info@aerotourmm.com

Чуден град, древен град Москва (Зима 2019/2020)

Цени
От€456
7 дни/ 6 нощи, четвъртък-сряда
Период : 30.09.2019 – 26.04.2020
София
София
Екскурзионната програма включва

Хотели за настаняване: Cosmos 3*, Azimut Moscow Olimpik 4*, Molodyozhny 4*.

7 дни/ 6 нощи,  четвъртък – сряда, 30.09.2019 – 26.04.2020

Програмата включва:

Третьяковска галерея, екскурзия в Замоскворечие, обзорна екскурзия с автобус , пешеходна екскурзия по Червения площад, Московски Кремъл, музей Царицыно с посещение на Дворец и „Хлебный дом“, посещение на Москва-сити / „Башня Федерации“.

Пакетната цена включва

 • 6 нощувки в избрания хотел
 • 6 закуски шведска маса
 • екскурзии по програмата: ВДНХ, музей на космонавтиката, автобусна обзорна екскурзия по града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, Третяковската галерия, Музеят под открито небе Кусково, екскурзия по Московския метрополител, пешеходна екскурзия по улица Арбат, Коломенское
 • в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеите
 • трансфери летище „Шереметьево” – хотел – летище „Шереметьево ”
 • съдействие при полагане на руска входна виза
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща)

Пакетната цена не включва

 • Самолетни билети София – Москва – София
 • допълнителни екскурзии по желание (Точна цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • разходи за полагане на виза за Русия
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая". Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
 • разходи от личен характер.
Програма

1 денЧетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Регистрация на реценция и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 денПетък

Закуска на шведска маса
09:30ч – Отпътуване за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия до „Замоскворечье“
„Замоскворечье“ е исторически район на стара Москва, истински музей под открито небе, един от малкото райони, в които е съхранен духа на стария град. Знаете как и защо именно в „Замоскворечье“ се е появила Третяковската галерия, ще узнаете много интересни факти от историята на района и разбира се ще се полюбувате на старинните вили на известни търговци и прекрасни храмове, които от древни времена украсяват „Замоскворечье“. Екскурзия в Третяковската галерия – художествен музей в Москва, основан през 1856 г. от търговеца Павел Третяков. Галерията притежава една от най-големите и свотовноизвестни колекции на руското изобразително изкуство. В музеят можете да видите оригиналите на познати още от детството Ви картини, ще почувствате величието на руската култура и ще се насладите на произведения на декоративно-приложното изкуство от XI до началото на XX век, съпровождани от високо квалифицирани екскурзоводи.

3 денСъбота

Закуска на шведска маса
09:00ч – Отпътуване за екскурзионната програма с автобус.
Обзорна екскурзия по града „Многоликата Москва“. Обзорната екскурзия с професионален екскурзовод е една уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота и многообразие, да се насладите на градските пейзажи, да узнаете множество интересни исторически факти и завинаги да се влюбите в този град.
Ще минете по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града: Бульварен и „Садови“ кръгови булеварди, Кутузовски проспект; ще видите Большой театър и Манеж, сталинските небостъргачи, Триумфалната арка, позлатения купол на храма Христос Спасител, лебедовото езеро до стените на Новодевичи манастир, „Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет МГУ, стадиона „Лужники“, съвременните небостъргачи в Москва – Сити и много други забележителности. В края на обзорната екскурзия ще минете по знаменития паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на събора Василий Блажени, ще се насладите на великолепните панорами на древния Кремъл, откриващи се от крайбрежната Софийска улица на река Москва.
Посещение на територията на Московския кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите). Входният билет Ви дава възможност да видите Съборния площад, архитектурния ансамбъл от Средновековието: църкви, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярско изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалните интериори на Успенския, Архангелски и Благовещенски събори.
Екскурзия в Третяковската галерия – художествения музей на Москва, основан през 1856 г. от търговеца Павел Третяков и притежаващ една от най- значителните в света и богати колекции на руското изобразително изкуство. В музея можете да видите оригиналите на известни от детството Ви картини, ще почувствате величието на руската култура и ще се насладите на великолепни произведения на декоративно-приложното изкуство от XI до началото на XX век, съпроводени от едни от най-добрите екскурзоводи.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 17:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела с обществен транспорт. Нощувка.

4 денНеделя

Закуска шведска маса в хотела
10:00ч Отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия до „Перлата на Европа – музеят под открито небе Царицыно“ – един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли на Русия. По време на екскурзията посетителите ще видят уникалния архитектурен ансамбъл на императорската резиденция, построен за Екатерина Велика през втората половина на XVIII век от архитектите В.И. Баженов и М.Ф. Казаков. Туристите ще се запознаят с историята на строителството на лятната извънградска резиденция, нейната последваща съдба, ще узнаят в какво се проявява игровия характер на царската архитектура, ще видят произведения на народните майстори в колекцията на музея под открито небе Царицыно, изложени в залите на Хлебния дом.
Край на екскурзията в хотела не по-късно от 15:00ч.

5 денПонеделник

Закуска шведска маса в хотела
10:00ч Отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия до наблюдателната площадка на кулата „Федерация“. Изгледът към Москва от височината на един от основните небостъргачи – кулата Федерация е забележително зрелище. От наблюдателната площадка Panorama360 Москва се открива в цялото си великолепие. Panorama360 влиза в книгата на рекордите на Русия като най-високата наблюдателна площадка. Кулата „Федерация“ е разположена в центъра на града на 4 км от Кремъл. От тук може да се види цяла Москва на 360 градуса от най-добрия ракурс. Съвременните развлекателни зони, някои от които абсолютно уникални нямат аналози в света. Например лабораторията на сладоледа на 89 етаж на небостъргача и инерактивния екскурзовод с функции на допълнителна реалност.
Край на програмата не по-късно от 14:00ч в центъра на града.
Самостоятелно връщане в хотела.

6 денВторник

Закуска на шведска маса
11:00ч – Отпътуване за екскурзионната програма с обществен транспорт.
Екскурзия „Царска резиденция Коломенское“ с посещение на двореца на цар Алексей Михайлович с разглеждане на „мъжката“ половина. Музеят под открито небе в Коломенское е една от най-древните резиденции в Русия на великия княз Василий III и цар Иван Грозни. Дворецът на Алексей Михайлович се явява уникален пресъздаден паметник на руската архитектура от дърво от XVII век. Основна особеност в архитектурата на двореца е успешното съчетаване на изкуството на традиционната, допетровска Русь и Западна Европа. Експозицията включва 24 пресъздадени интериора. Благодарение на високото ниво на изпълнение, майсторство, декорации, разнообразие на използваните техники и материали, се създава приказна атмосфера и добро настроение.
Край на екскурзионната програма до метростанция „Коломенское“не по-късно от 16:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела с обществен транспорт. Нощувка.

7 денСряда

Закуска на шведска маса или сух пакет при ранен полет от летище Шереметьево.
Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка “Името на клиента” и трансфер до летище Шереметьево за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Настаняване

Период

Пакет
легло в дв. стая

Пакет
 доп. легло

Пакет
ед. легло

Cosmos 3* Standart

30.09 – 26.04

461

456

650

Azimut Moscow Olimpik 4* Superior

30.09 – 15.10

543

537

801

 

18.10 – 26.04

495

489

697

Molodezhnaya 4* Standart

30.09 – 26.04

405

400

557

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.