Южна Африка, Замбия, Ботсвана, Мозамбик 14 дни

Information
Tour plan
Price & Date

Едно уникално пътешествие из четирите страни на Южна Африка – червените пясъци на пустинята, крайбрежието на безкрайните Атлантически и Индийски океани, нос Добра Надежда,  величието на водопада Виктория, сафарита в най-добрите национални паркове, круизи и много други.

Южна Африка е страна, в която екзотичните ваканции са съчетани с качествен живот. Тук можете да се отпуснете в най-добрите курорти и да гледате хищни животни на сафари. Отидете на туризъм, риболов или опитайте необичайна африканска кухня. Възхищавайте се на спиращи дъха планински пейзажи или се занимавайте с екстремен туризъм и спорт.

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Кейптаун, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще Ви очаква вашия водач. От този момент започва Вашата програма! 
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летището в Виланкулос за обратния полет до София. Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Кейптаун - нос Добра Надежда (Боулдър Бийч) - Ливингстоун (Замбия) - река Замбези - водопадът Виктория - резерватът Чобе (Ботсвана) - Йоханесбург - Виланкулос (Мозамбик)
Продължителност:  14 дни / 12 нощувки
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 3281 US$.

Всяка от нашите програми е предназначена, като правило, за пътуване с минимален брой участници - двама души - и може да бъде променяна или допълвана по желание.
Екскурзионната програма, включваща посещение на четири страни, се провежда в период от 01.04.2023г. по 07.12.2023г., предлагаме програма с тръгване от България всеки петък. При интерес от вашата страна и с оглед на по-добра цена на самолетен билет е възможно да се подтвърди друг ден на седмицата, като програмата запазва напълно своя обем.

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпании "Turkish Airluines", "Qatar Airlines", "Lufthansa" или KLM. Ориентировъчна цена на самолетния билет е от 2120 лв. Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраната от Вас дата, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Програма

1 Ден, София - Кейптаун
Тръгване от летище София с избраната авиокомпания.

2 Ден, Кейптаун
Пристигане в Кейптаун.
Среща на летището от рускоговорящ гид и трансфер до избран хотел.
Настаняване в хотела, почивка след полета.
Кейптаун е разположен на брега на Атлантическия океан в обкръжението на високопланински върхове. Задължително е да посетите този град, защото е трудно да бъде описана неговата красота с думи.
Той е подходящо място за забавления и развлечения. Крайбрежната улица Victoria & Alfred Waterfront в пристанищната зона на Кейптаун, са събрани много сувенирни павильони, луксозни ресторанти, кафенета и магазини.

3 Ден, Кейптаун
Закуска в хотела.
Обзорна обиколка на Кейптаун и Тейбъл Маунтин (с рускоговорящ гид).
Кейптаун е майката на африканските градове или Mother City - това е и името на този град.
Именно тук започва колониалната историята на многонационалния юг на Африка. Ще преминете през историческия център на града и известната улица Aderly Street с нейните множество паметници, ще видите древната крепост и първите сгради
построени от европейците в Южна Африка.
Разходете се из градините на Кампани и известната крайбрежна улица Виктория и Алфред. Изкачете едно от чудесата на света
– Тейбъл Маунтин, откъдето се откриват уникални гледки към града, планинската верига Дванадесетте апостоли и Атлантическия океан.
Следва екскурзия до винарската ферма "Groot Constantia" (полудневна, с рускоговорящ гид).
"Groot Constantia" е най-старата винарска ферма в Южна Африка, чиято история започва в края на 17-ти век, когато губернаторът на Кейптаун Саймън Ван дер Стел засажда 70 хиляди лози. Още през 18-19 век вината от имението Констанс стават известни в Европа. Сред любителите на тези вина има много аристократи и короновани особи. Император Наполеон си поръчва от тази винарна известното вино Muscatd'Alexandrie. Тук е един от най-живописните ресторанти, където може да обядвате и да опитате страхотни вина. В цената на посещението е включена дегустация, обядът се заплаща допълнително.
Връщане в хотела около 17:00ч.

4 Ден, Кейптаун
Закуска в хотела.
09:00 - Екскурзия до нос Добра надежда (целодневна, с рускоговорящ гид).
Този ден ви очаква пътуване по един от най-красивите пътища на нашата планета – по крайбрежието на безкрайния Атлантически океан под сянката на уникалната планинска верига 12-те апостоли. Шофирайки покрай снежно белите плажове на Camps Bay, ще се озовете в Hout Bay, рибарско селище, основано преди няколко века, притежаващо уникален чар и привличащо както чуждестранни, така и местни туристи. От тук ще предприемете круиз до острова на морските тюлени.
Продължавайки по живописния Chapman's PeakDrive, ще се озовете в резервата Кейп Пойнт, до легендарния нос Добра Надежда. От двеста метра височина, стоящи до стария фар, можете да видите как водите Индийския и Атлантически океан се събират в далечината на хоризонта. Ще преминете и през Саймонстаун и ще посетете колонията на пингвините близо до този град в местността Баулдерс Бийч (Boulders Beach), където ще наблюдавате интересния живот на тези малки сладки„граждани“ в естествената им среда.
Връщане в хотела около 17:00 ч. Почивка.

5 Ден
Закуска в хотела.
Ден за разходка из града или екскурзия по желание.
Препоръчва ме ви:
-обиколка на Винените долини - Стеленбош, Франхук,
-турне до Херманус - на посещение при китовете (юни-ноември),
-обиколка на Gansbai - гмуркане с голяма бяла акула,
-посещение на аквариума "Два океана",
-полети с хеликоптер над Кейптаун и полуостров Кейп,
-туристическа разходка на Лъвския хълм,
-Ботаническа градина Кирстенбош.

6 Ден, Кейптаун - Ливингстоун
Закуска в хотела.
Трансфер до летището с англоговорящ шофьор.
Полет до водопада Виктория, Ливингстън/Зимбабве.
При пристигане среща с англоговорящ шофьор и трансфер до хотела.
Круиз по река Замбези по залез слънце (включени са леки закуски и напитки). Ще плавате по бреговете на Замбези, наблюдавайки живота на обитателите на националния парк. Животните се отправят към реката, на водопой по залез слънце.
Ще ви бъдат предложени леки закуски и освежаващи напитки. Продължителност на екскурзията 2,5 часа.
Връщане в хотела, почивка.

7 Ден Водопадът Виктория
Закуска в хотела.
Обиколка на водопада Виктория (с англоговорящ гид, входните такси са включени).
Водопадът Виктория е едно от чудесата на нашата планета, създадено от самата природа. Красотата и силата на този водопад не може да се опише с думи. По време на обиколката до водопада Виктория ще имате разходка през малка дъждовна гора в клисура, където водите на река Замбези падат на каскади - "Дим, който гърми" или Mosi-oa-Tunya е това, което африканците наричат водопад. Под непрекъснатия рев каскади от вода и освежаващи пръски, ще чуете интересни факти и легенди за този
водопад.
Имате възможност да поръчате  допълнителни екскурзии:
-Хеликоптер/ полет над водопада (15/30 мин.);
-Бънджи скок от 111 метра височина над водопада;
-Разходка с лъвове и гепарди;
-Рафтинг;
-Остров Ливингстън.

8 Ден
Закуска в хотела.
Националният парк Чобе Ботсвана. Целодневно сафари с англоговорящ водач (с включен обяд).
Обиколката включва сафари с лодка по река Чобе и сафари с открит джип Land Rover по националния парк с англоговорящ водач. Обяд в една от хижите в Ботсвана е включен в цената на тура (напитките се заплащат допълнително).
Преминаване на границата на уникално място, където се срещат 4 държави - Ботсвана,
Замбия, Зимбабве и Намибия. След като преминете границата, само след няколко минути ще се озовете Парка Чобе.
Обширните пространства на националния парк Чобе се простират на много километри по бреговете на едноименната река. Тук живеят много диви животни и птици. Този парк е особено известен със слоновете. Смята се, че тук най-големата им популация. В шумолящите треви на саваната бродят големи стада биволи, както и безброй грациозни антилопи и жирафи. По време на сафарито  по течението на реката ще видите големи семейства хипопотами и крокодили. Парк Чобе  ще зарадва и любителите на флората. Тук растат грандиозни африкански баобаби.
Връщане в хотела.

9 ден Ливингстън - Йоханесбург
Закуска в хотела.
Трансфер до летището в Ливингстън с англоговорящ шофьор. Регистрация за международен полет. Полет до Йоханесбург.
Обзорна обиколка на Йоханесбург с рускоговорящ гид.
Йоханесбург е най-големият град в Южна Африка и финансовата столица на страната.
Йоханесбург е основан през 1886 г. и на езика Нгуни се нарича Иголи (Igoli) -
Градът на златото. Шофирайки през модерния мегаполис, можете да видите хълмовете, образувани от купища отработени земни маси от златните мини. Градът е възникнал върху планинска верига благодарение на най-богатото златно находище и се развива като най-големия бизнес център на Южна Африка. Небостъргачи, шикозни бутици, страхотни хотели, ресторанти, огромни молове, ароматни индийски базари, тишинатаq сенчестите предградия, всичко това е Йоханесбург. Градът се намира на 1828 надморска височина. Тук цари прекрасен райски климат - синьо небе, без един облак през цялата зима и кратки летни вечерни валежи с гръмотевични бури, освежаващи градините и улиците на града. Пътувайки през огромен метрополис, буквално стоящ върху злато, ще посетите бизнес центъра с офисите на най-старата компания за добив и обработка на диаманти De Beers, и известния Diamond House, ще усетете атмосферата на най-грандиозната златна треска в историята човечеството.
Трансфер до хотела.

10 Ден,  Йоханесбург - Мозамбик
Трансфер с англоговорящ шофьор до летището. Полет до Виланкулос/Мозамбик. Пристигане на летище Виланкулос.
Трансфер с автомобил до хотел на брега (по избор 3* и 4*) или с корабче до остров Базаруто (хотел 5 *).
Настаняване в хотела. Почивка на Индийския океан.

11  - 13 Ден, Мозамбик
Почивка на брега на Индийския океан.

14 Ден, Мозамбик
Закуска в хотела.
Трансфер до летище Виланкулос с англоговорящ шофьор.

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 3281 US$.

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека;
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзионното обслужване е на руски и английски език.

Цената на програмата включва:
-Настаняване в Кейптаун (Южна Африка), 4 нощувки – хотели: New Tulbagh 3* / Radisson Blu Hotel & Residence 4* / Radisson Blu Waterfront 5* (или подобен), храна - закуска ;
-Настаняване в Ливингстън (Замбия), 3 нощувки – Avani Hotel 4* / The Royal Livingstone 5* (или подобен)q храна - закуска;
-Настаняване в Йоханесбург (Южна Африка), 1 нощувка – хотели Radisson Sandton 4*/DaVinci hotel 5* (или подобни) храна - закуска;
-Настаняване в Мозамбик, 4 нощувки - хотел Anantara Bazaruto Island Resort 5 *, изхранване - All inclusive / Vilanculos Beach Lodge 4*, изхранване - закуска;
-Трансферы и транспортное обслуживание по программе (екскурзовод с руски / английски);
-Обзорна екскурзия в Кейптаун с изкачване на Тейбъл Маунтин (билет за подемник е 25 US$ на човек, заплаща се на място) с екскурзовод на руски език;
-Екскурзия на винена изба  Грут Констанция (Groot Constantia Wine Farm), екскурзовод на руски език, дегустацията е включена в цената;
-Eкскурзия нос Добра Надежда екскурзовод на руски език;
-Круиз по р. Замбези (включен лек обяд)
-Екскурзия водопад Виктория, англоязичен екскурзовод
-Сафари в в резерват Чобе с обяд.
-Обзорна екскурзия в Йоханесбург, рускоязичен екскурзовод
-Медицинская страховка

Цената на програмата не включва:
-Самолетен билет София - Кейптаун - Виланкулос - София
-Самолетен билет Кейптаун – Ливингстон – Йоханнесбург – Виланкулос
-Виза ЮАР(интервю) – 65 лева (заплащат се предварително от България)
-Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР – 50лева;
-Виза за Замбия – 50 US$, издава се на летище Ливингстън (заплаща се лично на летище в $);
-Виза за Мозамбик се получава на летището при пристигане – цена в US$ Може да бъде заплатена кеш или чрез кредитна карта, като сумата се прекалкулира в Мозамбикски метикал.
-Разходи от лично естество;
-Посещения на обекти извън описаните в програмата и входните такси за тях;

Цени на допълнителни екскурзии в Кейптаун, валидни за минимум 2 човека.
( Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от страна на местния партньор към момента на резервация).

Полет с хеликоптер (45 минути) - 481 $ на човек .
Полет от V&A Waterfront до нос Добра надежда и връщане по крайбрежието на False Bay до брега.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.08.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Полет с хеликоптер (12 минути) - 145 $ на човек .
Кратък панорамен полет над Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града.
Цената е валидна до: 31.08.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Полет с хеликоптер до остров Робен (20 минути) – 225$ на човек
Остров Робен е остров в Тейбъл Бей, на 6,9 километра западно от брега на Bloubergstrand, северно от Кейптаун, Южна Африка.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града.
Цената е валидна до: 31.08.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Шнорхелинг с морски тюлени - 225 $ на човек .
важно! Деца под 18 години не се допускат на обиколката.
Продължителност на обиколката: 120 минути.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Круиз по залез с шампанско (90 минути) - 75$ на човек .
Тръгване на круиза: от V&A Waterfront.
Времето на тръгване варира в зависимост от сезона: 17.00-19.00ч.
Включено в цената: чаша шампанско.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Екскурзия с ретро мотоциклет за цял ден - 250$ на човек.
Ще отидете на ретро мотоциклет по крайбрежието на залива Фолс Бей, преминавайки покрай живописните местни села: Гордънс Бей, Прингъл Бей и Батис Бей.
Ще спрете на различни платформи за наблюдение, от юли до ноември, освен зашеметяващи пейзажи, можете да наблюдавате и китове.
Ще посетите Ботаническата градина Харолд Потър, разположена в подножието на планината на брега на океана, и ще се срещнете с африкански пингвини в Стоуни Пойнт.
След обяд в местен ресторант на връщане към Кейптаун ще опитате най-добрите сортове южноафрикански вина или крафт бири.
Включени в цената: обяд в местен ресторант (напитките се заплащат отделно), екскурзоводско обслужване, трансфери от/до хотел в Кейптаун, оборудване, дегустация на крафт бира или дегустация на вино.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Чай в хотел Mount Nelson - 95$ на човек .
Хотел Mount Nelson е безспорната отличителна черта на Кейптаун и чудесен пример за колониален лукс. Чаените партита, които се сервират в уютната градина на хотела, отдавна са спечелили популярност сред пътници от цял свят.
Освен творенията на местния сладкар, на гостите се предлагат и над 30 вида насипен чай.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Вечеря и шоу на африкански барабанисти в ресторант Gold - 87$ на човек .
Ресторант GOLD в Кейптаун предлага автентично африканско изживяване, съчетано с традиционни кукли на Мали и забавления.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, вечеря / сет меню (напитките се заплащат отделно), шоу на африкански барабанисти.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Посещение на винарските имоти Groot Constantia и Buitenverwachting (половин ден) - 95$ на човек .
Включено в цената: трансфер от/до хотела в центъра на града, посещение на винарска изба, дегустация на 5 вида вина във всяко имение.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Екскурзия до Винените долини с обяд и посещение на музея на ретро автомобилите
- 145$ на човек .

Районът Wine of Origin район Кейптаун включва общо 30 винарски ферми и е разделен на районите Constantia, Durbanville, Philadelphia и Hout Bay. Cape winelands е най-близък район, съдържащ основните винарски региони: Stellenbosch, Franschhoek, Paarl, Robertson и Wellington. Всеки от тези винарски региони има свой собствен винен маршрут, винени стилове и е на разстояние с кола от Cape Town, предлагат страхотни възможности за еднодневно пътуване от Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, 1 дегустация на вино, 2-степенен обяд в местен ресторант (напитките се заплащат отделно), посещение на музея на ретро автомобили.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Парапланер - 160$ на човек .
Продължителност на полета - 8-15 минути.
Включени в цената: услуги на инструктор, оборудване, инструктаж преди полета.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Сандборд и АТВ - 165$ на човек .
Продължителността на обиколката е приблизително 6 часа.
Включени в цената: услуги на инструктор, закуски и безалкохолни напитки, екипировка, входни билети за дюните, трансфери от/до хотела в центъра на града.
важно! Деца под 13 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Гмуркане в клетка с бяла акула - 220$ на човек .
Продължителността на обиколката е приблизително 10 часа.
Приблизителен час на тръгване - 05.00 ч. (точният час се договаря предния ден).
Включено в цената трансфери от/до хотел в центъра на града, лека закуска на брега преди заминаване, брифинг преди заминаване, леки закуски и освежителни напитки на борда, екипировка за гмуркане, включително кърпи и неопренови костюми, лек обяд при връщане на брега.
важно! Деца от 6 години се допускат на борда, за да наблюдават акулите от кораба.
Деца от 11 години имат право да се гмуркат в клетка.
Цената е валидна до: 31.11.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Трекинг до Лъвската глава (Lion's Head) по залез - 95$ на човек .
Лъвската глава е планина в Кейптаун, Южна Африка, между Тейбъл Маунтин и Сигнал Хил. Върхът на Лъвската глава е на 669 метра над морското равнище. Върхът е част от драматичен фон на град Кейптаун и е част от националния парк Тейбъл Маунтин.
Включено в цената: екскурзоводско обслужване, закуски и вода, пенливо вино.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Екскурзия до Херманус за наблюдение на китове - 220$ на човек
Херманус е крайморски град югоизточно от Кейптаун, в провинция Западен Кейп в Южна Африка. Известно е като дестинация за наблюдение на китове.
Сезон за наблюдение на китове: юни - декември.
Включено в цената: трансфер от/до хотела в центъра на града, брифинг с морски биолог, лек обяд, чай и кафе.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Индивидуален тур до Винените долини - 250$ на човек
Western Cape е основният регион за производство на вино в Южна Африка и е удобно разположен само на един хвърлей разстояние от центъра на Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, дегустации на вино в две имения.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия на английски език.

Сафари в резервата Акила - 230$ на човек.
Aquila Private Game Reserve - Wildlife and safari park
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, 1 открито джип сафари, закуска и обяд (напитките се заплащат отделно).
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross