Белите нощи в Санкт-Петербург

Information
Tour plan
Price & Date

Екскурзионната программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Санкт-Петербург, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където ще Ви очакват Вашите водач и група. От този момент започва Вашата програма! 
В края на пътуването имате трансфер до летището в Санкт-Петербург за обратния полет до София. Обслужването е на руски  език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Санкт-Петербург
Продължителност:  6 дни/ 5 нощувки, тръгване всеки четвъртък
Дати за провеждане на  екскурзията:  
14.09.2023; 21.09.2023; 28.09.2023;
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е  356 евро

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", през Истанбул, цената на двупосочен самолетен билет е от 680 евро.  Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати на пътуване.

В програмата на екскурзията:  обзорна екскурзия, Ермитаж, Петерхоф (фонтаните на долния парк), Царско село (Екатерининския дворец с кехлибарената стая), Исаакиевски събор.

Виза за Русия.
Агенцията извършва цялата процедура по оформяне на Вашата виза.
Записване за програмата става с предварително плащане 30% от пакетната цена, пълно плащане 21 календарни дни преди датата на тръгване.

ПРОГРАМА

1 ден, четвъртък
Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Свободно време. Нощувка.

2 ден, петък
Закуска в хотела.
От 09:00ч до времето за тръгване за екскурзията ще се срещнете с екскурзовода, който ще отговори на всичките Ви въпроси, ще Ви даде уточнената програма и ще Ви предложи допълнителни екскурзии, по които да се запишете по желание.
Туристите, настнени в хотел Фонтанка трябва да отидат до хотел Азимут
13:00ч
Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Автобусна обзорна екскурзия „Парадните площади“. Тази екскурзия ще Ви срещне с красотата на парадния център на Северната столица. Ще видите известните архитектурни ансамбли на Сенатския и Исаакиевски площади, които ще Ви се представят със своето сияние и блясък. Ще бъдете на Дворцовия площад – главният площад на Санкт-Петербург. Архитектурния ансамбъл се е създавал в продължение на 50 години и окончателно оформен през 30-те години на XIX век благодарение на талантливите архитекти Карло Росси и Огюст Монферран. По време на пешеходната обиколка по площадите ще узнаете историята за създаването на Генералния щаб на Зимния дворец и Александровската колона.
Екскурзия в Ермитажа.
Ермитажът заема особено място сред художествените музеи по света. Той започнал като лична колекция на императрица Екатерина II и дълго време останал закрит за широката публика. В средата на XIX век музеят станал публичен. По настоящем неговата колекция наброява повече от 3,5 милиона експонати. Сред тях са шедьоври на Леонардо да Винчи, Рембранд, платна на импресионисти, антични скулптури, египетски находки, истиска мумия и много други.
Край на програмата: в хотела.
Продължителност на програмата – около 6 часа.


3 ден, събота

Закуска в хотела.
10:00ч – Отпътуване от хотела с автобус.
Автобусна екскурзия до Петерхоф „Петерхофска фантазия“.
Не е възможно идвайки в града, построен от Петър I да не посетите любимото му място – блестящя Петерхоф. Екскурзията ще Ви запознае с една от най-славните резиденции на Санкт-Петербург, която в продължение на две столетия била извънградска императорска резиденция. Пътят, който ще Ви доведе до Санкт-Петербург, до сега пази следите на отминалите векове. Съхранените паметници и имения пресъздават атмосферата на селския живот на Русия в края на XIX – началото на XX век.
Екскурзия в Долния парк с фонтаните.
Петерхоф е столица на фонтаните, вълшебен парк с дворци, увенчани със златна ваза, стояща на покрива. За негово подножие служи голяма каскада – невероятна водна феерия с фонтани и скулптури. Струята на най-известния фонтан „Самсон“ се издига на височината на седеметажна сграда. По пищност и богатство оформлението на Петерхоф надминава своя прототип - френския Версай и се превръща в най-яркия дворцов ансамбъл в Европа.
Край на програмата до метростанция „Ленинский проспект“ или „Московская“.
Продължителност на програмата около 7 часа.

4 ден, неделя
Закуска в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Дворци и техние владетели"
Дворците на петербургските благородници ще се появят пред Вас не само като паметници на културата, но и като места, където са се раждали, живели и умирали арбитри на съдбините на руската държава. Тук протичал частният им живот, тук е създадена грандиозната история на Русия. По време на екскурзията ще се запознаете с два великолепни дворци: Юсуповски дворец в центъра на Санкт-Петербург и извънградската резиденция на императорите – Екатеринински дворец в Царско село.
Екскурзия в Юсуповски дворец (възможен е аудиогид).
Юсуповски дворец е едно от редките имения, където са оцелели не само основните зали, но и личните стаи на собствениците. В облика на двореца са се отразили както източния произход на собствениците, така и тънкия вкус и неограничение финансови възможности. Ще минете през залите където Юсупови организирали ежегодните си балове, ще бъдете в Мавританската и Гобленова гостни, където Юсупови са съхранявали своите известни художествени колекции, ще се полюбувате на удивително уютния и разкошен домашен театър, на сцената на който са излизали не само владетелите на двореца, но и членове на императорското семейство.
Отпътуване за Царско село.
Екскурзия в Екатерининския дворец.
Гостите на Царско село ще бъдат потресени от фантастичния разкош на украсата на Екатерининския дворец. Една от залите на златната анфилада на Растрелли се явява известната Кехлибарена стая, похитена от окупаторите по време на Великата Отечествена война и пресъздадена от петербургските реставратори, работата на които можете да оцените по време на екскурзията в Екатерининския дворец.
Край на програмата в хотела.
Продължителност на програмата около 10 часа.

5 ден, понеделник
Закуска в хотела.
09:00ч – среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Блестящият Санкт-Петербург“.
Почти от самото си основаване Северната столица е застроена не с отделни сгради, а с архитектурни ансамбли, свързани помежду си с общ план. Ще се полюбувате на ансамблите на централните площади на града – Дворцов, Исаакиевски, Сенатски, парадните улици покрай Нева и ще разберете за един от главните символи на града, най-голямото църковно съоръжение на Санкт-Петербург – Исаакиевски събор.
Екскурзия в Исаакиевски събор.
Исаакиевският събор е шедьовър на световната архитектура – явява се четвъртото по големина църковно съоръжение в света. По време на екскурзията ще узнаетее защо са го строили четири пъти и защо е така тясно свързан с името на основателя на града император ПетърI. Разкошния интериор на събора поразява въображението – ефектно съчетание на позлата, цветно стъкло, лазурит и малахит, картини и мозайки на известни художници, статуи и скулптурни групи. Съборът бил възстановяван, затварян, по колоните му са оставени белези от фашистки снаряди. Но смуглото злато на неговите куполи сияе на петербургския небосклон. От колонадите на Исаакиевския събор, намиращи се на височината на 15-етажна сграда се открива удивителна панорама на Санкт-Петербург (входен билет може да се вземе допълнително на касите на събора).
Край на програмата: Исаакиевски събор (метростанция „Адмиралтейская“).
Продължителност на програмата около 3 часа.

6 ден, вторник
Закуска в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет.
Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ПЪТУВАНЕТО
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 356 евро,

Хотели ½ Дв.стая Ед.стая
"Россия" 3* Стандарт 356 497
"Россия" 3* Бизнес 364 515
"Россия" 3* Комфорт 399 585
"А Отель Фонтанка"3* Стандарт 362 497
"А Отель Фонтанка"3* Супериор 371 521
"Азимут Отель Санкт-Петербург" 4* Смарт 403 582
"Катарина гранд палас отель"4* Комфорт 466 743

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 1 човека,.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати.
-Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

Екскурзионната програма:
-Обзорна обиколка
- „Исаакиевский собор“
-Петерхоф (Фонтаните на долния парк)
-„Царское село“ (Екатерининският дворец с Кехлибарената стая)
-Ермитаж
-нощувки и закуски в избрания хотел;
-трансфери от и до летище;
-входни билети по програмата;
-транспорт по време на екскурзиите;
-екскурзоводско обслужване на руски език;
-медицинска застраховка с покритие 30 000 евро и покритие Ковид-19

Цената на програмата не включва: 
-Самолетен билет „Turkish Airlines“ е от 680 евро.
-Допълнителни екскурзии
-Виза за Русия, еднократна, с престой до 30 дни, извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.

Периода на провеждане на  екскурзията е  01.08.2023 - 30.09.2023 , тръгването е  всеки четвъртък.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross