Узбекистан с влак

Information
Tour plan
Price & Date

Интензивна програма в Узбекистан ще ви отведе в атмосферата на магическия Изток, с неговото слънце, вкусна узбекска кухня и зашеметяваща средновековна архитектура. Ще имате време да посетите основните исторически градове - Самарканд, Бухара и Ташкент, да видите забележителности, които спират дъха ви.
В допълнение към интересните екскурзии ще обядвате в Централноазиатския център за пилаф в Ташкент, където всеки ден се приготвят 10 тона от най-добрия пилаф в страната, обяд в чайна с дегустация на известните кебапчета „Parkent“, както и екскурзия до частна винарна близо до Паркент и дегустация на узбекски вина.
Всички трансфери между градовете на Узбекистан се извършват с влакове "Afrosiab" или "Sharq", което значително спестява време и усилия за екскурзии и разходки.
Очакваме ви в Узбекистан,  красива, гостоприемна и слънчева страна!
Екскурзионната программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летището в Ташкент, където Ви очаква нашият представител, който Ви посреща и настанява в съответния хотел.
От този момент започва Вашата програма ! В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летището за обратния полет до София .

Маршрут: Ташкент - Самарканд - Бухара - Ташкент - "Физика-Слънце" – Ташкент
Период на провеждане на екскурзията  31.03.2023 – 09.06.2023, 9 дни/ 8 нощувки.

Гарантирани дати за пътуване с група:

Март 202331.03.23 – 08.04.23 
Април 202314.04.23 – 21.04.2328.04.23 – 05.05.23
Май 202305.05.23 – 12.05.2319.05.23 – 26.05.23
Юни 202309.06.23 – 16.06.23 

Пътуването е  с полет на "Turikish Airlines" през Истанбул, цената на самолетния билет е от 647 евро.

Програма

1 ден петък
Тръгване от Летище София, с полета на “Turkish Airlines” през Истанбул, пристигане в Ташкент на следващя ден.

2 ден, събота
Пристигане в Ташкент. Среща на летището в Ташкент, трансфер до хотела. Свободно време. Препоръчваме да направите самостоятелна разходка из модерната част на Ташкент.
Архитектурата на Ташкент впечатлява със своето разнообразие: археологически паметници от времето на зороастризма, които вече са на повече от 2200 години, архитектурни шедьоври от Средновековието, монументални сгради от края на 19 век, едно от най-красивите метра в света и, разбира се, множество нови сгради.
Нощувка в хотела в Ташкент.

3 ден, неделя, Обзорна екскурзия на Ташкент  и пътуване с влак до Самарканд
Закуска в хотела. Освобождаване на стаи.
Обиколка на Ташкент (Старият град): Площадът Хаст-Имам, Медресето Барак-Хан, Мавзолеят Кафал-ал-Шаши Мазар, Медресето Кукелдаш, най-старият пазар в Ташкент - Чорсу.

Обяд в известния централноазиатски център за пилаф "Беш Козон".
Трансфер до Самарканд с вечерен влак до столицата на древна Согдиана – Мараканда, а сега Самарканд.
Нощувка в хотел в Самарканд.

4 ден, понеделник, Самарканд
Закуска в хотела.
Самарканд е един от най-старите градове в света и бивша столица на огромната империя на Тамерлан. Градът-музей, градът-сърце на търговията с каравани по Пътя на коприната, Самарканд е запазил идеално уникалната аура на азиатското средновековие дори и днес.

Екскурзия в Самарканд: Мавзолеят Гур-Емир - гробницата на Великия Тамерлан, най-известният площад в Централна Азия - Регистан (медресето Улугбек, медресето Шер-Дор, медресето Тиля-Кари), джамията Биби-Ханъм, известният пазар Сиаб, Архитектурният ансамбъл Шахи-Зинда, музеят на обсерваторията Улугбек.
Нощувка в хотела в Самарканд.

5 ден, вторник, Самарканд - Бухара (с влак)
Ранна закуска (или кутия за обяд) в хотела. Освобождаване на стаите.
Трансфер до Бухара със сутрешен влак

Бухара е един от най-старите градове в света, през който е минавал Великият път на коприната. Средновековна Бухара е била важен политически, културен и религиозен център на Средна Азия. Тук са отлично запазени над 140 архитектурни паметника. Историческият център на Бухара е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство.

Обиколка на Бухара: ансамбълът Ляби-Хауз, медресето Кукелдаш, медресето Надир Диванбеги. Посещение на търговския квартал на покрити пазари от 16 век, където са представени работилници на народните занаяти.

Нощувка в хотела в Бухара.

6 ден, сряда, Бухара
Закуска в хотела.
Продължаване на обиколката около Бухара и нейните околности: мавзолеят на Саманидите, гробницата на Чашма Аюб, комплексът Боло-Хауз, древната крепост Арк, комплексът Пои-Калян, медресето Абдулазиз-хан, медресето Улугбек; Дворецът Ситорай Мокхи-Кхоса, суфийският комплекс Бахаутдин Накшбанди.
Нощувка в хотела в Бухара.

7 ден, четвъртък, Бухара и пътуване до Ташкинт (с влак)
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Продължаване на екскурзията около извънградските обекти на Бухара: дворецът Ситорай Мохи-Хоса - "Дворецът на Луната и звездите", лятната резиденция на емира на Бухара, която е невероятна комбинация от руски, източен и европейската архитектура.
Следва посещение на "Централноазиатската Мека" - суфийския комплекс на Бахаутдин Накшбанди. Накшбанди е духовен наставник на Амир Тимур и основател на суфийския орден Накшбанди, който скоро става един от най-известните ордени на Изтока.
Трансфер до Ташкент с влак. Трансфер от жп гарата и настаняване в хотел.
Нощувка в хотела в Ташкент.

8 ден, петък, Ташкент - Институт "Физика-Слънце" (екскурзия) - Ташкент (150 км)

Закуска в хотела. Екскурзия до института "Физика-Слънце".
Придвижване с кола до квартал Паркент на Ташкентска област, до уникален научен обект - Институт "Физика-Слънце".  Екскурзия из територията на института: ще научите всичко за работата на слънчевата лаборатория, защо точно този регион на Узбекистан е избран за изграждането на известната слънчева пещ - една от двете съществуващи в света! Ще видим отблизо слънчеви хелиостати, които насочват лъчите си към гигантски концентратор, състоящ се от 10 700 огледални елемента. Температурата във фокуса на лъчите на концентратора достига 3000 градуса.
Ще вземете асансьора до последния етаж на обогатителната фабрика, откъдето се отваря зашеметяваща панорама към планината Чаткал, Паркенцай и съседните селища.
Обяд в чайната. Посещение на частна гроздова ферма Узумфермер, запознаване с местната технология за производство на вино. Дегустация на вино.
Връщане в Ташкент.
Нощувка в хотела в Ташкент.

9 ден, събота Ташкент
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч.
Трансфер до летище Ташкент 3 часа преди отпътуване, за полета за София.

Пакетна цена на турист, настанен в двойна стая - 845 USD

-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. -Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

-Настаняване в хотели на база закуска: Ташкент - 1 нощувка, Самарканд - 2 нощувки, Бухара - 2 нощувки, Ташкент - 2 нощувки;
- Трансфери посрещане и изпращане на летищетов Ташкент;
- 6 екскурзионни дни на руски език;
- Хранене: 2 обяда (2-ри и 7-ми ден от програмата);
- Комфортен транспорт с климатик за целия маршрут;
- Железопътни билети в икономична класа за влаковете "Афросиаб" или "Шарк": Ташкент - Самарканд, Самарканд - Бухара, Бухара - Ташкент;
- Посещение на Институт „Физика-Слънце”;
- Дегустация на вино в частна винарна;
- Минерална вода за всеки ден от тура;
- Медицинска застраховка (до 65 години)

Пакетната цена не включва:

-Самолетен билет София – Ташкинт – София
- Входните билети за атракциите по целия маршрут се заплащат на място - приблизително 60 $ на човек;
- Разходи за хранене: обяд и вечеря (с изключение на обяда на 2-рия ден);
- Разходи за фото/видео заснемане в музеи и други места, където се заплаща такса;

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross