info@aerotourmm.com

Чуден град, древен град Москва

Цени
От€473
Цени
От€473

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
7 дни/ 6 нощи
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

7 дни / 6 нощувки (четвъртък – сряда)
Период 29.04.2019 – 29.09.2019

Екскурзионната програма включва: Разходка по Замоскворечие, Третяковската галерия, автобусна обзорна екскурзия из града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, музеят под открито небе Царицино с екскурзия по територията на дворцовата част и Хлебния дом, музеят Москва-сити.

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, като в цената са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности,
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване,
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя).

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване за съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро),
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв. Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, без "Работна".
Програма

1 денЧетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Регистрация на реценция и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 денПетък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – 10:00ч – среща на рецепцията на хотела с Вашия екскурзовод. Предоставяне на материали по програмата. По желание – записване и заплащане на допълнителни екскурзии.
11:00ч – Отпътуване от хотела с обществен транспорт.
Екскурзия из „Замоскворечие“.
„Замоскворечие“ – исторически район в старата част на Москва – истински музей под открито небе, един от малкото райони на столицата на Русия, където се е съхранил духът на стария град. Ще узнаете как и защо именно в Замоскворечието се е появила Третяковската галерия, както и ще чуете много други интересни факти от историята на Замоскворечието и разбира се ще се полюбувате на търговските старинни сгради и прекрасни храмове, които украсяват този район.
Екскурзия в Третяковската галерия – художествен музей на Москва, основан през 1856 г. от търговеца Павел Третяков, който притежава една от най-големите и световноизвестни колекции на руското изобразително изкуство. Ще видите оригинални картини, произведения на декоративното приложно изкуство от XI до началото на XX век, съпровождани от първокрасни екскурзоводи.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 15:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

3 денСъбота

Закуска шведска маса в хотела.
10:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Обзорна екскурзия из града „Многолика Москва“.
Обзорна екскурзия в съпровод на професионален екскурзовод – това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в пълната й красота и многообразие, да се насладите на градските пейзажи, да узнаете много интересни исторически факти и завинаги да се влюбите в този град!
Ще минете по известните булеварди и улици в историческия град: „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, Кутузовски проспект, ще видите Большой театър и Манеж, сталинските небостъргачи, Триумфалната арка, позлатените куполи на Храм Христа Спасител, лебедовото езеро до стените на Новодевичия манастир, „Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет (МГУ), стадиона „Лужники“, съвременните небостъргачи на Москва-Сити и много други.
В края на обзорната екскурзия ще минете по известния паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на събора Василий Блажени, ще се насладите на великолепни панорамни гледки към древния Кремъл, откриващи се от Софийската улица покрай река Москва.
Посещение на територията на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите). Входният билет ще Ви даде възможност да видите архитектурния ансамбъл от средновековието: църквите, камбанарията на Иван Велики и забележителните произведения на руското леярно изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалните интериори на Успенския, Архангелски и Благовещенски събори.
Край на екскурзията в центъра на града. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

4 денНеделя

Закуска шведска маса в хотела.
10:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия „Перлата на Европа“ – „Имението Царицино“ е един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли в Русия! По време на екскурзията посетителите ще видят уникален архитектурен ансамбъл на императорската резиденция, построена за Екатерина Велика през втората половина на XVIII век от архитектите В.И. Баженов и М.Ф. Казаков. Туристите ще се запознаят с историята на строителството на лятното извънградско имение, по-нататъшната му съдба, в какво се проявява игривия характер на архитектурата на Царицино, както и ще видят изделия на народните майстори в колекцията на музея под открито небе, разположени в залите на „Хлебния дом“.
Край на екскурзията не по-късно от 15:00ч. Връщане в хотела с автобус. Свободно време. Нощувка.

5 денПонеделник

Закуска шведска маса в хотела.
11:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия в музея Москва-сити.
Музеят-Панорама Москва-Сити е единственият5 в Москва музей на строителството на небостъргачи, в който градът може да се види от високо: от камбанарията на Иван Велики до небостъргачите Москва-Сити. Интерактивната експозиция е разположена на 56-тия етаж на кулата „Империя“, откъдето се открива уникална панорамна гледка над Москва, небостъргачите МГУ и МИД, „златните мозъци“ на сградата на Президиума РАН и храма Христос Спасител, Кремъл и Парка Горки. Ще узнаете тайните на Москва-Сити, ще видите кулите в разрез, включвайки слушалките ще чуете историята за носталгична Москва – истории за Андрей Макареевич, Генади Хазанов, Ингеборг Папкунайте и други известни московчани, ще видите утопични архитектурни проекти на Москва.

6 денВторник

Закуска шведска маса в хотела.
11:00ч – отпътуване от хотела с обществен транспорт.
Екскурзия „Царската резиденция Коломенское“ с посещение на двореца на цар Алексей Михайлович (разглеждане на мъжката половина). Коломенское е една от най-древните резиденции на руските владетели: Великия княз Василий III и цар Иван „Грозни“. Дворецът на Алексей Михайлович се явява уникален пресъздаден паметник на руската дървена архитектура от XVII век. Основна особеност на архитектурата на двореца е успешното съчетание на традиционната допетровска Рус и Западна Европа. Експозицията представя 24 пресъздадени интериора. Благодарение на високото изпълнителско майсторство, декорациите, разнообразните приложни техники и материали, се създава приказна атмосфера и добро настроение.
Край на програмата до метростанция Коломенское не по-късно от 16:00ч.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

7 денСряда

Закуска на шведска маса или сух пакет при ранен полет от летище Шереметьево.
Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка “Името на клиента” и трансфер до летище Шереметьево за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.