TUI възобновява бизнеса си в Китай и изисква ЕС да стартира туризъм

Китай премахна ограниченията върху продажбата на туристически пакети - и китайският отдел на туроператора TUI не само възобнови продажбата на турове в Китай, но и призова ЕС да облекчи наложените ограничения за туризма.

TUI Китай постепенно ще разширява своите предложения през следващите седмици. Въпреки че забелязваме значително изоставане в търсенето на празниците ”, коментира Фриц Йоусен, генерален директор на отдела. Обърнете внимание, че офисите на компанията се намират в Пекин и Шанхай, те продължават да работят по време на карантина, но продажбата на турове е закрита по нареждане на китайското правителство. Веднага след като тази поръчка беше оттеглена, продажбата на турове се възобнови.

Ръководителят на китайското отделение каза още, че първоначално TUI China ще продава кратки турове до планински и плажни курорти. Изпълняват се и екскурзионни пакети до големите градове.

В същото време г-н Jousen призова ЕС да разработи „график“, за да възобнови пътуванията из Европейския съюз в близко бъдеще и „да направи ваканциите възможни през 2020 г.“. Сред вероятните „прогресивни“ кандидати за предсрочно откриване той посочи Гърция, Кипър, Испания, Австрия и България.

В ЕС обаче "законодателят" в случая са незасегнатите "плажни" страни, но Германия, която далеч не бърза да открива международни пътувания. Министерството на външните работи на страната заяви онзи ден, че строгото предупреждение срещу пътуванията в световен мащаб продължава да е валидно и остава в сила „до по-нататъшно известие“.

Tourprom.ru

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross