6 дни в Мароко (Just Morocco)

Детайли
Програма
Галерия

Период: Октомври 2022 – Декември 2023, тръгване всеки вторник и събота
Маршрут
Начало на екскурзионната програма в Казабланка и край в Маракеш.
По време на задълбочената културна екскурзионна програма  „Just  Morocco“ ще посетите Казабланка и 6 други дестинации в Мароко. Програмата „Just  Morocco“ включва хотелско настаняване, професионален екскурзовод на английски или испански език, изхранване, транспорт и др. Екскурзионната програма започва от Казабланка до имперските градове Мекнес, Рабат, Фес, Маракеш и на север Шефшауен.

Пакетна цена на човек от 1315 евро

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

 • 5 нощувки в хотелите: категория супериор – Фес,  хотел Arena; Шефшауен, хотел Dar Echchaouen; Маракеш, хотел Alandalous & Spa; Казабланка, хотел Val D’Anfa; категория делукс с доплащане – Фес, хотел Palais Medina & Spa; Шефшауен, хотел Riad Lina Ryad & Spa; Маракеш, хотел Savoy Le Grand Hotel Marrakech; Казабланка, Movenpick Hotel Casablanka  или подобни;
 • 5 закуски. Може да се поръча специално веганско, вегетарианско и др. меню;
 • Екскурзоводско обслужване от лицензиран екскурзовод с английски или испански език;
 • Допълнителни услуги: посещение на римските руини във Волубилис, посещение на Хери ес-Суани, посещение на старата Медина във Фес, обзорна екскурзия в Маракеш, посещение на градините Мажорел;
 • Транспортно обслужване по време на екскурзионната програма с микробус.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

 • Самолетен билет София – Казабланка, Маракеш – София;*
 • Медицинска застраховка;
 • Посещение на джамията на Хасан II;
 • Входни такси за забележителностите – 35 щ.д.;
 • Бакшиши – около 10 щ.д. на човек на ден;
 • Обяди и вечери;
 • Напитки;
 • Лични разходи.

*Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетния билет.
Екскурзионна програма:
1 ден: Полет до Казабланка – Трансфер до хотела
След пристигането в Казабланка екскурзоводът ще Ви заведе в хотела. В зависимост от времето на пристигане по желание посещение на джамията на Хасан II. Нощувка в Казабланка.
2 ден: Казабланка – Рабат – Волубилис – Мекнес – Фес
Отпътуване за Фес. Пътят към Фес ще Ви отведе до земеделски земи, където се отглеждат маслини, зърнени култури, зеленчуци и грозде. Преди да пристигнете във Фес, ще посетите Мекнес и Волубилис. Волубилис е мястото на известните римски руини, останали от най-южния стражеви пост на Римската империя. Мекнес е мястото на първата арабска династия, създадена от Мулай Исмаил, там са разположени Медресе Бу Инания и Баб Мансур, портата към двореца Мулай Исмаил. Това ще Ви отведе в Хери ес-Суани (огромен хамбар за повече от 12 000 коня), конюшнята и житниците. На покрива има градина и кафене с чудесен изглед към града. Пристигане във Фес, настаняване в хотела.
3 ден: Посещение на Фес – Шефшауен
Закуска в хотела.
След закуска ще посетите старата медина на Фес и нейните най-важни забележителности, след това ще отпътувате за Шефшауен (синия град), който е популярна туристическа атракция в Мароко, град, разположен в планината Риф точно на юг от Средиземноморското крайбрежие в северозападно Мароко. Този хубав град в синьо е известен със своите традиционни сгради. Насладете се на разходка, за да разгледате боядисаните в бяло и синьо стени на медината и пазарите, които предлагат някои уникални местни занаяти. Шефшауен е фантастична дестинация за фотография с прекрасните си гледки към планината Риф. Нощувка в Шефшауен.
4 ден: Шефшауен – планините Риф – Казабланка
Закуска в хотела.
Потегляне от Шефшауен към Казабланка през планината Риф, спиране по пътя за снимки. Пристигане в хотела в Казабланка. Нощувка.
5 ден: Казабланка / Маракеш
Закуска в хотела.
Отпътуване от Казабланка за Маракеш, екскурзионна  обзорна програма в Маракеш. Старият пазар на Маракеш „Сук“ е чудесно място да започнете Вашето приключение на площад Джемаа ел Фна, в сърцето на Медината. Програмата завършва със закупуването на сувенири или с разходка из новата част на града. След това посещаване на градините Мажорел, настаняване в хотела в Маракеш, нощувка.
6 ден: Отпътуване от Маракеш
Закуска в хотела.
Трансфер до летището в Маракеш. Полет до София.

 

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross