Вечното Мароко (Timeless Morocco)

Детайли
Програма
Галерия

Период: Октомври 2002 – Април 2024, начало на програмата – всяка събота
Маршрут:
Начало и край на екскурзионната програма в Маракеш! По време на задълбочената културна екскурзионна програма  „Timeless Morocco“ ще посетите столицата Маракеш и 11 други дестинации в Мароко. „Timeless Morocco“ включва настаняване в хотел, екскурзоводско обслужване на английски език, изхранване, транспорт и др.
Въведение:
Перфектната екскурзионна програма, водена от местен екскурзовод-експерт е отличен начин да видите Мароко през очите на човек, който нарича града свой дом. Разгледайте касбите (крепостите) с високи стени и се разходете из лабиринтовите алеи на Фес и Маракеш. Открийте историята исуровата природна красота на Мароко.

Пакетна цена на човек от 1345 евро

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

  • 7 нощувки в хотели 3 и 4 звезди, една нощувка в палатков лагер;
  • 8 закуски и една вечеря. Може да се поръча специално веганско, вегетарианско и др. меню;
  • Екскурзоводско обслужване от лицензиран екскурзовод с английски език;
  • Преход с камила в пустинята Сахара;
  • Номадски лагер с вечеря и закуска;
  • Транспортно обслужване по време на екскурзионната програма и трансфери летище – хотел – летище в Маракеш.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

  • Самолетен билет София – Маракеш – София;*
  • Медицинска застраховка;
  • Допълнителни услуги: изхранване, не включено в програмата, напитки, входни билети за забележителности, бакшиши;
  • Лични разходи.

*Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетния билет.
Екскурзионна програма:
1 ден: Трансфер от летището до хотела в Маракеш
Пристигане на летището в Маракеш. Трансфер до хотела, топло посрещане с ментов чай, обсъждане на маршрута на екскурзионната програма и предоставяне на карта на града. В зависимост от часа на пристигането Ви ще имате свободен следобед за самостоятелна разходка из града, за да разгледате безбройните криволичещи улици и великолепни базари на Маракеш.
Нощувка в хотела.
2 ден: Обзорна екскурзионна  програма в Маракеш (8 часа)
Закуска в хотела.
09:00ч.– Начало на обзорната екскурзия. Отпътуване с климатизиран автобус до дворецът Ел Бади и дворецът Бахия, по пътя спиране за разглеждане на пазарите за подправки в Мела. От там ще се отправите към музея на Маракеш и Медресе Бен Юсеф – впечатляваща сграда с фини декорации, характерни за мароканската архитектура. След обяд посещение на Джема Ел-Фна, сърцето на Маракеш, където можете да обядвате с откриваща се гледка към ценралния площад и да се насладите на атмосферата на този оживен град. Следобед ще се разходите до Джамията Кутубия, една от най-старите сгради в града, датираща от 12 век. След това ще се отправите към градините Мажорел, създадени от френския художник Жак Мажорел през 1924 г. и по-късно спасени от разруха от известния френски моден дизайнер Ив Сен Лоран. Това ботаническо светилище е известно с удивителното кобалтово синьо, което се използва широко в градината. След това посещаване на градините Менара – едно от най-подходящите места за наблюдение на залеза в Маракеш. Връщане в хотела около 17ч. Вечерта свободно време. Нощувка в хотела.
Включена закуска.
3 ден: Маракеш - Уарзазат – Долината на розите – Дефилето на Дадес
Закуска в хотела.
След закуска отпътуване от Маракеш в 8 часа сутринта, ще минете през планините Висок Атлас до Уарзазат, като ще правите кратки спирки, за да се насладите на красивите пейзажи и да направите снимки. Първата основна спирка е Казбата Аит Бен Хаду – крепост от 16-ти век, обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1987 г.; там са заснети много известни филми, включително „Гладиатор“, „Лорънс Арабски“ и „Небесно царство“. Обяд в Аит Бен Хаду или в Уарзазат – столицата на киното в Африка. Следобед отпътуване през Розовата долина и Пътя на касбите и пристигане в дефилето Дадес  около 17:00. Нощувка в хотела в дефилето Дадес.
Включена закуска.
4 ден: Дефиле Дадес – Дефиле Тодра – Ерфуд – Мерзуга
Закуска в хотела.
След закуска отпътуване за каньона Тодра, за да посетите грандиозните клисури Тодра – поредица от варовикови каньони със скални стени, извисяващи се над 500 фута. След това отпътуване за очарователния град-оазис Ерфуд, където можете да обядвате. Следобед отпътуване за Мерзуга, известна като вратата към пустинята Сахара. Кратка спирка в хотел до дюните за освежаване, след два часа преди залез слънце ще се отправите на преход с камили в дюните, наблюдавайки хипнотизиращи пустинни пейзажи, преди да пристигнете в лагера около 18 часа. Ще пиете традиционен ментов чай с номади, след което ще пътувате през вълнистите пясъци, за да наблюдавате удивителния залез над пустинята. Връщане обратно в лагера за вечеря, след което номадите ще свирят около лагерния огън, докато се оттеглите за нощувка в палатки под звездите. Нощувка на къмпинг в Мерзуга.
Включени закуска и вечеря.
5 ден: Мерзуга – Фес
Закуска в лагера.
Ранно събуждане, за да гледате прекрасния изгрев, да закусите и да вземете душ в лагера, преди да яздите камили обратно до хотела в Мерзуга, където ще се срещнете с шофьора, за да отпътувате до Фес през региона на Средния Атлас с много красиви пейзажи . Ще направите кратка спирка в района Ер Рашидия, за да се насладите на невероятните гледки към буйните палми на долината на река Зиз, обяд в Миделт. По-късно ще направите кратка спирка в Ифран, известен със своята архитектура в алпийски стил, където можете да видите любопитни маймуни, които живеят в красиви кедрови гори. Пристигаме във Фес около 18 часа. Нощувка в хотела във Фес.
Включена закуска.
6 ден: Фес – Шефшауен
Закуска в хотела.
След закуска ще имате екскурзионна програма във Фес, посещение на Кралската дворцова порта, Еврейския квартал и старата Медина. Следобед ще отпътуваме до Шефшауен, по пътя ще спрете за обяд. Един от най-красивите градове в Мароко, Шефшауен е известен като "синия град" – артистично, оцветено в синьо планинско село. Старата медина е възхитителна смесица от марокански и андалуски влияния с червени керемидени покриви, яркосини сгради и тесни улички. Нощувка в хотела в Шефшауен.
Включена закуска.
7 ден: Шефшауен – Волубислис – Мекнес
Закуска в хотела.
След закуска ще отпътувате за Волубилис, Мулай Идрис и Мекнес. Първата спирка ще бъде, за да посетите древните римски руини на Волубилис, където ще прекарате известно време в проучване на 2000-годишните руини и ще придобиете представа за живота по време на Римската империя. След това ще продължите към Мулай Идрис, известен като свещеният град на Мароко, който заема специално място в сърцата на мароканския народ; следва Мекнес, откъдето се открива прекрасна гледка към Медината. В сърцето на медината е Ел Хедим, големият площад с лице към огромната порта на Баб Ел Мансур – най-величествената от всички имперски марокански порти. Ще посетите и Мавзолея на Мулай Исмаил, лобното място на един от най-великите владетели на Мароко. Нощувка в хотела в Мекнес.
Включена закуска.
8 ден: Мекнес – Рабат – Казабланка – Маракеш
Закуска в хотела.
След закуска отпътуване за Рабат, столицата на Мароко, след това до крайбрежния град Казабланка, за да посетите джамията Хасан II и други забележителности на града, включително старата медина и предградието на Айн Диаб. След това ще се върнете в Маракеш. Вечерта – пристигане в Маракеш. Нощувка в хотела в Маракеш.
Включена закуска.
9 ден: Трансфер до летището в Маракеш
Закуска в хотела.
След закуска трансфер до летището.
Включена закуска.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross