9 дни в Мароко

Детайли
Програма
Галерия

Период септември 2022 – декември 2023, тръгване в събота

Акценти

 • Открийте включените в списъка на ЮНЕСКО медина (стария град), джамия, дворци и базари в Маракеш;
 • Върнете се назад във времето и се полюбувайте на включените в списъка на ЮНЕСКО римски руини във Волубилис;
 • Прекарайте една нощ на къмпинг под звездите сред пясъчните дюни на Сахара.

Маршрут:
Начало и край на програмата в Маракеш. По време на задълбочената културна екскурзионна програма  ще посетите Маракеш и 9 други дестинации в Мароко. Програмата включва настаняване в хотел, екскурзоводско обслужване на английски език, изхранване, транспорт и др.
Въведение:
Водена от екскурзовод-експерт, тази вълнуваща 9-дневна екскурзионна програма е идеалния начин да видите Мароко през очите на човек, който нарича града свой дом. От Маракеш ще пътувате до Аит Бенхаду и Уарзазат с преход с камила през Сахара. Ще посетите имперските градове Фес, Рабат и Мекнес и ще разкриете много от знаковите места на Мароко с помощта на опитни екскурзоводи. Ще бъдете настанени в 4-звездни хотели, в които ще се насладите на множество вкусни ястия.

Пакетна цена на човек от 1045 евро

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

 • 7 нощувки в  4-звездни хотели, 1 нощувка в лагер в пустинята Сахара (възможно е настаняване в алтернативен хотел);
 • Ежедневна закуска, 3 обяда и 3 вечери, включвайки традиционно Берберско ястие в лагера в Сахара, може да се поръча специално веганско, вегетарианско и др. меню;
 • Екскурзоводско обслужване с лицензиран преводач на английски език в Казабланка, Рабат, Волубилис, Фес, Мерзуга, Тодра, Аит Бенхаду и Маракеш, специализирани местни екскурзоводи в някои градове;
 • Преход с камила или джип в пустинята Сахара;
 • Транспортно обслужване по време на екскурзионната програма и трансфери летище – хотел – летище в Маракеш.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

 1. Самолетен билет София – Маракеш – София;*
 2. Медицинска застраховка;
 3. По желание готварски клас по приготвяне на тагине или вечеря с марокански забавления;
 4. Допълнителни услуги: бакшиши за екскурзовода и шофьора. Препоръчваме да отделяте по 2-3 щ.д. на ден за екскурзовода и по 1-2 щ.д. за шофьора. Даването на бакшиш е изцяло личен избор;
 5. Входни билети за невключеби в екскурзионната програма забележителности: 70-90 щ.д. на човек, платени в местна валута;
 6. Лични разходи.

*Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетния билет.
Екскурзионна програма:

1 ден: Маракеш
Добре дошли в Мароко! При кацането на летището в Маракеш ще бъдете посрещнати и трансферирани до хотела. Вечерта ще се срещнете с останалите участници в групата, ще се насладите на свободно време, за да разгледате Джема ел-Фна.
2 ден: Маракеш
След закуска ще се отправите към красивите градини „Majorelle“, разположени в близост до хотела. Тези ботанически градини са проектирани от френския художник Жак Мажорел през 20-те и 30-те години на миналия век. Той използва отличителен нюанс на кобалтово синьо за по-голямата част от градината и въпреки че много от другите му творби са до голяма степен забравени – тази градина се смята за най-великото му майсторско произведение. Градината е собственост на Ив Сен Лоран от 1980 г. и прахът му е разпръснат тук след смъртта му през 2008 г. Градината съдържа голяма колекция от екзотични растения и дървета и е дом на 15 вида птици.
Ще видите берберски музей, представящ различните местни племена на Мароко, с включително над 600 артефакта. Новооткритият наблизо музей на Ив Сен Лоран също си заслужава да бъде посетен – този музей е открит през 2017 г. и е посветен на живота и творчеството на самия Ив Сен Лоран. Моля, имайте предвид, че входът в музея „Ив Сен Лоран“ не е включен. Този следобед ще се срещнете с останалата част от групата, която идва от Казабланка, преди да тръгнете на обиколка с екскурзовод из Маракеш. Между розовите стени на Медината (стария град) има плетеница от криволичещи улици и алеи, които отиват към зелени градини и оживени пазари. В сърцето на медината е Джемаа Ел Фна, оживеният градски пазар, а над него се извисява известната джамия Кутубия, най-високата сграда в града.
3 ден: Аит Бенхаду
Маракеш – Аит Бенхаду – Уарзазат. Тръгвайки сутринта от града ще пътувате през равнините на Хауз и ще достигнете големите планини Висок Атлас. Изкачвайки се над прохода „Tizi n Tichka“, ще спрете за обяд, след което ще продължите по пътя към Аит Бенхаду със страхотни гледки към планините и долините. Невероятната древна крепост (Касба) е построена за отбранителни цели високо на хълм и е удивително добре запазен средновековен град, който е известен с много хитови филми, включително Гладиатор и Лорънс Арабски, тъй като красотата му е несравнима с която и да е друга укрепена Касба в Южно Мароко . Ще продължите на юг към Холивуд на Северна Африка – Уарзазат (произнася се вар-зазат). Уарзазат е известен с това, че е снимачна площадка за много други холивудски блокбъстъри и известни телевизионни предавания, включително Джеймс Бонд – Живите светлини, Мумията и Игра на тронове.
4 ден: Пустинята Ерг Чеби
Уарзазат – дефилето Тодра – Мерзуга (Сахара). Сутринта ще пътуватедо Сахара през множество палмови дървета, розови полета и великолепни клисури. Пътувайки от Уарзазат, ще имате възможност да посетите“ Kasbah Amherdhil“ в Скура, преди да видите розовите полета и да стигнете до живописното дефиле Тодра. Заобиколено от извисяващи се вертикални варовикови скали, достигащи височина от 1000 фута, дефилето е известно като Големия каньон на Мароко. Очарованието на Тодра се крие в променящите се цветове, докато слънцето бавно се движи от изток на запад. След разходката из Тодра ще тръгнете отново по пътя за Мержуга – Вашата база, преди да се отправите към Сахара. В зависимост от времето през годината, ще прекарате следобеда в почивка и плуване, преди да се качите на камилите за невероятен преход в пустинята Сахара, за да наблюдавате красив залез и да прекарате нощта в отдалечен берберски лагер, сгушен сред дюните на Ерг Чеби. Ще се насладите на местната храна, музика и невероятно нощно къмпингуване в Сахара. Ако предпочитате да вземете джип до берберския лагер, това може да бъде уредено на място чрез вашия екскурзовод без допълнителни разходи. Ако тази вечер предпочитате комфорта на хотел със самостоятелен санитарен възел, изберете алтернативата за хотел Sahara без допълнителни разходи. Моля да уведомите за предпочитанията Ви при резервацията на програмата.
5 ден: Фес
Мерзуга (Сахара) – Фес. Тръгвайки рано сутринта ще се качите на камилите, за да наблюдавате наистина зашеметяващ изгрев. След освежаване и закуска в Мерзуга ще се върнете на пътя за Фес. Предстои дълго пътуване, но има какво да се види. Ще минете през кедрови гори, пълни с маймуни, по пътя си през планините Мойен Атлас. Точно преди Фес ще спрете в Ифран – красиво градче, често оприличавано на швейцарски алпийски курорт. По пътя ще видите първите номадски бербери, пътуващи през планините и често отсядащи в палатки докато тръгнат  към следващата си цел. Пристигане във Фес през ранната вечер.
6 ден: Фес
Фес е най-старият и най-големият средновековен град в света и неговата медина (стария град) е смес от аромати, гледки и звуци. Сутринта ще се насладите на екскурззионна програма из Фес ел Бали – стария град. Тази завладяваща медина е истински лабиринт от 9400 алеи, които често завършват със задънени улици – така че не забравяйте да останете близо до групата! Ще посетите цеховете за кожа и багрила преди обяд. Останалата част от деня е за свободно време – защо не вземете участие в клас по приготвяне на Tagine (яхния със зеленчуци и подправки, приготвена на слаб огън в глинен съд) или вечер с марокански забавления и хранене в ресторант в града (и двете се заплащат на място).
7 ден: Рабат
Фес – Волубилис – Мекнес – Рабат.
Отпътувайки от Фес сутринта ще посетите очарователните римски руини на Волубилис, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, които датират от 40 г. сл. Хр. Продължавайки нататък ще спрете в Имперския град Мекнес, който става известен като Версая на Мароко заради внушителните си сгради и паметници. След обяд и малко свободно време последната спирка за деня е Рабат – столицата на Мароко, където ще нощувате.
8 ден: Рабат
Рабат – Казабланка – Маракеш.  Сутринта ще има екскурзионна програма в Рабат, ще посетите някои от забележителностите, включително впечатляващата крепост Челах – некропол и комплекс от древни, средновековни руини, Кралския дворец и Мавзолея на Мохамед V. След обяд продължаване към Казабланка, където ще посетите джамията Хасан II, която има най-високото минаре и е третата по големина джамия в света – може да побере 25 000 богомолци във всеки един момент. След посещението в джамията ще се сбогувате с туристите, които остават в Казабланка и ще продължите към Маракеш за нощувка.
9 ден: Маракеш
Закуска в хотела.
Невероятната обиколка на Мароко приключва след напускане на хотела. Осигурен е включен трансфер до летището.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross