Златната обиколка на Персия

Information
Tour plan
Price & Date

Иран е една от най-старите цивилизации в света. Великолепна мистериозна Персия с богата и пъстра история. Безброй паметници на културата, повече от 20 от които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Удивително гостоприемство. Невероятно вкусна храна. Легендарният Персеполис, който се противопостави на Александър Велики. Великият Исфахан, където се предполага, че е управлявал персийският цар Шахрияр от приказките от 1001 нощ. Днес Иран рядко се посещава от туристи, оставайки „празно петно“ на картата дори за пътници, които са видели много. Нашите обиколки до Иран са чудесна възможност да видите цялата красота на древна Персия със собствените си очи.
Добре дошли в Иран - една от най-старите цивилизации в света. Открийте 2500 години културно наследство на Персия!

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Тегеран, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще Ви очаква вашите водач и група. От този момент започва Вашата програма! 
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летището в Техеран за обратния полет до София.
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Техеран - Шираз - Персеполис - Язд - Исфахан - Кашан - Техеран
Продължителност:  8 дни/ 7 нощувки
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 1942евро.
Дати на екскурзията с тръгване от София
всеки ден в периода - 09.01.2024 - 08.03.2024
Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", цени от 586 евро
Агенцията ще Ви предостави най-добрата цена за самолетните билети, както билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Виза за Иран
Има два важни етапа при получаване на иранската виза: получаване на номер на визата и получаване на самата виза. Целият процес отнема до 3-3,5 седмици, агенцията извършва цялата процедура по издаване на виза в консулския отдел на Посолството на Ислямска република на Иран в гр. София.

ПРОГРАМА

1 Ден
Тегеран-Шираз

Пристигане в Техеран. Трансфер до хотела за кратка почивка. Днес разглеждане на забележителностите на столицата на Иран ще започне с посещение на музея Abgineh , който съхранява уникална и рядка колекция от стъклени изделия. Музеят се намира в частната резиденция на един от министър-председателите на шаха, която за известно време е била и египетското посолство. След това обиколката продължава с посещение на величествения дворцов комплекс Голестан и площад Азади, където се намира един от символите на Техеран - кулата Азади. Вечерта полет за Шираз.

2 Ден
Шираз
Обзорна обиколка на града, започва с посещение на известната мозаечна джамия Насир-ол-Молк. Утринните лъчи на слънцето, пречупвайки се в многоцветните прозорци на джамията, създават уникална игра на светлина и магически шарки. След джамията посещение на историческата градина на Нараджестан и историческия комплекс Зандийе (крепост Карим Хан, базар Вакил). Следобед, след обяд, среща с класика на персийската поезия Хафез и посещение на Огледалната джамия на Али ибн Хамзе.

3 Ден
Персеполис Язд
Сутринта, след закуска, отпътуване за Язд (441 км). Персеполис, несъмнено едно от най-впечатляващите места в Иран, със значителни размери и монументални руини, е бил столица на Ахеменидската империя. Градът е построен върху огромна тераса, наполовина изкуствена, наполовина естествена. След посещение на Персеполис, отпътуване към Нагше-Ростам, район, известен с огромните гробници на персийските царе и скални релефи. Вечерта пристигане в Язд. Нощувка в Язд.

4 Ден
Язд
Сутринта, след закуска, разходка из стария град с неговите тесни улички, където времето сякаш е спряло. Посещение на зороастрийския храм на огъня, който пази огън на 1500 години; кули на мълчанието - кули и площади на Амир Чакмак. Вечерта отпътуване към пустинята, където през нощта в черното кадифено небе се виждат огромни ярки звезди. Връщане в Язд. Нощувка в Язд.

5 Ден
Наин - Исфахан
След закуска отпътуване за Исфахан (313 км). По пътя посещение на Наин, в центъра на килимарството, работилница за килими (работеща през делничните дни от събота до четвъртък). Следобед запознанство с Исфахан, град-кутия с тайни. Посещение на църквата Ванк, разположена в арменския квартал Джолфа, чиято архитектура е смесица от християнски и мюсюлмански стил; и музикален музей с колекция от традиционни музикални инструменти и малък концерт на живо.

6 Ден
Исфахан
Сутринта след закуска обиколка на Исфахан. Започва с един от най-големите площади в света Нахш-е Джахан, по периметъра на който има джамиите Имам и Лотфола, дворецът Али Капу и базарът. Ще продължи с обиколка на огромната джамия Имам, за чиято украса са използвани половин милион мозаечни плочки; необичайната джамия Лотфола, построена без минаре и двор; шестетажният дворец Али Капу, предназначен да приема посланици на чужди сили. Следва - дворецът Чехел Сотун, изключителна сграда на персийската архитектура, включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, и исторически мостове.

7 Ден
Абяне Кашан - Техеран (нощувка в хотела на летището, без храна)
След закуска отпътуване към Кашан (215 км), град-оазис с дълга история. По пътя посетете историческото планинско село Абяне с тесни улици, защитени от автомобили, и жители, които все още говорят на собствения си диалект и носят старинни дрехи. В Кашан, голямата персийска градина Фин с множество езера и канали, която е в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО, и историческата баня на султан Амир Ахмад, една от най-красивите и добре запазени исторически бани в Иран, заслужават специално внимание, чиято вътрешна архитектура впечатлява със сводести тавани и очарователна мозайка. Вечерта пристигане на международното летище.

Ден 8
Техеран
Трансфер до летището, за полета за  София .

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая - 1942 евро.

-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

 • Трансфери по програма;
 • Хотелско настаняване – 7 нощувки със закуска, вкл. ранно настаняване в Техеран;
 • Транспорт със шофьор;
 • Рускоговорящ гид;
 • Самолетен билет Техеран – Шираз;
 • Минерална вода по програмата;
 • Пикник в пустинята;
 • Задължителна покана за оформяне на туристическа виза от Министерство на външните работи на Иран;
 • Медицинска застраховка, задължително с покритие COVID-19;
 • Добро настроение и отлично обслужване.

Цената на програмата не включва: 

 • Самолетен билет София – Техеран – София, с полета на „Turkish Airlines“
 • Туристическа виза, еднократна, с престой до 30 дни.
  Извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.
 • Обеди и вечери;
 • Такса за снимане в музеите;
 • Бакшиши на носачи в хотелите / летището;
 • Лични разходи.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross