11 дни от юг на север във Виетнам

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Маршрут:
Началото на екскурзията е в град Хо Ши Мин, краят е в Ханой! По време на тази екскурзионна програма във Виетнам ще посетите Хо Ши Мин и седем други дестинации във Виетнам. Програмата включва хотелско настаняване, екскурзоводско настаняване, изхранване, транспортно обслужване и др.
Въведение:
Открийте невероятните забележителности на Виетнам  с екскурзионната програма започваща от юг до северен Виетнам – от град Хо Ши Мин, Да Нанг, стария град Хой Ан, Ханой и залива Ха Лонг за една нощ, разгледайте тунелите Ку Чи, светилището „Моят син“ и др.

Пакетна цена на човек от 1197 евро
Окончателната цена се потвърждава при резервация.

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

 • 8 нощувки в хотел, една нощувка на круизен кораб;
 • Самолетен билет за вътрешен полет (Хо Ши Мин – Да Нанг; Да Нанг – Ханой), 20 кг чекиран багаж, 7 кг ръчен багаж;
 • Екскурзоводско обслужване на английски език;
 • Условия за Ковид-19:

Туристите трябва да представят следните документи:

1. Сертификат за ваксинация, показващ пълна ваксинация срещу COVID-19 с последната доза, поставена най-малко 14 дни и не повече от 12 месеца преди началото на екскурзионната програма:

- Деца под 12 години без ваксинация, пътувайки с родителите.

- Инфектираните преди пътуване трябва да покажат медицинско свидетелство за възстановяване с дата не повече от 6 месеца преди началото на екскурзионната програма.

2. Получаване на отрицателен ПСР (RT-PCR/RT-LAMP) тест в рамките на 72 часа преди първото Ви качване на борда на самолета.

3. Копие на застрахователна полица на английски език, покриваща здравни грижи и разходи за лечение на COVID-19 на туриста за целия период на пребиваване във Виетнам с ясно посочено покритие не по-малко от 10 000 щатски долара.

4. Тест за COVID-19 RT-PCR при пристигане (може да бъде направен на летището или първия ден в хотела);

 • Минерална вода и изхранване по програмата (9 закуски, 5 обяда и една вечеря);
 • Всички входни такси;
 • Трансфери летище – хотел – летище, транспортно обслужване по време на екскурзионната програма с климатизирано превозно средство;
 • Съдействие за полагане на туристическа виза за Виетнам.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

 • Медицинска застраховка;
 • Такса за туристическа виза;
 • Вечеря на 24.12 или 31.12. (в зависимост от политиката на хотела);
 • Изхранване, невключено в програмата;
 • Бакшиши;
 • Лични разходи като пазаруване, телефонни разговори, напитки и др.;
 • Самолетни билети за местни полети, неупоменати в програмата;
 • Самолетен билет София – Истанбул – Хо Ши Мин / Ханой – Истанбул – София на цена от 1207 евро*.

*Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетния билет.

Екскурзионна програма:
1 ден: София – Истанбул – Хо Ши Мин
Излитане от летище София в 21:30ч и кацане в Истанбул в 23:55ч, полет ТК 1030.
2 ден: Хо Ши Мин – пристигане
Излитане от Истанбул в 02:50ч и кацане в Ханой в 17:00ч, полет ТК 162.
Посрещане на международното летище „Тан Сон Нхат“. Трансфер до хотела, нощувка в Хо Ши Мин.
3 ден: Делтата Меконг – плаващ пазар „Cai Be”
Денят ще започне с двучасово пътуване от град Хо Ши Мин до делтата на река Меконг. При пристигане ще имате разходка с лодка, за да посетите плаващия пазар „Cai Be“. Този пазар е място, на което всички се събират, за да купуват и продават селскостопански продукти. Пазарът работи целодневно, но е пълен само рано сутрин. Този пазар е различен от традиционните, защото хората купуват и продават продукти на лодки. Откривайки този пазар, можете да видите бизнес дейности по реките; да разберете живота на хората в Югозападния регион. Носейки се по водата, можете да релаксирате. На плаващия пазар можете да наблюдавате как местните жители търгуват на малките си лодки с пресни местни стоки. Ще спрете пред местна къща, където можете да видите как се правят кокосови бонбони, оризова хартия, оризови пуканки и оризово вино. Ще напуснете „Cai Be“, за да посетите остров Тан Фонг, където лабиринтът от сенчести потоци със сигурност ще Ви очарова, ще можете да вземете гребна лодка. Ще имате възможност да прекарате времето, наслаждавайки се на традиционна музика и тропически плодове. Ще бъде предложен традиционен обяд в местна къща, включително популярното ястие „Риба слонско ухо“. Нощувка в град Хо Ши Мин.
4 ден: Свободно време сутринта – тунели Ку Чи – Да Нанг – Хой Ан (закуска) – с 1 час полет
След закуска сутринта свободно време. Следобед ще направите полудневна обиколка до тунелите Ку Чи преди полета до Да Нанг. Ку Чи са мрежа от тунели, простиращи се над 250 километра, те са едни от най-известните исторически доказателства за войната във Виетнам. Системата от тунели е създадена през 1948 г., за да подпомогне Виет Мин, докато се борят за независимост с французите. Прокопаването и изграждането на тунелите е продължило през следващите 25 години, докато не се превърнали в подземен град с жилищни помещения, кухни, складове, оръжейни фабрики, полеви болници и командни центрове. Тунелите са можели да приютят хиляди хора, които са живели почти изцяло под земята в продължение на години. Там хората са водели относително нормален живот, който включвал брак и отглеждане на деца. По време на Американската война цялата област на Ку Чи е определена като зона за свободен огън и следователно е била силно атакувана и бомбардирана. През 1988г. две секции от тунели са отворени за посетители. Ще имате шанса да се насладите на това нестандартно преживяване. Създадени с „движещи се части“, тунелите са проектирани да бъдат годни за живеене за дълги периоди от време.
А тези, които имат желание, имат възможност да стрелят с патрони от ерата на войната M16 или AK47 на близкия полигон. (Това не е задължително, таксата за стрелбището се заплаща допълнително).
След края на екскурзията трансфер до международното летище „Тан Сон Нат“ за полет до Хой Ан. Посрещане на летището в Да Нанг и трансфер до хотела. Нощувка в Хой Ан.
5 ден: Сутринта екскурзия в Хой Ан (закуска)
Пешеходна разходка из древния град Хой Ан – един добър начин да се насладите на очарованието на града. Докато разглеждат този малък, но красив град, туристите и редовните посетители откриват, че това е място на спокойствие. Уникалната атмосфера тук съчетава елементи от виетнамската, китайската и японската култура. Някои от най-забележителните гледки към града са от старинните къщи. От тук посетителите могат да се потопят в отдавна отминалото време.
Екскурзионната програма включва посещения на пазара в Хой Ан, музея на Хой Ан, много от прочутите древни къщи в града, които имат забележителен архитектурен стил, някои с китайско влияние, места с художествени занаяти и разбира се задължителният японски покрит мост. Тези места в Хой Ан са с типични архитектурни стилове и отразяват кръстосаната култура между Франция, Япония, Китай и Виетнам. Преминавайки през стотици години и устоявайки на суровото време, Хой Ан все още съществува и пази древната си красота. След като се разходите из древния град, ще съзерцавате простите селски житейски дейности, решетки от цветя, покриващи къщите. Сигурно е, че тази екскурзия ще Ви донесе страхотни преживявания. Свободно време следобед. Нощувка в Хой Ан.
6 ден: Кулинарна екскурзия из Хои Ан – светилището „Моят син“ (закуска, обяд)
Открийте местните специалитети на провинцията на Хой Ан с велосипед. Местните специалитети в Хой Ан са известни и туристите, посетили града им се наслаждават. В Хой Ан тези ястия са много популярни и се продават навсякъде по всички улици. Освен това местната кухня се смята за уникален символ на културата. Посещение на местен ресторант за специалитета на Хои Ан – „Cao Lau”. След това на велосипеди ще посетите село „Tra Que“. Ще научите как да приготвяте специални сладкиши „бяла роза“ в местно семейство и ще опитате получените продукти. Ще продължите обиколката до „Cam Nam“, за да се насладите на Ин и Ян храна като: „Banh Dap“ (натрошена оризова палачинка) и „Che Bap“ (сладка супа от царевица и кокос).
Следобед посещение на светилището „Моят син“ – преживяване, което не бива да пропускате. Разположен в сърцето на красива долина и заобиколен от високи планински вериги, „Моят син“ е обявен за обект на културното наследство на ЮНЕСКО през 1999 г. Разходете се из изгубеното кралство Чампа, което датира от 3-ти век, изследвайте храмовете и научете завладяващата история на това светилище на индуизма. Нощувка в Хой Ан.
7 ден: Хои Ан – свободен ден (закуска)
Свободно време през целия ден, за да разгледате Хой Ан самостоятелно или да вземете участие в екскурзия по избор с Хои Ан Експрес. Нощувка в Хой Ан.
8 ден: Хои Ан – Да Нанг – Ханой (закуска, обяд) с местен полет 1 час
След закуска в хотела трансфер до международното летище Да Нанг за полет до Ханой. Посрещане на летище „Noi Bai“ и трансфер до хотела. Настаняване и обяд преди обзорната обиколка на града. Ханой ще Ви впечатли с колониалните си сгради в цвят охра, булеварди и живописни езера. Ще посетите „Van Mieu - Quoc Tu Giam“ (Храм на литературата), първото императорско училище във Виетнам, построено през 1070 г. по време на династията на крал Ли. Ще посетите и езерото Хоан Кием, храма Нгок Сон (храмът на нефритената планина), кулата Но (кулата във формата на писалка), Дай Нгиен (плоча с мастило) и моста Хук (Дървен мост, боядисан в червено). След това ще карате велосипед по „36-те криволичещи улици“ на историческия стар квартал на Ханой, за да се насладите на оживения местен живот.
Историята на Ханой датира от повече от хиляда години, градът има различна култура в сравнение с други райони на Виетнам. Начинът на живот, местната кухня, модата… в Ханой имат специфични черти и чрез тази екскурзия можете да ги доловите. Интересно е да откриете Ханой сутрин, когато животът току-що е започнал и може да се насладите на забързаната атмосфера. Ханойците са много дружелюбни и гостоприемни. Надяваме се тази екскурзия да бъде най-забележителният спомен от Вашето пътуване до Виетнам. Нощувка в Ханой.
9 ден: Ханой – залива Ха Лонг (закуска, обяд, вечеря)
Чудният залив Ха Лонг е наистина една от най-впечатляващите забележителности на Виетнам. Отправяйки се извън града, ще се качите на круизно корабче, за да разгледате легендарния залив Ха Лонг. В него са разположени около 3000 варовикови острова, които се издигат от чистата изумрудена вода. Варовиковите карстови образувания са осеяни с плажове и красиви пещери. Корабчето ще акостира, ще имате възможност за плуване в усамотен залив и ще се насладите на посещение на една от многото скрити пещери под извисяващите се скали. Нощувка на круизното корабче.
10 ден: Залива Ха Лонг – Ханой (закуска, обяд)
След закуска плуване и слънчеви бани. След организира обяд връщане в Ханой. Нощувка в Ханой.
11 ден: Ханой – отпътуване (закуска)
След закуска в хотела почивка и свободно време до трансфера до международното летище “Noi Bai”  за полет до София. Излитане от Ханой в 22:05ч и кацане в Истанбул на следващия ден в 05:20ч, полет ТК 165. Излитане от Истанбул в 14:55ч и пристигане в София в 15:10ч, полет ТК 1031.

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross