Тадж махал и почивка на море в Гоа

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Най-популярния маршрут в Индия включва всички най-добри забележителности:
Пътуването до световноизвестния мавзолей Тадж Махал, символ на любовта, издигнат през 1630 г. от император Шах Джахан от снежнобял мрамор, допълнено от почивка на великолепните плажове на Гоа.

Маршрут: Delhi - Agra - Delhi - Goa
Продължителност: 9 дни / 8 нощувки

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Дели, където ви очаква нашия представител, който ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще ви очаква вашите водач и групата. От този момент започва вашата програма !
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летище за обратния полет до София .
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава се допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на следните авиокомпании:
"TURKISH AIRLINES", "QATAR AIRLINES", "FLYDUBAI", "LUFTHANSA", "WIZZAIR".
Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ - 579 ЕВРО, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

Гарантирани дати на началото на програмата от деня на пристигане в Делхи.

06.03.202313.03.202320.03.202327.03.2023
03.04.202310.04.202317.04.202324.04.2023
01.05.202308.05.202315.05.2023 

Визов режим
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, извършваме цялата процедура по оформяне на вашата виза. За необходимите документи погледнете секция "Визи за Индия"

АКЦЕНТИ

Дели (Delhi)

В продължение на дълга история на мястото на съвременния Делхи възникват няколко града. Обикновено те са около седем. През 1533г. синът на император-могол Бабур, император Хумаюн, започва да строи оградения град Динпанах, сега тази крепост е известна като Пурана Кила, Стара крепост. През 1540 г. Шер Шах побеждава Хумаюн и преименува крепостта на Шергарх. През 1544 г. Хумаюн отмъщава и отново царува в Делхи.
Синът на Хумаюн, император Акбар, премества столицата в Агра, което отново води до упадъка на Делхи. За кратко време в Делхи царува хиндуисткият крал Vikramaditya, който няколко пъти разбива армията на Акбар.
Синът на Акбар, император Шах Джахан (управлявал от 1628 до 1658 г.) се завръща в Делхи и построява седмия град - Шахджаханабад. В момента това е районът на Стария Делхи, включително Червената крепост, Джама Масджид и други атракции. През 1739 г. градът е разрушен от нашествието на персийския император Надир Шах. Властта на Моголите е към своя край. През 1784 г. те са заменени от хиндуисткия клан Маратха, който покорява владетелите на Делхи и ги прави свои васали.
През 1803 г. Британска Източноиндийската компания заменя маратхите и поема властта в Индия в свои ръце. Индия става британска колония. През 1931 г. британците преместват столицата на колониална Индия от Калкута в Делхи. През 20-ти век има активно строителство на Ню Делхи - район на правителствени сгради и жилищни райони с широки булеварди и улици, който е проектиран от британския архитект Едуин Лутиен (Edwin Lutyen). Този град се смята за осмото прераждане на Делхи.
През 1947 г. Индия е освободена от британско управление и знамето на независима Индия е окачено над Червената крепост. През 1998 г. Делхи придобива статут на столична територия (Capital Territory), която не е част от индийските щати и е пряко подчинена на столичното правителство.

Агра (Agra)

Агра е град на брега на река Ямуна в индийския щат Утар Прадеш, на около 210 километра южно от столицата Делхи и на 330 километра западно от столицата на щата Лакнау. С население от приблизително 1,6 милиона души, Агра е четвъртият по население град в Утар Прадеш и двадесет и третият по население град в Индия.
Забележителният исторически период на Агра започва по време на управлението на Сикандар Лоди, но златният век на града започва с управлението на Моголите. Агра е бил най-важният град на Индийския субконтинент и столица на Моголската империя при императорите на Моголите Бабур, Хумаюн, Акбар, Джахангир и Шах Джахан. Под управлението на моголите, Агра се превръща в център за обучение, изкуства, търговия и религия, изгражда се крепостта Агра, Сикандра и най-ценния паметник на Агра, Тадж Махал, построен от Шах Джахан като мавзолей за любимата му императрица. С упадъка на империята на Моголите в края на XVIII век, градът пада последователно под владението на Маратас, а по-късно на Източноиндийската компания. След независимостта, Агра се превръща в индустриален град с процъфтяваща туристическа индустрия, заедно с производство на обувки, кожа и други. Тадж Махал и крепостта Агра са обекти на ЮНЕСКО, част от световното наследство. Градът се отличава с мека зима, горещо и сухо лято и сезон на мусоните и е известен със своята кухня Mугхлай.

Ден 1, понеделник, Делхи
Пристигане в Делхи с редовен полет на една от международните авиокомпании. След преминаване на формалностите и събиране на багаж на летището в Ню Делхи (Терминал-3), среща с представител на нашата компания. Традиционен индийски поздрав Swagat ви очаква с гирлянд от цветя. След посрещането, трансфер диретно до Агра.

След кратка почивка обиколка на Агра с посещение на крепостта Агра, построена от император Акбар като армейска крепост през 1565г.  Шах Джахан прекарва последните години от живота си в плен, коварно предаден от сина си, възхищавайки се на снежнобялия Тадж Махал от прозореца на стаята си. Огромните стени на крепостта крият великолепни архитектурни съоръжения - шедьоври на индийски и мюсюлмански майстори.

Следобед посещението на работилницата за резбари на мрамор, това е уникалната възможност да наблюдавате работата на майстори, чиито умения се предават от поколение на поколение от векове; тук можете да закупите и красиви сувенири от мрамор и сандалово дърво. По-късно посещение на друг грандиозен паметник на моголската архитектура - гробницата на император Акбар в Сикандра (Tomb of Akbar the Great). По-нататъшно посещение на Itimad-ud-Daula ( Itimad-ud-Daula)- малка елегантна гробница в парка на Itimad-ud-Daula, ковчежникът на императорите, е построена от дъщеря му Нур-Джахан, любимата съпруга на император Джахангир.

Строежът започва през 1622 г. и продължава шест години. Гробницата съчетава бял мрамор, цветни мозайки, каменни инкрустации и решетки. Стилистично това е най-иновативната моголска сграда от 15-ти век, носеща чертите на преход от масивните сгради от червен пясъчник от епохата Акбар към чувствено богато украсените сгради от епохата Шах Джахан (Тадж Махал). Нощувка в хотел Агра.

Ден 2, вторник,  Агра
След закуска обиколка на Агра, величественият град, столица на Моголската империя. Агра все още привлича търсачи на красота от цял ​​свят, за да се насладят на незабравимия Тадж Махал. Тадж Махал е построен от великия моголски император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз.

Дворецът е построен от 20 000 занаятчии в продължение на 22 години. Хиляда слона носеха бял мрамор за строителство. Търговци от Тибет, Персия и Русия изпращали скъпоценни камъни за украсата му. Флорален орнамент от яспис, ахат и малахит, опал и обсидиан и седеф, умело вписан в перфектната симетрия на белоснежния дворец, оставя усещане за лекота и безтегловност. Следва трансфер до Делхи и обиколка на Делхи. Програмата включва разглеждане на Портата на Индия, Президентския дворец и сградата на правителството (отстрани),  Храма на Лотоса (Lotus Temple) и  Кутуб Минар (Qutab Minar).

Храмът на Лотус (затворен в понеделник) е един от най-невероятните храмове в Индия. Построен във формата на цвете лотос, той е най-големият и красив бахайски храм и служи като символ на привържениците на тази вяра по света. Друго място за поклонение е 72-метровият Кутуб Минар, построен през 12-14 век, украсен с калиграфски шрифт и символ на мюсюлманското управление в Делхи. След това отиваме да разгледаме Акшардхам (Akshardham) - един от най-грандиозните индуски храмове в света, който е включен в Книгата на рекордите на Гинес. Височината на двореца е 42 м, ширината и дължината са 94 и 106 м. Той е украсен с 234 колони, 9 величествени купола, 20 тетраедрични кули и повече от 20 хиляди статуи. По периметъра на сградата има фигури от 148 слона.

Външната част на храма е покрита с розов камък, който символизира любовта, вътрешната част е покрита с бял мрамор, като знак за чистотата и Абсолюта. Всъщност това дори не е храм, а цял комплекс със светлинен и музикален фонтан, скулптури, канали, по които можете да плавате на лодки.
Нощувка и вечеря в хотела в Делхи.

Ден 3, сряда, Делхи - Гоа (полет със самолет).
След закуска трансфер до летището за полет Делхи – Гоа. (Самолетен билет се заплаща отделно). След пристигане в Гоа, трансфер до хотела от избраната категория. Нощувка в хотела.

Ден 3-9 Гоа
Почивка в Гоа в избрания хотел (6 нощувки) Отпуснете се на златните плажове на Гоа.
Допълнително могат да бъдат предложени екскурзионни обиколки на Гоа.

Ден 9 Гоа - Делхи
Отпътуване от Гоа, трансфер до летището за полет до Делхи и София.

Пакетна цена на човек в  двойна стая Пакетна цена на човек в единична стая
ХОТЕЛ 4* - 579 EUR ХОТЕЛ 4* - 947 EUR
ХОТЕЛ 5* - 833 EUR ХОТЕЛ 5* - 1298 EUR

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции.
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати.
-Екскурзионното обслужване е на руски/английски език - се потвърждава допълнително.

Пакетната цена включва:
-8 нощувки в избрана категория хотели със закуски:  Дели (1) – Агра (1) – Дели – Гоа (6),
-2 вечери по време на екскурзионна програма
-Индивидуални трансфери  летище - хотел - летище
-Климатизиран транспорт по маршрута
-Екскурзовод на група с руски / английски език - потвърждава се допълнително.
-Всички данъци и такси
-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Пакетната цена не включва:
-Самолетни билети София - Делхи - София
-Самолетен билет Делхи - Гоа
-Входна туристическа виза за Индия - за пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза 95 лв
-Допълнителна нощувка в хотела според полетното ви разписание
-Входни такси за архитектурни паметници - 85 EUR на човек.
-Транспорт в дни без програма
-Бакшиш  за екскурзовода и шофьора

Примерни хотели по програма.

Град Хотели 4* Хотели 5*
Агра Royale Regent  Ramada 
Дели Golden Tulip suites  ITC Dwarka  
Гоа La Grace   Club  Mahindra  

 

 

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross