info@aerotourmm.com

Чуден град Москва

Цени
От€548
Цени
От€548

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Данни за получени държавни помощи
11/02/2022
Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
08/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
04/04/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
7 дни/6 нощи, 05.05.22 - 02.10.22
Период : четвъртък–сряда
София
София

Екскурзията се провежда  всеки четвъртък от 05.05.2022 в мини-групи и включва:

  • автобусна обзорна екскурзия из града;
  • „Московският Кремъл“;
  • „Третяковска галерия“;
  • музеят „Коломенское“;
  • музеят „Архангельское“;
  • разходка из „Замоскворечие“;
  • разходка в „Москва Сити – башня Империя“.

ПРОГРАМА

1 ден, четвъртък
Излитане от летище София терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане и трансфер до избрания хотел в Москва. Свободно време. Нощувка.

2 ден, петък
Закуска в хотела.
10:45 ч. – 11:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с Вашия екскурзовод. Предоставяне на материали по програмата. По желание – записване и заплащане на допълнителни екскурзии.
11:00 ч. – Отпътуване от хотела заедно с групата.
Екскурзия из „Замоскворечие“.
Замоскворечие е един от най-старите райони на Москва. Започва да се изгражда от XIII век. Намира се в завоя на река Москва и е разделена на две части от градинския пръстен: историческа и индустриална. Дълго време Замоскворечие беше предградие на Москва. Първото документално споменаване на Заречие датира от 1365 г. С течение на времето и разрастването на Москва районът е възстановяван многократно, до 18-ти век се е превърнал от обикновена занаятчийска зона в обител на търговци и филистимци с дълги дървени огради, богати имения и безкрайни градини и многобройни църкви, живописно разпръснати сред тях.20-ти век внася своите корекции в облика на Замоскворечье. Но в сравнение с други райони на Москва, архитектурният облик на Замоскворечие е запазен доста добре. През 1960-1970 г. улиците Пятницкая, Болшая полянка, Болшая Ординка, Новокузнецкая, разположени в рамките на Градинския пръстен, са признати за защитени територии.
Екскурзия в „Третьяковская Галерея“ул. „Лаврушински переулок“ 10.
Художествен музей в Москва, основан през 1856 г. от руския търговец Павел Третяков. Днес тук са  запазени някои от най-големите и значителни колекции в изобразителното изкуство на Русия. Галерията съхранява над 130 000 произведения на живопис, графика и скулптура.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 15:00ч.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка

3 ден, събота
Закуска в хотела.
10:00ч – отпътуване от хотела с групата.
Обзорна екскурзия из града „Многолика Москва“.
Обзорна екскурзия в съпровод на професионален екскурзовод – това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в пълната й красота и многообразие и да узнаете много интересни исторически факти.
Ще минете по известните булеварди и улици в историческия град: „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, „Кутузовский проспект“, ще видите „Большой театр“ и „Манеж“, сталинските небостъргачи, „Московские Триумфальные ворота“ на арх.О.И. Бове (1829г.), позлатените куполи на „Храм Христа Спасителя“, компекс „Новодевичий монастырь“, „Воробьевые горы“, територията и комплекс сгради на  „Московский государственный университет“ (МГУ), стадион „Лужники“, съвременните небостъргачи на „Москва-Сити“ и много други.
В края на обзорната екскурзия ще минете по паважа на „Красная площадь“, главният площад на Москва, разположен между „Московский Кремль“(на запад) и „Китай-город“ (на изток). Излиза до брега на река Москва през „Васильевский спуск“. Тук са разположени „Храм Василия Блаженного“, „Лобное место“, паметник на Минин и Пожарски, мавзолеят на Владимир Ленин. В северната част на площада са Историческият музей и „Собор Казанской иконы Божьей  Матери“ (1625г.) — Православна църква пред монетния двор на ъгъла на „Красная площадь“ и улица „Никольская“ в Москва. Архитектурният ансамбъл е под закрилата на ЮНЕСКО като обект на световното наследство.
Посещение на територията на „Московский Кремль“, който  е добре познат обект, който привлича тези, които идват в столицата на Руската федерация. На територията му има кули, катедрали и площади, всеки от които има специално значение в историята на града.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 15:00ч. Свободно време.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

4 ден, неделя
Закуска в хотела.
10:00ч – отпътуване от хотела с групата.
Екскурзия в „Музей-усадьба Архангельское“ 
Музей „Архангелское“ е дворцов и парков ансамбъл от края на 18 – началото на 19 век. Имотът се намира на брега на езерото на река Москва в градския квартал Красногорск, Московска област, на 2 км югозападно от град Красногорск. Особено ценен обект от културното наследство на народите на Руската федерация. Дворцово-парковият ансамбъл от епохата на класицизма и най-богатите художествени колекции са спечелили на имението Архангелское славата на „Версай край Москва“. От края на 17 век имението принадлежи на князете Голицини, а от октомври 1810 г. до революцията от 1917 г. – на колекционера и мецената на изкуствата княз Н. Б. Юсупов (1751 – 1831) и неговите потомци. Строителството и декорацията на имението се свързва с имената на архитектите Герн, Тромбард, Петонди, Гонзага, Бове, Клайн.
Край на екскурзията в хотела не по-късно от 15:00 ч. Свободно време, нощувка.

5 ден, понеделник
Закуска в хотела.
15:00ч – отпътуване от хотела с групата.
Екскурзия в „Москва – Сити и башня „Империя“
Московският  бизнес център е ултрамодерен архитектурен комплекс от небостъргачи, изработени от стъкло и бетон с височина от 27 до 96 етажа. Това е „градът на бъдещето“ в средата на столицата, разположен на насипа Краснопресненская, в завоя на река Москва, на 4 км от Кремъл. Архитектурата на сградите съчетава Арт Нуво, хай-тек и неоконструктивизъм. Московчани идват тук за работа, пазаруване и забавление, а гостите за изложби, обиколки на забележителности и пазаруване.
От шеметната височина на платформите за наблюдение се разкриват гледки към центъра и други небостъргачи на града. Има много туристи, романтични двойки и семейства с деца.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 17:30ч.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка

6 ден, вторник
Закуска в хотела.
10:00ч – отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия „Царската резиденция Коломенское“ с посещение на двореца на цар Алексей Михайлович (разглеждане на мъжката половина). Коломенское е една от най-древните резиденции на руските владетели: Великия княз Василий III и цар Иван „Грозни“. Дворецът на Алексей Михайлович се явява уникален пресъздаден паметник на руската дървена архитектура от XVII век. Основна особеност на архитектурата на двореца е успешното съчетание на традиционната допетровска Рус и Западна Европа. Експозицията представя 24 пресъздадени интериора. Благодарение на високото изпълнителско майсторство, декорациите, разнообразните приложни техники и материали, се създава приказна атмосфера и добро настроение.
Край на програмата до метростанция Коломенское не по-късно от 14:00ч.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

7 ден, сряда
Закуска в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепцията на хотела с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Шереметиево за полет по избор до София.

Пакетна цена на човек в евро:

Настаняване Период 1/2 DBL Доп. легло SGL
Космос 3* Standart 29.04.22-02.10.22 548 564 741
Космос 4* Business 29.04.22-02.10.22 621 583 891
Азимут Отель Олимпик 4* Standart 29.04.22-02.10.22 762 691 1080
Холидей Инн Сущевский 4* Standart 29.04.22-02.10.22 628 574 843

– Плащането се извършва в лв. по курса.
– Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
– Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
– Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително
– Считано от 08.12.2021 в Русия се пътува  със задължителен PCR тест, направен до 48 часа преди полета. За клиентите, пътуващи по програма е възможно да се предложи ваучер за отстъпки за PCR тест в клиниките „Рамус“ и „Бодимед“ в гр.София.
– Цените могат да претърпят промени в зависимост от курса рубла – евро.

Пакетната цена включва:
– закуски и нощувки в избрания хотел;
– трансфер летище „Шереметиево 2“ – хотел – „Шереметиево 2“;
– екскурзии с професионален екскурзовод  на руски език, за допълнително заплащане е възможно да се поръчи обслужване на друг език;
– входните билети и транспорт по време на екскурзия;
– мед-застраховка с включено покритие 30000евро и  Covid-19;
– съдействие за издаването на визи за Русия.

Пакетната цена не включва:
– самолетни билети;
– визи за русия (124,45лв, оформяне по нормална тарифа);
– PCR тест, който трябва да се направи до 48 часа преди полета.