Гранд-тур Шри Ланка

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Шри Ланка е древна страна с богата история и дълбоки традиции, световен център на будизма с великолепни паметници на тази световна религия. Благодарение на дълбокото проникване на будизма в мирогледа на островитяните, тук цари атмосфера на ненадминат мир. Изкуството, ценено от векове, и храмовете, съкровищниците, манастирите и статуите на гигантски божества, създадени с вдъхновение, все още пазят духа на благоговение и мистерия. Но не само историческото наследство привлича стотици хиляди туристи на острова всяка година. Шри Ланка се намира само на 800 километра от екватора и предлага всички богатства на тропическите острови. Както самите жители на Шри Ланка казват, те познават само три цвята - синьото на небето и океана, златисто жълтите тонове на плажовете и буйната зеленина на тропическата флора. Особено красиви са безкрайните чаени плантации – гордостта и световната слава на острова. Открийте своята Шри Ланка! От есента на 2021 г. Шри Ланка отново приема туристи.
Предлагаме на вашето внимание индивидуална екскурзия за група от мин. 2 туриста с персонален местен екскурзовод., която може да се проведе всеки ден до края на март месец 2023г.
Обща информация
7 дни / 6 нощувки
Маршрут:  Colombo - Habarana - Sigiriya - Polonnaruwa - Minneriya - Dambula - Matale - Kandy - Peradeniya - Beruwala - Colombo
Пакетна цена на екскурзионната програма – 759 евро на човек в двойна стая
Доплащане за настаняване в единична стая – 236 евро
Пакетната цена се потвърждава допълнително при резервация.

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

 • Посрещане на международното летище в Коломбо;
 • Англо-говорящ шофьор;
 • Всички трансфери с климатизирано превозно средство;
 • 6 нощувки в посочените в програмата хотели;
 • 6 закуски и вечери;
 • Персонален екскурзовод на английски / руски езици и входни такси до:
  • Обиколка на село Хиривадуна с традиционен обяд;
  • Полонарува;
  • Сафари с джипове в национален парк Минерия;
  • Скална крепост Сигирия;
  • Градини с подправки Матале;
  • Културно шоу;
  • Храм на реликвата на Свещения зъб;
  • Обиколка на град Канди с посещения на Музея за скъпоценни камъни и Галерия за коприна;
  • Кралските ботанически градини на Перадения;
  • Готварска демонстрация;
  • Посещение на чаена плантация;
  • Рафтинг;
 • Бутилка минерална вода (500 мл) дневно;
 • Всички приложими данъци;
 • Съдействие за издаване на електронна виза за Шри-Ланка;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и КОВИТ-19 покритие.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

 • Самолетен билет София – Коломбо – София – цена от 777 евро с авиокомпания "Turkish Airlines";
 • Такса за издаване на електронна виза за Шри-Ланка;
 • Изхранване, непосочено в програмата;
 • Напитки;
 • Екскурзии по желание;
 • Бакшиши, портиерски такси и разходи от личен характер.

* Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетния билет. застраховка „Отмяна на пътуване“
Мерки за здраве и безопасност при COVID-19. Документи, необходими за пътуване:
В съответствие с пандемията от COVID 19 екскурзиите се провеждат с всички предпазни мерки, включително дезинфекцирани автомобили, хотели, маски (Вашата безопасност е наш приоритет).
- Посетете Условия относно международните пристигания в Индия (от 10 февруари 2022г.)

Пакетна екскурзионна програма:

1 ден: Летище София – Летище Коломбо
Полет София – Доха в 16:35ч, кацане на международното летище в Доха в 22:15ч.

2 ден: Летище Коломбо – екскурзия из село Хабарана – Сигирия (вечеря)
Полет Доха – Коломбо, излитане в 01:15ч, кацане в Коломбо в 08:25ч. Посрещане на летището и трансфер до Сигирия. Приблизително 4 часа път с кола до Дамбула. Екскурзия из село Хабарана. Ще почувствате как местните хора живеят в хармония с околната среда съобразно сезоните. Можете да посетите традиционно село и да наблюдавате ежедневния начин на живот на селяните, домашните и културни дейности. Тази туристическа програма включва път, който се вие ​​по равен терен през селото покрай джунглата, култивации на “Chena” (полета, където се отглеждат обширни оризища, зеленчуци, зърнени култури), разходка с каруца с бикове, разходка с катамаран в езерото на селото, посещение на традиционна кална къща и обяд ( ориз и къри), предоставен от много приятелски настроени хора в селото, изпълняващи ежедневните си задължения (Приблизително 2 часа за посещение). След това трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотел Amaara Forest, Сигирия (настаняване в делукс стая).

3 ден: Дамбула – Полонарува – Национален парк Минерия – Дамбула – (закуска, вечеря)
След закуска в хотела посещение на древния град Полонарува (2 часа). Полонарува, „обект на световното наследство“ е бил столица на Шри Ланка от 11-ти до 13-ти век, в него има великолепни и грандиозни статуи. Посещение на „Lankatilake, Tivanka и Thuparama“ – най-красивите и големи представителни къщи, а Тиванка има най-добрите стенописи от периода Полонарува. „RankothVehera и Kirivehera“ са добре запазени големи ступи (надгробни могили и реликвариуми), „Gal Vihare“ – скално светилище с четири статуи на Буда, две седнали, една изправена и една легнала и статуята на „Parakrama Bahu“ са примери за синхалски дърворезби. Ще се насладите на сафари с джип 4 X 4 в Националния парк „Минерия“ (4 часа). Националният парк Минерия е с площ от 8889 хектара и е известен с голямата си популация от стада от 100 до 150 слона, обикалящи в джунглата и наблюдавани във водосборния басейн на езерото. Входът е в „Ambagaswewa“ на около 6 км от Хабарана по главния път Хабарана Полонарува. В парка живеят около 300 диви слона, диви биволи, дива свиня, петнист елен, ленива мечка, крокодили, чакали, 9 вида земноводни, 25 вида влечуги, 160 вида птици. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в хотел „Amaya Lake Dambulla“.

4 ден: Дамбула – Скална крепост Сигирия – Градини с подправки в Матале – Културен танц – Храмът на реликвата на зъба – Канди – (закуска, вечеря)
След закуска в хотела посещение на скалната крепост Сигирия. Тя е “ обект на световното наследство” и „Крепост в небето” от 5-ти век, която е може би е най-фантастичното чудо на острова. Известна е още като Лъвската скала заради огромния лъв, който е стоял на входа на двореца на високата 600 фута скала. На върха са основите на Кралския дворец, резервоарите за вода и всички други сгради, а по краищата са караулките. На една от стълбите е единственото известно древно произведение на сингалската живопис, оцеляло под формата на фрески на 21 момичета в естествен ръст в цялата им свежест и деликатност на оригиналния им цвят. Водните градини, градината на фонтана, лятната къща, градините „ Boulder” и пещерите не трябва да се пропускат. След това пътуване до Канди и посещение на градината с подправки в Матале (3 часа). Ще видите много градини с подправки в Матале и в Маванела по пътя Коломбо – Канди, където са засадени канела, кардамон, пълзящи растения и всякакви други подправки, които посетителите могат да видят. Предлагат се и продукти с подправки за желаещите да купят такива. Посетителите обикалят всички градини за подправки, като получават информация за всяко дърво и растение, както и употребата им при приготвянето на храна. Вечерта ще се насладите на културно шоу и ще посетите храма на зъба в Канди. Храмът, в който се съхранява реликвата на зъба на Буда, е важна забележителност в Канди. Зъбът се съхранява в двуетажно светилище с две големи слонски бивни и лежи върху златно лотосово цвете, обвито в ковчеже със скъпоценни камъни, което е поставено на трон. Храмът е украсен с красиви рисунки и архитектурни елементи. Настаняване в хотел Topaz. Вечеря и нощувка в хотел Topaz, Канди (в делукс стая).

5 ден: Канди – Музей на скъпоценни камъни и Галерия за коприна – Демонстрация на приготвяне на вкусна храна – Ботанически градини Перадения – Канди – (закуска, вечеря)
Закуска в хотела. Посещение на музей на скъпоценните камъни и галерия за коприна. След това трансфер до град Канди, където ще се насладите на вкусна готварска демонстрация. Време е за готвене! Курсът по готвене ще бъде воден от местен експерт, който знае всички тайни за приготвянето на едно добро ястие от Шри Ланка. Той/Тя ще Ви обясни как става приготвянето на ястия в Шри Ланка и ще Ви научи как да готвите ориз и къри. Ще приготвите типично ястие с 2/3 кърита, като има много голям избор. Някои от любимите кърита в Шри Ланка са: „dhal“ къри (съставено главно от леща, домати и люти чушки), картофено къри, пилешко къри, патладжанено къри, рибно къри и много други... След като приключите с готвенето, ще имате време да се насладите на храната си! Трансфер до Перадения. Посещение на Кралските ботанически градини с площ от 147 акра. Кралската ботаническа градина е открита през 1374 г. като градина за удоволствия на кралете на Гампола и Канди. В нея има повече от 5000 вида дървета, растения и пълзящи растения. В градините се срещат някои редки и ендемични растения, както и тропическа флора. Градината с подправките и къщата с орхидеи са особено популярни сред туристите. Има 5 авенюта с палми, които красят градините, най-ранното палмово авеню (Royal Palm Avenue) е засадено през 1905 г., има и алея с палми с кокосови орехи от Сейшелските острови – най-големите семена от всички растения в света. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в хотел Topaz, Канди (в делукс стая).

6 ден: Канди – Чаена плантация – Рафтинг по бялата вода на река в Китулгала – Коломбо – (закуска, вечеря)
След закуска напускане на хотела и посещение на фабрика за чай. Чаят е огромна индустрия в Шри Ланка. Цейлонският чай е световно известен със своя вкус, качество и ползи за здравето. Ще видите как берачите на чай с кошници и торбички късат чаени листа от плантациите. Тъй като жени от различни възрасти участват в тази дейност, гледането на брането на чай е забавно и вълнуващо. Важно е да се откъснат правилните чаени листа с правилните свойства. След това тези чаени листа се отправят към фабриките, където започва процесът на подбор. Свежите и най-добри листа се влагат в машините за преработка. Валцуването, изсъхването и обработката на листата се извършват с помощта на машини и многобройни ръце, за да приключи с опаковане, както и съхранение на листата. Освен това ще получите шанса да опитате прясна чаша чай направо от фабриката и определено ще Ви хареса.
След това ще се насладите на рафтинг в бялата вода на реката в Китулгала – изживяване с рафтинг по живописната река Келани със 7 бързея – 3 големи и 4 малки бързея. Всеки бързей ще Ви достави страхотно забавление... епично вълнение...! Китулагала е рай за търсещите приключения пътешественици в Шри Ланка. Рафтингът може да бъде практикуван от всеки на възраст над 8 години, предпазните средства, модерни салове и изчерпателен брифинг за безопасност ще бъдат предварително предоставени от инструкторите по рафтинг. Изминатото разстояние ще бъде около 4 км (в зависимост от скоростта на река Калани).
Продължаване към Берувала (приблизително 4 часа път с кола). Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в хотел The Palms Resort, Берувала (в делукс стая).

7 ден: Берувала – (закуска, вечеря)
След закуска прекарайте деня в релаксация. Вечеря и нощувка в хотел The Palms Resort, Берувала (в делукс стая).

8 ден: Берувала – летище Коломбо – (закуска)
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Коломбо. Полет Коломбо – Доха в 05:10ч, кацане в Доха в 07:15ч. Излитане от Доха за София в 09:50ч, кацане на летище София, терминал 2 в 14:40ч.

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross