Южна Африка - Замбия - Ботсвана. 

Information
Tour plan
Price & Date

Предлагаме на вашето внимание една от най-популярните обиколки на африканския континент.
За 8 дни пътуване ще имате време да се насладите на магията на Кейптаун, да посетите нос Добра Надежда, да круизирате по река Замбези по залез слънце, да видите приказно красивия водопад Виктория и да отидете на спиращо дъха сафари през националния парк Чобе. Сигурни сме, че Африка ще ви даде много ярки впечатления и ще остане завинаги в спомените ви!

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Кейптаун, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще Ви очаква вашия водач. От този момент започва Вашата програма! 
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Кейптаун - Ливингстон / Замбия - сафари в парковете на Замбези и Чобе - Йоханесбург
Продължителност:  9 дни / 8 нощувки
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 3215 US$.

Всяка от нашите програми е предназначена, като правило, за пътуване с минимален брой участници - двама души - и може да бъде променяна или допълвана по желание.
Екскурзионната програма се провежда в период от 01.04.2024г. по 07.12.2024г., предлагаме програма с тръгване от България в дни четвъртък, петък и събота.

При интерес от вашата страна и с оглед на по-добра цена на самолетен билет е възможно да се подтвърди друг ден на седмицата, като програмата запазва напълно своя обем.

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпании "Turkish Airluines", "Qatar Airlines", "Lufthansa" или KLM. Ориентировъчна цена на самолетния билет е от 1800 лв. Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраната от Вас дата, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Примерни хотели по програма:

Кейптаун (ЮАР)

InnsCape Classic Hotel
Tulbagh St, Cape Town City Centre, Cape Town, 8001, South Africa
Галерия от снимки на това място за настаняване

Radisson Blu Hotel & Residence 4*
22 Riebeek St, Cape Town City Centre, Cape Town, 8000, South Africa
Галерия от снимки на това място за настаняване

Radisson Blu Waterfront 5*
100 Beach Road, Granger Bay Blvd, Cape Town, 8001, South Africa
Галерия от снимки на това място за настаняване

The New Tulbagh 3*

Парк Крюгер
Mjejane River Lodge 4*

Kapama River Lodge 5*

Йоханесбург
Radisson Sandton 4*

DaVinci hotel 5*

Програма

1 Ден, София - Кейптаун
Тръгване от летище София с избраната авиокомпания.

2 Ден Кейптаун
Пристигане на летището в Кейптаун.
Паспортен контрол, вземане на багаж, митнически контрол, изход към залата за пристигащи.
Трансфер до хотел 4* Park Inn by Radisson или подобен.
Настаняване в хотел. Почивка.

3 Ден Кейптаун  (Южна Африка)
Закуска в хотела.
Обзорна обиколка на Кейптаун и Тейбъл Маунтин.
Ще преминете през историческия център на града, известната улица Aderly с многобройните паметници, ще видите древна крепост, първата сграда, построена от европейци в Южна Африка. Разходете се из градините Кампани, известната брегова линия на V&A. Изкачете едно от чудесата на света, Тейбъл Маунтин, за уникални гледки към града, Дванадесетте апостоли и Атлантическия океан.
Билетът за фуникуляра не е включен в цената на обиколката, той се заплаща самостоятелно. Цената е около 20-25 долара на човек. Екскурзия до винарската ферма.
Първият губернатор на Кейптаун засадил лози в имението си Констанций. Славата на тези вина достига до Европа. Един истински ценител не можеше да не опита вината на Констанс. Техни почитатели са били аристократи, крале, император Наполеон. А сега прекрасните вина на имението Констанция ви очакват.

4 Ден Кейптаун
Закуска в хотела.
09:00 ч. среща с рускоговорящ гид във фоайето на вашия хотел.
Екскурзия до нос Добра Надежда.
Днес ще пътуваме по един от най-красивите пътища на нашата планета - по крайбрежието на безбрежния Атлантически океан под сянката на уникалната планинска верига на 12-те апостоли. Карайки по снежно белите плажове на Camps Bay, ще се озовете в град Hout Bay, рибарско селище, основано преди няколко века, което има уникален чар и привлича не само туристи, но и самите жители на Южна Африка. От тук ще предприемете круиз до острова на морските тюлени. Освен това, след като шофирате по живописния път Chapman's Peak Drive, ще се озовете в природния резерват Cape Point, до легендарния нос Добра надежда. От височина от двеста метра, стоящ на стар фар, можете да видите как водите на Индийския и Атлантическия океан се събират на хоризонта. Днес ще минете и през Саймънс Таун и ще посетите колонията на пингвините близо до този град, на плажа Боулдърс, където ще наблюдавате интересния живот на тези сладки малки „граждани“ в естествената им среда. Връщане в хотела 17:00 -18:00ч. Почивка.

5 Ден Кейптаун
Закуска в хотела.
Ден за разходка из града или Допълнителни екскурзия по желание, см Prices & Date.
Препоръчва се:
-наблюдение на китове в Херманус
-обиколка на Gansbai - гмуркане с голяма бяла акула,
-посещение на аквариума "Два океана",
-полети с хеликоптер над Кейптаун и полуостров Кейп,
-туризъм/туризъм на Лъвския хълм или други,
-Ботаническа градина Кирстенбош и др.
Или допълнителна екскурзия с рускоезичен екскурзовод „Винен път“ (цена - 250 $ на човек за група от 2 души) – където ще откриете невероятни пейзажи от очарователни, варосани ферми, разположени сред изумрудени лозя, заобиколени от великолепните планини на Западен Кейп.

Ще посетите двата най-известни града в региона – Стеленбош и Франхук.

Разположено на върха на великолепния планински проход Helshoogte, на границата на два световноизвестни лозарски града - Stellenbosch и Franschhoek - имението Delaire Graff е едно от най-луксозните лозя в региона, ако не и в цяла Южна Африка. Собственик на имението е известният Лорънс Граф, основател на една от най-големите диамантени корпорации в света. Всеки детайл от имението излъчва лукс, достоен за кралските семейства. От откриването на първия си бутик за диаманти на New Bond Street през 1993 г. Лорънс Граф има 34 бутика по целия свят.

Delaire Graff Estate – Вината Delaire Graff са сред най-престижните в южното полукълбо.  Дългият период на зреене на гроздето позволяват получаването на класически червени вина с богат, елегантен вкус. Линията вина на икономиката се допълва от свежи, ярки бели, неустоими розета, елегантни пенливи вина. Имението има статут на First Growth в Южна Африка, награда за създаването на най-желаните вина в страната. Накрая ще посетите музея на ретро автомобили от личната колекция на Антъни Рупърт, който е признат за най-големия и интересен в света. Автомобилният музей Franschhoek съдържа уникална и вълнуваща колекция от автомобили, мотоциклети и сувенири, представящи над 100 години автомобилна история.

Antonij Rupert Wyne Estate - тук е уникална колекция от вина Anthony Rupert. Можете да опитате най-добрите вина, предлагани от имението и да ги закупите.
Връщане в хотела до 18:00ч

6 Ден Кейптаун  (Южна Африка) – Водопад Виктория (Зимбабве)
Моля, вземете кутия с закуска  на рецепция  преди да тръгнете за летище.
Напускане на хотела.
09:45 – 12:40 полет до Виктория Фолс/Зимбабве.
При пристигане среща с англоговорящ шофьор.  Трансфер до хотел  A’Zambezi River Lodge. 4*
В 16:25 ч. среща във фоайето на хотела за трансфер до корабчето. Круиз по река Замбези по залез слънце (включени леки закуски и напитки). Ще празходка с лодка по бреговете на река Замбези, наблюдавайки живота на обитателите на националния парк. Животните се отправят към реката, за да пият по залез слънце. Ще ви бъдат предложени леки закуски и освежаващи напитки. Продължителността на обиколката е 2,5 часа.
Връщане в хотела, почивка.

7 Ден Виктория Фолз имбабве)
Закуска в хотела.
08:00 ч. среща във фоайето на хотела.
Екскурзия до водопада Виктория в Зимбабве, придружена от англоговорящ водач, като част от международна група (продължителност приблизително 2,5 часа). Връщане в хотела. Водопадът Виктория е едно от чудесата на нашата планета, създадено от самата природа. Красотата и силата на този водопад не може да се опише с думи. По време на екскурзия до водопада Виктория ще се разходите през малка дъждовна гора по протежение на дефилето, където водите на река Замбези падат в каскади - „Димът, който гърми“ или Mosi-oa-Tunya - африканците наричат ​​водопада. Под непрестанния грохот на каскади и освежаващи пръски ще чуете интересни факти и легенди за водопада.
Допълнителни екскурзии по желание:
-полет с хеликоптер над водопада
-обиколка на водопада Виктория от страна на  Замбия

8 Ден  Виктория Фолз (Зимбабве – Парк Чобе (Ботсвана)
Закуска в хотела. Сафари в Ботсвана, в Националния парк Чобе с обяд (2 сафарита - джип и лодка).
Връщане в хотела в Зимбабве.

9 Ден Виктория Фолз (Зимбабве) – Йоханесбург (Южна Африка )
Закуска в хотела. Трансфер до летище за полета за Йоханесбург и за София

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 3215US$.

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека;
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзионното обслужване е на руски и английски език.

Цената на програмата включва:
-Настаняване в Кейптаун хотел 4* със закуски (4 нощувки)
-Настаняване във Ливингстон (Замбия) хотел 4* със закуска (2 нощувки)
-Настаняване в резервата Чобе (Ботсвана) nfje. 4* със закуска, обяд и вечеря (2 ночи)
-Обзорна обиколка на Кейптаун с изкачване на Тейбъл Маунтин (билет за кабинковия лифт срещу допълнително заплащане - $30-35/човек) с рускоговорящ водач
-Екскурзия до винарската ферма Groot Constantia (включена дегустация) с рускоезичен екскурзовод
-Екскурзия до нос Добра надежда с рускоезичен водач
-Круиз с корабче по река Замбези (включени напитки и леки закуски)
-Екскурзия до водопада Виктория с англоговорящ гид
-Сафари в резерват Чобе с обяд в англоговоряща група
-Всички необходими входни билети (с изключение на билета за планината Тейбъл) по време на екскурзии
-Всички трансфери по програмата (с рускоезичен или англоговорящ придружител)
-Медицинска застраховка за туристи до 65 години
Цената на програмата не включва:
-Самолетни билети София – Кейптаун /Йоханнесбург –  София.
-Вътрешни полети Кейптаун - Ливингстън/Водопадите Виктория - Йоханесбург (заявена цена при резервация на екскурзията)
-Визи за Юар, Замбия и Ботсвана, агенция осигурява получаване на всяка виза.

По желание:
-Полет с хеликоптер над водопадите от страната на Зимбабве 12/13 мин. Цена: 195 $
-Разглеждане на водопадите от страната на Замбия - Цена: 85 $ , като допълнително се заплаща виза за Замбия в размер на 50 $
- Круиз на залез слънце по река Замбези. Цена: 120 $
( Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от страна на местния партньор към момента на резервация).

Цени на допълнителни екскурзии в Кейптаун, валидни за минимум 2 човека.
( Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от страна на местния партньор към момента на резервация).

Полет с хеликоптер (45 минути) - 481 $ на човек .
Полет от V&A Waterfront до нос Добра надежда и връщане по крайбрежието на False Bay до брега.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.08.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Полет с хеликоптер (12 минути) - 145 $ на човек .
Кратък панорамен полет над Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града.
Цената е валидна до: 31.08.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Полет с хеликоптер до остров Робен (20 минути) – 225$ на човек
Остров Робен е остров в Тейбъл Бей, на 6,9 километра западно от брега на Bloubergstrand, северно от Кейптаун, Южна Африка.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града.
Цената е валидна до: 31.08.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Шнорхелинг с морски тюлени - 225 $ на човек .
важно! Деца под 18 години не се допускат на обиколката.
Продължителност на обиколката: 120 минути.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Круиз по залез с шампанско (90 минути) - 75$ на човек .
Тръгване на круиза: от V&A Waterfront.
Времето на тръгване варира в зависимост от сезона: 17.00-19.00ч.
Включено в цената: чаша шампанско.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Екскурзия с ретро мотоциклет за цял ден - 250$ на човек.
Ще отидете на ретро мотоциклет по крайбрежието на залива Фолс Бей, преминавайки покрай живописните местни села: Гордънс Бей, Прингъл Бей и Батис Бей.
Ще спрете на различни платформи за наблюдение, от юли до ноември, освен зашеметяващи пейзажи, можете да наблюдавате и китове.
Ще посетите Ботаническата градина Харолд Потър, разположена в подножието на планината на брега на океана, и ще се срещнете с африкански пингвини в Стоуни Пойнт.
След обяд в местен ресторант на връщане към Кейптаун ще опитате най-добрите сортове южноафрикански вина или крафт бири.
Включени в цената: обяд в местен ресторант (напитките се заплащат отделно), екскурзоводско обслужване, трансфери от/до хотел в Кейптаун, оборудване, дегустация на крафт бира или дегустация на вино.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Чай в хотел Mount Nelson - 95$ на човек .
Хотел Mount Nelson е безспорната отличителна черта на Кейптаун и чудесен пример за колониален лукс. Чаените партита, които се сервират в уютната градина на хотела, отдавна са спечелили популярност сред пътници от цял свят.
Освен творенията на местния сладкар, на гостите се предлагат и над 30 вида насипен чай.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Вечеря и шоу на африкански барабанисти в ресторант Gold - 87$ на човек .
Ресторант GOLD в Кейптаун предлага автентично африканско изживяване, съчетано с традиционни кукли на Мали и забавления.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, вечеря / сет меню (напитките се заплащат отделно), шоу на африкански барабанисти.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Посещение на винарските имоти Groot Constantia и Buitenverwachting (половин ден) - 95$ на човек .
Включено в цената: трансфер от/до хотела в центъра на града, посещение на винарска изба, дегустация на 5 вида вина във всяко имение.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Екскурзия до Винените долини с обяд и посещение на музея на ретро автомобилите
- 145$ на човек .

Районът Wine of Origin район Кейптаун включва общо 30 винарски ферми и е разделен на районите Constantia, Durbanville, Philadelphia и Hout Bay. Cape winelands е най-близък район, съдържащ основните винарски региони: Stellenbosch, Franschhoek, Paarl, Robertson и Wellington. Всеки от тези винарски региони има свой собствен винен маршрут, винени стилове и е на разстояние с кола от Cape Town, предлагат страхотни възможности за еднодневно пътуване от Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, 1 дегустация на вино, 2-степенен обяд в местен ресторант (напитките се заплащат отделно), посещение на музея на ретро автомобили.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Парапланер - 160$ на човек .
Продължителност на полета - 8-15 минути.
Включени в цената: услуги на инструктор, оборудване, инструктаж преди полета.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Сандборд и АТВ - 165$ на човек .
Продължителността на обиколката е приблизително 6 часа.
Включени в цената: услуги на инструктор, закуски и безалкохолни напитки, екипировка, входни билети за дюните, трансфери от/до хотела в центъра на града.
важно! Деца под 13 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Гмуркане в клетка с бяла акула - 220$ на човек .
Продължителността на обиколката е приблизително 10 часа.
Приблизителен час на тръгване - 05.00 ч. (точният час се договаря предния ден).
Включено в цената трансфери от/до хотел в центъра на града, лека закуска на брега преди заминаване, брифинг преди заминаване, леки закуски и освежителни напитки на борда, екипировка за гмуркане, включително кърпи и неопренови костюми, лек обяд при връщане на брега.
важно! Деца от 6 години се допускат на борда, за да наблюдават акулите от кораба.
Деца от 11 години имат право да се гмуркат в клетка.
Цената е валидна до: 31.11.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Трекинг до Лъвската глава (Lion's Head) по залез - 95$ на човек .
Лъвската глава е планина в Кейптаун, Южна Африка, между Тейбъл Маунтин и Сигнал Хил. Върхът на Лъвската глава е на 669 метра над морското равнище. Върхът е част от драматичен фон на град Кейптаун и е част от националния парк Тейбъл Маунтин.
Включено в цената: екскурзоводско обслужване, закуски и вода, пенливо вино.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Екскурзия до Херманус за наблюдение на китове - 220$ на човек
Херманус е крайморски град югоизточно от Кейптаун, в провинция Западен Кейп в Южна Африка. Известно е като дестинация за наблюдение на китове.
Сезон за наблюдение на китове: юни - декември.
Включено в цената: трансфер от/до хотела в центъра на града, брифинг с морски биолог, лек обяд, чай и кафе.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Индивидуален тур до Винените долини - 250$ на човек
Western Cape е основният регион за производство на вино в Южна Африка и е удобно разположен само на един хвърлей разстояние от центъра на Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, дегустации на вино в две имения.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия на английски език.

Сафари в резервата Акила - 230$ на човек.
Aquila Private Game Reserve - Wildlife and safari park
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, 1 открито джип сафари, закуска и обяд (напитките се заплащат отделно).
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Посещение на винарските имоти Groot Constantia и Buitenverwachting (половин ден) - 95$ на човек .
Включено в цената: трансфер от/до хотела в центъра на града, посещение на винарска изба, дегустация на 5 вида вина във всяко имение.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Екскурзия до Винените долини с обяд и посещение на музея на ретро автомобилите - 145$ на човек .
Районът Wine of Origin район Кейптаун включва общо 30 винарски ферми и е разделен на районите Constantia, Durbanville, Philadelphia и Hout Bay. Cape winelands е най-близък район, съдържащ основните винарски региони: Stellenbosch, Franschhoek, Paarl, Robertson и Wellington. Всеки от тези винарски региони има свой собствен винен маршрут, винени стилове и е на разстояние с кола от Cape Town, предлагат страхотни възможности за еднодневно пътуване от Кейптаун. Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, 1 дегустация на вино, 2-степенен обяд в местен ресторант (напитките се заплащат отделно), посещение на музея на ретро автомобили.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Парапланер - 160$ на човек .
Продължителност на полета - 8-15 минути.
Включени в цената: услуги на инструктор, оборудване, инструктаж преди полета.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
важно! Деца под 8 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Сандборд и АТВ - 165$ на човек .
Продължителността на обиколката е приблизително 6 часа.
Включени в цената: услуги на инструктор, закуски и безалкохолни напитки, екипировка, входни билети за дюните, трансфери от/до хотела в центъра на града.
важно! Деца под 13 години не се допускат на обиколката.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия в група с английски език.

Гмуркане в клетка с бяла акула - 220$ на човек .
Продължителността на обиколката е приблизително 10 часа.
Приблизителен час на тръгване - 05.00 ч. (точният час се договаря предния ден).
Включено в цената трансфери от/до хотел в центъра на
града, лека закуска на брега преди заминаване, брифинг преди заминаване, леки
закуски и освежителни напитки на борда, екипировка за гмуркане, включително
кърпи и неопренови костюми, лек обяд при връщане на брега.
важно! Деца от 6 години се допускат на борда, за да наблюдават акулите от кораба.
Цената е валидна до: 31.11.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Трекинг до Лъвската глава (Lion's Head) по залез - 95$ на човек .
Лъвската глава е планина в Кейптаун, Южна Африка, между Тейбъл Маунтин и Сигнал Хил. Върхът на Лъвската глава е на 669 метра над морското равнище.  Върхът е част от драматичен фон на град Кейптаун и е част от националния парк  Тейбъл Маунтин.
Включено в цената: екскурзоводско обслужване, закуски и вода, пенливо вино.
Допълнително заплащане: трансфер от/до хотела.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.  / Групова екскурзия на английски език.

Екскурзия до Херманус за наблюдение на китове - 220$ на човек
Херманус е крайморски град югоизточно от Кейптаун, в провинция Западен Кейп
в Южна Африка. Известно е като дестинация за наблюдение на китове.
Сезон за наблюдение на китове: юни - декември.
Включено в цената: трансфер от/до хотела в центъра на  града, брифинг с морски биолог, лек обяд, чай и кафе.
Цената е валидна до: 31.12.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Индивидуален тур до Винените долини - 250$ на човек
Western Cape е основният регион за производство на вино в Южна Африка и е
удобно разположен само на един хвърлей разстояние от центъра на Кейптаун.
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на  града, дегустации на вино в две имения.
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Екскурзия на английски език.

Сафари в резервата Акила - 230$ на човек.
Aquila Private Game Reserve - Wildlife and safari park
Включени в цената: трансфери от/до хотела в центъра на града, 1 открито джип сафари, закуска и обяд (напитките се заплащат отделно).
Цената е валидна до: 31.10.2023г.
/ Групова екскурзия на английски език.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross