10 дни в южно Мароко (South Morocco Discovery)

Детайли
Програма
Галерия

Акценти:
- Посещение на Аит Бен Хаду в Сахара;
- Разходка из палмовите горички на Загора;
- Разходка из рибните пазари на Есауира;
- Разходка из оживения град Маракеш.

Маршрут:
Начало и край на екскурзионната програма в Маракеш! По време на задълбочената културна екскурзионна програма  ще посетите Маракеш  и още 7 други дестинации в Мароко. Програмата „South Morocco Discovery“ включва хотелско настаняване, екскурзоводско обслужване на английски език, изхранване, транспортно обслужване и др.
Въведение:
От цветните медини на Маракеш до обширната, спокойна пустиня Сахара, тази екскурзионна програма ще Ви потопи в богатата култура и пейзажи на Южно Мароко. Настанете се в традиционен хотел и разгледайте близките села. Насладете се на традиционната яхния tagine и посетете касбата Аит Бен Хаду, пътувайте през Сахара на камила и се отпуснете в крайбрежния известен ветровид град Есауира. Тази десетдневна екскурзионна програма е идеална за пътешественици, които искат да открият многообразието на южната част на Мароко за кратко време.
Тази екскурзионна програма включва много ходене пеша и е най-подходяща за пътници с добра фитнес подготовка и мобилност. Настаняването по време на това пътуване включва пустинен лагер, частни квартири / къщи за гости и основни хотели. В Мароко, температурите могат да станат много високи. Помислете кое време на годината ще Ви бъде най-подходящо за пътуване.

Пакетна цена на човек от 709 евро

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:
- Настаняване:
Подбрани са много внимателно места за настаняване във възможно най-добри хотели, но имайте предвид, че обслужването и настаняването в Мароко може да се различава от стандартите, с които сте свикнали у дома. В редки случаи може да се предложат алтернативни хотели от стандартните по програмата поради липсата на свободни стаи. В тези случаи ще се използва подобен стандарт на настаняване. При всяка екскурзионна програма се предлага поне една нощ в традиционна марокански къщи за гости „riad”.
Настаняването може да бъде в двойни или с повече легла стаи.
В редки случаи настаняването може да е в стая с друг турист от същия пол, дори и ако сте доплатили за единична стая.
Отопление: Някои от къщите за гости/хотели не могат да бъдат отоплявани поради финансови и екологични причини. Бъдете готови за студени душове, които са удоволствие през по-голямата част от годината. Климатичните системи (ако има такива) също така не винаги работят.
Време за настаняване: По време на пътуването се изисква хотелите да подготвят стаите навреме. Това обаче не винаги е възможно, което означава, че в някои хотели няма да може да се настаните веднага след пристигането. Вместо това можете да оставите багажа си на съхранение и да се разходите.
Настаняване преди или след екскурзионната програма:  Ако сте закупили настаняване преди или след екскурзионната програма (ако е налично), може да се наложи да смените стаите за тези допълнителни нощувки.
- Екскурзоводско обслужване:
Всички екскурзионни групови програми се придружават от водачи на групите. Целта на водача на групата е да Ви облекчи и да Ви помогне да имате възможно най-добрата екскурзионна програма.
Вашият водач ще предостави информация за местата, които ще посетите, ще предложи какво да правите и видите, ще препоръча местни заведения за хранене и ще ви запознае с местните. Въпреки че не са водачи в традиционния смисъл, можете да очаквате от тях да имат широки общи познания за местата, посещавани по време на пътуването, включително в исторически, културен, религиозен и социален аспект. Ако желаете да навлезете по-дълбоко в местната култура на конкретно място, тогава Вашият водач може да препоръча услугите на местен екскурзовод в повечето от основните дестинации на Вашето пътуване.
- Хранене: 9 закуски, 1 обяд, 2 вечери.
Тази екскурзионна програма предлага по желание вегетарианска, веганска, „халал“ и „кашерна“ храна, за което трябва да уведомите предварително при записването.
- Допълнителни услуги: вечеря за добре дошли в Джема ел Фна; преход с водач в планините Висок Атлас; антична библиотека; езда на камила; пешеходна обиколка с екскурзовод в Есауира.
- Транспортно обслужване:
Превоз с 4x4, частно превозно средство, обществен автобус, такси.
В екскурзионната програма има няколко дълги дни на пътуване и някои тежки преходи в райони, далеч от основните туристически маршрути. Високите проходи, ветровитите пътища и грапавите повърхности създават някои предизвикателни изживявания при пътуването. В някои дни се тръгва рано сутринта, за да може да се оптимизира времето до следващата дестинация. Ако Ви прилошава при пътуване препоръчваме да помислите за лекарства, които да облекчат дискомфорта Ви. Най-хубавата част от всичкитетези дълги пътувания са невероятните гледки и спирки по пътя като планински проходи, касби, палми, пясъчни дюни, кози по дърветата и т.н.
При някои от пътуванията из Мароко се използва и обществен транспорт. Независимо дали става въпрос за влак или обществен автобус, не забравяйте, че най-добрата част от него е възможността да общувате с местните хора, пътуващи с Вас.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:
- Самолетен билет София – Маракеш – София;*
- Медицинска застраховка (задължителна);
- Допълнителни услуги: изхранване, не включено в програмата, напитки, бакшиши;
- Лични разходи.

*Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетния билет.
Екскурзионна програма:
1
ден: Маракеш
Добре дошли в Маракеш! Вашето приключение започва със среща за добре дошли в 18:00ч – проверете на рецепцията на хотела за информация къде ще се проведе. Няма да има много време за разглеждане на Маракеш след срещата, но ако пристигнете рано, има какво да видите и правите.
Нощувка в хотела.
Настаняване в хотел.
2 ден: Селище Ароумд
Закуска.
След кратко пътуване във Високите Атласки планини ще пристинете до село Имлил (приблизително 2 часа път). При пристигане приберете основния си багаж и натоварете багаж само за една нощувка на товарни мулета. Ще направите едночасов преход до село Ароумд. Разположено върху скалисти възвишения отдалеченото село Арумд предлага зашеметяваща гледка към планините Висок Атлас и уникална възможност да се потопите в традиционната берберска (амазигска) култура. Прекарайте нощта в семейна планинска къща, където, заобиколени от миризмата на печки на дърва и хляб, ще се насладите на традиционно гостоприемство и местна кухня. Използвайте остатъка от деня, за да разгледате селото и околните земеделски земи. Ако групата е в готовност и времето позволява, ще има шанс да минете около осем километра пеша до светилището за поклонение „Sidi Chamharouch“ (приблизително 4 часа за връщане). Независимо от Вашата фитнес подготовка посещението на селото Ароумд го прави специално място извън обсега на съвременния свят.
Настаняване: Семейна планинска къща.
3 ден: Аит Бен Хаду
Закуска.
Тази сутрин ще пътувате по планински пътища през най-високия проход на Мароко Tizi n”Tichka”(2260 метра), до Аит Бен Хаду в покрайнините на Сахара (приблизително 6 часа). Разположен на върха на хълм и почти непроменен от 11-ти век, Аит Бен Хаду е едно от най-емблематичните места в Мароко. Някога това е било важна спирка за керваните, минаващи оттам, докато пренасяли сол през Сахара, връщайки се обратно със злато, слонова кост и роби. Градът има дълъг списък с филмови и телевизионни продукции, включително „Лорънс Арабски“, „Игра на тронове“ и „Гладиатор“. Насладете се на разходка из криволичещите улици на Стария град, като стигнете до върха на хълм, откъдето можете да се насладите на гледки към околните равнини. Посетете чайната „Tawesna“ на брега на реката. Тази таверна осигурява доходи на местните жени, за да издържат семействата си, които от своя страна приготвят вкусни сладкиши и чайове, използвайки местни продукти. Ще научите историите на жените и ще се насладите на сладките лакомства докато сами ги приготвяте. Ще имате свободна вечер с възможност да участвате в демонстрация за приготвяне и консумация на най-известните ястия на Мароко: кус-кус и яхнията „tagine”.
Настаняване: в хотел.
4 ден: Уарзазат – Загора
Закуска.
Тази сутрин ще пътувате на юг към Сахара, спирайки на мястото, използвано за снимачна площадка в Уарзазат (общо приблизително 5 часа път). Ще продължите пътуването си през долината Драа до Загора, малък град-оазис в покрайнините на Сахара, който е идеален за почивка за една нощ. При пристигането си ще се разходите из палмовите горички и околностите.
Настаняване: в хотел.
5 ден: Тамгрут – Ер Чигага
Закуска.
Ще минете покрай суровата и пустс планинска верига „Jbel Tadrart“, през море от пясък и пустинни оазиси с финикови палми до град Тамгрут. При пристигане ще посетите интересна библиотека, пълна с древни научни текстове, литература, Корана и историята на пророка Мохамед (с нерегламентирано работно време). След това ще се присъедините към местен екскурзовод, за да откриете подземна Касба. Ще продължите пътя си до граничния град M'Hamid (приблизително един час). От тук ще направите кратка разходка с камила през дюните, след това ще се качите в превозни средства 4WD и ще Ви откарат до дюните Ерг Чигага. Пристигане в късния следобед. Насладете се на нощ под звездите във Вашия пустинен лагер.
Настаняване: в лагер в пустинята.
6 ден: Улад Берхил
Закуска.
Отпътуване за град „Oulad Berhil“ с миниван. Пътуването ще отнеме общо около 8 часа, включително няколко спирания по пътя. Това пътуване преминава през пустинна природа и резерват с арганови дървета. Ако имате късмет, можете да видите кози, катерейки се по дърветата в търсене на ядки. Ще пристигнете до мястото за настаняване ранната вечер, където ще имате възможност да се отпуснете след дългия ден пътуване.
Настаняване: в къща за гости “Riad“.
7 ден: Тарудант – Ессауира
Закуска.
Сутринта ще посетите пазарите на Тарудант, където ще можете да се пазарите с местните търговци за сребърни бижута или цветна мароканска керамика и мозайки. След това ще се отправите на запад към крайбрежния град Есауира (приблизително 5 часа път). Името Есауира означава изображение, тъй като градът е много живописен. Неговият чар е неоспорим; в рамките на каменните укрепления ще откриете варосани къщи с ярко сини капаци, художествени галерии и работилници за обработка на дърво. Ще пристигнете ранната вечер, така че няма да имате повече време за разглеждане.
Настаняване: в къща за гости “Riad“.
8 ден: Ессауира
Закуска.
Днес ще се присъедините към местен екскурзовод за пешеходна обиколка през старата медина, еврейския квартал, пристанището и морската стена. След това ще се насладите на свободно време до края на деня. Може да вземете прясно приготвена порция храна на пристанището от улова за деня или да разгледате многообразието от магазини и интригуващи художествени галерии. Ако предпочитате да се отпуснете, не пропускайте възможността да се отдадете на баня в хамам или баня в местен стил.
Настаняване: в къща за гости “Riad“.
9 ден: Маракеш
Закуска.
Насладете се на свободна сутрин в Ессауира, след което след обяд ще хванете автобус за Маракеш (приблизително 3 часа път). Щри пристигането си ще имате свободно време, за да разгледате града. Може да разгледате двореца Бая, превъзходен пример на мюсюлманската архитектура, или руините на двореца Бади.
Настаняване: в хотел.
10 ден: Маракеш
Закуска.
Вашето приключение приключва след закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището в Маракеш.
Допълнителна нощувка може да бъде резервирана предварително, ако желаете да прекарате повече време в разглеждане на Маракеш.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross