянските семейства на дореволюционен Казан, ще видите как са живели неговите обитатели, с какво са се занимавали през свободното си време. Посетителите на музея могат да видят мебели, стоящи в дома на поета, негови лични вещи, писма, посуда, книги, портрети на поета и негови познати и приятели, ръкописи. Ще Ви разкажат не толкова за съдбата на бившите собственици на имението, но и за съдбата на самия дом и парк. Екскурзията продължава в парка, благоуханен на времето преди 100 години с пиене на чай на чайната веранда.
14:30ч Край на програмата. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела.

7 денСряда

Закуска шведска маса или сух пакет за закуска при ранно напускане на хотела.
Посрещане с табелка „Името на клиента“ и трансфер до летището в Казан. Полет до Москва и последващ до София с авиокомпания по избор.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Настаняването в стандартни стаи на следните хотели:

Амакс Сафар Отель 3*

Ибис  3*

Ногай Отель 3*

Кристалл 3*

Парк Отель центр  3* 

Релита (Казань) 4*

Биляр Палас Отель 4*

Корстон Tower Отель 4*

Сулейман Палас 4*

Корстон Royal Отель 5*

Цените ще бъдат публикувани допълнително, след 15 юли 2020г.

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.