Фантастичен Виетнам 13 дни

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Маршрут: Hanoi - Halong Bay - Hue - Hoian - Ho Chi Minh City

13 дни/ 12 нощувки

Програмата се провежда от 24.10.2022 до 31.03.2023гг., за индивидуални туристи от 2 човека до мини-групи.
Насладете се на 13 фантастични дни във Виетнам. Пътувайте из страната от север на юг, зяпочвайки от красивия град Ханой / Hanoi.
Направете си целодневна обиколка на Ханой, посетете най-известните му забележителности, включително мавзолея на основателя на нацията Хо Ши Мин (затворен в понеделник и петък), Президентския дворец, къщата на Хо Ши Мин, One Pillar Pagoda (исторически будистки храм в централния квартал Ba Đình в Ханой) и Temple of Literature (храм, посветен на Конфуций в Ханой, северен Виетнам, jwu се помещава и Имперската академия, първият национален университет на Виетнам. Храмът е построен през 1070 г., това е един от няколкото храма във Виетнам, посветени на Конфуций, мъдреци и учени)
Следва величествения залив Ха Лонг/ Ha Long
Заливът Ха Лонг е признат от ЮНЕСКО за световно природно наследство, представлява популация от хиляди островчета, издигащи се от изумруденозеленото море с богата флора и фауна, което допринася за това заливът Ха Лонг да се откроява като изгубен във фантастичния филм. Името на залива Ха Лонг се основава на легендата, в която се спускат дракони, а островите представляват гигантски драконови яйца. Идвайки в залива Ха Лонг, ще имате опит да карате каяк дълбоко в малките лагуни, създадени от варовикови острови, или да откриете блестящата и невероятна красота в пещерите, създадени от процеса на водна ерозия в продължение на милиони години.
Посетете имперския град Хюе / Hue който е бил политическата столица на Виетнам от 1802 до 1945 г. при 13-те императори от династията Нгуен, и светилището My Son Sanctuary, обект на световното наследство на 50 км югозападно от Хой Ан. Това е група от изоставени и частично разрушени хиндуистки храмове в централен Виетнам, построени между 4-ти и 14-ти век от кралете на Чампа, индианизирано кралство на народа Чам. Храмовете са посветени на поклонението на бог Шива, известен под различни местни имена, най-важното от които е Бхадрешвара. Разположен в тучна, плодородна долина, My Son беше столица и религиозен център на народа Чам.
Хой Ан / Hoi An
Някога смятан за най-проспериращия град и най-натовареното търговско пристанище през 15-16 век, Хой Ан е добре запазил красотата си в продължение на стотици години. Днес Хой Ан е признат от ЮНЕСКО за световно културно наследство и е награден с високи позиции в избора за световна туристическа дестинация. Хой Ан е сгушен близо до нежната и криволичеща река Thu Bon River, заедно с редиците от ниски сгради, повлияни от китайската и японската архитектура, е град на романтика и спокойствие, така че всеки ъгъл на Хой Ан е поетичен и нежен с доминиращи жълти тонове на къщите. Ще се влюбите в Хой Ан от красотата на хиляди цветни фенери, които светят всеки път, когато слънцето залезе. Хой Ан е идеалното място да се отърсите от тревогите си и да се насладите на времето си.
Краят на програмата е в Хо Ши Мин / Ho Chi Min.
Известен с познатото име „Сайгон“, той има забележителна история, датираща от стотици години. Хо Ши Мин е център на финанси, търговия и туризъм с бързо и силно развитие. Оживен и проспериращ град, привличащ безброй имигранти и туристи за посещение, град Хо Ши Мин все още умело запазва местните културни характеристики от френските архитектури и древните храмове, повлияни от китайската култура, което е пресечната точка на културната квинтесенция, скрита зад великолепието от града, който никога не спи.
Англого- / русско- говорящ гид ще ви придружава по време на вашите екскурзии. Всички входни такси за основните дестинации са включени в цената на обиколката, така че можете да си прекарате приятно, без да се налага да купувате билети на място.

Пакетната цена на човек от 755 евро на човек, за минимум 2-ма пътуващи

Хотели по програма:
Hanoi : Skylark Hotel 3* or La Sieta Trendy Hotel 3*
Hue : Orchid Hotel 3*
Hoi An : Lantana Boutique Hotel 3* or Acient House Resort Hotel 3*
Ho Chi Minh : Blue Diamond Luxury 3* or Sanouva Hotel 3*

Цената включва:

 • 3-звездни хотели на база двойни/двойни стаи
 • Хранене според програмата
 • Лицензиран транспорт и шофьори
 • Самолетен билет, икономична класа, Ha Long – Hue
 • Самолетен билет, икономична класа, Hoi An – Ho Chi Min
 • Местни екскурзоводи английски / руски
 • Входни такси, екскурзии, разходка с лодка, включени в програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Ханой, Хо Ши Мин – София
 • Туристическа виза за Виетнам (120 щ.д.), фирмата извършва цялата процедура за получявяне на входна виза.
 • Доплащане за допълнителни екскурзии
 • Доплащане за единична стая
 • Международни самолетни билети или визи.

*Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетния билет.

Екскурзионна програма:

Ден 1: Ханой
Информация за полет с авиокомпания "Turkish airlines":
TK 1032   Sofia - Istanbul     1600   1825
TK   164   Istanbul - Hanoi   0205   1525
Пристигането на международното летище Noi Bai в Ханой, Виетнам, посрещане и  трансфер до хотела,  настаняване.
Първата нощувка в Ханой.

Ден 2: Ханой: Целодневна обиколка на града
Закуска в хотела.
Направете целодневна обиколка на тази очарователна столица, по време на която ще посетите:
- Мавзолей на Хо Ши Мин  / Ho Chi Minh's Mausoleum
- Президентски дворец / Presidential Palace
- Къщата на Хо Ши Мин / Ho Chi Minh Museum
- Пагодата с един стълб / One Pillar Pagoda
- Храм на литературата / Temple of Literature
- Виетнамски музей по етнология  / Vietnam Museum of Ethnology
- Западно езеро в Ханой / Westlake in Hanoi
- Temple  Tran Vu
- Temple Ngoc Son
- Sword lake / Hoan Kiem Lake
Свободно време и нощувка в хотела в Ханой.

Ден 3: Ханой - залив Ха Лонг
Закуска в хотела.
Пътуването до Ha long, (172 км),  една от най-живописните дестинации в света, залива Ха Лонг. Заливът обхваща 577 квадратни мили и има повече от 3000 варовикови върхове, които стърчат от тъмносините води докъдето стига окото.  Насладете се на времето си на борда на традиционна лодка и изследвайте този невероятен морски пейзаж. Вашата лодка разполага с ръчно изработени дървени интериори, които включват трапезария и приятни, климатизирани кабини със самостоятелни бани.
Разгледайте най-красивите места в залива Ха Лонг. Гмурнете се във водата, ако искате. Посетете някои от най-големите скални образувания и пещери в района.

Ден 4: Полет от Ха Лонг до Хюе
Закуска в хотела.
Прекарайте сутринта си на горната палуба на лодката, докато се движи покрай скалистите острови, издигащи се от изумрудената вода на залива. След прекрасна закуска, тръгвате да изследвате пещерата Sung Sot, най-голямата пещера в залива Халонг.
Мястото е толкова невероятно, че французите го смятат за „Grotte des Surprises“ или (Пещерата на изненадата), пещерата Sung Sot е една от най-големите и красиви пещери в залива Халонг и акцент в повечето маршрути за залива Халонг.
Пещерата може да се намери на остров Bo Hon, заедно с друга популярна пещера Халонг, Trinh Nu. От дока по-долу посетителите трябва да изкачат 50 стълби до устието на пещерата, което е  на 25 метра над морето. Пещерата Sung Sot е разделена на две камери; първата камера, известна като „Чакалнята“, е обширна, украсена от сталагмити и сталактити и осветена от многоцветни светлини, разположени така, че да допълват структурната красота на камерата, ще се върнете към лодката, където ще бъде сервиран брънч.
По-късно вземете полет до Хюе (45 мин). Пристигане в Хюе, посрещане, трансфер до хотела.

Ден 5: Обиколка на град Хюе
Закуска в хотела.
Добре дошли в имперския град Хюе. Хюе е бил политическата столица на Виетнам от 1802 до 1945 г. при 13-те императори от династията Нгуен. Преди това градът е бил културен, религиозен и образователен център на Виетнам. Хюе е един от най-очарователните градове във Виетнам и се намира на брега на Perfume River.
Целодневна обиколка на града, която включва:
Imperial Citadel 
Главната цитадела на града, която е построена по модела на Забранения град в Пекин, тя включва дворците, в които се е помещавало императорското семейство, както и светилища, градини и вили за мандарини.  Разгледайте Thai Hoa Palace, известен със своите просторни зали и богато украсени дървени покриви, поддържани от 80 резбовани и лакирани колони. Вижте Залите на мандарините, Деветте династични урни и мястото, където някога е бил Забраненият лилав град. Нощувка в Hue City.

Ден 6: Свободно време в Хюе или екскурзия по желание
Закуска в хотела.
Вие сте свободни да разгледате града сами днес. Ако обаче се интересувате от нещо много по-структурирано, може да бъде предложена  допълнителна екскурзия  Tombs of the Ancient Emperors, която включва:
исторически места Minh MangTu Duc, и Khai Dinh. Комплексът от гробницата на император Мин Ман g, построена през 1840 г.,  известна е със своята великолепна архитектура и сложни декорации. Смята се за една от най-красивите пагоди на Хюе.
Местността на пагода Tu Duc Ту Дук, предразполага към медитация, четене и театрални представления в спокойна обстановка на гористи хълмове и езера. Последната ви спирка е Khai Dinh, последният паметник на династията Nguyen. Има забележително дълго стълбище, оградено от дракони, както и богато украсени стенописи на тавана и керамични фрески.
Върнете се във вашия хотел на брега на реката. Нощувка в Хюе.

Ден 7: Хюе до Хой Ан (126 км)
Закуска в хотела.
Днес се отправяте на юг, преминавайки по Truong Son Range, най-красивата планинска част  в Централния Виетнам. На някои места планините се отстъпват от основната верига и образуват крайбрежни върхове и проходи, като например Ngang Pass и Hai Van Pass. Truong Son е истински музей на открито за геология, биология, етнология и култура. Много етнически малцинствени групи живеят в района, включително Chứt и Pong, които са свързани с прото-Виет.
Районът е известен и като местоположението на пътеката на Хо Ши Мин, мрежа от пътища, издълбани за транспортиране на войски, оръжия, алуминий, йони и доставки от севера на юг по време на антиамериканската война. Първият участък от пътеката е построен през 1959 г.
Насладете се на невероятни гледки по пътя. При преминаване през Да Нанг, ще посетите на музей Чам. Много посетители не осъзнават, че Da Nang има огромен брой интересни музеи, а музеят Cham ще ви каже всичко, което искате да знаете за хората от Cham във Виетнам. Този музей също има претенциите за славата на единствения музей на Cham в света и за пръв път отвори врати през 1915 г. по време на френския колониален период. На посещение тук ще намерите редица удивителни експонати, включително теракот и каменни фигури, които датират от VII до XV век.

С брегова линия от 35 километра  Да Нанг е един от най-красивите крайбрежни градове във Виетнам. Затворен до центъра на града (5 километра), най-популярният плаж My Khe е общоприетото име на бреговата линия, продължила 10 километра от основата на полуостров Son Tra.  Само на 5 км е да стигнете дотук от центъра на град Да Нанг и на 25 км от Хой Ан. My Khe Beach е известен със своето синьо небе, гладък бял пясък, лек наклон, чиста и топла вода през цялата година и красиви райони, заобиколени от кокосови дървета. Всичко около вас е спокойно, естествено, релаксиращо, затова списание Forbes избра плажа My Khe като „един от най-атрактивните плажове на планетата“. Това признание беше дадено след безкрайни усилия на правителството и Асоциацията за спасяване на живота в Да Нанг за поддържане на плажа чист, за безопасност за посетителите, безплатен вход за туристи, страхотно настаняване... и т.н. Освен това плажът My Khe беше оценен като един от 10-те най-популярни плажа в Азия от  The Sunday Herald Sun от Австралия.

Трансфер до стария град на Hoi An (29км ) където се намира вашият хотел.

Ден 8: Хой Ан
Закуска хотела.
Hội An е град на централното крайбрежие на Виетнам, известен с добре запазения си древен град, прорязан от канали. Историята на бившия пристанищен град е отразена в неговата архитектура, смесица от епохи и стилове от дървени китайски магазини и храмове до цветни френски колониални сгради, богато украсени виетнамски тръбни къщи и емблематичния японски покрит мост с неговата пагода. 
Днес имате свободен ден. Разгледайте града сами или изберете допълнителната екскурзия в Hoi An, която включва:
- храм Hoi An с частично позлатени статуи в центъра, последван от пагода, посветена на моряци и рибари, и параклис с произход от 1700 г., който отразява влиянията на китайския и японския стил.
-  големия търговски район Faifo
- музеят на културата Sa Huynh е един от най-важните и значими музеи в Хой Ан, където са изложени открити артефакти, свързани с културата на Sa Huynh. Културата Sa Huynh е цивилизация от бронзовата епоха, която произхожда от Виетнам, предимно в централния регион на страната, по-близо до брега.
В късния следобед ще предприемете разходка с лодка по река Thu Bon, която  често се нарича „реката майка“, тъй като носи богати слоеве алувиална почва и дарява изобилие от риба на местните рибари. Тя също така оставя славни отпечатъци върху културата на Quang Nam, която е представена от древния град Hoi Anvи светилището My Son Sanctuary.  След това се отправяте към световноизвестния плаж Cua Dai beach,  буквално означаващ „голямото морско устие“, плажът Cua Dai beach е само на 4 км от древния град Хой Ан, който е бил най-натовареното търговско пристанище в Южен Виетнам. Плажът е прочут с блестящ бял пясък, чиста тюркоазена вода, умерени склонове и спокойни вълни. Въпреки че е пострадал от ерозия, той все още е възхитително подходящ за релаксация, както и за развлекателни дейности като плуване и други водни спортове.
Прекрасно място, къдете можете  да прекарате вечерта.

Ден 9: My Son Sanctuary
Закуска в хотела в Hoi An.
Пътуване до My Son Sanctuary, обект на световното наследство, разположен на 50 км югозападно от Хой Ан в 8:00 сутринта. Разположен в тучна, зелена долина, My Son беше едновременно столица и религиозен център на народа Cham.
Смята се, че My Son е в същата класа като някои от най-големите археологически обекти в Югоизточна Азия, включително Ангкор в Камбоджа, Баган в Мианмар, Аютая в Тайланд и Боробудур в Индонезия. Всички тези паметници са построени между 7-ми и 13-ти век.
връщане в Hoi An.

Ден 10: Полет от Хой Ан до Сайгон
Закуска.
Имате малко свободно време сутринта, преди да се прехвърлите до летище Да Нанг, за да хванете полет до град Хо Ши Мин. При пристигане на международното летище Tan Son Nhat в град Хо Ши Мин ще бъдете посрещнати от екскурзовод и шофьор, които ще ви транспортират до вашия хотел.

Ден 11: Обиколка на град Хо Ши Мин
Закуска в хотела.
Започнете своята обиколка на Хо Ши Мин сутринта.
Посетете Залата за обединение, известна преди като Президентския дворец. След това пътуване до старата поща, катедралата Нотр Дам, пагодата на нефритения император, китайския квартал и пазара Binh Tay, централния пазар на града и един от най-оживените райони.
Следващата ви дестинация за деня са тунелите Cu Chi – огромна мрежа от взаимосвързани подземни тунели, датиращи от 60-те години на миналия век по време на войната срещу Америка. Разгледайте тунелите следобед, след като приключите с обяда и се върнете в хотела вечерта.

Ден 12: Екскурзия по желание/ Свободно време
Закуска в хотела.
Свободен ден или допълнителна целодневна екскурзия до делтата на Меконг. Ако изберете обиколка на делтата на Меконг, денят ви започва след закуска с шофиране до My Tho, столицата на провинция Tien Giang. Разположен на река Меконг на 75 км югоизточно от град Хо Ши Мин, My Tho е заобиколен от овощни градини и оризови полета, които произвеждат храна за цялата страна.
Посетете няколко острова, където хората участват в производството на всичко - от традиционни ръчно изработени изделия и кокосови бонбони до мед, преди да посетите пагодата Vinh Trang, най-старата пагода в делтата, по време на невероятно пътуване с лодка по река Меконг.
Връщане в град Хо Ши Мин и прекарване на нощта в града.

Ден 13: Отпътуване
Закуска в хотела.
Пригответе се за заминаването си. Насладете се на малко свободно време, преди да отпътувате за София с полета на Turkish airlines"
TK   163   Saigon - Istanbul   2215  #0555
TK 1031   Istanbul - Sofia      1455   1510

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross